Couchsurfing

λοιπον εψαξα εδω και στο οφφ τοπικ και δεν υπαρχει τπτ οποτε ανοιγω ενα θρεντ εδω :slight_smile:
ποια ειναι η αποψη σας; εγω υστερα απο πολυ καιροπου το σκεφτομουνα και ξεχνουσα συνεχεια εφτιαξα ακαουντ… για οποιον δεν το ξερει το καουτσερφινγκ ειναι σαιτ για να φιλοξενησεις η να σε φιλοξενησουν διαφορα ατομα απ-ολο τον κοσμο ετσι ωστε να γλιτωνεις λεφτα αλλα και να κανεις νεους φιλους και να μαθεις απο πρωτο χερι τον πολιτισμο της χωρας που θα πας…:smiley:

το προφιλ μου…βαριέμαι τώρα να κάτσω να γραψω… αυριο αν ειναι, σιγουρα όμως μιλάμε για κάτι το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

http://www.couchsurfing.org/people/aiwarikiar/

http://www.couchsurfing.org/people/savealekos/ :slight_smile:
isis you have an invite

ώπα ιταλία είσαι??? ε καποια στιγμή πρεπει να πέσει ξεναγηση… :stuck_out_tongue:

And he was happy to join me and my friends in either everyday or ‘weird’ or interesting activities.

:expressionless:


He’s is to cope with(easier than me at least), so you won’t have any problems with him. Well, you maybe have some… if you 're a fascist or a cop :stuck_out_tongue:

Αυτό ήταν καλύτερο :slight_smile:

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από couchsurfing, αλλά από αυτά που έχω ακούσει αξίζει και με το παραπάνω.

Ρε Isis, πως γίνεται να σε φιλοξένησαν μόνο γυναίκες;

Λίγα λόγια για το couchsurfing λοιπόν.

Μιλάμε για μία τεράστια κοινότητα ανθρωπων διαθέσιμων να ανοίξουν το σπίτι τους, να φιλοξενήσουν, να ξεναγήσουν στη περιοχή τους, να μοιραστουν λίγες ωρες απο τη καθημερινότητα τους μεταξύ τους, ακόμα και να συνταξιδέψουν. Μακριά απο εμπορευματικές λογικές, μακριά απο τον τουρισμό του ξεναγού και του τα-παρέχω-ολα ξενοδοχείου. Ζεις το ταξίδι, ως αυτό που πρέπει να είναι, περιπέτεια, συγκίνηση, γνωριμίες, αλληλεγγυη, εικόνες, γεύσεις, διαπολιτισμική ζύμωση κ.α.

Είναι ασφαλές? Απόλυτα. Μέσα απο ένα απλό σύστημα αναφορών, αντιστοιχο του ebay μπορείς να ψάξεις και να βρείς το κατάλληλο άτομο να σε φιλοξενήσει. Ειναι δεσμευτικό? Καθόλου. Φιλοξενία δε σημαίνει απαραιτητα και ανταπόδωση της, αν δε μπορείς να την προσφέρεις ουσιαστικά. Ο καθένας συμμετέχει στο project αυτό, ανάλογα με τις δυνατότητες ή/και τη θέληση του.

Στο couchsurfing προφανώς δεν έχουν θέση φασίστες, ρατσιστές και σεξιστές… Ευτυχώς η ίδια η κοινότητα θα τους διώξει με τον τρόπο της. Είναι μια κοινότητα που δείχνει με τον ιδανικότερο τρόπο την αξία της φιλοξενίας, την αλληλεγγυης προς τον ταξιδιώτη και την αγάπη προς το ξένο και το διαφορετικό.

Αυστρία, Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Κύπρος αλλα και Ελλάδα ακόμη, έχω γυρίσει “σερφάρωντας καναπέδες”. Και έπεται συνέχεια… το ταξίδι δε τελειώνει ποτέ…

Το να πάρεις μέρος σε διαδήλωση Παλαιστινίων και αλληλέγγυων ενάντια στην επέκταση των επικοισμων στη Δυτική Όχθη. Το να κοιμηθείς σε παγκάκι του Βελιγραδίου παρέα με αλλους 2 σουρωμένους Σερβους. Το να βρεθείς τυχαία με 3 Ελληνοκύπριες σε τουρκοκυπριακό gaybar στην κατεχόμενη Λευκωσία. Το να εξερευνήσεις την εξοχή της Σλοβενίας. Το να κάτσεις να δείς παρέα με τρελαμένους Κροάτες τον τελικό του champions league. Ε, αυτά και πολλά άλλα είναι εμπειρίες που μόνο το couchsurfing Μπορεί να σου χαρίσει…

