Damages

Λοιπόν, όσοι γουστάρετε δικαστικά θρίλερ, ανατροπές, διεθφαρμένους κόσμους κτλ τσεκάρετε αυτή την σειρά με την Γκλεν Γκλόουζ.

(Επειδή βαριέμαι να γραφω αντιγραφω από άλλο φόρουμ :stuck_out_tongue: ):
To Damages είναι ένα legal thriller που διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη, και μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου μετράνε περισσότερο από όλα οι επιρροές και η δύναμη -είτε αυτή είναι πολιτική είτε όχι-, έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά, εκβιασμούς, δωροδοκίες.
Αυτόν τον κόσμο εμείς τον βλέπουμε μέσα από τα μάτια της μεγαλοδικηγόρου Patty Hewes (Glenn Close) αλλά και της νεαρής συνεργάτιδας και μαθητευόμενής της, Ellen Parsons (Rose Byrne). H Patty Hewes είναι ένας από τους πιο αδίστακτους χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει στην τηλεόραση, δεν θα διστάσει να κάνει ότι χρειαστεί για να πετύχει τους σκοπούς της και τους στόχους τους, κάτι που αντιλαμβανόμαστε εξ’αρχής από τον εξαίσιο πιλότο της σειράς. H Ellen Parsons είναι μια άπειρη αλλά φιλόδοξη και ικανότατη δικηγόρος, η οποία έχει την ευκαιρία να δουλέψει στο πλευρό της Patty, κάτι που οι περισσότεροι θα ποθούσαν και θα ζήλευαν. Η πρώτη σεζόν (13 επεισόδια), η οποία έχει ολοκληρωθεί, ασχολείται με την προσπάθεια καταδίκης του Arthur Frobisher (Ted Danson), ενός διεφθαρμένου επιχειρηματία ενώ η Patty και οι συνεργάτες της έχουν να αντιμετωπίσουν
και τον εξαιρετικό δικηγόρο του, τον Ray Fiske (Zeljko Ivanek).
Επίσης συμπρωταγωνιστούν οι Noah Bean ως David Connor, Tate Donovan ως Tom Shayes, Anastasia Griffith ως Katie Connor κ.ά.

Εξαιρετικές ερμηνείες, και όχι μόνο από την Glenn Close, με την Rose Byrne να στέκεται αξιοπρεπέστατα δίπλα της. Παράλληλα και η σκηνοθεσία είναι ξεχωριστή, ενώ χαρακτηριστικά πρωτότυπος είναι ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, με την βασική ιστορία να διαδραματίζεται στο παρελθόν και σιγά σιγά καταλήγουμε με μαεστρία στο παρόν. Όσον αφορά το σενάριο αυτό καθ’εαυτό, τα λόγια είναι περιττά. Άρτιο, με συνεχείς ανατροπές, πανέξυπνο, με ασταμάτητη ένταση και δράση.

Εγώ βρίσκομαι στα μισά της πρώτης σεζόν ακόμα και γενικά είναι πολύ καλό.

Kαλά, κανένας ρε; :frowning:

Απ’ότι διάβασα στην περιγραφή δεν είναι αυτοτελή επεισόδια ε?

Ίσως το δω μιας και μ’άρεσε απίστευτα το boston legal αν και αυτό φαίνεται πιο σοβαρό.

Όχι, δεν είναι αυτοτελή επεισόδεια. Το Boston Legal δεν το έχω δει ποτέ οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω.

Και μενα με ειχε κολλησει το boston legal,και για το παραπανω εχω ακουσει και απο αλλα ατομα τα καλυτερα,αλλα ρε γμτ τα ψιλοβαριεμαι τα δικηγοριστικα(πλην του προαναφερθεν που ειχε γελιο και Danny Craine8) )…

Ισως να το στεκαρω καποια στιγμη που θα μουρθει φλασια:p…

Bump, έχω κολλήσει άσχημα, η σειρά είναι πάρα πολύ καλή. 'Ιντριγκες ftw!

Έχω δει μόνο την πρώτη σεζόν, και μου άρεσε αρκετά. :smiley:

Το Boston Legal εκτός απ’το δικηγορικό “background” δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Damages. Στο γράφω για να μην περιμένεις να σκάσει καννάς Ντάννυ Κρείν \m/ , και να κυνηγάει τπτ αλλοδαπούς με τόξα… :lol:

:stuck_out_tongue:
ναι, το ξερω, γιαυτο μαλλον δεν ασχοληθηκα ποτε με τη σειρα, θελω ΜΟΝΟ Danny Craine\m/