Dave Lombardo: Best Performance

Είναι από τους πλέον αγαπημένους μου drummer, έχει τα πιο γρήγορα χέρια, ίσως και πόδια, με πολύ άνετο και εκρηκτικό παίξιμο, διαθέτει φαντασία και βελτιώνεται συνεχώς.
Ψηφίζουμε το album στο οποίο ο καθένας πιστεύει ότι έχει παίξει “καλύτερα”. Σχετικό φυσικά αυτό, θα χαρώ να ποστάρουν drummer και να πουν την γνώμη τους…

Ψοφάω για Lombardo, από τους αγαπημένους μου ντράμερ και σίγουρα ο ορισμός του thrash drummer, με την έννοια ότι γκρουβάρει και στα υπερηχητικά του, σου αποπνέει μια τρομερή άνεση και χορευτική ρυθμικότητα, ακόμα και σε αρμαγεδδώνες στυλ Legions of the Dead.

Και το ρίχνω The Gathering. Απίστευτος δίσκος που του οφείλει πάρα πολλά.

Με κάλυψες απόλυτα.

γκαντερινγκ σιγουρα :stuck_out_tongue:

x1000000:):!:

Μπορεί να ρωτάω βλακεία και χωρίς να έχω καμία σχέση με drummer κλπ, δεν είναι λίγο “κάπως” να υπάρχει στη λίστα το World painted blood πχ και όχι το Reign in blood? Άλλωστε ο Lombardo αν δεν κάνω λάθος έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του ήχου του κυρίως με την ταχύτητά του:!:

κι εγω ψηφιζω
Testament-The Gathering

Σίγουρα δημιουργήθηκε σχολή με το παίξιμό του στο Reign In Blood, αλλά καθαρά από τεχνικής άποψης, στο World Painted Blood, παίζει πιο ώριμα με πανέξυπνες αλλαγές και γεμίσματα και γι’αυτό μπήκε το συγκεκριμένο album στο poll.

Ό,τι και να χει παίξει ο λομπάρντος είναι έτσι και αλλιώς για σεμηνάριο. Αλλά το πιο ουσιαστικό και πορωτικό παίξιμο του είναι στο south of heaven. Δηλαδή μπορώ να θυμηθώ άπειρες επιβλητικές και θυμωμένες γκρίματσες φίλων μου να δίνουν πόνο παίζοντας air drums στο άκουσμα του Silent Scream ή του Live Undead πχ. Από εκεί και μετά από τεχνικής άποψης τα άλμπουμ των Grip Inc είναι άπιαστα, χαρακτηριστικά παραδείγματα Scream at the sky, Bug Juice κλπ, χωρις να λείπουν και οι κλασσικές - πορωτικές -ξεφτυλιζω όλους τους drummer του κόσμου- στιγμές του α λά Hostαge to Heaven.

Τέλος, η πιο χαρακτηριστική στιγμή του είναι απλά η εισαγωγή του Hell Awaits… Χωρίς να είναι κατι ιδιαίτερο από τεχνικής άποψης, ο τρόπος που αναπτύσσεται το δίκασο στα πρώτα λεπτά του κομματιού άνοιξε έναν δρόμο που τον διαβηκαν ουκ ολίγοι μετά.

+1312

Ghosts of War, το απογειωνει με τα ντραμς του!

__Χμ, μάλλον απ’ ότι λέτε οι περισσότεροι, τα καλύτερα δεν έχω ακούσει!!! :?

__Τι να κάνεις, τόσος λίγο χρόνος (και δεν είναι και η καλύτερή μου το ύφος των Slayer κλπ και Τέσταμεντ ακούμε λόγω Σκόλνιτς αλλά πολύ λίγα πράγματα)… :slight_smile:

__ΠΟΛΥ, μα ΠΟΛΥ μεγάλος ντράμμερ 8). Αγαπημένος και απίθανος, κάνει τη μουσική και τα μέρη στα ντραμς που τα βαριέμαι όσο τίποτα (“τουπα-τούπα-τούπα-τούπα”) να ακούγονται ΜΟΥΣΙΚΗ με τις τρομερές επιλογές του και τη μουσικότητα, παρόλο που οι περισσότεροι στο ιδίωμα το κάνουν να ακούγεται απλά με αθλητισμό.

__Θα τσεκάρω το Testament και το Slayer που προτείνετε! :slight_smile:

__Απλά είπα να ποστάρω για να δώσω τα σέβη μου σε έναν τρομερό ντράμμερ που κάνει ξεκάθαρα τη διαφορά και να προσθέσω στη λίστα (αν και δε μπορείς να τις βάλεις μαζί με τις άλλες γιατί είναι guest /μικρές συμμετοχές) τις συνεργασίες του με τους Apocalyptica όπου παίζει ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ. Πραγματικά δε χορταίνω να τον ακούω… αφήστε που δεν είναι καθόλου εύκολο να δέσεις ΤΟΣΟ καλά με 4 τσέλο και τον τρόπο που γράφουν μουσική (γιατί οκ, από ήχο, έχουν τρομερές παραμορφώσεις και είναι πολύ κοντά σε κιθάρα).

__[SIZE=“5”]Respect[/SIZE]. 8) 8)

Στην Thrash metal σκηνή τον θεωρώ τον καλύτερο ντράμερ! Σαν ποικιλία στα drums όμως δεν μπορώ να πω ότι είναι και ο καλύτερος… υπάρχουν άλλοι που βάζουν ποιο ‘έξυπνα’ ντραμς και ας είναι και ποιο απλά! Αλλα και πάλι δεν πάζει να είναι ένας εξαίρετος ντράμερ!!

The Gathering και απο μενα παιδες!Ο Dave βγαζει ματια εκει,[B]οπως και ολοι οι υπολοιποι[/B].

το αυτό.

χμ μεταξυ south of heaven και gathering…
δυσκολο… θα ψηφισω south…
το ειχα ακουσει πρωτο και ακομα θυμαμαι τα σκαλωματα που ετρωγα σε καθε γυρισμα…
behind the crooked cross - read between the lines…
respect…

Όλως περιέργως, βλέπω ότι το seasons… έχει αγνοηθεί… μήπως δεν έχετε προσέξει (αν είναι δυνατόν) το τι παίζει εκεί μέσα; Ειδικά στο ομώνυμο υπάρχουν πράγματα που κανένας δεν έχει συλλάβει και μάλλον δεν μπορεί να παίξει…