Nύχτες Πρεμιέρας so far:
Rolling Stones-Havana Moon: πολύ καλό, ευχάριστο, καλογυρισμένο και με πολύ διάθεση από τη μπάντα+υπερβολικά πολύς κόζμος από κάτω Τίμιο και καλό live για τους φαν της μπάντας
Life Animated: Αυτιστικό πιτσιρίκι αντιλαμβάνεται και αρχίζει να επικοινωνεί με τον κόζμο γύρω του μέσω από ταινίες της Disney, οι οποίες με την απλότητά τους και τα ξεκάθαρα μήνύματά τους. Ντοκυμαντέρ με αληθινό υλικό + πολύ ωραίες animated σκηνές για την ενηλικίωση του παιδιού μέσα στο κεφάλι του. Καλογυρισμένο και παραδόξως ευχάριστο και αισιόδοξο, όχι κάποιο αριστούργημα -δεν υπήρχε εξερεύνηση της σκοτεινής και δύσκολης πλευράς του αυτισμού, κυρίως επικεντρώθηκε στο ‘‘θαύμα’’ που συντελέστει- αλλά αξιόλογο overall. Το αστείο ‘‘τα έλεγα εγώ ότι οι ταινίες της Disney είναι αυτιστικές,που να δεί και μιγιαζάκι’’ δεν έκανε γκελ στη παρέα μου =/
Reds: Έπος Επών για τον δημοσιογράφο Κομμουνιστή Τζακ Ρήντ που απο τα εργατικά συνδικάτα της Αμέρικα έμπλεξε με την Οκτωβριανή Επανάσταση…4 ώρες σχεδόν, σκηνοθεσία Γουώρεν Μπήτι με τον ιδιο, Νταιαν Κητον, Τζακ Νικολσον, Τζιμ Χακμαν κτλ, κοιτουσα με το στομα ανοικτο γτ δεν περιμενα οτι θα εβλεπα ποτε μια αμερικανικη ταινια τοσο μαρξιστικη στη καρδια… ακομα δεν εχω πεισθει οτι αυτο που ειδα γυρισθηκε στην αμερικη, δεν το ειχα δει ποτε (1981 κυκλοφορια), ενα γαμημενο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, υμνος στην ταξικη παλη και στους ηρωες της.-
Sid n Nancy: Ωδη στη πρεζα, ο ρωμαιος και η ιουλιεττα με ηρωινη, απιστευτος γκαρυ ολντμαν, τρομερη ατμοσφαιρα, ηθελα να κανω μπανιο μετα τη ταινια, δεν θα το προτεινα σε καποιον που θελει να δει μουσικη ταινια για τους sex pistols γτ δεν ειναι, ειναι μια καταραμενη ιστορια ερωτευμενων πρεζακιων στην ακρη της βελονας… απιστευτο soundtrack απο Στραμερ, γενικα μια τελειοτητα, πολυ σκληρο, ψυχεδελικο, αρρωστο και γλυκοπικρο, δυναμιτης! Ρεκβιεμ on steroids!
David Lynch-art in life: Αφαιρετικη μινιμαλ βιογραφια με αφηγηση του ιδιου, απο τη παιδικη ηλικια μεχρι και λιγο πριν το eraserhead, υπνωτικο και tripy ντοκυμαντερ με επικεντρο την δουλεια του σαν ζωγραφος-γλυπτης
Εξαιρετικο, οι φαν του σκηνοθετη θα κανουν τουμπες
και εχουμε και συνεχεια…