Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Είδα One Battle After Another

Γενικότερα διασκεδαστική ταινία που δεν σταματάει πουθενά και περνάει ο χρόνος εύκολα. Το soundtrack εκπληκτικό. Γνώμη μου όμως πως στο τέλος μια ελαφριά κοιλιά την έκανε, όμως αποζημίωσε με την σκηνή με το δρόμο.

Η ταινία με έξυπνο τρόπο τοποθετείτε απέναντι σε κάποια πράγματα, δηλαδή υπονοεί πως κάποια πράγματα είναι άνευ ουσίας. Το τηλεφώνημα π.χ. με τους κωδικούς και τον τύπο που έγινε triggered κλπ. Επίσης ένιωσα πως αντιπαραθέτει δύο ειδών αντίστασης (Ντελ Τόρο vs …75) παρουσιάζοντας την μια ως ανούσια, αδιέξοδη και γεμάτη εγωϊσμό.

Το απρόσμενο σεξουαλικό κομμάτι επίσης ήταν μάλλον μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο φαινομενικά αντίθετα πράγματα.

Υπήρχε και σε μια μπορεί υπερβολικά φευγαλέα στιγμή με τους φασίστες το σχολιάκι πως κάποιος δικός τους ενοχλήθηκε επειδή: “τους χρειαζόμαστε τους κωλο-Μαξικανούς γιατί ποιους θα έχουμε στα χωράφια”

Έχει μια αναρχική και αντιφασιστική λογική γενικότερα θα μπορούσε να πει κανείς, όμως μια τέτοιου είδους οργάνωση (αναρχική ή όχι) κάπως έτσι θα μοιάζει έτσι και αλλιώς, θα υπάρχει παράλληλα αλλά και μέσα στην κοινωνία.

Όσων αφορά τους κακούς, φασίστες… γνώμη μου πως εδώ υπάρχει η μεγαλύτερη απόσταση από την πραγματικότητα. Οργάνωση σαν αυτή του Ντελ Τόρο πιθανόν να υπάρχει στην Αμερική, σαν την άλλη με τους φασίστες δεν θα το έπαιζα στο στοίχημα.

Τώρα έχω βάλει σε σειρά να δω και το Συναισθηματική Αξία. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα.

2 Likes

One Battle After Another - το είδα και εγώ

image

ιδιαίτερη ταινία - όταν είδα την διάρκειά της και τις φλου περιγραφές της υπόθεσης, ήξερα ότι μας περιμένει “περιπέτεια”. ειδα ομως και 5 αστέρια και έτσι πήγα στην αίθουσα.

ειρωνική αποτύπωση της κατάστασης σήμερα, δια χειρός PTA, χωρίς να κατονομάζει Τραμπ, ICE κτλ Χώσιμο παράλληλα στον απελευθερωτικό αγώνα, και την ευκολία που οι σύντροφοι δίνουν ο ένας τον άλλο.

Αποκάλυψη οι δύο μαύρες ηθοποιοί που παίζουν την πρωταγωνίστρια και την κόρης της, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ο άκαμπτος Σον Πεν, που νομιζα ότι είχε χαθεί/αποσυρθεί. Πολλά δάνεια/ ευθείες αναφορές σε Ταραντίνο και ο Λήο, πάλι Λήο, με ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα.

Ήταν λίγο φλύαρη ; ήταν. είναι μεγάλος κινηματογράφος ; χμ. με συνεπήρε, μου αρέσει που την είδα για να ειμαι μέσα στη φετινή χρονιά, αλλά θα έλεγα να πάτε με τη γνώση του ποιος τη φτιάχνει και τι πάτε να δείτε. είχε ένταση πάντως, μια τρεχάλα μόνιμη, της το δίνω αυτό.

Το sexual tension (δεν λεω περισσότερα) της ταινίας όμως ήταν από τα καλύτερα ευρήματα, που οδηγεί πρακτικά και τη δεύτερη “σημερινή” πράξη.

