Comic movies/series

Εδω θελω να ακουσω μερικες αποψεις ως προς τι μεταφορα των ηρωων των κομικ στην μεγαλη οθονη,η δημιουργια σειρων βασισμενες σε αυτε,οπως πχ.Iron Man και Walking Dead αντιστοιχα.

Προσωπικα εμενα με ξενερωνουν τρελα μερικες μεταφορες ηρωων καθως πανε να κανουν την ταινια πιο απλοικη-ευκολη για τον κοσμο και ετσι χανει ολη του την αιγλη το κομικ.Οι μονες μεταφορες οι οποιες σχετικα με κερδισαν ειναι τα καινουρια Batman(Begins +πανω) και οι συμπαθητικες μεταφορες του Spiderman.

Αν και πρεπει να προσθεσω οτι πολλες φορες αποφευγω να δω τετοιες ταινιες.

Αντιθετα ειμαι υπερ της μεταφορας γραφικων νουβελων στην τηλεοραση.

Εσεις τι πιστευετε?

Όντως πολλές φορές το η μεταφορά κόμικ σε ταινίες δεν έχει καλό αποτέλεσμα.Γενικότερα εμένα οι μόνες μεταφορές που μου άρεσαν είναι το watchmen και το τελευταίο batman. Όσο αφορά τα λοιπά βιβλία δεν με χαλάει η μεταφορά τους αν και θεωρώ πως ούτε εκεί είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα ορισμένες φορές

Εγώ τις γουστάρω και χαίρομαι κάθε φορά που ακούω νέο τίτλο να ανακοινώνεται! Γιατί είναι σαν να παίρνει σάρκα κι οστά, άμα δε μπορεί να μεταφερθεί φαίνεται κάπως, σαν να παραμένει μόνο στη φαντασία αυτού που το έγραψε.

Τελευταία ειδικά οι ταινίες της Marvel βρίσκω πως έχουν ανέβει επίπεδο, και βλέπωνται πολύ ευχάριστα. Ήταν αναμενώμενο άλλωστε, τόσα χρόνια παραμένουν στα κόμιξ, κάποια στιγμή έπρεπε να μεταφερθούν και στη μεγάλη οθόνη αφού είχαν τόση επιτυχία.

Προσωπικά άν και δε βλέπω anime/manga γουστάρω πολύ και μεταφορές από εκεί με πραγματικούς ηθοποιούς (πχ η τριλογία 20th Century Boys ή τα δύο πρώτα Death Note πιστεύω ήταν πετυχημένα). Με τη μεταφορά σε ταινία ένας που δεν γουστάρει να κάτσει να δεί το τάδε anime είτε γιατί του φαίνεται παιδικό, είτε επειδή έχει πολλά επεισόδια και κουράζεται, βρίσκω ότι παίρνει κάτι σαν περίληψη, τα καλά στοιχεία δηλαδή που έχει να προσφέρει μία ιστορία κι ένα σενάριο.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα κόμιξ, μπορεί ένας να μην έχει τη διάθεση να ξεκινήσει συλλογή, βλέπει τη ταινία και μαθαίνει περί τίνος πρόκειται περιληπτικά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η μεταφορά σε ταινία λειτουργεί και κάπως σαν διαφήμιση, πέρα του ότι υπάρχουν κι οπτικοακουστικοί τύποι (σαν εμένα) που προτιμάν να βλέπουν και να ακούνε από το να διαβάζουν δηλαδή…

μαρεσουν τετοια κειμενα :D. το εβαλα εδω επειδη ειναι σχετικο αυτο το καινουριο και συμφωνω και περιμενω και τη συνεχεια… δεν επρεπε να ειναι μονο five list αναμονες κ ετς πφφφ