Dark Tranquillity

Πάμε σήμερα ξεκινάμε,principal,19 κομμάτια είδα στο setlist στην τελευταία συναυλία Sofia Bulgaria.

1 Like

Τιμες μερτς απλα εκτος πραγματικοτητας

1 Like

Ενώ του εισιτηρίου το 40ρι ειναι κουλ :stuck_out_tongue: Αnyway, let’s go!!

Δύο (Τρεις ) τίμιες μπάντες με 35 ευρώ (τόσο έκανε όταν πήρα) είναι λογική τιμή. Ακούω αλλού για ογδόντα και βάλε και αναρωτιέμαι…
Σε λίγο που φτάνω Principal, να μην κοιτάξω καν στους πάγκους για t-shirt από τι κατάλαβα .

Stanne απλά εκτός πραγματικότητας.

Σολνταουτ στην Αθήνα λέει, τυχεροί όσοι πάτε, πολλά καλούδια στο σετλιστ.

Πολύ Damage Done χωρίς το Treason Wall και δεν πείραξε καθόλου, τίποτα από Gallery (όταν έπαιζαν το ομώνυμο κλαίγαμε 5 άτομα στην παρέα και οι άλλοι κοιτούσαν το ταβάνι, ταφ λακ), empty me, single part of two, cathode ray, τι ωραίο λάιβ ρε γτχ

ΥΓ. 35 το εισιτήριο και 40 το μπλουζάκι, 45 το βινύλιο που το βρίσκεις με 30, 30 ένα κακό λεπτό σκουφάκι, 15 να πάρεις έναν κλειστό φάκελο με μια τυχαία υπογεγραμμένη πολαροιντ φωτογραφία, 35 το μπλουζάκι και 25 το cd των Hiraes που ρώτησαν αν τους έχει ακούσει κανείς ξανά και σηκώθηκαν 4 χέρια, δηλαδή πώς να στηρίξεις. Κάτι πάει πολύ στραβά, προβλέπω Savatage να έχουν 60 το tshirt.

3 Likes

από ήχο πως ήταν;

Στους Moonspell που ήμουν πίσω γαλαρία ο ήχος ήταν clean χωρίς προβλήματα,στους DT που κατέβηκα κάτω κάπου κοντά στο σημείο που ήταν ο ηχολήπτης,ξεκίνησαν με θέματα αρχικά,δεν άκουγα τον stanne καθαρά,ενώ η lead κιθάρα κατά διαστήματα θαβοταν,κάποια στιγμή όταν ξεκίνησαν το Terminus,ο Johan Reinholdz φεύγει από τη σκηνή και αλλάζει κιθαρα,την ρυθμίζει επί τόπου και μπαίνει ξανά στο κομμάτι,δεν κατάλαβα τι συνέβη ακριβώς όμως.

Στην πορεία έστρωσε ο ήχος καλύτερα χωρίς να είναι όμως σταθερά clean,ο ηχολήπτης μόνο μπύρα έπινε μάλλον.

Κατά τα λοιπά ο Stanne σάρωσε και οι υπόλοιποι ήταν καλοί παικτικα,μεγαλο σετλιστ χωρίς διακοπές για ανούσια σολαρισματα η covers που κάνουν άλλες μπάντες για να πάρουν ανάσες.

Πρώτη μου φορά και δεν το μετάνιωσα,πέρασα πολύ καλά.

2 Likes

Πάλι γαμήσανε χτες!!! Ήμουν μπροστα ακριβώς στο ηχείο του Johan, οπότε δεν έχω άποψη για τον ήχο. Αλλά οι περισσότεροι μου είπαν ότι ήταν καλός. Το σετλιστ σχεδόν ονειρικό. Εντάξει έλειπαν οι 3 πρώτοι δίσκοι. Πάντως μεγάλωσαν κι άλλο σε δημοφιλία απ ότι κατάλαβα.

1 Like

2 Likes

Στο Gagarin αναφερθηκαν προβληματα ηχου με τις κιθαρες σε reviews,ειναι ετσι οσοι πηγατε? Τοσο χαλια ηχος? Ενταξει και στο Principal υπηρχαν στιγμες που οι κιθαρες θαβοντουσαν η ο Stanne ηταν λιγο χαμηλα,αλλα εδω φαινεται πως μιλαμε για κακο ηχο συνολικα,εκτος αν ο γραφιας υπερβαλει εδω,δεν ξερω.

