Cough - Ritual Abuse (2010)

Cough - Ritual Abuse
Relapse Records 2010

  1. Mind Collapse 12:08
  2. A Year In Suffering 12:09
  3. Crippled Wizard 06:49
  4. Crooked Spine 09:16
  5. Ritual Abuse 12:59

Λογικά η DOOM κυκλοφορία της χρονιάς θα’ναι το Electric Wizard, όμως εδώ θα μιλάμε για κάτι πολύ δυνατό. Δεύτερο άλμπουμ για τους Cough από τη Virginia, 2 χρόνια μετά το ήδη cult ντεμπούτο “Sigillum Luciferi”. Μινιμαλιστικό και ΒΑΡΥ doom/sludge το άθλημα που ειδικεύονται.

Στο μείγμα τους αυτή τη φορά κυριαρχεί περισσότερο η doom βάση και οι sludge σφυριές περιορίζονται σε διάσπαρτα σημεία και στο φοβερό ομώνυμο κομμάτι. Περισσότερο Electric Wizard/Ramesses παρά Burning Witch αυτή τη φορά δηλαδή, όχι κακέκτυπα όμως, με τις ακροάσεις ανακαλύπτεις κι άλλα στοιχεία, όπως π.χ. οι “El Mundo Frio” Corrupted-ικές μπλουζιές στο “Crooked Spine”, και επίσης προς τιμήν τους έχουν αποφύγει τις ρετροβινταζίλες προς όφελος περισσότερης μαυρίλας. To “Crippled Wizard” είναι ένα από τα καλύτερα doom κομμάτια για φέτος πάντως.

Το περιτύλιγμα έρχεται από δοκιμασμένη συνταγή. Relapse records + Sanford Parker παραγωγή (ναι, πάλι!) + Glyn Scrawled στο artwork, όλα όπως και στο τελευταίο Unearthly Trance.

Horror φάε τη σκόνη μου 8)

Δεν τους ήξερα τους cough αλλά μέτα από τόσα ποστς που το εκθειάζατε είπα να ρίξω μια “αυτιά”…όντως πολύ καλό άλμπουμ…νταξει, δεν είμαι και ο μεγαλύτερος ειδικός όσον αφορά το ντουμ αλλά είναι σίγουρο ότι θα κατασκηνώσει στο mp3 μου για αρκετό καιρό…

Ανάπηρη αράχνη;8O

[SPOILER][/SPOILER]
:p:p:p

Τέλος η πλάκα…
Ο δίσκος σπέρνει και θερίζει. Οι ντουμιές μας στέλνουν για βρούβες, οι σλατζιές είναι πιο περιορισμένες απ’ όσο περίμενα (ευτυχώς για μένα) και τέλοσπάντων γουστάρουμε στο μάξιμουμ…

Ριπίτ και επανέρχομαι γιατί 3 ακροάσεις τι να κλάσουν…

Edit: Εν τω μεταξύ, φέηλ για την -και καλά- πλάκα που έκανα… Crooked είναι ο ανέντιμος. Crippled είναι ο ανάπηρος… Δεν ξέρω καν γιατί φλυαρώ έτσι… Έπικ φέηλ γενικά. Αποχωρώ…

:stuck_out_tongue:
η αλήθεια είναι πως σκόπευα να του ανοίξω thread αύριο που θα έχω χρόνο.αλλά τουλάχιστον τα λες καλά, οπότε σε συγχωρώ για το ατόπημά σου να μου κλέψεις το thread!:country:
στα του δίσκου, δεν το έχω ακούσει ακόμη όσες φορές θα ήθελα, αλλά δεν ξέρω αν μου αρέσει η πιο DOOM (μόνο με caps lock) κατεύθυνση του δίσκου.εννοώ πως είναι άριστοι σε αυτό που κάνουν, αλλά το λυσσασμένο μπλακμεταλίζον sludge του ντεμπούτου τους είναι ακριβώς όπως φαντάζομαι το ιδανικό sludge.μάλλο θα προτιμούσα κάποια παρόμοια προσέγγιση, αλλά αφού κάνουν άψογα αυτό που κάνουν και με πορώνουν, πάω πάσο.θα επανέλθω μετά από κάποιες βαρβάτες ακροάσεις.

Χεχ, σας περίμενα να το ανοίξετε το θρεντ-άκι :stuck_out_tongue:
Είναι πράγματι πολύ ψυχεδελοDOOM, από νότα σε νότα το [I]νοιώθεις[/I]. Βασικά, το πιο “εύγλωττο” σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι πως αυτό το άλμπουμ πάει βουρ στο τόπικ για το [I]τι θα σας άρεσε να ακούτε μαστουρωμένοι[/I] :roll:
Λίγη sludgιά παρά πάνω θα την ήθελα, αλλά δε με χαλάει, προσωπικά κολλήματα είναι τούτα, έχουμε και το Sigillum γι αυτό. Βασικά παρά τη γκρίνια μου respect που έριξαν αλλού το μουσικό τους βάρος. Και τι βάρος… :stuck_out_tongue:

α, και το εξώφυλλο είναι ανεκδιήγητα [B]τέλειο[/B].

o malakas που ανέβασε το τρακλίστειν στο αρκάιβς. πφφφ… ερασιτέχνες. :stuck_out_tongue:

Το gatefold θα’ναι κάπως έτσι:

Λεπτομέρειες από τον ίδιο τον καλλιτέχνη:
http://scrawleddesign.blogspot.com/2010/08/cough-ritual-abuse.html

Όσο αφορά τη σύγκριση με το Sigillum, το Sigillum έχει ένα αδιανόητο cult status στους underground κύκλους, βασικά δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο, οκ γαμάτο είναι δε λέω, αλλά.
Τεσπά, βασικά το Sigillum έχει “Hole in the Infinite”. Έχει κι άλλα όμορφα πράματα βέβαια, αλλά “Hole in the Infinite”.
Από κει και πέρα, το καινούργιο απλά διαλάει μυαλά κι ας μην είναι τόσο sludge πια.

