Μωρά στη Φωτιά - Cougar Baby - Smoking Rabbit (2011)

Κυκλοφορεί σε δυο μέρες…μέχρι να το ακούσουμε πάρτε την παρουσίαση του rockap.gr

Τα “Μωρά στη Φωτιά” μετά απο δύο χρόνια ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν τον τέταρτο πολυαναμενόμενο δίσκο τους με τίτλο “COUGAR BABY - SMOKING RABBIT”. Κυκλοφορεί στις 15/01/11 απο το label του τραγουδιστή Στέλιου Σαλβαδόρ, “Baby Records”.

Ως συνθέτης του συγκροτήματος ο Στέλιος Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου αποφασίζει να “περπατήσει” σε καινούργιες μελωδίες και αρμονίες. Ετσι προκύπτουν οκτώ καινούργια τραγούδια, που παρουσιάζουν κάτι νέο ως προς τη μορφή και τις μελωδικές αναπτύξεις, περικλείουν όμως όλη την ενέργεια και το πάθος, που χαρακτηρίζουν το Στέλιο Σαλβαδόρ σα συνθέτη και στιχουργό.

Παρόλο που όλη η ευθύνη της δημιουργίας, της παραγωγής, της κυκλοφορίας και της διάθεσης του υλικού ανήκει αποκλειστικά στο συγκρότημα ήδη απο το 2004, τα Μωρά στη Φωτιά κατάφεραν να φτιάξουν ένα δίσκο με πολύ υψηλά standards, τόσο ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα, όσο και ως προς το εικαστικό μέρος που συνοδεύει το cd.

Περιλαμβάνει 8 ολοκαίνουργια τραγούδια με χαρακτηριστική την παρουσία της κιθάρας, πλούσια ενορχήστρωση πνευστών, εκεί που παλιότερα κυριαρχούσαν τα πλήκτρα, στιβαρό rythm section με πιο στενές επιρροές απο είδη μουσικής όπως η ρέγγε, το blues και η jazz, υποταγμένα πάντα στις παθιασμένες εκτελέσεις και ερμηνείες των μουσικών: Γιάννη Σαββίδη στις κιθάρες, Πασχάλη Ιγνατιάδη στα τύμπανα, Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Βασίλη Ναλμπάντη στην τρομπέτα, Μενέλαο Καραγιάννη στο τρομπόνι και Δημήτρη Τσέλιο στο σαξόφωνο, μπλεγμένες με το γνωστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και την ιδιαίτερη φωνή του Στέλιου Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου.

Εντυπωσιάζει το πάνκ τραγούδι, “Τα ραδιόφωνα”, το “Μοιραίο Καραβάνι” σε ρέγγε ρυθμούς, θα σταθείτε στους καταπληκτικούς στίχους της “Χλωμής Φωτιάς”, στο blues του “Smoking Rabbit”, στο rockabilly “Βρώμικα λεφτά”, στο ονειρικό “Μαγικό Πουλί”, την καταπληκτική ροκ σύνθεση " Το τελευταίο S.O.S." και στο ρεαλιστικά αισιόδοξο “Cougar baby”.

Οι στίχοι του δίσκου έχουν πάθος, απλότητα, αμεσότητα και μια εσωτερική αγωνία και “τόλμη”, ερμηνευμένοι απο το Στέλιο “Σαλβαδόρ” με ειλικρίνεια σα να τραγουδάει τις σκέψεις του.

Άντε να γουστέρνουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

oh yeah.! 8)

άντε να το ακούσουμε

Oμορφιεεες…8)

Και δεν ηξερα καν οτι ετοιμαζουν δισκο. Για να δουμε!

Εύχομαι να είναι ισάξιο του πρώτου δίσκου που για μένα ήταν μέσα στους πιο TOP δίσκους του Ελληνικού Ροκ

μια που θα τους δούμε Live σήμερα λαρισα…
κυκλοφόρησε τελικά? τον έχει ακούσει κανείς?

[B]EDIT:[/B] στο φόρουμ του site των μωρών…
[B][I]το cd θα είναι στα χέρια μας το αργότερο τις πρώτες 2-3 ημέρες του Φλεβάρη…
καλά μή βαράτε!!![/I][/B]

2ο [B]EDIT:[/B] [B]panagiotis[/B] εχεις ακούσει ενα demo που υπάρχει πριν(?) την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου?
έχεις καμιά πληροφορία τι ακριβώς είναι?

ναι το έχω, θα στο στείλω με pm μόλις μπορέσω.

το έχω και εγώ…αυτό με τα 7 κομμάτια…(αν λέμε το ίδιο)
απλά αν έχεις καμιά πληροφορία τι είναι ακριβώς

Το παιδί που παίζει τρομπέτα είναι φίλος μου και ανυπομονώ να ακούσω το δίσκο. Όταν με το καλό μου φέρει μια κόπια θα γράψω εντυπώσεις. Πάντως έχουν επαναδραστηριοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, Θεσσαλονίκη θα παίξουν το Φλεβάρη και θα τα δούμε από κοντά όλα αυτά.

αλήθεια? ήταν πολύ καλός χθες στο Live

Μακάρι, το γουστάρει αυτό που κάνει και μόνο εύκολο δεν είναι να την ψάχνεις σαν επαγγελματίας τρομπετίστας. Πάω να διαβάσω το υπερ-ριπόρτ σου για τη συναλία και τους περιμένουμε και Θεσσαλονίκη το Φλεβάρη.

(έχω κάνει τρεις μέρες report αλλά…)

…το εξώφυλλο φέρνει σε κόκκινο και ο καλύτερος λαγός είναι ο κοκκινιστός.

Πάντως άκουσα το δίσκο πολύ καλός απο τα Μώρα στην Φωτιά και σε καλή φόρμα ο Σαλβαδόρ