Cruxshadows - frozen autumn - live in athens

ASTRA PROUDLY PRESENTS

CRUXSHADOWS
FROZEN AUTUMN
BLUEBIRDS REFUSE TO FLY

LIVE @ GAGARIN - SATURDAY 4TH OF JUNE

Το Σάββατο 4 Ιουνίου η ΑΣΤΡΑ και το GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE φιλοξενούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα από τα δημοφιλέστερα darkwave συγκροτήματα του πλανήτη, τους CRUXSHADOWS. Προερχόμενοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ? από μία μικρή πόλη της βόρειας Φλόριδας ? είναι ένα από τα λίγα σχήματα του electro-goth, darkwave χώρου που όχι μόνο κυριάρχησε ολοκληρωτικά στις Η.Π.Α αλλά επεκτάθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και στα ευρωπαϊκά δρώμενα κατακτώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα και τη ??γηραιά ήπειρο??, φιγουράροντας πλέον ως ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ της ηλεκτρονικής ? dark wave μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Αναμφίβολα οι CRUXSHADOWS διαθέτουν μία μοναδικότητα στον ήχο τους και μία ιδιαίτερη προσωπικότητα τόσο στη συνθετική τους ικανότητα όσο και στην εκκεντρική παρουσία τους, με απόγειο τις ζωντανές τους εμφανίσεις μέσω των οποίων προσέλκυσαν και συνεχίζουν να προσελκύουν το ευρωπαϊκό κοινό. Οι συναυλίες τους έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές από το μουσικό τύπο σε Ευρώπη και Αμερική και αυτός βέβαια είναι ο λόγος που οι CRUXSHADOWS είναι το μόνο αμερικανικό συγκρότημα με τόσες πολλές και επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη, φιγουράροντας ως headliner μπάντα στα περισσότερα μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Ο ήχος τους διαπερνά πολλά διαφορετικά μουσικά επίπεδα , άριστα συγκροτημένα μεταξύ τους, από synth- dark wave μελαγχολικές μελωδίες μέχρι ηλεκτρονικές εξάρσεις electro-goth περιεχομένου με σαφείς ηλεκτρονικές προεκτάσεις , διατηρώντας πάντα το στοιχείο αυτό που χαρακτηρίζει μία μπάντα dark/gothic , παρά τη χορευτική χροιά που συχνά τους διακρίνει. Το πιο δυνατό τους σημείο είναι αναμφίβολα η παρουσία της όμορφης Rachel , που με το μαγευτικό της βιολί δημιουργεί μία μοναδική και όμορφη ατμόσφαιρα, εμπλουτίζοντας το ήδη ενεργειακά φορτισμένο κλίμα τους, ιδιαίτερα μάλιστα επί σκηνής , και σε άμεσο συνδυασμό με την εκπληκτική παρουσία του Rogue ως ακούραστου και εκφραστικού frontman.
Δεν είναι λίγα τα τραγούδια τους ? από την πλουσιότατη δισκογραφική τους παρουσία - που έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες στους ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα κλαμπ ανά τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας στην οποία τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης από το dark wave κοινό, που θα έχει μοναδική ευκαιρία στις 4 Ιουνίου να τους απολαύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μαζί τους εμφανίζονται, οι Frozen Autumn, ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του Ελληνικού κοινού που συνδυάζει με τρόπο αριστοτεχνικό και αρμονικό ηλεκτρονικές synth pop μελωδίες με μία όμορφη μελαγχολική ατμόσφαιρα μέσα από την οποία συναντά κανείς την μοναδική 4adική ατμοσφαιρικότητα των πρώιμων Clan of Xymox. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Clan of Xymox αποτέλεσαν την κυριότερη αναφορά αλλά και πηγή έμπνευσης στη μουσική τους πορεία και εξέλιξη. O Diego και η Arianna, γνήσιοι εκφραστές της new wave γενιάς με όλες τις ευαισθησίες που αυτή η ιδιότητα κρύβει, δημιουργούν μουσικές μελωδίες μέσα από ένα πέπλο μελαγχολικής ποιητικότητας όπου τα συναισθήματα δεν κρύβονται ? κάθε άλλο, πλημμυρίζουν τον χώρο με απόλυτη ειλικρίνεια , ομορφιά και μεγαλοπρέπεια. Οι Frozen Autumn δεν αναλίσκονται στο να ακολουθούν τις όποιες τάσεις προκειμένου να αγγίξουν την επιτυχία, ακολουθούν απλά την καρδιά τους, γι?αυτό και αποδεσμεύουν όλη αυτήν την ομορφιά μέσα από τη μουσική τους δημιουργία.
Η καλλιτεχνική τους υπόσταση ολοκληρώνεται στις live εμφανίσεις τους από τα υπέροχα video wall που τους συνοδεύουν , με τη μοναδική τους αισθητική. Για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κοινού και των θαυμαστών των Frozen Autumn αυτή θα είναι στην ουσία η πρώτη φορά που θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην ??μυστικιστική?? τους ατμοσφαιρική ιεροτελεστία και να ταξιδέψουν με τις βαθύπνοες μελωδίες τους σε έναν κόσμο ονειρικό, γαλάζιο και εν τέλει μαγικό?!

Τη βραδιά θα ανοίξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ελληνικό σχήμα στην πρώτη του ζωντανή εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τους Bluebirds Refuse To Fly, προσωπικό project του Κυριάκου Πουρσανίδη εδώ και 10 χρόνια, πρώην κημπορντίστα των Wasteland. Οι Bluebirds Refuse To Fly κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 1998 με τον οποίο προκάλεσαν αίσθηση, εφόσον θεωρήθηκε ένας από τους 10 καλύτερους δίσκους της χρονιάς. Μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η όμορφη και ρομαντική διάθεση του άλμπουμ που σε συνδυασμό με τα αιθέρια φωνητικά δημιούργησε ένα αφοπλιστικό μουσικό σύνολο. Το 2004 οι BBRTF επανήλθαν στο προσκήνιο κυκλοφορώντας το δεύτερο τους δίσκο στην Ιταλική Decadence Records με φωνητικά του Γιώργου Δέδε γνωστού leader των Illusion Fades. Τα μονοπάτια που ακολουθούνται πλέον για τους BBRTF είναι πιο ηλεκτρονικά με ένα ακαταμάχητο λυρισμό και μία μοναδική χορευτική διάθεση. Οι BBRTF δεν έχουν περάσει καθόλου απαρατήρητοι στο εξωτερικό και για του λόγου το αληθές η πληθώρα συνεντεύξεων που έχουν παραχωρήσει σε γνωστά και έγκυρα περιοδικά όπως τα Side-Line, Neurozine, Darkheart Magazine κ.α ενώ ταυτόχρονα ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις των alternative charts σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία. Ας τους απολαύσουμε λοιπόν?.

BLUE BIRDS REFUSE TO FLY :
Γιώργος Δέδες - φωνητικά, στίχοι , κιθάρα
Ευαγγελία Κοκοτσάκη - φωνητικά, στίχοι, πλήκτρα
Γιώργος Πρινιωτάκης - φωνητικά, στίχοι, πλήκτρα, κιθάρα, παραγωγή
Κυριάκος Πουρσανίδης - σύνθεση, πλήκτρα

find below the schedule of the day:

doors open : 20.30

[b]BLUE BIRDS REFUSE TO FLY : 21.30

FROZEN AUTUMN : 22.30

CRUXSHADOWS : 00.00[/b]