αυτό είναι που χάρηκα σε αυτούς. Στ’αρχίδια τους οι underground κύκλοι, αποφάσισαν να ροκάρουν (με την άλλη την πιο ευρεία έννοια). Γι αυτό και υποκλίνομαι παρόλο που δεν είναι τόσο στο στυλ μου.

Παρακαλώ όπως ζβηστεί το αρχικό ποστ του ψηλού για να το εγκαινιάσει εκ νέου ο Χόρρορας.

Τί να λέμε τώρα…Το περίμενα στη γωνία να το κράξω λόγω του hype, αλλά μόλις ακούσαντο τις ψυχεμβέλειες και τη σκατο-λασπο-κατάσταση, παραδοθίσαντο και σηκώσαντο τα χέρια ψηλάνενε. Θα το αφήσω εκτός για κανά δυο βδομαδούντενε κι άμας συνεχίσει να με τσιγκλάει θα το απογειώσαντο μέχρις να ακούσω τους Ηλεκτρικούς Μαγούσαντες.

Τα σέβη μου…

το Crippled Wizard που μολις ακουσα εχει πιο βαρυ αρχικο ριφ απο τα @@ του Μεγκατρον και μου θυμιζει καργα Sabbath στο βουρκο+ απογειωνεται στο δευτερο μισο ε…κομματαρα…θα ακουσω και τ’αλλα, θα πεσει λιωσιμο μαλλον+πασα σε Γρακχο…
\m/

Μεγαλη Δισκαρα
εχει τρομερες ψυχεδελειες,ελαχιστο σλατζ(δεν πειραζει εχουμε απο δ αυτους το Sigillum Luciferi) παρα πολυ καλα καθαρα φωνητικα,Doom ριφαρες,πολυ Electric Wizard φαση επομενως εδω εχουμε μια απο τις κορυφαιες Doom κυκλοφοριες του 2010
(Ερχεται και Η Κορυφαια)

bumb, πεφτει λιωσιμο, θα αποθεωσω αργοτερα, προς το παρον μονο αναπηρος μαγος
\μ/

Ρε γαμώτο, έδωσα πολλές ευκαιρίες στο άλμπουμ, αλλά τελικά δεν με έπεισε ποτέ, εκτός από το κομμάτι που λέει ο αποπάνω το οποίο είναι στα αγαπημένα μου για φέτος.
Το υπόλοιπο άλμπουμ το βρίσκω βαρετό και σχετικά ανέμπνευστο και αν εξαιρέσουμε μερικά ωραία ριφάκια και το μπάσο που γαμάει σε όλο το άλμπουμ, δεν μου άρεσε τίποτα άλλο. Ειδικά αυτά τα φωνητικά, μου ακούγονται τελείως παράταιρα και μου κάνουν σαν μια κακή απομίμηση του Jus Oborn, μόνο στο πιο ενοχλητικό.

επιτέλους κάποιος με τον οποίο συντάσσομαι 100% για το δίσκο.
αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα ότι προτιμούσα το λυσσασμένο sludge tους.

κοιτάξτε.
Το τόπικ απευθύνεται σε ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΟΥΣ.
Παρακαλείσθε αμφότεροι όπως αποχωρήσετε το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστώ.

Με έχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα αυτό εδώ! Είναι ένα από τα albums που λιώνω αυτές τις μέρες. Σε σημεία μου θύμισαν και Electric Wizard :-s από τις καλύτερες κυκλοφορίες για μένα, όσο πιο πολύ το ακούω τόσο περισσότερο κολλάω. Μου αρέσουν όλα τα κομμάτια με μια μικρή αδυναμία στο Crooked Spine!

Το άκουσα, λέω με τόσο φασαρία θα αξίζει (όπως κάνω και πάντα).
Ηταν όπως το περίμενα : κλασική πλέον ρελαψιανή μπάντα, σάπια και αργή με ευλογίες των Electric Wizard.
Αν μετράει η σαπίλα και το αργό περισσότερο από τις ριφάρες των Electric Wizard (γιατί πραγματικά δεν θυμάμαι ούτε ένα ριφφ να με συγκίνησε), τότε πάσο.
Αποχωρώ και γω.:stuck_out_tongue:

και γω το βαρεθηκα βασικα…ντουμ της χρονιας δεν το λες ουτε για αστειο. που για μενα δεν ειναι καν καθαρο ντουμ, αλλα νταξει δεν σας κατηγορω για τον ορο, απλα εχω μια πολυ συγκεκριμενη ιδεα για τον ορο.
παντως, ενω το ακουσα περισσοτερες φορες απο οσες θα το ακουγα αν δεν διαβαζα αποθεωτικα σχολια απο τους γωστους φορουμιτες, παλι δεν καταφερα να αλλαξω γνωμη.