2 Likes

Και να που κάπως, η Warner πείσθηκε να επενδύσει έναν πακτωλό (!) χρημάτων σε μια βιτριολική ταινία πάνω στο σύγχρονο χάος made in USA, η οποία ταινία με τη σειρά της χρησιμοποιεί μια ισχυρή πρέζα παρόμοιας λογικής, με την οποία που ο Kubrick το '64 στο Dr. Strangelove, or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb επέλεξε να παρωδήσει την ψυχροπολεμική παράνοια της εποχής του (δηλαδή τον παραλληλισμό που διάβασα κάπου, το θεωρώ εντελώς spot on, δεδομένου πως κάποιος βέβαια έχει και τη στοιχειώδη διαύγεια να κατανοήσει τι εστί “υφολογική επιρροή” :stuck_out_tongue: ).

Από τα ψυχροπολεμικά 60s της Δύσης/Ανατολής λοιπόν, μεταφερόμαστε στη διαιρεμένη ιδεολογικά και νοητικά συγχυσμένη σύγχρονη Αμερική, υπό το πρίσμα του φακού του PTA λοιπόν (του, κατ’ εμέ, σπουδαιότερου εν ζωή Αμερικανού σκηνοθέτη γεννημένο από to '70 και μετά): και εδώ συνυπάρχουν μεταξύ τους παλαβοί ρατσιστές στρατιωτικοί και αλλαφροϊσκιωτοι ιδεαλιστές, αλλά επιπλέον βρίσκουμε και επαναστατικές οργανώσεις χωρίς αρχή, μέση, τέλος και συνεπή ιδεολογικό χαρακτήρα, ιδεαλιστές μπαφάκηδες που “κρατάνε τη σπίθα τους αναμμένη” από επαναπροβολές ταινιών όπως η “Η Μάχη του Αλγερίου” του '66 στην τηλεόραση, Μεξικανοί μετανάστες (ηγούμενοι από έναν… δάσκαλο καράτε (!) με το Eye of the Tiger σαν ringtone του κινητού του και μικρά, σπαρταριστά διαρκή references σε ταινίες και πρόσωπα γνήσιας Americana) που δρουν μέσα σε αυτό το χάος (άκρως συντονισμένα) κάτω από τις μύτες των μεν και των δε, μυστικές σέκτες προνομιούχων λευκών Αμερικανών (white suprematists με σήμα ένα… Χριστουγεννιάτικο δέντρο) που συντονίζουν υπογείως (κυριολεκτικά) τί κοινωνική και πολιτική κατεύθυνση θα πάρει η χώρα, αυτοδιαχειριζόμενα μοναστήρια με καλόγριες - καλλιεργητές φούντας, μπάτσοι που θεωρούν αυτονόητα φυσιολογικό να τραμπουκίζουν παιδιά σε σχολικούς χορούς για πληροφορίες του κώλου, οργανωμένοι σύγχρονοι παρτιζάνοι των τροχόσπιτων που μοιάζουν παγιδευμένοι σε μια άνευ λόγου και αιτίας (ξεκαρδιστική) δυσκοίλια γραφειοκρατία… και κάπου εκεί και ένας προβοκάτορας μπάτσος, που ο ρόλος του είναι να πετάει την απαραίτητη μολότοφ στις πορείες (o by dictionary ορισμός του eruption δηλαδή) ώστε να δοθεί αφορμή στους συναδέλφους του να σπάσουν τον κόσμο στο ξύλο → άρα τι πιο λογικό να φοράει ένα μπλουζάκι Van Halen και οι λοιποί μπάτσοι αναφέρονται σε αυτόν ως “Van Halen” :stuck_out_tongue:

Σε μια αξιοθρήνητα ξεκαρδιστική χώρα, όπου ο ρεπουμπλικανικός νεοφιλελευθερισμός, θρονιασμένος στα αποκαϊδια ενός… όποιου πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού-or-something οράματος λίγων, έχει μετατρέψει τους κατοίκους της σε μικροϊδιοκτήτες αθλιότητας και παθητικές πληθυσμιακές στοίβες οπαδών/ψηφοφόρων/καταναλωτών, ο PTA στήνει μια θεοπάλαβα χαοτική περιπέτεια του παραλόγου γεμάτη χαρακτήρες που ακροβατούν μεταξύ καρικατούρας και σοβαροφάνειας, όπου χωρίς να πέφτει ποτέ στη παγίδα του εύκολου μηνύματος ή να γίνετε έντονα δεικτικός, καυτηριάζει με το γάντι την εικόνα των ΗΠΑ σήμερα και όλες σχεδόν τις πληθυσμιακές ομάδες που αποτελούν τα κύριά της κομμάτια…

