Clive Barker

εε εντάξει τροπή να μην υπάρχει thread για τον “πρίγκιπα” του τρομου(βασιλιάς ειναι ο H.P Lovecraft κατα την γνώμη μου) :stuck_out_tongue:
ο clive Barker ειναι γεννημένος στις 5 Οκτωβρίου το 1952 ειναι συγγραφέας/ζωγράφος/παραγωγός/σκηνοθέτης
μερικά απο τα βιβλία του ειναι :
The Hellbound Heart
Weaveworld
Books of Blood
Cabal
The Great and Secret Show
Imajica
The Thief of Always
Sacrament
Galilee
Abarat
Abarat: Days of Magic, Nights of War
Mister B. Gone
μερικες απο τις ταινιες του:
Hellraiser
Nightbreed
Lord of Illusions
Candyman
Gods and Monsters
The Plague
The Midnight Meat Train
καθως εχει γράψει και 2 videogames Clive Barker’s Undying και Clive Barker’s Jericho
προσωπικά απο τα αγαπημένα μου βιβλία ειναι το imajica , the thief of always και το abarat επίσης το game undyng εχει στιγματίσει τα παιδικά μου χρόνια…(έβλεπα εφιάλτες για 2 βδομάδες) :stuck_out_tongue:

ειναι μεταφρασμενα τα βιβλια του?

τα περισσοτερα αν οχι ολα ναι…

Ειμαι φαν πολλων ταινιων του… Σταθμος στο χωρο του φανταστικου/τρομου…
Hellraiser
Candyman
Nightbreed , επη…
Καθως και το Undying ηταν τρελη παιχνιδαρα !

Γαματος!Μολις αγορασα το μεγαλο μυστικο θεαμα.

Περί του Jericho, του πιο πρόσφατου videogame για το οποίο είναι υπεύθυνος, μία αφιέρωση με αγάπη απο τον θεό (λάθος, ΘΕΟ!!!) Yatzee :smiley:

Απο εκεί και πέρα, για τα βιβλία του αίματος έχει τον απόλυτο σεβασμό μου :slight_smile: Απίστευτες ιστορίες, μακάβριες, άρρωστες με πολύ προσωπικό στυλ.

Ρε γμτ, πέραν του Hellraiser (που το είχα δει μικρός και δε το θυμάμαι) δεν έχω δει καμία άλλη απο τις ταινίες του. Ποιά προτείνετε?

Απο βιβλία είχα αγαπήσει πολύ τον Κλέφτη του Πάντοτε, που μ’ έκανε να σκεφτώ πως θα έγραφε ένας Tim Burton αν αντί για ταινίες έφτιαχνε βιβλία. Υπέροχο, σκοτεινό παραμύθι. Τα Abarat έχουν κι αυτά μήπως αυτό το “παραμυθένιο” στοιχείο? Θα τα διάβαζα με πολλή ευχαρίστηση αν ναι.

Πέραν αυτού, έχω διαβάσει το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα και την Αείπολη, εξίσου καλά αν και πιο κοντά στο στυλ του Stephen King. Ο Κλέφτης του Πάντοτε μου άρεσε περισσότερο.

Εγω αδερφε απο τις ταινιες του θα σου πρoτεινα το Nightbreed , Candyman οπως λεει και ο eviL και το προσφατο The Midnight Meat Train(2008 )
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=4RrBMjO1-h0&feature=fvw
Με το abarat πιστευω θα ξετρελαθεις… Ειναι ΕΠΟΣ!!! εχουν βγει τα 2 πρωτα τον χειμονα βγεινει το 3ο και εχει αλλα 2 να βγουν…!!! το πρωτο βιβλιο παντως ειναι πολυ “παραμυθενιο” και εισαγωγικο το δυτερο ομως ξεφευγει… :bow:

Χεχε, μ’ έψησες φίλε. Θα τσεκάρω τις ταινίες και θα φυλάξω τα βιβλία για τα Χριστούγεννα - πιστεύω θα ταιριάζουν εκείνη την εποχή, λόγω ατμόσφαιρας και έτσι! :smiley:

mega bump

θελω γνωμες για τα 2 βιβλια της τεχνης.μεγαλο μυστικο θεαμα(αραγε απο εδω το πηραν οι poem?) και αειπολη.σκεφτομαι μολις βρω λεφτα να τα χτυπησω.
απο θεμα μου κινησαν το ενδιαφερον.ειναι καλα?
και ειναι τρομου η φαντασι ?(γιατι γραφει και τα δυο)

Το “Το μεγαλο μυστικο” θεαμα ειναι απο τα καλυτερα βιβλια επιστημονικης φαντασιας που εχω διαβασει. Περιεκτικοτατο, ευφανταστο, κυλαει σα νερακι, παρολο που ειναι αρκετα μεγαλο.Το “Αειπολις”, το οποιο ειναι κατι σαν συνεχεια, δεν το εχω πετυχει οταν το εψαχνα (πριν καμια 10αρια χρόνια), αλλα ξερω οτι ειναι εξισου κορυφαιο. Και το waveworld είναι αρκετά καλό, όπως επίσης το Imagica που μιλάνε για τον ίδιο κόσμο.

Και για να μην ξεχνιομαστε μιας και ειμαστε στο σωστο θρεντ: Πού είναι η συνέχεια του Undying ρεεεεεεεε; :stuck_out_tongue:

Για μένα,κυρίως [B]Fantasy[/B] (με ελάχιστα horror elements σ αυτά).
Δηλ. ο Μπάρκερ και φάντεζι μυθιστόρημα/νουβέλα να κάτσει να γράψει, του…είναι αδύνατον να μη τη μπολιάσει με στοιχεία τρόμου σε “σημεία-σημεία” .:stuck_out_tongue: Ναι ρε γι αυτό τον πάω τόσο τον τύπο. Ολόσωστος!!!

Καθαρά τρόμου είναι π.χ. τα θρυλικά [I]books of blood[/I]…

Τα είχα διαβάσει πριν πολλαααααααα χρόνια τα βιβλία που αναφέρεις Μεσάνυχτε. Τόσο πολλά που μου έχουν μείνει μόνο κάποιες σκόρπιες αναμνήσεις. Ωστόσο οι αναμνήσεις αυτές είναι θετικές. :stuck_out_tongue:

Περισσότερο contemporary-fantasy-horror elements-μεταφυσικό, κάτι ανάμεσα σε όλα θα τα χαρακτήριζα. Καθαρό fantasy δε το λες, ούτε αμιγώς horror φυσικά.