Τι εχετε να πειτε για την ταινια ή για το βιβλιο? Εγω ειδα χθες την ταινια… Παρα πολυ καλη δινει ολες τις πληροφοριες που χρειαζεται για να καταλαβει καποιος που δεν εχει διαβασει το βιβλιο τι γινεται… Οι ηθοποιοι ολοι τελειοι! Τομ Χανκς(βραβευμενος με Οσκαρ) Ζαν Ρενο(ο καλυτερος για μενα Γαλλος ηθοποιος) και η κοπελα που επαιζε στο Αμελι δεν θυμαμαι το ονομα της…
Πιστευετε οτι αυτο που ισχυριζεται ο Νταν Μπραουν αληθευει? Παντως εχει να γινει της πο@@@ας με την ταινια…
Χμμμμ το βιβλείο το είχα διαβάσει το καλοκαίρι και το ξαναδιάβασα τώρα για να το έχω ποιο πρόσφατο για να δώ την ταινία, την οπόια μάλον θα πάω το επόμενο Σαβ.
Σα δε ντρέπεστε αντίχριστοι, σατανάδες.
Αφόρισμος ΤΩΡΑ!!! :twisted:
Χωρίς πλάκα καλή η ταινία? Γιατί ακούστηκαν πολλές αρνητικές κριτικές, και με όλον τον ντόρο που δημιουργήθηκε εγώ ξενέρωσα… :-k
Πολύ καλή ταινία πράγματι. Πέρασε πολύ ευχάριστα η ώρα μου. Για όσους αναρωτιούνται, τα περισότερα από αυτά που έχει γράψει ο τύπος , είναι downloaded κατευθείαν από την κούτρα του.
Παρόλα αυτά είναι πολύ ωραίο το σενάριο (δεν έχω διαβάσει το βιβλίο) και σε κρατά σε αγωνία (εμένα τουλάχιστο που δεν ήξερα το παρακάτω).
Το να αλλάξει κάποιος απόψεις εξαιτίας της ταινίας το θεωρώ εξίσου γελοίο με το να πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη επειδή του άρεσε το “Men in Black”…
Πολύ σωστός.
Εγώ διάβασα το βιβλίο πριν 2 χρόνια περίπου και αν θυμάμαι καλά λέγονται τα εξής:
1ον. Σε όλη την πορεία της,η Εκκλησία επέλεξε - από 80 περίπου Ευαγγέλια που υπάρχουν - 4 Ευαγγέλια για να τα περιλάβει στην Καινή Διαθήκη.
2ον. Τα Ευαγγέλια που αποκλείστηκαν από την Καινή Διαθήκη αποκλειστήκαν επειδή κυρίως υπήρχαν μέσα αναφορές για τη Μαρία Μαγδαληνή,άλλα και για άλλους λόγους.
3ον. Γίνεται παρομοίωση Μαρίας Μαγδαληνής - Αγίου Δισκοπότηρου.
Και αναρωτιέμαι.Ο Dan Brown ισχυρίζεται οτι αυτά που λέει στο βιβλίο είναι και μέσα στα Απόκρυφα Ευαγγέλια.Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει βγεί ένας της Εκκλησίας ή των λοίπων φανατισμένων καραγκιόζηδων να πει “Ορίστε τα Απόκρυφα Ευαγγέλια,δεν λέει πουθενά μέσα αυτά που ισχυρίζεται ο Dan Brown.” και άπλα κατηγορούν την ταίνια?
Άρα μήπως όντως υπάρχουν τέτοιες αναφορές?
Ή είναι στημένη διαφήμιση?
Ή είναι πραγματικά φανατισμένοι καραγκιόζηδες και δεν έχουν διαβάσει ούτε το βιβλίο ούτε τα Ευαγγέλια και μυριστήκαν από τα ΜΜΕ επίθεση κατά του Χριστιανισμού και βγήκαν στους δρομούς?
