[SPOILER]
Η ταινία απλά δεν [SIZE=“2”](έπρεπε να)[/SIZE] υπάρχει…
Έχουμε να κάνουμε με μια πολύύύ-πολύ αργή :!: πλοκή (ίσως και επίτηδες λόγω του ότι το σενάριο είναι αρκετά μικρό)… Κάτι κουφές εναλλαγές (στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καλό αυτό) και ΠΟΛΥ σπαστική μουσική…
Ούτε καν οι γυναίκες μην πάτε γιατί δεν μένει για πολύ ώρα όμορφος ο R.Gosling Πήγα μαζί με την κοπελιά, η οποία βλέπει κουλτούρα κ.λ.π και η οποία συμφωνεί ότι ήταν πολύ κάτω του μετρίου…
Τουλάχιστον μην κάνετε τον κόπο καν για κινηματογράφο… Δείτε την σπίτι αν θέλετε τόσο πολύ να δείτε κάτι διαφορετικό… [/SPOILER]
Τα είπαν όλα οι αποπάνω. Μόνη μαλακία η αφίσα, με τη μούρη μόνο του Hunt την ώρα που πρωταγωνιστής μάλλον ο Lauda είναι. Πολύ καλές ερμηνείες, πολύ όμορφη σκηνοθεσία, καλοφτιαγμένο και καλογραμμένο έργο και σίγουρα άξιζε τα λεφτά του.
Όσοι γουστάρετε Formula 1 να δείτε το Rush. Όσοι δεν γουστάρετε Formula 1 να δείτε το Rush. Όσοι είστε κάπου στη μέση να δείτε το Rush.
Από τις ταινίες που με κάνουν να καταριέμαι την μέτρια (και μοναδική) αίθουσα κινηματογράφου που έχουμε στην πόλη και την αρκετά μικρή της οθόνη.
Έστω και έτσι πρόκειται για τεράστια απόλαυση. Τα συστατικά του story δεν έχουν τεράστιες διαφορές από μερικά blockbuster της σειρά όπως για παράδειγμα το αδιάφορο Battleship. Ήρωες με τραυματικό παρελθόν, μάχες που κερδίζονται την τελευταία στιγμή, αυτοθυσία, comic relief χαρακτήρες κτλ. Εδώ όμως έχει Del Toro που ξέρει πως να ελαφρύνει την διάθεση όταν πρέπει, πότε να ρίξει λίγο παραπάνω την προσοχή στους χαρακτήρες (αν και σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να γίνει και καλύτερη δουλειά όπως και στις περισσότερες δικές του ταινίες άλλωστε), πότε να ρίξει την προσοχή του στην δράση και γενικά να σε βάλει μέσα στην ιστορία για τα καλά. Όταν μάλιστα η δράση μεταφέρεται στο Τόκιο η ταινία μετατρέπεται στο απόλυτο ναρκωτικό του αμφιβληστροειδούς και η μαστούρα είναι γλυκιά.
Δεν μπορώ να σε αδικήσω. Ειδικά σήμερα η προβολή ήταν σε πιο μικρή κλίμακα και δεν έπιανε ολόκληρη την οθόνη ως συνήθως (μικρή η διαφορά αλλά οκ). Tragic δυστυχώς αλλά δεν υπάρχει και άλλη επιλογή. Ομολογώ βέβαια πως είμαι και λιγάκι συναισθηματικά δεμένος με την συγκεκριμένη αίθουσα αφού πηγαίνω από 10 χρονών στο Κρόνιο και βλέπω ταινίες.
Ήθελε ο Θεός να γίνει και έγινε, τελικά, την Παρασκευή. Τι να πω. Απόλυτη συγκίνηση για μια από εκείνες τις timeless, ανατριχιαστικές ιστορίες Formula 1 παλαιάς κοπής. Απίθανα καθηλωτική ταινία - και να σκεφτεί κανείς ότι ήξερα πλήρως το πραγματικό story των δύο οδηγών. Φανταστικοί Daniel Bruhl και Chris Hemsworth (δεν του το χα) σε ένα τέλειο κοντραστ χαρακτήρων που κάνει την ταινία must ακόμα και για ανθρώπους που δεν κλαίνε όταν βλέπουν το ατύχημα του Ayrton. Οι χαρακτήρες είναι τόσο προσεκτικά φτιαγμένοι που μοιάζουν στους πραγματικούς οδηγούς ακόμα και εμφανισιακά, πόσο μάλλον σε συμπεριφορά. Μιλάμε για δουλειά, όχι αστεία. Τα λέω συγκεχυμένα γιατί δεν έχω συνέλθει ακόμα, περίμενα κάτι απλά αξιοπρεπές με πολύ δράση και μου βγήκε αριστούργημα. Διάολε, έχει ακόμα και φωτογραφία - grid σιρκουί στο Fuji με καταιγίδα, Ω ΜΑΗ ΓΚΟΝΤ! Δεν προτείνεται, επιβάλλεται.
Έτσι ακριβώς όπως τα λες φίλε μου. Φοβερά δουλεμένη ταινία με προσοχή στην λεπτομέρεια, κάτι αναμενόμενο κιόλας αφού ο Niki ήταν εξαρχής σύμβουλος στην παραγωγή της ταινίας και διόρθωσε πάρα πολλά λάθη που είχε το σενάριο. Ανατριχίλα και συναισθηματική φόρτιση στο φούλ!
Βασικά, πας για κάτι fun και βγαίνεις με αριστούργημα. Εγώ άρχισα να φαντασιώνομαι και άλλες τέτοιες παρόμοιες, για Gilles Villeneuve, Tazio Nuvolari και τα σχετικά:-s
Το αμερικανικό ντεμπούτο του Denis Villeneuve, σκηνοθέτη του αριστουργήματος Incendies (ελληνιστί Μέσα από τις Φλόγες). Τώρα με cast από το πάνω ράφι του hollywood.
Γενικά η ταινία γάμησε. Είναι σίγουρα από τα must της σεζόν.
O οσκαρικός πλέον Α.Φαραντί του ‘Un Separation’ και του ‘Elly’ σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία στο εξωτερικό μαζεύοντας την σύγχρονη αφρόκρεμα Γαλλίας - Bérénice Bejo(Τhe Artist) , Tahar Rahim (Un Prophete) - και του Ιράν. Μια ταινία πάνω στο πως αντιλαμβανόμαστε, επηρεαζόμαστε και αναλύουμε το παρελθόν μας. Πως κολλάμε σε αυτό ή προσπαθούμε ανακλαστικά να ξεφύγουμε από αυτό και να ζήσουμε στο παρόν…Τα σημάδια που αφήνει , μπορεί απλά η ανθρώπινη θέληση να τα εξαλείψει; H πρώτη μεγάλη ταινία της σαιζόν… Ευτυχώς για εμάς
Όμορφο και το [B][U]Frances Ha[/U][/B] . Όντως κάτι μεταξύ Γούντι Άλεν και γαλλικής νουβελ βαγκ. Ιστορία απ’ τη δύσκολη περίοδο της ενηλικίωσης, που πρέπει να αποκατασταθείς επαγγελματικά , προσωπικά , να γίνεις κάποιος , να κάνεις κάτι , να ανήκεις κάπου, γιατί αλλιώς δεν είσαι τίποτα και σε περιμένει η ‘ομορφιά’ της αστικής μοναξιάς (ή και όχι) …
πωπω την εβαλα να τη δω χθες
δεν την παλεψα
την εβγαλα πριν καν τελειωσει
μου φανηκε πολυ μπουρδα
γαματη ιδεα
αλλα απο εκτελεση μηδεν!
αργο, βαρετο, αστεια για ναρκωτικα και σεξ που εχουμε δει απειρες φορες
ο Jay Baruchel ηταν απο τα πιο αθλια πραγματα που εχω δει
και οι υπολοιποι πρεπει να προσπαθησαν παρα πολυ να πιασουν τοσο πατο
κριμα και ηθελα να μου αρεσει παρα πολυ!!!