Dalriada - Ígéret

Κάποιοι από εσάς που ακούνε folk metal ίσως ν’ακούσατε κάποτε γι’αυτούς…
Και κάποιοι από εσάς που ακούσατε κάποτε γι’αυτούς και είχατε περιέργεια να ακούσετε και τους ίδιους, μάλλον ξέρετε πια πως μιλάμε για ένα απ’ τα πιο καλά κρυμμένα μουσικά μυστικά των πεδιάδων της Πανονίας!

Για όσους δεν τους ξέρετε, ας μη σας μπερδεύει το όνομα: ούτε οι ίδιοι ούτε η μουσική τους, φυσικά, έχουν καμία σχέση με το γαελικό βασίλειο της Dal-riata… 8) Οι Dalriada παίζουν καθαρόαιμο μαγυάρικο, ξεσηκωτικό folk metal, όπως κι οι συμπατριώτες τους, οι κατα τι “βαρύτεροι” KerecsenSólyom.

Με μια πρώτη ακρόαση, η νέα τους δουλειά, Ígéret (που σημαίνει “υπόσχεση”) φαίνεται να θυμίζει ένα μουσικό αμάλγαμα στοιχείων κυρίως από τα τελευταία τους δύο album, Arany και Szelek, με διάσπαρτα στοιχεία από παλιότερες δουλειές τους εδώ κι εκεί.

Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου άλμπουμ συγκαταλέγονται τα brutal φωνητικά της Laura (!), μερικά galloping ριφάκια και leads που θυμίζουν πεντακάθαρα …Ensiferum (!!) και η φιλική συμμετοχή του Jonne Järvelä των Korpiklaani (!!!) στο κομμάτι Leszek a Hold. Ας σημειωθεί ότι η τελευταία τους δουλειά είναι και η πρώτη με ευρεία διανομή εκτός της πατρίδας τους -χάρη στη γερμανική AFM Records.

Tracklist:

  1. Intro
  2. Hajdútánc
  3. Hozd el, Isten
  4. Mennyei Harang
  5. Ígéret
  6. Igazi Tûz
  7. Kinizsi Mulatsága
  8. A Hadak Útja
  9. Leszek A Csillag
  10. Leszek A Hold (feat. Jonne Järvelä)
  11. Outro

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε μερικά official βίντεο από διάφορα άλμπουμ τους που συνιστώνται ανεπιφύλακτα:


[ul]
[li]Hajdútánc[/li][li]Borvitéz[/li][li]Zách Klára[/li][li]Téli Enek[/li][li]A Nap és Szél Haza[/li][li]Hazatérés[/li][/ul]

Ο δίσκος είχε διαρρεύσει κανα μήνα πριν την κυκλοφορία του. Πολύ καλή δουλειά! Μου άρεσε πάρα πολύ! Θυμίζει τις προηγούμενες δουλειές τους. Γενικά οι Echo of Dalriada κινούνται πάντα σε γνώριμα μονοπάτια, δεν πειραματίζονται και πολύ.

Φέτος γίνεται τις τρελής από φολκ (και όχι μόνο) κυκλοφορίες. Δεν τους προλαβαίνουμε!!!:D:D:D

Μακάρι να γινόταν και της τρελής από φολκ …συναυλίες! :frowning:
Dum spiramus, speramus…:roll:

:lol::lol::lol: Άτιμο Ελλάντα!!! Λεφτά να χουμε να πηγαίνουμε έξω, μόνο έτσι!