Το έχω ξαναπεί ότι δεν είμαι μουσικός για να ξέρω από νότες και ποιος παιζει καλύτερα κτλ.,γι’αυτό ψήφισα με βάση ποιο συγκρότημα μου αρέσει περισσότερο. Και σ’αυτό μπασσίστας ήταν ο Cliff Burton.
Ασχολίαστο
Εντελώς άκυρο. Δεν μου λέει κάτι το ότι είναι πανεύκολα.
Κι αυτό άκυρο.
Προσωπικά είμαι σε μεγάλο δίλημμα. Δεν ξέρω τι θα υπερισχύσει. Συνθέσεις ή μαγκιά on stage
Στα οποία 2 ο Steve υπερτερεί 8)
Ο Burton ευθύνεται για μεγάλο μέρος του Ride The Lightning και για όλο σχεδόν το Master. Είσαι σίγουρος ότι ο Harris υπερτερεί? Μπορεί κανεις να πει με αντικειμενικότητα ότι το Powerslave κ το Piece Of Mind είναι ανώτερα των Μaster Of Puppets, Ride The Lightning?
+1
Επίσης ο Harris το μόνο που κάνει είναι να έχει το πόδι πάνω στο ηχείο και να παίζει
Εγώ έστω και με μικρή διαφορά προτιμώ το παίξιμο και τις συνθέσεις του Burton. Πιθανότατα γι αυτό να φταίει ότι μεγάλωσα με Metallica.
Στη σύγκριση πάντως βάζω ένα ωραιότατο Χ με πολλά γκολ και από τις δύο πλευρές.
Μα ακριβώς αυτό. Ακόμα και τα Ride και Master να είναι καλύτερα (που δεν ξέρω αν είναι, γούστα είναι αυτά άλλωστε), είναι 3 δίσκοι, μαζί με το Kill Em All. Ο Harris έχει περισσότερους στο ενεργητικό του. Ο Cliff έχει 10-15 συνθέσεις, ο Steve 50. Από αυτή την άποψη και μόνο.
Αυτό με το Χ και τα πολλά γκολ είναι σωστότατο πάντως!
Είπε ο vedder:
Επίσης ο Harris το μόνο που κάνει είναι να έχει το πόδι πάνω στο ηχείο και να παίζει
Από τα ελάχιστα βίντεος που έχω δει, ο Cliff κάτι αντίστοιχο κάνει νομίζω.
Ε, τι να κάνουμε ρε Βασίλη, να τον βγάλουμε από τον τάφο να συνθέσει άλλα 35 κομμάτια? :lol:
Δηλαδή είναι σαν να λες ότι ο Harris είναι καλύτερος απλά επειδή έζησε περισσότερο.
Είμαι τεράστιος φαν του Harris και των Maiden γενικότερα, αλλά ο Burton μου αρέσει περισσότερο σαν σκηνική παρουσία. Και γενικά βγάζει κάτι άλλο
Μακάρι να γινότανε, αλλά δεε…
Γι΄αυτό δε μπορούμε να τους συγκρίνουμε αυτούς τους 2. Είναι άδικο για τον Cliff.
Ανακεφαλαιώνοντας για άλλη μια φορά: Τεράστιοι μπασίστες και οι 2, προτιμώ Harris για προσωπικούς λόγους (ακόμα και Newsted προτιμώ απο τον Cliff:-s ), τεράστιες μπάντες και οι 2, με προτίμηση τους maiden, αλλά θεωρώ καλύτερη μπάντα (με όσο πιο “αντικειμενικά” κριτήρια γίνεται) τους μετάλλικατς.
That’s all!
εδώ είσαι οφ τόπικ…
στον Harris ποτέ δεν μάρεσε που έβαζε το μπάσο τέρμα .Το επανέφερε στο ΑΜΟΛΑΔ (το αρνητικό του δίσκου)
Νομιζω πως ο Cliff, ειχε καλυτερο οπλο ενω ο Harris εχει καλυτερη armor και ετσι ζει μεχρι σημερα.
Παντως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ μιλωντας, νομιζω πως οταν μαθω μπασο θα τους εχω και τους δυο χαλαρα.
Αν και ανάμεσα στα δυο group προτιμώ metallica σαν μπασίστας ο harris είναι τεχνικά αρτιότερος
Ειλικρινά, νομίζετε πως το μπάσο σε οποιοδήποτε κομμάτι των Iron Maiden, είναι καλύτερο από το ιντερλούδιο και το solo στο Orion ή το Αnesthesia;:-s
Τι είναι; :lol:
Προσωπικά… δεν ξέρω γιατί, αλλά τα περισσότερα Maidenικά κομμάτια (με τις συνθέσεις του Harris μέσα σε αυτά) μου ακούγονται ψιλοίδια μεταξύ τους στο ύφος και στις δομές, γι’αυτό άλλωστε έχω σχηματίσει την εικόνα ότι οι Metallica είναι ανώτεροι… είτε με Burton είτε με Newsted (o οποίος Newsted ελάχιστη υμβολή είχε στον συνθετικό τομέα).
Τεχνικά δεν μπορούμε να ξέρουμε πού βρίσκεται ο Harris έτσι όπως παίζει στα κομμάτια αλλά ο Cliff φρόντισε να επιδείξει το ταλέντο του πάμπολλες φορές. Γι’αυτό δεν θεωρείται με τίποτα κατώτερος τεχνικά.
Cliff… αλλα και Harris να πεις… παλι μεσα εισαι… και οι 2 κορυφη! 8)
O ένας είναι ο Ηγέτης του Heavy Metal, έχοντας γράψει τα μεγαλύτερα έπη της μουσικής μας, ενώ ο άλλος ήταν απλά ένας πολύ καλός τεχνικά μπασίστας…
Αν ζουσε ακόμα ο Cliff (R.I.P),δεν θα υπηρχε καν αυτο το δίλημμα…
+1:)
Πολυ καλος τεχνιτης ο Κλιφ,αλλα ο Χαρις ειναι απο τους θεμελιους λιθους του Μεταλ…
Ακριβώς! Αν συγκρίνουμε τις δουλειές του καθενός μέχρι τον θάνατο του Cliff ο Cliff νικάει στα σημεία. Δεν λέω, διαμάντια μέχρι τότε και ο Harris φυσικά, άλλωστε του Maiden πάντα θα τους έχω στην καρδιά μου, αλλά γενικότερα όλα τα κομμάτια στα οποία έχει συμβάλλει συνθετικά ο Cliff έχουν διαφορετικότητα μεταξύ τους, πράγμα που λείπει απ’τους Maiden. Σαφώς δεν λέω πως έχουν ίδια κομμάτια απλά σε αυτό υπερτερούν οι tallica