Τα δάνεια που εντόπισα εγώ (και όταν λέω δάνεια, εννοώ “δάνεια” ΑΚΑ επιρροές πολύ καλά κομμένες και ραμμένες ώστε να εξυπηρετούν 100% το δικό του ύφος) είναι ασφαλώς στους Robert Altman, Jonathan Demme, Scorsese και Kubrick (πάντα) και εδώ μια παραπάνω στους Cohen, στον Tarantino-περίπου-ή-κάτι-τέτοιο, ασφαλώς στον William Friedkin και αναπάντεχα (αν και όχι πρώτη φορά) στον Spielberg της πολύ πρώιμης περιόδου (δηλαδή του Duel, του The Sugarland Express και του Jaws)… ο τελευταίος, πέραν του προφανούς στοιχείου του φινάλε (η καταδίωξη είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στο πατρόν των 2 πρώτων του ταινιών) είναι κυρίως “παρόν” στο πως (με εξαιρετικό τρόπο κατ’ εμέ) επιλέγει στο φινάλε να κλείσει το μάτι στον θεατή με μια μικρή νότα αισιοδοξίας, μην παραβλέποντας όμως ποτέ πως αυτό συμβαίνει σε έναν κόσμο βαθύτατα διχασμένο - οριακά καταδικασμένο στη μη επιστροφή σε κάποιου είδους κανονικότητα…

Σκηνοθετικά δεν έχω να πω πολλά - ή και τίποτα καινούριο από ότι έχει γραφτεί ήδη παντού: τα 161 λεπτά μοιάζουν με 120, ο ρυθμός είναι σεμιναριακός (σε-μι-να-ρι-α-κός), η κινηματογράφηση είναι PTA at his A game και παραδόξως (“παραδόξως” γιατί είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε τόσο έντονα σε ταινία του) η δράση είναι δεξιοτεχνικά γυρισμένη και χορογραφημένη - με μια τουλάχιστον σκηνή ανθολογίας, αυτή την ασύλληπτη σεκάνς του φινάλε με την τριπλή καταδίωξη…
Ερμηνείες όλοι άψογοι (DiCaprio εγγύηση για άλλη μια φορά) με μνεία σε Sean Penn - δαγκωτή υποψηφιότητα για Oscar φέτος και πολύ πιθανή νίκη… φοβερός ρόλος, φοβερή ερμηνεία - ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους villains των τελευταίων πολλών ετών, ένα αξιολύπητα μισητό γαρ φοβερά ενδιαφέρον ανθρωπάριο, για το οποίο και ο ίδιος ο Dr. Strangelove θα ήταν περήφανος για τη “σύλληψή” και υλοποίησή του…
Soundtrack τα γνωστά ξεχαρβαλωμένα, γαρ ρυθμικά tempos του Greenwood, ενώ φωτογραφία τι να πω - γυρισμένο σε Vistavision και film αποκλειστικά, η ταινία είναι λόγος να πάει κανείς σινεμά και να τη δει σε μεγάλη οθόνη σε όλο της το μεγαλείο… ειδικά στο φινάλε με την καταδίωξη, όλο το IMAX (τέζα αίθουσα) το Σάββατο πρέπει να τρίπαρε κανονικά…

Το βιβλίο του Pynthon το έχω διαβάσει - είναι μια πολύ, ποοοολύ ελεύθερη μεταφορά του στο σήμερα, κομμένη και ραμμένη για να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα στην κατάσταση που βρίσκονται οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή που μιλάμε… εν ολίγης, υπάρχει ένα εσάνς του χάους του Inherent Vice, αλλά με ειδοποιό διαφορά πως εδώ είναι πλήρως ελεγχόμενο, πιο καυστικό στην ειρωνεία του και τροποποιημένο επαρκώς για να χωράει στο καλούπι μιας straigth forward περιπέτειας υψηλών οκτανίων με δυνατά στοιχεία κωμωδίας (σε κάποιες σκηνές btw, δεν μου έμεινε άντερο από τα γέλια - η ταινία είναι ανά στιγμές υστερικά ξεκαρδιστική)…

