Crown

Οι CROWN με κεφαλαία, καμία σχέση με τους Σουηδούς The Crown, είναι δύο μπαρουτοκαπνισμένοι - τουλάχιστον έτσι φαίνονται- Γάλλοι που υπογράφουν με τα αρχικά P.G (Pascal κάτι) και S.A, (Stephan Azam) οι οποίοι με την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας αυτού του αιώνα αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα post sludge (και post και sludge) ηλεκτρονικό υβρίδιο με δύο οχτάχορδες κιθάρες και κάποια custom made μπλιμπλικοειδή. Om το αντίθετο δηλαδή.
Παρόλο που η προσέγγισή τους στις συνθέσεις είναι σχετικά μινιμαλιστική και η χρήση των ηλεκτρονικών στοιχείων γίνεται με οικονομία, οι επιρροές τους είναι αρκετές και ανιχνεύσιμες: Neurosis, Isis, Godflesh, Nine Inch Nails, Einsturzende Neubauten, Killing Joke, Amenra είναι πιστεύω από τις πιο χτυπητές.

[SPOILER]

The Voidcrusher Custom. Stephane Azam Signature Pedal (CROWN).Dual Channel Metal distortion with 3 Band EQ + Ultra low tuned Heavy Fuzz with gate and 3 Band EQ. Built in Effect Loop. True Bypass. Blue Led’s, diffuse and bright. Retro light. Custom CROWN design with bolts. © Arts In Bloodshed 2013

The V.B Custom. Skalive Vonclub Signature Pedal (CROWN).Dual Channel Metal Distortion with 3 band EQ + Ultra low tuned heavy fuzz with Gate and Custom Tone. True Bypass. Blue led’s, diffuse and Bright. Retro Light. Custom CROWN design with bolts. © Arts In Bloodshed 2013
[/SPOILER]

Τον Φλεβάρη του 2012 κυκλοφόρησαν το EP The One με 5 εκπληκτικά κομμάτια που ακροβατούν μεταξύ sludge και post με industrial υπόβαθρο. Τα προγραμματισμένα ντραμς συστήνονται από την αρχή με μια απόκοσμη οικειότητα και τα φωνητικά εμφανίζονται άλλοτε με τη μορφή βρυχηθμών άλλοτε με τη μορφή ψαλμωδίας και ανάλογα την ατμόσφαιρα είναι φορτωμένα με εφέ. Οι δύο οχτάχορδες γεννάνε ριφς και μελωδίες με συγκρατημένη ένταση και πετυχημένη περιοδικότητα, αλλά αφόρητο βάρος. Ένα κι ένα τα κομμάτια πραγματικά.

Τον Οκτώβρη του '12 κυκλοφορούν ένα σπλιτ με τους STValley που δεν είναι παρά το ατομικό πρότζεκτ του S.A. Στο πρώτο από τα δύο κομμάτια με τα οποία συμμετέχουν φανερώνουν την πιο επιθετική πλευρά τους, αφού πλέον υπάρχουν και μπλακ μέταλ ξεσπάσματα, με αυτό το διαολεμένο ντραμ μασιν να μην σε χαλάει ούτε στα μπλαστίδια. Το δεύτερο είναι αργόσυρτη σλατζιά με πολύ λαμαρίνα από πίσω. Κι εδώ έπος.

Για να φτάσουμε στο πολύ πρόσφατο Psychurgy που βγήκε μόλις πριν ένα μήνα και ήδη έχει λάβει εξαιρετκές κριτικές. Δεν το έχω ακούσει όπως πρέπει, αλλά η αίσθηση που μου δίνει είναι ότι το κόνσεπτ τους όχι απλά δεν κουράζει σε κυκλοφορίες με μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά αντίθετα εντυπωσιάζει με τη διαφορετικότητα των συνθέσεων και τον τρόπο που καταφέρνουν να σε καθηλώνουν. Επίσης περιέχει το ψαρωτικότερο κομμάτι του 2013 που έχω ακούσει μέχρι σήμερα, το Abyss, αν και σίγουρα θα μπορούσε να έχει καλύτερο κλείσιμο.

Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια για τους CROWN, αλλά έχω την εντύπωση ότι για το μέλλον αυτού του ήχου είναι εξίσου κρίσιμοι όσο και οι Terra Tenebrosa.

Bandcamp
Site
Live @ Roadburn
Live @ Strasbourg 1
Live @ Strasbourg 2
(όπου έπαιξαν και με τρίτο κιθαρίστα με εφτάχορδη, τον Freddy από τους Zatokrev, 23 χορδές σύνολο επί σκηνής).

Τι μας κάνεις καλοκαιριάτικα, πότε θα προλάβουμε να τα ακούσουμε όλα.

Γενικα γραφτε και κανα “- οχι οι Σουηδοι” στο τιτλο να ξερουμε κι εμεις οι φανμποηδες

Καταρχας ωραιο και πληρες αρχικο ποστ eNick :thumbup:

Τσεκαρω τωρα μεσω bandcamp.Ωραιοι ακουγονται μεχρι στιγμης.

[I][SIZE=“1”]Νικ[/SIZE], [SIZE=“3”]Νικ[/SIZE], [SIZE=“5”]Νικ ![/SIZE] [/I]

Μπράβο ρε, ωραίος ! Ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση και σωστή παρουσίαση !
Μόνο τους Σουηδούς ήξερα κι εγώ…

Θα τσεκαριστούν άμεσα οι Γαλάτες και θα επανέλθουμε με σχόλια κάποια στιγμή.

[B][I]Έλα Χρήστο[/I][/B].
Μεγάλη μπάλα οι απόγονοι του Αυτοματίξ, το βαράνε καλά το σφυρί. Μαζί με τους συγχωριανούς τους Dirge και άλλους βαρεμένους όπως Black Shape Of Nexus και Omega Massif έχουν βάλει για τα καλά τη λαμαρίνα στο σλατζ. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων λένε ότι τα σπάνε τα άλατα.
[I][B]1[/B][/I]
[I][B]2[/B][/I]
[I][B]3[/B][/I]
[B][I]29[/I][/B]