Clan Edison-s/t [2010]

Making threads about albums is the new posting on rockipedia, οπότε αποφάσισα να σπαταλήσω το 162ο θρεντ που φτιάχνω (στο σταυρό που σου κάνω 162 είναι!) για το ντεμπούτο του συγκεκριμένου γαλλικού τρίο -όχι δεν είναι σεξιστική αργκό. Τι έχουμε εδώ πέρα; Ένα μάτσο τραγούδια βροχερού και COOL alternative rock, ό,τι πρέπει τώρα με τη δροσά. Στο τσουκάλι ρίξανε λιγουλάκι Woven Hand και Madrugada στα οποία, όμως, προσέθεσαν τα αρχίδια και τη γαματοσύνη των The Gun Club και των Fugazi (τους οποίους πρόσφατα άρχισα να ανακαλύπτω εμπεριστατωμένα χάρη σε ποστ σομν) παρέα με ένα απίστευτα φοβερό βραχνό αλα-Iggy τρέμουλο στη φωνή.

Το θέμα με τον συγκεκριμένο δίσκο είναι ότι είναι τίγκα μονόχνωτος. Δεν υπάρχουν εναλλαγές. Όλα τα κομμάτια είναι στο ίδιο μοτίβο του ηλεκτρισμένου ΡΟΚ με τη γρεζάτη φωνή παντού -άλλοτε στα γαλλικά και άλλοτε στα εγγλέζικα- τα επαναλαμβανόμενα riffs που μοιάζουν μεταξύ τους και γενικά το ίδιο feeling παντού. Θα μου πείτε, για καλό το λες αυτό; Η απάντηση είναι, ναι. Αυτό είναι το κλου του δίσκου και αυτός είναι ο λόγος που το ακούω συνεχώς εδώ και πολλές μέρες. Οπότε αγαπήστε το κι εσείς γι’ αυτό που είναι.

Κομμάτι του δίσκου δεν υπάρχει καθότι εξηγήσαμε τους λόγους παραπάνω. Εγώ πάντως έψαξα λινκ για αυτό που έχω ξεχωρίσει καααπως εγώ, το Orvietan, αλλά σταθήκατε άτυχοι. Πάρτε [I]myspace[/I]

Ομορφιές.