Γενικά ναι, μια μάχη μετά από μια άλλη - η καθημερινότητά μας, μέσες άκρες… ψευδαισθήσεις ανατροπής της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, σεξουαλική καταπίεση, όνειρα που έγιναν εφιάλτες (ή ακόμα χειρότερα, μετριότητες πραγματικότητας), συνωμοσιολογία, αμάθεια, ιδεολογικά κουλουβάχατα και μια Αμερική in a nutshell… θεωρώ προσωπικά άθλο που κυκλοφόρησε η ταινία αυτή σήμερα και δη από μεγάλο studio, σινεμά εντελώς 70s λογικής αλλά και για πολύ συγκεκριμένα γούστα και κατηγορίες θεατών…Αυτά από εμένα, από τις καλύτερες ταινίες που είδα φέτος σινεμά

13 Likes

το παραπανω ριβιου ειναι chat GTP :upside_down_face:

εβλεπα να απαντας για 3 ώρες και έλεγα “παναγιαμ τι θα μας βρει”

η καταδιωξη στο τέλος ειναι φανταστική.

το είχα στο “πληκτρολογεί…” από το πρωί και έκανα παράλληλα και άλλες δουλειές, multitasker αμ δε :sunglasses:

One Word after Another

Summary

Seferlis GIFs | Tenor

1 Like

Καταπληκτικο το One Battle after another. Τα πατε ολοι. Ειδικα ο @Lupin

1 Like

One battle… αρκετά καλό. Δεν είμαι φαν του σινεμά του PTA. Λίγο μου την σπάει που σε κάθε του ταινία"δανείζεται" χοντρά από άλλους σκηνοθέτες - αλλά να μου πείτε και ποιος δεν το κάνει, αυτός τουλάχιστον το κάνει καλά.

Τι μου εκανε κλικ; οι συμπαθητικοί χαρακτήρες, όχι κάτι δεδομένο σε ταινίες του PTA, νοιαζοσουν πραγματικά για την τύχη τους.
Φοβερός Σον Πεν, το είπατε και άλλοι. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον ηθοποιό στο ρόλο αυτό-για τον ρόλο του Ντι Κάπριο αντίθετα μπορώ να σκεφτώ καμιά δεκαριά, αλλά ας μην τον αδικώ καλός ήταν και αυτός. Το δίδυμο Ντελ Τόρο και Ντι Κάπριο μου θύμισε λίγο φάση Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας πάλι με Ντελ Τόρο και με Τζόνι Ντεπ.

7,5/10 για εμένα αλλά καταλαβαίνω και όσους αποθεώνουν.

2 Likes

Μία παύση απ’ τα συνεχή σχόλια για το “One Battle…”, για να σχολιάσω διπλά το post του @Lupin παραπάνω για το “Συναισθηματική Αξία”, ξεκινώντας απ’ την ταινία, την οποία είχα την τύχη να τη δω σε θερινό με έξι άτομα - τρία άγνωστα μεταξύ μας ζευγάρια, σε αρκετή ησυχία και απομόνωση. Φασάρα, εν ολίγοις.

Να πω ότι η ταινία ήταν έξυπνη, και λειτουργούσε αρκετά λογοτεχνικά. Όλη η πρώτη σεκάνς με το σπίτι θα μπορούσε να είναι πρώτο κεφάλαιο βιβλίου. Πήγα χωρίς να έχω ιδέα για την πλοκή, σαν blind date με την ταινία, και τα πρώτα λεπτά μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση. Όσο προχωρούσε, εκτίμησα τις ερμηνείες, αλλά και την διάθεση αναστοχασμού πάνω στο έργο και την αυτομυθοπλασία μέσα απ’ το οικογενειακό δράμα. Γενικώς, φεύγοντας απ’ το θερινό, αισθάνθηκα ότι πήρα αρκετά πράγματα, κυρίως την πρώτη και την τελευταία σκηνή, που μου ξύπνησε οδυνηρά flashbacks απ’ το κλείσιμο του “Ida”.