@ eNick : με τσάκωσες άτιμε… :roll:

Και να τις βαλεις στον ισιο δρομο ε??? :naughty::naughty::naughty:

Δεν θεωρειται couchsurfing, αλλα καρδουλες στον μεταλ λως για την 19 σεπτεμβριου του 08 για την φιλοξενια του :smiley:

Eφτιαξα τωρα λογαριασμο κυριως για ταξιδια εδω στην Ισπανια…Οταν γυρισω Ελλαδα αλλαζουν τα δεδομενα:!:

Οποιος θελει να ανταρει ευπροσδεκτος

αν δεν το βαλεις η δεν το στειλεις σε πμ δεν μπορουμε να σε βρουμε :stuck_out_tongue:

http://www.couchsurfing.org/people/kiratzos/
Tα γερατιά!

Ελα τωρα ζουζουνακι μου, τετοια λες και κοκκινιζω! :oops:
Παντως πραγματι δεν θεωρειται couchsurfing αλλα rottingmiserychickenshopsurfing, you know… :wink:

Ον τοπικ, πολυ φευγατη φαση μου φαινεται γιατι ετσι δεν γινεσαι ενας επιφανειακος τουριστας αλλα αντιθετως εχεις την δυνατοτητα να γινεις επισκεπτης που θα καταφερεις να γευτεις ολη την ουσια του μερους. Στο κοντινο μελλον δεν το βλεπω παντως για μενα. Αργοτερα ισως…

Όνειρο!
Μόλις αποκτήσω δικό μου χώρο (από Σεπτέμβρη καλώς εχόντων των πραγμάτων), κάνω λογαριασμό.

Πλάκα πλάκα, έτσι ταξιδεύω πάνω-κάτω και τώρα.

(άσχετο αλλά isis ξέρω τον elsewither! μικρός κόσμος)

χεχ… Αυτή τη στιγμή, σου στέλνω απο το σπίτι του Πέτρου… :Ρ

Ότι εμπειρίες έχω από couchsurfing είναι πολύ καλες, αλλά έχει γίνει για τον πούτσο τελευταία, έχει μετατραπεί σε επιχείρηση. Παίζει κάτι παρόμοιο με couchsurfing αλλά μη κερδοσκοπικό εδώ www.bewelcome.org/
To profile μου στο cs είναι αυτό http://www.couchsurfing.org/profile.html?id=JOA8B1K όποιος θέλει addάρει

Εγώ ακόμη δεν έχω “σερφάρει καναπέ”, αλλά είχα φιλοξενήσει 2 αμερικανίδες. Τρελή εμπειρία! Είναι φοβερό, γιατί, αφενός είναι οικονομικό (διαμονή και πολλές φορές και φαγητό), αφετέρου, γνωρίζεις κόσμο που δε θα είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις και κάνεις πράγματα που δε θα έκανες αν ταξίδευες σαν κοινός “τουρίστας”.
Να το επιδιώξετε! Ακόμη και αν δε μείνετε σε κάποιον κάουτςσέρφερ, μπορείτε πάντα να βγείτε μαζί του/της…

Το χω σκεφτεί πολλές φορές αλλά κωλώνω συνήθως στο ότι άμα πέσω σε κανα τίγκα βαρετό για μένα άτομο ενδεχομένως να χω χαλάσει ένα σωρό λεφτά σε εισιτήρια και να μην περάσω και καλά :stuck_out_tongue:

ρε, δε σε δεσμεύει κανένας στο να κάτσεις… Μπορεί, ας πούμε, να έχεις πει ότι θα πας σε κάποιον και θα κάτσεις 3 μέρες. Αν βαρεθείς από την πρώτη μέρα, κάνεις ένα λαστ μινιτ ρικουεστ και πας αλλού…

E δεν είναι ο,τι πιο ευγενικό. Ειδικά άμα πέσεις σε περίπτωση ανθρώπου που ανυπομονεί να πας και να γνωρίσει καινούριο κόσμο κλπ. Οι περισσότεροι εκεί μέσα έτσι μου φαίνονται :stuck_out_tongue: