Dark Angel

Καλά δεν υπήρχε θρεντ για αυτούς τους θεούς? Λοιπόν οι Dark Angel είναι μια από τις κορυφαίες και πλέον υποτιμημένες Thrash μπάντες όλων των εποχών. Όσοι τους ξέρουν πιθανότατα τους μάθαν μέσω του Gene Hoglan πίσω από το drum kit. Θα ακούσουν όμως και τους Jim Durkin και Eric Meyer να γράφουν riffάρες και να μας παίρνουν το κεφάλι. Από το γαμάτο We Have Arrived (1984)

We Have Arrived
Welcome To The Slaughterhouse
No Tomorrow
Hell’s On It’s Knees
στο απλά τέλειο Darkness Descends (1986)


που πραγματικά δεν του αξίζει να μνημονεύεται μόνο ως “το άλμπουμ που κοίταξε κατάματα το Reign In Blood” αλλά ως ένα από τα πλέον σκοτεινά και βίαια Thrash άλμπουμ που έχουν γραφτεί.
Darkness Descends
The Burning Of Sodom
Merciless Death
Black Prophecies
Perish In Flames
Τη συνέχεια με τα
Leaves Scars (1989)

και Time Does Not Heal (1991)

δεν την έχω ψάξει (κάκιστα γιατί με το Pain’s Invention, Madness έχω πάθει πλάκα) αλλά ελπίζω για αυτά και για τα υπόλοιπα να χουν να πουν και οι γνώστες!:smiley: Αυτά για αρχή

Έχω τα 3 πρώτα τους σε cd μια εποχή που αγόραζα σωρηδόν οτιδήποτε από thrash, αλλά το τελευταίο δεν το έχω ακούσει καν. Πολύ καλή μπάντα αλλά ποτέ δεν μπήκε στις αγαπημένες μου. Επιπλέον όσο δισκάρα και αν είναι το darkness σε καμία περίπτωση δεν φτάνει reign in blood.

Χρειαζόταν αυτή η τιτανοτεράστια μπαντάρα ένα δικό της thread.Οτι και να πούμε,είναι λίγο.2 δίσκοι ορόσημο.
Darkness Descends και Time Does Not Heal.Διαφορετικού ύφους μεταξύ τους αλλά διαμάντια.
Darkness Descends.Απ τους λίγους δίσκους που έχω πάρει αυθεντικούς.7 Κομμάτια για σπάσιμο τοίχων,νεύρα γειτόνων,μπουκάλια μπύρας και κατεδάφισης πολυκατοικίας.Τέτοια ενέργεια μέσα σε 35 λεπτά δύσκολα θα βρεις αλλού.Το tempo ανεβασμένο στον θεό.Τα drums καταιγιστικά,ο gene μάλλον όσο έτρωγε άλλο τόσο έκανε εξάσκηση…Οι κιθάρες/μπάσσο πραγματικά σπέρνουν.
Προσωπική γνώμη: Αν μετρήσουμε πόση ώρα έχω ακούσει reign in blood η darkness descends θα λεγα οτι το 2ο είναι καλύτερο thrash album.(Εντελώς προσωπική γνώμη)

Time Does Not Heal: Η αλλιώς το cd με τα 250+ ριφφάκια…
Πιο ήρεμο απο το Dark Descends με πολύ πολύ μεγαλύτερη προσοχή στους στίχους.Η αλλαγή στο line up κάνει μπαμ.Πολύ ωραίο κομμάτι το An Ancient Inherited Shame.Δεν είναι τυχαίο που μπήκε ως “soundtrack” σε φεμινιστική καμπάνια,thrash metal κομμάτι…

Μακάρι να γινόταν να γυρίσω το χρόνο να βρεθώ σε ένα live τους…Βγάζαν πολύ ενέργεια.Πλεον δεν ξέρω που είναι χαμένοι όλοι τους.Μονο o gene είναι “στην επιφάνεια”.Κάτι διάβασα οτι ο τραγουδιστής έχει ένα πρόβλημα στις φωνητικές χορδές και οτι αν τραγουδήσει ξανά έτσι,δεν θα ξανα-μιλήσει.Δεν ξέρω αν είναι μπαρμπούτσαλα.Όποιος γνωρίζει κάτι ας δώσει τα φώτα του…

αα,και που στε…Dark Angel

Εντάξει κλασικά εγώ το Darkness Descends…όντως πολύ υποτιμημένη μπάντα:):!:

δεν υπηρχε θρεντ για τους τιτανοτεραστιους ??? ντροπη…

για μενα παιδες παει πρωτα το Θεικο We Have Arrived, και μετα σχεδον ισαξια τα Leave Scars και Darkness Descends. νταξει τι να πω εγω τωρα για τετοια μπαντα ? για μενα απο καθαρα Thrash μπαντες, 3 συγκροτηματα εχουν παιξει το πιο βιαιο και λυσσασμενο thrash : οι Violent Force, οι Razor, και τουτοι δω οι αλητες!

[SIZE=“3”]D.F.A ΡΕ![/SIZE]

[SPOILER][SIZE=“10”]DARK FUCKING ANGEL !![/SIZE] [/SPOILER]

[B]ρε Θρασαδες, το τοπικ για τους INDESTROY γιατι το σνομπαρετε ολοι ? κριμα… οι τυποι γαμανε στεγνα…[/B]

Γιατι και οι θρασαδες πρεπει να κανουν κανα μπανιο που και που σε καμια εξωτικη παραλια :stuck_out_tongue: Απαντησα ομως τωρα :wink:

Οσο για τους θεους τους Dark Angel, o,τι κι αν γραψουμε λιγο θα ναι μπροστα στο ποση πωρωση μας εχει βγαλει αυτη η μπαντα. Τα δυο πρωτα σκοτωνουν, χωρις να σημαινει οτι δε μ αρεσουν και τα δυο επομενα!

θεουληδες θρασαδες με τιτανοτεραστιο τζιν χογκλαν στα τυμπανα και δισκαρες οροσημα της θρας μπεη εηρια οπως το νταρκνες ντισεντς! :smiley:

Fixed:)

Όσο για τον Ron Rinehart οι γιατροί του χανε πεί ότι λόγω ενος παλιότερου ατυχήματος, αμα θέλει να ξαναπερπατήσει δε πρέπει να ξανατραγουδήσει. Α και το Darkness Descends είναι ισάξιο του Reign In Blood.

[SIZE=“5”][B]GODS OF WAR HAVE GONE INSANE - YOU PLAYED WITH FIRE, YOU’RE TO BLAME![/B][/SIZE]

Perish In Flames! Perish In Flames! Take your chance for what is right - time is yours so make a fight! Perish In Flames! Die In Flames! DIE! :metal::metal:

Πολυ σωστά μιλάει ο nir1 όταν μιλάει για ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ THRASH! Μοναδική μπάντα και φωνητικά που δεν υπάρχουν άλλα στο είδος όμοια τους. Η απάντηση του LA στους Vio-Lence από πλευράς παράνοιας!

Πρώτες ακροάσεις στο Time Does Not Heal! Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα τεχνικά Thrash άλμπουμ ever μια από τις καλύτερες φωνές EVER (Ron είσαι θεός ήλιος καλοκαιρινός). Κάθε κομμάτι ένα και ένα με τους καλύτερους πιθανότατα στίχους σε Thrash metal άλμπουμ (σκέτη ποίηση με υψηλότατο επίπεδο λεξιλογίου). Όλα ένα και ένα αλλά θα βάλω 3-4 με τους στίχους τους μαζί! Αξίζει κάθε λέξη :slight_smile:

Act Of Contrition

[I]When I am haunted by your vision, I will cause you pain
At me you spit your derision, you are my obsession
You are repelled by my existence, but you will soon be trained
My sins atoned for in silence, an act of contrition[/I]

The New Priesthood (μια ξεχωριστή άποψη πάνω στην επιστήμη)

[I]Obviously you don’t see that we’ve become your deities
Can’'t you see that we are your new priesthood?
Blinded by your piety and impotent divinity
Recognize that we are your new priesthood![/I]

Psychosexuality (με το ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ εισαγωγικό ανατολίτικο riff του)

[I]Can you feel the pain
Of these souls deranged?
Can you feel the pain
I have lived inside
These pathetic minds
And it’'s menacing
Psychosis and lust is so dangerous
Sexuality at its most diseased
Has enslaved us…[/I]

A Subtle Induction

[I]Leading the life of hell
His story, you know it well
In death he’'d finally be free
Could this be what it seems to be?[/I]

πρωτες ακροασεις ΤΩΡΑ ? [-X

αντε, ποτε δεν ειναι αργα. το Psychosexuality ειναι μηχανη του κιμα. στεγνα.

can you feel the pain
of the souls deranged,
can you feel the pain?

Ηρεμήστε αγαπητέ συν-θρασά μετά το ποπ αλλωστε δεν έχει στοπ :wink:

Ντάξει, μεγάλη μπάντα και θηρίο του thrash και ας μνημονεύεται μόνο για το Darkness Descends και για το ότι το Time Does Not Heal έχει 246 ριφ.

Τα δικά μου αγαπημένα είναι προφανώς το Darkness Descends πρώτο και καλύτερο (μα τι λες ρε Νιρ; :stuck_out_tongue: ) και μετά το καρα-υποτιμημένο Leave Scars.

Για την θρασοκαταιγίδα που είναι το Darkness Descends δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα, ξεχειλάει σκατοπόρωση και τα φωνητικά του Don Doty ανήκουν στα πλέον αγαπημένα μου.

To Leave Scars έχει μια λασπουριά για ήχο αλλά έχει ένα πραγματικά ασήκωτο βάρος και είναι πολύ ιδιαίτερος δίσκος. Πολύ τεχνικός, πολύ βαρύς και πραγματικά χείμαρρος οι στίχοι του Gene. Λιωμένος τις παλιές καλές μέρες του βινυλίου.

Cauterization στο walkman και ανάσκελα να χαζεύω τον βραδυνό ουρανό να δω αν θα βρέξει αστέρια (άσχετο, μια από εκείνες τις μέρες που περνάει η γη από τους μετεωρίτες κι έτσι) και να κάνω οριζόντιο headbanging και μπότες στον αέρα. Το Death of Innocense που ανοίγει τον δίσκο και τα κάνει ΠΟΥΤΑΝΑ όλα και η επίθεση συνεχίζεται ανελέητη, κακό κομμάτι δεν υπάρχει, ούτε generic γράψιμο, απλά παχύ, ασήκωτο, βίαιο thrash. Δισκάρα. Ο Ron τα πηγαίνει περίφημα, αμολάει τσιρίδες όπως πρέπει εκεί που πρέπει και όλα είναι ανθηρά.

[B]Λάιβ σφαγή[/B]
(αυτές ήταν βιντεοκασσέτες…)

Και μετά το Time Does Not Heal… το οποίο με απογοήτευσε όταν βγήκε, ναι, το λέω, δεν κρύβομαι, ποτέ δεν μου έκατσε σωστά. Ο λόγος ήταν ένας και αυτός λέγεται vocal lines και Ron. Δεν ξέρω τι συνέβη, τα vocal lines σε αυτόν τον δίσκο μου ακούγονται βαρεμένα, βαριεστημένα, κακά, dragging, λάθος. Όχι πάντού αλλά σε κάθε κομμάτι.

Η μουσική γαμεί εγκεφάλους και σε κάθε, μα κάθε κομμάτι έχουν βάλει σκατοπορωτικές εισαγωγές, μαζί και στο Psychosexuality που αναφέρθηκε που είναι η Μισιρλού σε εμβατηριακή θρας έκδοση (ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΕΣ ΛΕΜΕ). Ο Hoglan έχει ξεφύγει και διαφαίνεται ήδη πού θα το πάει δυο χρόνια μετά και το ομώνυμο το αγαπάω ακόμα και με αυτά τα φωνητικά (και ίσως έχει και την καλύτερη εισαγωγή, σκατογαμάει εντελώς λέμε). Ακόμα τον βάζω και τον ακούω πού και πού αλλά τόσα χρόνια μετά ακόμα μου χτυπάνε πολύ άσχημα τα φωνητικά. Κρίμα.

Το πρώτο είναι κλάσικ heavy/thrash, πολύ ζεστό αλμπουμάκι αλλά είναι εκπληκτικό τι έκανε η προσθήκη του Gene στην μπάντα, τους έβαλε πραγματικά φωτιά στον κώλο.

Α, και το Live Scars είναι ωραιότατο live EP, μια χαρούλα και με λόγο ύπαρξης. Είναι φοβερό να ακούς ακόμα πιο γρήγορο το Burning of Sodom…

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΝΤΑ.

τι ειπα ρε κουμπαρε ? “σκατα στο darkness descends” ειπα ? σε καμια περιπτωση. λατρεια. απλως εχω μεγαλη αδυναμια στα speed-o-heav-o-thrash κομματια (βλεπε Hells on its Knees) και δυστυχως οπως και στους Slayer, μονο στα πρωτα αλμπουμ συναντας τετοια.

γουσταρω τιγκα τα θρασοεπιχειρηματα τυπου “σκατογαμάει εντελώς λέμε” :lol:

Δεν κάνω πλάκα, στο τέλος ήθελα να βάλω “Συγγνώμη ΣΚΑΤΟΠΟΡΩΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΝΤΑ” αλλά δεν ήξερα αν θα ήταν εμφανές το πόιντ.

Και μένα μου αρέσουν αυτά τα χέβυ θρας πολύ. Αλλά Darkness Descends ΡΕ ΜΑΝ. Τραγούδα το ριφ του ομώνυμου και δεν έχω να πω κάτι άλλο, τα χέρια πάνε μόνα τους να κάνουν τα τατρ του-πα του Χόγκλαν, δεν περιγράφω άλλο, θα αρχίσω να βαράω το γραφείο μου.

