Κι εγώ θέλω πολύ να το δω αυτό. Όπως επίσης και το White Ribbon του Μίκαελ Χάνεκε που σάρωσε στις Κάννες και βγήκε σήμερα στους ελληνικούς σινεμάδες.
Εγώ είδα πριν μερικές μέρες, στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το The Road του Τζον Χίλκοουτ (Proposition) με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Σαρλίζ Θέρον και τον πιτσιρικά Κόντι Σμιτ.
Υπέροχη ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Κόρμακ Μακάρθι (No Country For Old Men) και διαδραματίζεται σε μια μετά-αποκαλυπτική Αμερική και μας δείχνει την αμοιβαία αγάπη μετάξυ πατέρα και υιού στην ύστατη προσπάθεια για επιβίωση. Ο Χίλκοουτ το κέρδισε το στοίχημα και το έπιασε το συναίσθημα χωρίς να καταφύγει σε γραφικές και εντυπωσιακές σκηνές δράσης και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό και παράλληλα απίστευτα συγκινητικό. Εκπληκτικός για άλλη μια φορά (μετά τα History of Violence και Eastern Promises) ο Μόρτενσεν και πολύ καλός και ο πιτσιρικάς. Επίσης στα συν, η φανταστική φωτογραφία.
Τέλος να αναφέρω ότι μετά το τέλος της ταινίας, ο σκηνοθέτης Τζον Χίλκοουτ που ήταν καλεσμένος, απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και έδειξε ότι εκτός από εξαιρετικός σκηνοθέτης είναι και τρομερά ευχάριστος και με χιούμορ άνθρωπος αφού απάντησε κατατοπιστικότατα σε όλες τις ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν.
πο,τι ειπες τωρα…μαζι με το MOON και μια δυο ακομα,ειναι απο τις αγγλοφωνες ταινιες που ειχα στη λιστα να δω παση θυσια φετος…εχω ακουσει τα καλυτερα,εχω και κατι σαν ψυχωση με post apocalyptic τοπια,μια χαρα…ο Χιλκοουτ ειχε κανει και το Proposition,ενα απο τα καλυτερα γουεστερν που εχουν γυριστει ποτε…ωραιος μαν,με εφτιαξες:D…το τρεηλερ παντως ειναι σουπερ…αντε να δουμε και μεις λοιπον…
και εγώ έψαξα να το δω στο πανόραμα την κυριακή στο ιντεάλ και δεν ήξερα αν έπαιζε προπώληση στα εισητήρια ή όχι και το ιντεάλ απαντούσε συνέχεια με τηλεφωνητή και τελικα δεν πήγα…είχα διαβάσει περί τίνος πρόκειται και νομίζω είναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση…
για κανένα λόγο…εντωμεταξύ ο μήτσης στο αθηνοραμα του βάζει 5 αστέρια, ο κρασσακοπουλος στην athens voice 5 αστερια και ο κουτσογιαννόπουλος στην lifo 4,5 αστέρια…πλήρης ταύτιση κριτικών οι οποίες είναι διθυραμβικές…
Την Λευκή Κορδέλα την είδα πριν από λίγο. Κλαίω τα εννιά ευρώ που πέταξα… Ήταν η “ταινία της χρονιάς” βλέπεις και ηθελα να την δω και στο σινεμά ο μαλάκας… Δεν περιμενα το DVD… #-o