Η ταινια πιστευω οτι εχει παρει κακες κριτικες εξαιτιας του περιεχομενου του…
Παντως οσο αφορα το θεμα με τον Μυστικο Δειπνο ολα αυτα που λει δεν μου φαινονται λαθος… Συμφωνω με τα ερωτηματα που σου δημιουργουνται Cathouse… Προσωπικα πιστευω οτι το Βατικανο κρυβει τα κερατα του…
Και δυστυχώς ποτέ δεν θα μάθουμε τι κρύβεται από πίσω, αυτό είναι που μου τι δίνει ποιο πολύ
Όσο για το βιβλείο μου άρεσε που κάνει πολές αναφορές στον “εξορισμο” της γυναίκας από την εκκλησεία, πως να το πω κάπως φεμηνιστικό
Ααααα αι αυτό που ειπώθικε παραπάνω για τον παραληλησμό Αγιου δισκοπότηρου - Μαρίας Μαγδαληνής το βιβλ. το αιτιολογεί ως ότι ποτέ δεν ήταν το δισκοπότηρο αλλά μια παρομοίωση για να αναφέρονται στην Μαγδαληνη… (αυτό για όσους δεν το έχουν διαβάσει…)
Εχει να γινει της…
Η ταινια ηταν παρα πολυ καλη! Ενα απο τα σημεια πουτ μ αρεσαν πολυ ειναι το σημειο οπου συναντουν τον Τιμπινγκ και τους αναλυει οτι ειναι σχετικο με τον Μυστικο Δειπνο του Λεοναρντο και για το Κοινο των Σιων…
Δεν είναι τελείως άσχετο, αλλά θυμάμαι ότι κάπου είχα διαβάσει, με αφορμή τη μετάφραση του “ευαγγελίου του Ιούδα”, ότι πράγματι υπάρχουν πολλά κείμενα που μιλούν για το Χριστό και είχαν αποριφθεί από την Οικουμενική σύνοδο, αλλά η μετάφραση τους σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολυδάπανη. Μάλιστα για το “Ευαγγέλιο του Ιούδα” τη χρηματοδότηση τη βρήκαν χάρη στο ντόρο που είχε γίνει με το βιβλίο του Brown.
Πολλές φορές το να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας είναι αρκετά δύσκολο και ασύμφορο…
Όσο για αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν απαγόρευση της ταινίας, τα έχουν μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Είναι δικαίωμα μου και επιλογή μου να δω τη ταινία και δεν απολογούμαι σε κανένα θνητό (!) για αυτή μου την επιλογή. Μπορεί να μας φαίνονται γραφικοί και ακίνδυνοι, αλλά μερικά χρόνια πριν είχαν πετύχει τους σκοπούς τους με το “Τελευταίο Πειρασμό”
Καφενείο ο Κώδικας Ντα Βίντσι
Σκανδαλίζει το ποίμνιο η προβολή της πολυσυζητημένης κινηματογραφικής ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι», ωστόσο για να είμαστε και δίκαιοι, δε νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι τόσο επικίνδυνη ώστε να μπορεί από μόνη της να θέσει σε αμφισβήτηση κατεστημένες ιδέες και παραδόσεις, πάνω στις οποίες χτίστηκε η σημερινή κοινωνία, με όποια ελαττώματα κι αν κουβαλάει. Αφήστε που υπάρχουν άλλες ταινίες του Hollywood, που είναι πολύ «πιο επικίνδυνες», παρά το γεγονός ότι πολύ λίγες φορές έχει αμφισβητηθεί τόσο άμεσα η Θεϊκή φύση του Χριστού.
Αν την κρίνουμε μάλιστα σε καθαρά καλλιτεχνικό επίπεδο, όλοι οι κριτικοί κινηματογράφου συμφωνούν με τους κριτικούς βιβλίου, τόσο για την αξία του βιβλίου, όσο και της ταινίας? Πρόκειται ασφαλώς για ένα βλακώδες, βλάσφημο και παραλογοτεχνικό μπεστ σέλλερ, το οποίο γέμισε με δολάρια τις τσέπες του συγγραφέα του, επειδή κατάφερε να μεταφέρει σε 600 σελίδες μπούρδας, ακόμα ένα κουτοπόνηρο κουτσομπολιό του καφενείου?
