Da Vinci code

Οχι ακομα χειροτερα μπαινουν μεσω ιντερνετ απο το κινητο στα δεδομενα της βιβλιοθηκης και ψαχνουν απο εκει το ονομα…!
Παντως οι ερμηνειες (και ιδιαιτερα του παντα εξαιρετικου Μακελεν) ηταν πολυ καλες.

Μπέττανυ και Ρενο μ αρέσανε. Το βιβλίο το θεωρώ ετσι κ έτσι, η ταινία, δεν με τρέλανε την βρήκα κάπως κουραστική. Μη πειστική, ο Χάνκς περιφέρεται σαν χάνος.

Ο παραπάνω σχολιασμός είναι σαχλός. Ο χριστιανοί, προσβάλουν κάθε ελευθερία ατόμων ανεξήθρησκων και άλλων δογμάτων. Παραδείγματα ? Βάπτιση άνευ αποδοχής απο τον βαπτιζόμενο. Κατήχηση, και προσευχή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, δυσχέρεια στην ανέγερση ναών εκτός κραταιού δόγματός και δυσφήμηση άλλων θρησκειών.

Όσο ειδωλολατρικά είανι τα άλλα δόγματα τόσο ειδωλολατρεία είναι και οι εικόνες τα τάματα 20ε a pop, τα ευχελαια κτλ κτλ.

H ψυχή είναι μέρος του σώματος, είναι ένα γνώρισμα του. Αν πιώ 10 μπύρες, η ψυχή μου μεταμορφώνεται. αραγέ το μέγα ψέμα περι άυλου της ψυχής καταρίπτεται. απο εκει και πέρα καταρρέει και όλο το δόμημα των ψεμμάτων στα οποία βασίζεται η θρησκεία του φόβου, της άρνησης και του πόνου.

Είμαι αμαρτωλός και γουστάρω και δεν υπάρχει θεός για να με κρίνει, μόνο άνθρωποι που χρειάζονται ένα θέο-μαστίγιο για να βαράνε τους ανθρώπους-όνους.

Στην Ετ-1 έχει θεματική βραδιά με τον Κούλογλου περί κώδικα Da Vinci

Για όποιον ενδιαφέρεται…

Ειδα κατι λιγο τυχαια μεν αλλα ειδα… Το Δισκοποτηρο συσχετιζεται λεει με τον μυθο του βασιλια Αρθουρου… 8O 8O

Βλεπε Εξκαλιμπερ(αυτο ειναι δικο μου αλλα εχει σχεση αφου αυτο δειχνει…)

το είδα τυχαία… και βασικά ακύρωνε κάποιες λεπτομέρειες του βιβλίου… στο θέμα: το βιβλίο μου άρεσε τραγικά και τον θεωρώ πανέξυπνο άνθρωπο φυσικά και δεν ανακάλυψε ο τύπος την Αμερική… και στα θρησκεύτικά του σχολείου είχαμε πει κάποτε για μη αποδεκτά ευαγγέλια απ’την εκκλησία ενώ υπάρχουν άπειρα σχετικά βιβλία… η ταινία πάλι έτσι κι έτσι…

εμένα μου άρεσε…καμία σχέση με το βιβλίο βέβαια,αλλά σαν ταινία ήταν καλή…
καλές ερμηνείες και φοβερή μουσική…

Το βιβλίο είναι τρομερά καλό.
Στο είδος του φυσικά.
Έχει τρομερή ατμόσφαιρα για βιβλίο και αγωνία.
Είναι αυτό που λένε στο χωριό μου pageturner.

Η ταινία από την άλλη καμία σχέση.
Ωραία ταινία για ποκ-κορν,από ερμηνίες ξεχωρίζω μόνο του ΜακΚέλεν.
Κατά τ’άλλα λείπουν αρκετά κομμάτια του βιβλίου και η ατμόσφαιρα απλά απουσιάζει.