Πολύ σωστός για το Time Does Not Heal. Αυτό το Psychosexuality! :smiley: Μιλάμε για δισκάρα και για το δίσκο στον οποίο οι Dark Angel το πήγαν τέρμα Progressive/Thrash σε μια από τις τελειότερες του μορφές (η άλλη είναι πχ. των Mekong Delta). Το Leaves Scars δεν το χω ακούσει ακόμα αλλά θα γίνει ωσονούπω με βάση το The Death Of Innocence που έχει grooveάτο ρεφρεν :wink:

Bump γιατί ξανακούω τη τελευταία δισκάρα που μας παρέδωσαν και ψάχνω ποιό μέρος του An Ancient Inherited Shame παίχτηκε στη φεμινιστική καμπάνια που έγινε τότε. :slight_smile:

Και ΟΛΟΙ οι στίχοι γιατί δε περιοριζόμαστε όταν μιλάμε για Dark Angel:

[I]Femininity, a sacred life
My goals and dreams achieved, or soon they might
Unintruded being, innocent
Young, with a hopeful future to be spent
I can’'t believe my idiocy

You came along with your invasion
Your act of violence not of lust
Upon me…

Racing through these darkened streets at night
Fleeing from this terror that haunts me
I am chosen, this can’'t be right
The pain that your thrust brings

I don’‘t want your flesh
I’‘m not your whore
But you want my blood
I’'m not a whore

Trapped down here inside
A nightmare that’'s become reality
A heinous violation
Of my humanity
Right before my eyes I see my world
Fractured so precise by one so cold
Through your veins run ice, I beg of thee
As I lie paralyzed please let me be

From within your soul I stare
I don’‘t think I’‘ll live to see this end
You’'ll reign eternally through my nightmares
If I ever sleep again

The hatred directed at me ''cause of what I am
Is as chilling as the defilement itself
I wonder, what kind of beast is man?
What emotions are and not felt?

I don’‘t want your flesh
I’‘m not your whore
But you want my blood
I’'m not a whore

I can’'t even comprehend
Why this act has come to be
Proven time and time again
The ultimate sadistic release
This violent form of incarceration
Trapped by savagery, helpless I lie
I refuse this indoctrination
Though you shatter this inner sanctum of mine

An ancient inherited shame
Bonding women and horror
Outlasting the boundaries of time
Enslaved forevermore
Inherent crimes
Through generations has become a terror cycle…

You can’‘t see me but you feel me
You only want what you don’‘t understand
You can’‘t have me so you take me
Forever scarred where you’‘ve stamped your brand
You look in my eyes and you tell me
What do you see?
Of this I’‘m deserving?
You can’‘t see me but you feel me
You only want what you don’'t understand

You can’‘t have me so you take me
Forever scarred where you’‘ve stamped your brand
You need to crush me with your lividity
Does this make you feel more like a man
You can’'t have me, so you rape me
My innocence strangled by your hand

This must be necrophilia, for I am dead inside
Your violent misogyny, your strength drowns my cries
In shock, I’‘m crippled with disbelief
This can’‘t be happening to me
Oh god, this hurts, I’‘m bleeding from friction
Unconcious I’'m pleading to be…

You cannot imagine the anger I feel
Nor can you imagine the pain and despair
This double jeopardy soon happens again
When they scrape me for semen and hair
My mind is frozen with your face intact
This atrocity from which I haven’‘t been spared
From now on, I’'ll only know lovemaking through
An act of intense terror
The malevolence which pours over me
You fill me with your rage

It’‘s mortifying, diabolical
Controlling through this stage
I struggle to cope with what’‘s happening
I’‘m praying for my death
I’‘ve done nothing wrong, I’‘ve been victimized
So I’'ll pray for yours instead

The physical torment inflicted on me
Is insufferable but it doesn’‘t compare
To your terrible criminal mentality
And the scars I’'ll forever bear
To live through this brutal show of force
Will cause me years of torment and grief
Awaiting this misery to run its course
As I scream out innocent pleas
This violent form of incarceration
Trapped by savagery, helpless I lie
I refuse this indoctrination
Though you shatter this inner sanctum of mine

An ancient inherited shame
Bonding women and horror
Outlasting the boundaries of time
Enslaved forevermore
I will force myself to carry on
And vengeance will be ultimately mine
If you are not imprisoned soon
By my hands you will die…

I don’‘t what your flesh
I’‘m not your whore
But you wnat my blood
I’‘m not a whore
Through rape you’‘ve created me
A victim not above revenge
A churning, seething mass of hate
But you haven’'t conquered my soul[/I]

ολοι οι στιχοι σε αυτο το δισκο ειναι διαστροφη. και σε μεγεθος και σε περιεχομενο.

facebook:

Don Doty

πριν από 13 ώρες.

Just wanted to say thanks to all that left comments. I got to play with some old friends and went through a set. Damn it felt goooood. Shit I’m up for some shows. Lets do this… someone call Jim,Gene,Eric,Mike might be on-board already. YOU HAVE AWOKE THE DARK ANGEL
Hide the woman and children first.