Ωστόσο, κι ενώ θεωρώ ότι ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, δεν μπορώ να αποδιώξω μία αίσθηση ότι έπαιρνε ένα καλό editing. Η παράλληλη ιστορία με τη γιαγιά της και τα βασανιστήρια ένιωθα ότι ξεμάκραινε απ’ το κέντρο βάρους της ταινίας. Παρ’ όλο που έδινε μία εξήγηση, ένα backstory, δεν θεωρούσα ότι μας χρειάζεται. Όπως δεν μας χρειαζόταν για την πρωταγωνίστρια και τις πράξεις της, που ήρθαν λίγο ως afterthought. Επίσης, κάποια πράγματα ήταν πολύ κυριολεκτικά, κι άλλα παραήταν υπαινικτικά: η σκηνή στο δείπνο που η πρωταγωνίστρια την μπαίνει στον πατέρα της και η άλλη αδερφή την σταματάει, ήταν πολύ “hollywood” στημένος καβγάς, και πρόσφερε ένα αχρείαστο exposition: δείτε, υπάρχει πικρία και θυμός, αλλά η μία αδερφή έχει αποφασίσει να το ξεπεράσει ενώ η άλλη δεν συγχωρεί. Οκ, show don’t tell, ξργ - πολύ καλύτερα το έδειχνε αυτό με τη στιγμή που πάνε στο σπίτι κι η μία κόρη αποχωρεί κακήν κακώς. Απ’ την άλλη, αν η σκηνή που δυσκολεύεται να βγει στη σκηνή είναι σύνδεση με την απόπειρά της που αναφέρεται αργότερα, δεν ήταν σαφές, ενώ αν δεν ήταν, τότε δεν εξηγούσε κάτι, και δεν νιώθω ότι θα έλειπε κάτι αν κοβόταν .

Τώρα, συνεχίζοντας για το κακό κοινό των κινηματογράφων, ως επί το πλείστον αυτός είναι ο λόγος που έχω πια σταματήσει να διασκεδάζω την επίσκεψη στον κινηματογράφο. Δεν είναι πια ούτε αστείο, ούτε ψυχαγωγικό, ούτε χαλαρωτικό, να πρέπει να κάνεις τον μπάτσο σε κόσμο που δεν ενδιαφέρεται να δει την ταινία. Πρόσφατα πήγα να δω το “Χάος”, των αδερφών Ταβιάνι (απίστευτη ταινία, btw), και πίσω μου ήταν ένας 60ρης που είχε έρθει με μία κοπέλα, και προφανώς ήθελε να κάνει φιγούρα. Μιλούσε - χωρίς υπερβολή - μάξιμουμ ανά 5 λεπτά, σε μία ταινία που έχει έτσι κι αλλιώς πολλές σιωπές. Ανάμεσα στα σχόλια που έκρινε σημαντικό να κάνει:

1. Έχω δει αυτή την ταινία τρεις φορές, είναι απ’ τις αγαπημένες μου. Την έχεις δει εσύ;
  2. Τρομερό πλάνο αυτό, έτσι; Ε βέβαια, Ιταλία…
  3. Κοίτα, αυτοί φεύγουν. Φυσικά, δεν άντεξαν, αυτή η ταινία δεν είναι για όλους!
  4. Φοβερή ανατροπή, ε; Το περίμενες; Το είχες καταλάβει;
  5. Δες τώρα εδώ, δες τι θα γίνει…

Όταν στο τέλος γύρισα και του είπα όσο κόσμια μπορούσα ότι μιλάει διαρκώς κι έχει καταντήσει εκνευριστικός, μου κάνει με το πιο έκπληκτο ύφος: “Εγώ μιλάω; Μιλάω πολύ; Αλήθεια;”

ΝΑΙ ΓΤΧΚΤΠΠΜΝΠΝΓ

Να αναφέρω ότι παραδίπλα του ήταν δύο κυράτσες που δεν έβαζαν γλώσσα μέσα, με ακόμη χειρότερα χαζά σχόλια. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να έχεις γεννηθεί σ’ έναν κόσμο που υπήρχε ΗΔΗ ο κινηματογράφος με το βασικό etiquette, ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ σε αυτή την πραγματικότητα, ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΠΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΚΩΛΟΓΙΔΟ.

Edit: μοναδικό σχόλιο για One Battle:

11 Likes

Αληθεια; Εγω το αντιθετο, ενω κατα βαση ειναι οι περισσσοτεροι χαρακτηρες του flawed εχουν τις θετικες πλευρες που βοηθουν να τους κατανοησεις καλυτερα ή να πας προς το μερος τους. Μεχρι και ο μισογυνης alpha male Tom Cruise του Magnolia ειχε μια μοναδικη redemption σκηνη (ξερετε ηδη ποια) που κααααπως τον “μαλακωνει”, τον εξηγει τελος παντων στο θεατη. Αυτο που λατρευω στον PTA (ή εστω ενα απο τα πολλα) ειναι η ελλειψη διδακτισμου ή ηθικοπλαστικων ευκολιων. Σου δινει αυτο που ειναι, αυθορμητα και ολες τις πλευρες της ανθρωπινης καταστασης χωρις να κρινει. Ειναι σχεδον λογοτεχνικος. Αντε παλι, θα παραμιλαω.

2 Likes

Καλύτερα να μην αρχίσω να διηγούμαι παρόμοια περιστατικά που έχω ζήσει στις αίθουσες ανά τα έτη και το πως αντιδρούσα (και αντιδράω ενίοτε ακόμα :stuck_out_tongue: ) σε αυτά…
Έχω ιστορίες με κουτιά pop corn που εκτοξεύθηκαν εκεί που χρειαζόταν και έπρεπε, κλωτσιά σε καρέκλα μπροστινού μετά από πολλές παρατηρήσεις και στα καπάκια σφαλιάρες και διακοπή προβολής και πολλά ακόμα παρόμοια (αλλά και σε αρκετά μικρότερη ηλικία, μην φοβάστε :stuck_out_tongue: )

Θα πω όμως το πιο σημαντικό πρόσφατο highlight μου, που ήταν το 2018 στο Cine Χολαργός και την προβολή του Isle of Dogs (με disclaimer ξανά αυτό που έγραψα και παραπάνω, πως δηλαδή όλο αυτό εμπίπτει στους αυτονόητους κανόνες συμπεριφοράς σε τέτοια events - δεν έχει να κάνει καθόλου με την καλώς επιδιωκόμενη διάδραση κοινού - ταινίας, που είναι και το ζητούμενο γενικότερα στην κινηματογραφική εμπειρία και που προάγει τον κοινωνικό χαρακτήρα της αίθουσας):

Τεσπά, 10 άτομα max στην αίθουσα, εκ των οποίων ένα ο Καρβέλας, ένα η Βίσση και άλλος/η ένας/μια φίλος/φίλη τους, δεν θυμάμαι…
“Αχαχουχα” και “αχαχουχα” αυτοί από το πρώτο λεπτό, τύπου είμαστε χαλαρά τυπάκια και περνάμε καλά κτλ - εγώ έχω αρχίσει να φουντώνω με το καλημέρα, καθώς τους είχα σταμπάρει εξαρχής ως “εν δυνάμει μαλάκες που θα μου χαλούσαν την προβολή”…

(Lupin-ιο fun fact: Minority Report και @@ - όποτε, μα όποτε πάω σινεμά, μπανίζω με το καλημέρα τους “ύποπτους” που μπορούν, με διαφόρους τρόπους, να διαταράξουν την ομαλότητα της προβολής :stuck_out_tongue: και τους σταμπάρω μέχρι να βγούμε - τρελός i know, αλλά it is what it is :stuck_out_tongue: )

Αρχίζει η ταινία, συνεχίζουν τον χαβά τους - ξεκάθαρα μιλάνε για κάτι άσχετο/σχετικό και χαχανίζουν σαν γαλαρία σε πολυήμερη… γυρνάω κεφάλι αρχικά προς τα πίσω, να δουν ότι κάποιος τους κοιτάει γιατί ενοχλείται, μπας και σταματήσουν (βήμα 1ο).
Στη συνέχεια, αφήνω και ένα χαλαρό, ανεπαίσθητο “σσςςς” (βήμα 1.1)
Αυτοί δεν χαμπαριάζουν μια…
Μετά από λίγο, γυρνάω (2 θέσεις πίσω αυτοί) και κάνω ένα “μπορείτε σας παρακαλώ (χαριτωμένη παύση) - έεεενα τσίκ πιο σιγά;” (βήμα 2ο).