Φίλοι τους είδαν στη Μπρατισλάβα και το Ελσίνκι σχετικά πρόσφατα και πέρασαν υπέροχα, δεν ξέρω αν έτυχε ή πέτυχε, σίγουρα όμως για 3η συνεχόμενη -και προσωπικά τελευταία για μένα- φορά, οι κιθάρες που ήταν και παραμένουν η μεγάλη τους δύναμη ηχητικά, ήταν παντελώς απούσες. Θα έπρεπε να είστε από μία μεριά εντός Gagarin να βλέπατε την απορία, τη λύπη και τα νεύρα του κόσμου με το που μπήκαν με το “Shivers And Voids”, όπου ακούμε ΜΟΝΟ τον φοβερό πραγματικά Joakim Strandberg Nilsson στα τύμπανα και τον Martin Brändström στα πλήκτρα. Οι Johan Reinholdz και Peter Lyse Kamark που αγαπώ από τους Hatesphere και περίμενα να δω αν και πόσο ταίριαζε με τη μπάντα, δεν βρέθηκαν πουθενά στο ραντεβού τους με τα αυτιά του κοινού, σε βαθμό κακουργήματος.

Ξεκινάνε να παίζουν το “Hours Passed In Exile” με το όμορφο lead θέμα που το περιβάλλει και δεν ακούμε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, η απορία γίνεται εκνευρισμός, ο εκνευρισμός γίνεται στεναχώρια και η στεναχώρια γίνεται ένα γαμώτο μέσα στον καθένα, αρχίζουν οι φωνές “ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ”, κυμαίνονται σε “ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΡΕ Μ….ΚΕΣ!” και περισσότερο ακούς το σιχτιρισμένο κοινό παρά τους Dark Tranquillity. Στο δε “Unforgivable” η κατάσταση γίνεται άκρως χειρότερη, ένα σκέτο blast beat (πάλι καλά που ακουγόταν κι αυτό) σε ένα από τα κορυφαία κομμάτια όχι μόνο του νέου τους δίσκου αλλά και των τελευταίων ετών τους, ενώ παίζουν κοτζάμ “Cathode Ray Sunshine” και πάλι δεν ακούγεται τίποτα. Εξαίρεση λίγο το ανέβασμα της έντασης της φωνής του Mikael Stanne, σε οριακό σημείο βέβαια, τουλάχιστον στις 2 προηγούμενες συναυλίες δεν ακούγαμε κιθάρα αλλά ακούγαμε τον ηγέτη της μπάντας. Κι εκεί συμβαίνει το σκηνικό που με έβγαλε έξω από τα ρούχα μου κι ακολούθησα με τη σειρά μου όσους είχαν ήδη αρχίσει από το 2ο προς 3ο κομμάτι να φεύγουν σιγά σιγά από το Gagarin, μην αντέχοντας άλλο αυτή την κατάντια. Ο κόσμος αρχίζει ΕΝ ΧΟΡΩ να κραυγάζει “FIX THE SOUND, FIX THE SOUND”, o Stanne με μεγάλη αμηχανία κάνει στην αρχή μία γκριμάτσα “τι να κάνω”…

2 Likes

Όλα κατανοητά αφού ήταν τόσο σκατένιος ο ήχος, τι δουλειά είχε ο Stanne να πει εκείνη την ώρα “ανέβασε τα decibels μαλάκα” δεν κατάλαβα

Λίγο μετά τις δέκα βγαίνουν επί σκηνής οι απόλυτοι headliners, οι Dark Tranquility , και αμέσως γίνονται αντιληπτά τα έντονα προβλήματα ήχου που θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα του setlist, με την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου που φωνάζει ‘fix the sound’ υπό τα αμήχανα βλέμματα της μπάντας που όμως τήρησε το χρονοδιάγραμμα και σαν σωστοί επαγγελματίες συνεχίζουν χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις.

Και σε άλλο live report κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα στον ήχο,οπότε όσο υπερβολή και αν έχει ο τύπος από το rockoverdose,όντως υπήρχαν θέματα,τώρα αν έφυγε κόσμος μετά από 3-4 κομμάτια δεν το γνωρίζω.

*Στους Insomnium το 2018 με tribulation,ο ήχος ήταν πραγματικά άθλιος καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας,θαμμένες κιθάρες,δεν άκουγες lead,μπάσο ανυπαρκτο,και είχα πάει με ενθουσιασμό τότε να τους δω,μάλλον οι ηχολήπτες τα σκατωνουν στις death melodic metal μπάντες.

1 Like