Aξιωθηκα και γω να δω την ταινία επιτέλους αλλά δεν μπορώ να πώ ότι ενθουσιάστικα. Μέτρια έως κακή θα την χαρακτήριζα, ψιλοενοχλητικό μοντάζ σε κάποιες φάσεις, αρκετά κοντά στο βιβλίο το στόρυ αλλά μέχρι εκεί. Δεν άξιζει τα λεφτά της στο σινεμά, αλλά είναι καλή για να την δεις με παρέα στο σπίτι και να κάνεις χαβαλέ.
Το βιβλίο πάλι τό χω διαβάσει καιρό τώρα. Επίσης μέτριο θα το χαρακτήριζα. Πολύ φτωχό λογοτεχνικά, μηδενική η ανάπτυξη των χαρακτήρων. Μια διαρκής αφήγηση που έμοιαζε εξ αρχής με σενάριο ταινία. Majesty δεν ξέρω αν στο χωριό σου αυτό λέγεται pageturner, στο δικό μου πάλι λέγεται light reading.
:smiley:

Δεν εννοούσα ότι είναι εύπεπτο βιβλίο(κάτι το οποίο είναι),αλλά ότι σε “αναγκάζει” να γυρνάς τις σελίδες.
Δεν το αφήνεις εύκολα.
Και στο τιμημένο Πευκί της Β.Εύβοιας το λέμε pageturner :lol:

ontws h mousikh einai polu kalh…

από τη στιγμή που ένα βιβλίο θα σε τραβήξει να το διαβάσεις όλο,τότε είναι καλό…
όπως κι ένα τραγούδι…εάν μου αρέσει δεν θα κάτσω να αναλύσω αν είναι δύσκολο ή εύκολο,αν είναι madona ή bon jovi…

Συμφωνώ απόλυτα με τον παραλληλισμό.

δύσκολο -----> madona

εύκολο ------> bon jovi

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

κακία… :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

1ον:Το 60 μ.Χ. έγινε μια οικουμενική σύνοδος κι εκεί αποφασίστηκε ότι κάποια κέιμενα ήταν τάχα αιρετικά.Το κριτήριο γι αυτήν την κατηγοριοποίηση δν το ξέρω αλλά πιστεύω ότι ήταν το ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
2ον:Τα Ευαγγέλια που αποκλείστηκαν δ νομίζω ότι περιείχαν πληροφορίες μόνο για τη Μαγδαληνή(σίγουρα και γι αυτή), αλλά και για τη ζωή του Χριστού από τα 12 μέχρι τα 30 του(που στην Καινη Διαθήκη δν αναφέρει τπτ) κι επίσης για άλλες έννοιες που έχουν αποκλειστεί απ’το χριστιανισμό, όπως μετενσάρκωση κ.ά.π.χωρίς καν να ερευνηθούν…
Μα μου τη δίνει το γεγονός ότι κάποιο άνθρωποι τη σημερινή εποχή είναι τόσο μα τόσο ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ!!Όλοι λένε για το Ευαγγέλιο του Ιούδα:αιρετικό, προσβάλλει το Χριστό κ.ο.κ.Εντάξει μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά γιατί να μην εξετάσουμε και το ενδεχόμενο του να μην είναί;Ο Ιούδας πρέπει να πρόδωσε σίγουρα κάτι παραπάνω από την τοποθεσία που βρισκόταν ο Χριστός, γιατί όλοι είχαν ακουστά τον Ιησού και τα θαύματά του άρα το λογικό είναι ότι αφού δν κρυβόταν, μπορούσαν να τον βρουν όποια στιγμή ήθελαν!Ποια πληροφορία τους έδωσε όμως ο Ιούδας που αποτέλεσε την καταδίκη του Χριστού;Και το φιλί τι ρόλο έπαιζε;Κι εξάλλου σ αυτό το ευαγγέλιο αναφέρονται και κάποια πράγματα που στην τελική δν είναι και τόσο ψέμα!Π.χ. λέει ότι ο Θεός δν είναι αυτό που φανταζόμαστε εμείς σήμερα, δηλ ένα ον ανώτερο απότον άνθρωπο που κάθεται κι ακούει τς προσευχές του καθενός και λέει:“α, σαυτόν θα δώσω το λαχείο γιατι πήγε εκκλησία την περασμένη Κυριακή”!Αναφέρει ότι είναι κάτι ασύλληπτο, κάτι παρασάγκας ανώτερο από το κάθε ον του σύμπαντος!Μα φανταστείτε ότι εμείς ζούμε ακόμα στην τρίτη διάσταση κι ο Θεός είναι απείρων διαστάσεων!Τεσπα τι να κάνουμε έτσι είναι η κοινωνία σήμερα και είναι πολύ δύσκολο ν αλλάξει και να δείξει και κάποιο ειλικρινές ενδιαφέρον για τους πολίτες της…Κρίμα… :?