Δεν απάντησε κανείς, όμως έπεσε σιωπή που σήμαινε πως κατάλαβαν ότι ενοχλούσαν - αλλά και για εμένα σήμαινε επίσης πως θα ξανάρχιζαν, καθώς συνήθως σε περιπτώσεις “βήμα 2ο” σου λένε και ένα “συγγνώμη”. Αν όχι, πρέπει να περιμένεις χαχανίσματα σύντομα…όπερ και εγένετο δηλαδή μετά από κάνα 10λεπτο…

Οπότε εκεί τριγκάρομαι και σηκώνομαι όρθιος (ετεροντροπή η κερά μου δίπλα - αλλά οκ, ήξερε που έμπλεκε :stuck_out_tongue: ), γυρνάω πίσω και κάνω φωναχτά ένα “Ε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ??!!”

Σιωπή μέχρι το διάλλειμα σε όλη την αίθουσα (ακόμα και οι 3-4 άσχετοι σταμάτησαν να γελάνε με ότι έβλεπαν στην οθόνη) ανάβουν τα φώτα - και για να μην χάσω προφανώς το δίκιο μου :stuck_out_tongue: σηκώνομαι σαν ελατήριο όρθιος, γυρνάω πίσω, κάνω direct eye contact με Καρβέλα και του κάνω ένα shrug σαν τον GOAT ( (με μια ελαφρώς πιο οργισμένη φάτσα)
Michael Jordan Shrug GIFs | Tenor
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΜΟΥΣΟΥΡΓΕ ΤΗΣ Π@@ΤΣΑΣ, ΣΕ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΡΕΝΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ 20-0, ΛΗΓΕΙ ΣΤΑ 21 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝ ΙΔΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!

Δεν ειπώθηκε τίποτα, ούτε αντέδρασε κανείς - απλά σηκώθηκαν και έφυγαν εντελώς από το σινεμά (!).
Και όπως αποκρίθηκα στην κερά μου, όταν μου είπε “καλέ αυτοί έφυγαν” → “ΚΑΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!!”

18 Likes

Εγώ: απλή, λαϊκή ιστορία με τυχαίο μπάρμπα επαρχίας
Lupin: κατεβάζω beef με Καρβέλα και Βίσση

Ώπα ρε!

Θα αντιγράψω Lupinιο πρωτόκολλο, γιατί μέχρι στιγμής πάω μέχρι το 2, για το 3 δεν έχω ακόμη εκπαιδευτεί

7 Likes

6 Likes

Nα ξέρεις πάντως, πως στο 3 εκπαιδεύτηκα κυρίως σε πάλαι ποτέ cine Κρόνος - Πόρος τώρα, καταλαβαίνεις :stuck_out_tongue:
Σε Βιτσέντζους, Αστόριες και λοιπά κεντρικά σινεμά, βήματα 1 και 2 είναι ευκολάκι - το 3ο όμως ήθελε γνήσιες λαϊκές προβολές σε γνήσια λαϊκά προάστια με τον “σωστό” κόσμο και mood :stuck_out_tongue:

2 Likes

Εγώ επειδή α. Ενοχλούμαι πολύ από αυτά τα σκηνικά και β. Είναι στον χαρακτήρα μου να αποφευγω όπως ο διάολος το λιβάνι το conflict γενικά απλά έχω και κόψει το σινεμά, βρισκω ότι απλά χαλιεμαι πλέον οπότε δεν αξιζει

1 Like

Κρόνος τώρα τι πας και θυμάσαι (ωραίο σινεμά, μου έμαθε το ποπκόρν με βούτυρο)

Βιτσέντζος δύσκολος, ισχύει, Αστόρια δεν πάω πια για προβολές, ίσως μόνο της Λέσχης. Παίζει Odeon (άνετα κάνεις φασαρία), και Τεχνόπολις (επίσης άνετα)

