Δε προλαβε να κανει και πολλα ο κακομοιρης ο Cliff, ας μην τον αδικουμε. Η συγκριση νομιζω δεν ειναι πολυ ευστοχη.
Στο poll εννοείς;:-k
Επειδή το Post είναι πολύ γενικό και δεν μας λέει ως προς τι(συνθετικά; τεχνικά; καινοτομικά;) θα πω Harris. Ο Cliff τεχνικά είναι ανώτερος αλλά εντάξει έχω ακούσει και καλύτερους τεχνικά και από τους 2(Myung, Sheehan μου έρχονται στο μυαλό πρόσφατα) αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει και να μου αρέσουν περισσότερο. Από την άλλη όσο και να έχει συμβάλλει συνθετικά ο Burton στους Metallica και όσο να τους βοήθησε στο να συνθέτουν κάτι παραπάνω από τις καφρίλες της εποχής, με τίποτα δε συγκρίνεται η προσφορά του με αυτή του Harris. Το τι θα γινόταν αν ζούσε δεν το ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω, και ο Rhoads αν ζούσε μπορεί να γινόταν ο νέος Bach αλλά δεν πρόκειται να το μάθω εκτός κι αν είχα το What If? Machine του Farnsworth από το Futurama οπότε να μην τον αγιοποιούμε τόσο πολύ με αυτό το σκεπτικό. Οι Maiden μου αρέσουν περισσότερο από τους Metallica οπότε για μένα είναι μονόδρομος.
Θεωρώ την σύγκριση άστοχη. Ο Cliff έφυγε νωρίς…
Πάντως και οι δύο (για την τότε εποχή). ι) παίζουν με δάκτυλα. Δεν χρειάζεται να “ξύνεις” με πένα για να παίξεις γρήγορα. ιι) εισάγουν μελωδίες ιιι) έχουν έντονη σκηνική παρουσία. Ποιον να ξεχωρίσεις??
Εντάξει… δεν λέμε ποιός είναι καλύτερος μπασίστας, απλά μετράμε προφανώς ποιόν γουστάρουμε περισσότερο. Μεγάλο γκρουπ οι Maiden, τεράστιο οι Metallica και Cliff RULES!
Καλα τι αλλο θα ακουσουμε???
Ο Steve εχει γραψει απειρους υμνους!!!
Και μεχρι το 86 ειχε γραψει ολοκληρα iron maiden,killers,number of the beast,piece of mind,powerslave
Δεν υπαρχει καποιος που να τον ακουμπαει!!!
Συμφωνω απολυτα
Cliff Burton!!
Αλλά και ο άλλος θεός είναι…
steve harris αν κ δεν ειμαι κ πολυ fan του…
HARRIS
o θεμα ειναι οτι ο χαρρις εχει γραψει κ seventh son number of the beast,iron maiden,somewhere in time k ala poly kalytera album
Τι ακριβώς συγκρίνουμε εδώ? Έναν 24χρονο του οποίου έχουμε ακούσει το μπάσο σε 3 δίσκους, με έναν 52χρονο του οποίου έχουμε ακούσει 14-15 δίσκους? Λίγο άδικο δεν είναι?
Εγω δεν μπορω παρα να δωσω την ψήφο μου στον cliff.Οι Metallica(μαζι με gunsα και ac/dc) είναι απο τα αγαπημενα μ συγκροτηματα!!
Οσοι εχουν ψηφισει τον Harris(αποψη τους βεβαια) κανουν βλακεια γτ το poll ειναι για τον ποιον θεωρουμε καλυτερο μπασιστα και οχι συνθετη και φροντμαν και λοιπα!!δεν αμφιβαλο οτι ο Harris είναι απιστευτος συνθετος και αυτο ειναι γνωστο στους παντες .Αλλα απο αποψη τεχνικη στο μπασσο ο Cliff ειναι ανυπερβήτος γτ κομματια οπως τα anasthesia,orion ο Harris δεν θα καταφερει να τα παιξει ποτε των ποτον
Γιατί δε τον ενδιέφερε να τα παίξει 8)8)
Πρέπει να καταλάβετε κάποια πράματα σε αυτά τα θρεντ με τις συγκρίσεις.
Τα παλικάρια που συνήθως μπαίνουν στα πολλ, δεν είναι τίποτα χθεσινοί. Anesthesia και Orion παίζει και κάποιος που παίζει μπάσο 3 χρόνια, δε θα τα βγάλει μπασίστας επιπέδου Harris?
Είδα και στο θρεντ “Scott Travis Vs McBrain” ότι ο ΜακΜπρέην δε μπορεί λέει να παίξει την εισαγωγή του Painkiller. Δείξτε λίγο έλεος και μη τα πετάτε έτσι αμάσητα.
Δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα.Και επισης λεω cliff επειδη ηταν το ανεξαρτητο μπασο.Ακουγοταν.Ελεγες αυτο ειναι μπασο.Ενω ο harris,φαινοταν σαν να ειχε γινει μπασιστας μονο και μονο για την μπαντα.Εδω εβλεπες τον cliff να βαζει 5λεπτα σολο πρι το τραγουδι,συγνωμη αλλα τι αλλο θελετε.Κια για οσους ειπα οτι οι μεταλλικα τον ξεθαψαν κανετε λαθος.Οι μεταλλικα τον παρακαλουσαν να παει στην μπαντα τους και να αφησει τους trauma την προηγουμενη μπαντα του.Και αυτο τους λεει οτι για να ερθει θα τον αφηνουν να κανει σολο,και αυτοι του απντησαν να κανει οτι θελει απλα να ερθει.για να υννενουμαστε.
Cliff rulez.