όλοι αυτοί οι στενόμυαλοι δεν θα ζουν σε μερικά χρόνια,καθώς ελάχιστοι από αυτούς είναι νέοι…θα γυρίσουν οι καιροί και η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια κάποια στιγμή…

[quote=“naughty_girl”]

1ον:Το 60 μ.Χ. έγινε μια οικουμενική σύνοδος κι εκεί αποφασίστηκε ότι κάποια κέιμενα ήταν τάχα αιρετικά.Το κριτήριο γι αυτήν την κατηγοριοποίηση δν το ξέρω αλλά πιστεύω ότι ήταν το ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
2ον:Τα Ευαγγέλια που αποκλείστηκαν δ νομίζω ότι περιείχαν πληροφορίες μόνο για τη Μαγδαληνή(σίγουρα και γι αυτή), αλλά και για τη ζωή του Χριστού από τα 12 μέχρι τα 30 του(που στην Καινη Διαθήκη δν αναφέρει τπτ) κι επίσης για άλλες έννοιες που έχουν αποκλειστεί απ’το χριστιανισμό, όπως μετενσάρκωση κ.ά.π.χωρίς καν να ερευνηθούν…
Μα μου τη δίνει το γεγονός ότι κάποιο άνθρωποι τη σημερινή εποχή είναι τόσο μα τόσο ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ!!Όλοι λένε για το Ευαγγέλιο του Ιούδα:αιρετικό, προσβάλλει το Χριστό κ.ο.κ.Εντάξει μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά γιατί να μην εξετάσουμε και το ενδεχόμενο του να μην είναί;Ο Ιούδας πρέπει να πρόδωσε σίγουρα κάτι παραπάνω από την τοποθεσία που βρισκόταν ο Χριστός, γιατί όλοι είχαν ακουστά τον Ιησού και τα θαύματά του άρα το λογικό είναι ότι αφού δν κρυβόταν, μπορούσαν να τον βρουν όποια στιγμή ήθελαν!Ποια πληροφορία τους έδωσε όμως ο Ιούδας που αποτέλεσε την καταδίκη του Χριστού;Και το φιλί τι ρόλο έπαιζε;Κι εξάλλου σ αυτό το ευαγγέλιο αναφέρονται και κάποια πράγματα που στην τελική δν είναι και τόσο ψέμα!Π.χ. λέει ότι ο Θεός δν είναι αυτό που φανταζόμαστε εμείς σήμερα, δηλ ένα ον ανώτερο απότον άνθρωπο που κάθεται κι ακούει τς προσευχές του καθενός και λέει:“α, σαυτόν θα δώσω το λαχείο γιατι πήγε εκκλησία την περασμένη Κυριακή”!Αναφέρει ότι είναι κάτι ασύλληπτο, κάτι παρασάγκας ανώτερο από το κάθε ον του σύμπαντος!Μα φανταστείτε ότι εμείς ζούμε ακόμα στην τρίτη διάσταση κι ο Θεός είναι απείρων διαστάσεων!Τεσπα τι να κάνουμε έτσι είναι η κοινωνία σήμερα και είναι πολύ δύσκολο ν αλλάξει και να δείξει και κάποιο ειλικρινές ενδιαφέρον για τους πολίτες της…Κρίμα… :?[/quote]