Α, και Βηθλεέμ επίσης εύκολο (εκεί έχω βγει δύο φορές εκτός εαυτού, η μία ήταν στο Kaos)

Κρόνος και Studio ήταν η Αλήθεια.-

Γενικά θα πω εγώ (για Ηράκλειο, summoning και @GRACCHUS_BABEUF ) ήταν μεγάλο κρίμα που σταμάτησαν οι επαναπροβολές στις Αρχάνες… η φασάρα ήταν εκεί για καλοκαίρι και θερινό (εκεί ούτως ή άλλως έχω ζήσει εκεί και σίγουρα μια εκ των 3 πιο γαμάτων προβολών που έχω πάει ποτέ, στο Jaws το 2010 (νομίζω))…
Oden και Τεχνόπολις άνοιξαν μετά που έφυγα φοιτητής (και δη αρκετά χρόνια) και δεν μπήκα ποτέ στο mood τους, ενώ έχω πάει και σχετικά λίγες φορές συνολικά - Βηθλεέμ με έχει ενοχλήσει και εμένα πολλάκις κόσμος, αλλά επειδή πάω με το ζόρι μια φορά το χρόνο που θα τύχει να είμαι κάτω και συνήθως σε ταινία που έχω ξαναδεί, το κάνω γαργάρα… Αστόρια δεν ήξερα καν ότι λειτουργεί ακόμα

1 Like

Αν και νομίζω μόνο μια φορά κατάφερα να δω ταινία στον θερινό στις Αρχάνες (Κουστουρίτσα - Άσπρος Γάτος Μαύρος Γάτος;), ναι, ήταν πολύ γαμάτα

2 Likes

Θίγετε ένα πολύ σημαντικό θέμα,

ήμουν 14 ετών και έβλεπα το the Others σε σινεμα στην Πάτρα. δίπλα μου ζεύγος πενηντάρηδων, και ο άντρας εμφανώς βαριόταν. Έλεγε μαλακίες όλη την ώρα, και σε κάθε άνοιγμα πόρτας έκανε “μπου”. Στο δεκάλεπτο είχα πίεση 100.

Στο εικοσάλεπτο, γυρνάω και του λέω "μπορείτε παρακαλώ να μιλάτε λίγο πιο δυνατά, γιατι δεν ακούω όλα όσα λέτε, μόνο τα περισσότερα"¨.

Ευτυχώς, έσκασε.

Ευρυτερα, πλεον πιστευω πραγματικα ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται καν οτι ενοχλεί. Και εμενα η εμπειρια μου στη Γαλλια ειναι θαυμάσια (εκκλησία) και στην Ελλαδα, στα ΒΠ που πάω, συνήθως ειμαι με κάτι γραίες, που δεν μιλάνε καθόλου.

Θεωρώ πάντως ότι ένα άμεσο σχόλιο στα μπάχαλα, βοηθάει. Αλλά βοηθάει και η μέρα/ώρα/μέρος.

8 Likes

Γαμάτο :smile:

2 Likes

Γενικά τα τελευταία χρόνια μετά το κόβιντ που πάω σινεμά δεν ενοχλήθηκα ιδιαίτερα από τις ομιλίες, ίσως γιατί δεν πάω σε προβολές με πιτσιρικαρία. Αντίθετα σε θερινά κάποιοι/κάποιες το ξεφτιλίζουν στο τσιγάρο και συχνά τρώω την κάπνα στην μάπα.
Χθες στο σινεμά πάντως μια θεία ενοχλήθηκε από τον ήχο από τα νάτσος /πατατάκια κλπ που καταναλώνονταν εκείνη την ώρα και το δήλωσε με έμφαση.
Είμαι της άποψης ότι υπάρχουν όρια σε όλα και αν δεν έχεις και λίγη υπομονή ε τότε να κάτσεις καλύτερα σπίτι. Οι καταστάσεις που περιγράφετε είναι προφανώς ακραίες. Έχω ζήσει παλιά ακραία κατάσταση σε σινεμά όταν στο διάλειμμα στην μέση της Έκτης Αίσθησης ο μπροστινός μου σποΐλαρε το τέλος. Μόνο μπουκέτα δεν παίξανε.

1 Like