Coldplay

Αλλοι θα τους πουν πολύ pop…αλλοι ξενερωτους…αλλοι ευπεπτους…Μπορει και να ειναι ετσι αλλα αληθεια ποια μπαντα εχει καταφερει σημερα να δημιουργησει ενα τοσο προσωπικό υφος και να δημιουργει τοσο ομορφα τραγούδια? (για μενα καθε τραγουδι τους ειναι και ενα μικρο διαμαντάκι)…Πιστευω το viva la vida ειναι οτι πιο ωριμο και ολοκληρωμενο εχουν κυκλοφορησει ποτέ αν και ολοι οι δισκοι τους ειναι αξιολογοτατοι και ποιοτικοί…Let the discuss begin…:slight_smile:

Δεν τους έχω τσεκάρει και τόσο εκτενώς σε δίσκο (πλην του τελευταίου που τα σπάει) αλλά τα χιτάκια τους είναι πανέμορφα.

Πολύ ωραία μπάντα.

Πολλοί τους απαξιώνουν βέβαια, αλλά στην ουσία είναι μια χαρά συγκρότημα και το “A Rush Of …” είναι ένα καταπληκτικό άλμπουμ και εκτός από τα διαχρονικά χιτάκια τους, έχουν πολλές στιγμές σχετικά αφανείς που είναι εξίσου όμορφες. (Ίσως επειδή περιέχει και τη λέξη “RUSH” !!!). Το “Viva La Vida” είναι δίσκος, στον οποίο έκαναν στροφή και τους βγήκε αρκετά επιτυχημένη. Φοβερά κομμάτια, mainstream και ποπ, αλλά δε λέει κάτι αυτό. Γενικώς ενδιαφέρουσα μπάντα και κάτι παραπάνω από μια απλή ποπ μπάντα του μισού δίσκου!

Ολα τα album τους ειναι πολυ καλα, αν και ακομα δεν εχω καταληξει ποιο προτιμαω. Για οποιον εχει ακουσει και τα τεσσερα μπορει ευκολα να παρατηρησει οτι κανουν προσπαθειες να μην ακουγονται ιδιοι σε καθε album (πεφτουν βεβαια σε καποια foul οπως η ομοιοτητα Clocks -> Speed Of Sound)

Πριν ενα χρονο περιπου τους ειδα παρεα με kourou και αλλον εναν φιλο στο Μιλανο

http://www.rocking.gr/article5300.php

πολυ μου αρεσουν, δεν θα τους πω guilty pleasure γιατι ακουω αλλα κι αλλα, απεριοριστα σεβη.
Με το επεισοδιο σατριανι λιγο κλονιστηκε η πιστη μου, αλλα νταξει, ετσιναυτα.

Ποιος μουλεγε πως το ριφφακι του Talk ειναι αλλουνου? :?

Εγω στο ελεγα boy… ειναι απο το Computer Love των Kraftwerk

Με νομιμες διαδικασιες αυτο, οχι οπως με τον Σατριγιαννη…:lol:

έχουν λίγη παραπάνω ζάχαρη από όση αντέχω στο γλυκό μου.
κοινώς με λιγώνουν ολίγον τι.

Aρπαξτε και ενα poll…

Politik

Touς είχα μάθει από την αδερφή μου, που όταν ντεμπουτάριζαν άρπαζε ό,τι έβγαινε από βρετανικό ποπ-ροκ. Το Ρarachutes είναι όμορφο άλμπουμ. Οπότε και Shiver. Από κει και πέρα δεν έδωσα και πολύ σημασία, αφού όποιο ραδιόφωνο και ν’ άνοιγες άκουγες κάποιο τραγούδι τους.

Όμορφη μπάντα ναι, αν και ολοκληρωμένο έχω ακούσει μόνο το πρώτο τους. Επίσης πρέπει να είναι πολύ καλοί λάιβ (από dvd που έχω δει).
Στο πολλ ήμουν ανάμεσα σε in my place και yellow που ήταν το πρώτο κομμάτι τους που άκουσα και τελικά κέρδισε αυτό για συναισθηματικούς λόγους. :slight_smile:

Λοιπόν μου αρέσουν πολύ τα 3 πρώτα τους άλμπουμ κυρίως γιατί περιέχουν μερικά πανέμορμφα τραγούδια, απο τα κορυφαία του χώρου τους. Το Viva la Vida θεωρώ ότι ότι ναι μεν δεν έχει κομμάτια του επιπέδου του clocks, speed of sound, fix you, politic, scientist, yelllow, hardest part, trouble και, και, και… που υπήρχαν στα 3 πρώτα, όμως έχει μια συνοχή τέτοια που το καθιστά την πιο ολοκληρωμένη και πλήρη δουλειά τους.

Πάντως θα ψήφιζα το εναρκτήριο κομμάτι του X&Y το Square One…

Καλή μπάντα. Από το poll Yellow. Γενικώς, μάλλον το Talk.

Fix you…Το μεγαλύτερο “ένοχο άκουσμα μου” αλλά όσες φορές και να ακούσω αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να μην πάθω κάτι μέσα μου…γενικά όντως πολύ όμορφο άκουσμα οι coldplay!

Εγω απο αυτους τους εχω ψαξει πολυ λιγα,αλλα τα χιτακια του καλα ειναι.Το violet hill ειναι πολυ ωραιο

fix you και see you soon με αρεσαν…κανα αλμπουμακι καλο παιζει?η μονο χιτακια?

In My Place με δευτερη επιλογη το The Hardest Part. Πλεον τους θεωρω γλυκαναλατους αλλα παλαιοτερα ημουν φανατικος.

Ειναι οι νεοι Beatles.

Το Parachutes είναι MASTERPIECE απλά…
Ίσως το πιο ολοκληρωμένο απ’ όλες τις μεριές album που έχω ακούσει ποτέ μου…

καλά, νομίζω πως είσαι λίιιιιιγο υπερβολικός, αλλά ναι, το parachutes είναι δισκάρα με τα όλα της. και μπορεί οι coldplay του σήμερα να είναι ένα νερόβραστο χλιαρό πράγμα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποτε ο martin δεν έγραφε κομματάρες για πλάκα.
μόνο κλάμα δηλαδή:

http://www.youtube.com/watch?v=iYuyar-rrNY&feature=youtu.be