Αυτό που μου αποδίδεται, 1000% δε το έχω πει εγώ…

βασικα αυτο που κανει η ταινια/βιβλιο ειναι να σου δειχνει και μια αλλη οπτικη γωνια των πραγματων και να αφησει εσενα να κρινεις αν εχει δικιο ή όχι.
μπορει επομενως να επηρεασει καποιους ανθρωπους αλλα οχι και να βασιστουν μονο σε αυτη την αποψη. δηλαδη απλα να αναλογιστουν αν ειναι οντως πιθανο να συμβαινει αυτο.
εγω δεν ειμαι σιγουρος για το τι πιστευω. απ’την μια μπορει να εχει δικιο για την opus dei αλλα δεν μπορω ομως να κατσω να σκεφτω αν οντως υπαρχει απογονος του Θεου γιατι δεν ξερω καν αν υπαρχει Θεος. οχι οτι δεν πιστευω σ’αυτον αλλα δεν κοβω και το κεφαλι μου!!

Δε θυμάμαι τα της ταινίας πια :oops: :oops: :oops: Έχει περάσει και καιρός :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Επειδή όμως θυμάμαι ότι αυτά που έχει γράψει είναι μυθοπλασίες (όπως και τα περισσότερα βιβλία-ταινίες που γίνονται besy-seller) και δε βγήκαν από κάποια έρευνα που έκανε επί του θέματος, για αυτό πιστεύω θα ήταν λάθος κάποιος να στηρίξει τις απόψεις του πάνω σε αυτές της μυθοπλασίες… Ουσιαστικά το μόνο με το οποίο δε συμφωνώ είναι αυτό το “μία άλλη οπτική των πραγμάτων”, γιατί δεν μιλάει εμπεριστατωμένα… Στα υπόλοιπα δεν έχω κάτι να πω. Είναι προσωπικές απόψεις του καθενός… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Προτού σας πως και εγώ την άποψή μου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι: Είμαι άθεος. Δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός αλλά από την στιγμή που κανείς δεν μπορεί να μου εξασφαλίσει πως όντως υπάρχει δεν μπορώ να τον δεχθώ και να πιστεύω σε αυτόν. Επίσης νομίζω πως ο Χριστός ήταν απλά ένας άνθρωπος. Δεν ήταν γιος του Θεού ή κάτι τέτοιο, ήταν απλά ένας θνητός άνθρωπος. Τις ιδέες που είχε τις θαυμάζω και τις θεωρώ ανοιχτόμυαλες. Και συμφωνώ σε αυτά που έλεγε και στον τρόπο ζωής που δίδασκε πως πρέπει να έχουμε. Όσον αφορά τον κώδικα Ντα Βίντσι τώρα: Πολύ κακό για το τίποτα πιστεύω. Μέτριο βιβλίο που σαν και αυτό έχουνε βγει αμέτρητα (απλά σε αυτό έγινε μπόλικη διαφήμηση) και ακόμα πιο μέτρια ταινία. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως για ποιο λόγο χαρακτηρίστηκε βλάσφημο. Οκ, λέει πως ο Χριστός τα είχε με την Μαγδαληνή. Και λοιπόν; Μήπως το γεγονός αυτό αναιρεί τα όσα είπε; Θαυμάζω τις απόψεις του Χριστού για την ζωή και το γεγονός ότι τις δίδαξε. Καμία από αυτές όμως δεν αναιρείται αν ο Χριστός δεν ήταν παρθένος. Αυτή είναι η άποψή μου και τέλος, επειδή διάβασα κάτι περί κουζουλάδων του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Καζαντζάκη ένα έχω να πω: Σεβασμός σε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έβγαλε η Ελλάδα. Γιατί στην πραγματικότητα αυτές είναι πολύ λίγες.

εμενα μου αρεσε η ταινια καλη σκηνοθεσια καλες ερμηνειες.2 ευχαριστες ωρες.