Παντρεμένος με την Μαρία τη Μαγδαληνή ο Χριστός έχοντας κάνει και παιδάκια, των οποίων οι απόγονοι μπορεί και να ζουν ανάμεσα μας? Προτείνω στον συγγραφέα ν? αλλάξει επάγγελμα και να γίνει ερευνητής, μήπως βρει τους «φωτεινούληδες» απόγονους του Ιησού? Που ξέρεις μπορεί να είναι και ο ίδιος και να μην το γνωρίζει? Τουλάχιστον στον «Τελευταίο Πειρασμό» η διαστροφή του συγγραφέα έμεινε στο επίπεδο της σκέψης? Ενώ εδώ η βλακεία και η διαστροφή υπερκέρασαν ακόμα και την κουζουλάδα του Καζαντζάκη?
Κάποτε στα καφενεία, όταν είχαν πιει ένα ποτηράκι παραπάνω, συνήθιζαν να γίνονται υπεράνθρωποι? Μπορούσαν να κουτσομπολέψουν ακόμα και τον Χριστό, να βρίσουν την ίδια τους τη μάνα, να κάνουν σεξ με όλες τις γυναίκες του κόσμου, ακόμα και να οδηγήσουν μαχητικό αεροπλάνο?
Σε μια εποχή αγνωσίας, ιδεολογικής ένδειας και αμοραλισμού, το Hollywood έχοντας παραμερίσει κάθε διδακτική έννοια της τέχνης, ασπαζόμενο μόνο την εμπορική της διάσταση, έχει στερέψει από ιδέες και το έχει ρίξει σε κουτσομπολιό χειρίστου είδους?
Προσωπικά θα δω την ταινία, για να γελάσω και μόνο? American Pie Νo 4?
Την είδα χτες και βαριέμαι να γράψω τα ακόμα χειρότερα…
Κομωδία από τις λίγες
Η ΑΜΕΛΙ κόρη του Ιησού…
ΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧ
Το διάβασα το βιβλίο και μου άρεσε πάρα πολύ.
Προσωπικά δεν αποκλείω τίποτα,όλες οι θρησκείες κρύβουν πολλά γιατί όχι και η δική μας?κάτι θα ήξερε ο Λεονάρντο…
Βέβαια, τώρα είπες το τέλος και μάλλον δε θα τη δει κανείς!!!
Πέρα από την πλάκα, είχα σιγουρευτεί για το τελός πολύ ώρα πριν το υποψιαστεί ο Χανκς…
Me liga logia thn leei sto Batikano poy krybei diafora opws eyaggelia… An pragmatika den lene kati to opoio mporei na 8ewrh8ei “epikyndyno” tote giati ta krubei?
Αλήθεια γνωρίζει κανείς την καταγωγή του Νταν Μπράουν;
Αν δεν κάνω λάθος είναι εβραίος αλλά και τι με αυτό???
Εγω παλι νομιζω οτι ειναι Αγγλος…
Χμμμ μάλον δεν το είπα καλά ,
ήθελα να πω πως έχω ακούσει πως είναι εβραίος (στο θρήσκευμα…)
Τώρα για χώρα καμια Αγγλία θα έλεγα…
Μολις το ειδα,καλη ως ταινια αλλα λιγο εκνευριστικες οι παρεκκλισεις απο το βιβλιο…Ειδικα η σκηνη που ψαχνουν για τον Pope μεσω κινητου (μονο κ μονο για διαφημιση την Ericsson) αντι να πανε στη βιβλιοθηκη με κουφανε τελειως. 8O
Σωστοτατος!!! 8O
Σωστοτατος!!! 8O[/quote]
Μπάααααααααμ άουτσ
Δηλ. αντι να πάνε στην βιβλ/θίκη πέρνου τηλέφονα στο κινητό ?!?!?!?!?!?!?!!?! 8O 8O 8O 8O 8O 8O