Days of the New

Για πειτε.

Πολύ καλό ντεμπούτο που δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Θυμάμαι ότι το είχα πάρει τότε που βγήκε περίπου σε μια τιμή-ξεφτίλα από το Metropolis. Καλή η φωνή του 17χρονου τότε Travis Meeks, μπάσα, ό,τι έπρεπε για τα ακουστικά τραγούδια του δίσκου. Είναι πιο μικρός από μένα ο αλήτης :lol:.

bump!

Μονο ενας ανθρωπος; :frowning: Τραβαω τα μαλλια μου και δε μου χουνε μεινει και πολλα.

Το πρωτο Days of the New γενικα ειναι απ τα αγαπημενα μου grunge albums ever - γενικα θεωρουνται (και ειναι) μπαντα της μετα-grunge περιοδου, αλλα το θεμα ειναι πως η αρρωστια στις μελωδιες αυτου του δισκου συγκρινεται μονο με το συναισθημα που βγαζουν οι Alice In Chains, γι αυτο και τους θεωρω κατι σα μακρινα νοθα ξαδερφακια τους. Οι Days of the New ομως εχουν πολλες ακουστικες, γενικα εκει βασιζεται συντριπτικα το συναισθημα που βγαζουν, κι αν προσπερασεις κατι Touch Peel Stand που ακουει ο περισσοτερος κοσμος, εχεις The Down Town με τη μελωδιαρα στο refrain, What’s Left For Me που πρεπει να εισαι πετρινος για να μη λυγισεις, το Whimsical με τις στιχαρες του και γενικα ο δισκος ειναι 10 στα 10 για μενα, καποια κομματια μ αρεσουν λιγοτερο, καποια αλλα περισσοτερο, αλλα δε βαριεμαι ουτε δευτερολεπτο απο εκει. Θελει τις ακροασεις του βεβαια, γιατι αν εξαιρεσεις συγκεκριμενες επιλογες, δε καταληγει καθολου πιασαρικος. Χρειαστηκε καιρο μεχρι ν αγαπησω ολα τα κομματια εκει μεσα.

Το δευτερο Days of the New για να ειμαι ειλικρινης το αγαπαω εξ ισου με το πρωτο :oops: αλλα παιζουν προσωπικα κριτηρια γι αυτο. Η αρρωστια στις μελωδιες εχει χαθει εδω περα, μαζι με τα υπολοιπα μελη της μπαντας, καθως ο Meeks εμεινε μονος του σ αυτο, τα ορχηστρικα σημεια με βιολια κλπ ηρθαν να αντικαταστησουν τις southernocountrίλες, δεν ειναι τοσο δυνατο, αλλα το “Take Me Back Then” ειναι απο τα καλυτερα κομματια που εγραψαν ποτε με υπερανεσαρα. Το τριτο ειναι επισης καλο και συστηνεται, η δισκαρα παντως παραμενει η πρωτη . Ξεκινηστε απο εκει οσοι ενδιαφερεστε, του πστη δλδ περιοδεια με Metallica πηγαν οταν το κυκλοφορησαν και πουλησε ενα εκατομμυριο αντιτυπα το ρημαδι, κατι θ αξιζει δηλαδη.

απειρως καλη μπαντα :slight_smile: εγω βεβαια εχω μεινει στο πρωτο το οποιο κ εγω το εχω αυθεντικο 8) τα υπολοιπα δεν καταφερα να τα ακουσω καθως το περιοδικο μου γουστο απομακρυνθηκε αλλα ανετα το ντεμπουτο τους ειναι απιστευτα καλο αλμπουμ με τα ολα του. γενικα αλλωστε δν βρισκεις ευκολα καλες ακουστικες μπαντες με τοσο απιστευτη φωνα. btw δν ηξερα οτι ηταν 18 ?!?!? χρονων

Τι μου θυμισες!!!
Το 1997 μολις ειχε παει μονιμα ο αδερφος μου στη Αμερικη καποια στιγμη μου λεει τι CD θες να σου στειλω?
Του ειπα 9-10 CD οποια μπορουσε να βρει.
Ενα απο αυτα που μου εστειλε ηταν το πρωτο των Days of the New με το Touch peel And Stand να παιζει συνεχεια στο repeat και αργοτερα να κολλαω και με το Freak (αν κατσω και τον ακουσω ξανα θα θυμηθω κι αλλες κομματαρες).
Αυτα μπορω να θυμηθω τωρα και ποσο πολυ γουσταρα Alice In Chains και για μια περιοδο και τους Αυστραλους Silverchair οπως και με τους Stone Temple Pilots!!

Ποσο πολυ μαμουσαν τα '90’s !!!
FUCK YEAH!

Ειχα μαθει οτι ειχαν κανει περιοδεια με τους Metallica αλλα μετα εχασα τα ιχνη τους.

10/10 είναι το Master Of Puppets, 9/10 είναι το NOLA, αυτό παίζει γύρω στο 7 με 7,5 το οποίο είναι πολύ καλό :).

Ε τι 7 κι 7μιση τωρα, το ξεφτυλισες κι εσυ. :-s Χωρις να θελω να συγκρινω ανομοια πραγματα, παντως, το πρωτο Days of the New το εχω λιωσει οσο λιγους δισκους μεχρι σημερα και το εχω στην ιδια ακριβως μοιρα με τα Alice In Chains, οποτε 10ρι. Μου θυμιζει πολλα ωραια κι ασχημα πραγματα βσκ, γι αυτο και παιζει τετοια μπαλα στη συνειδηση μου - κατω απο 9ρι παντως δε το λες με τιποτα, ολα τα κομματια εκει μεσα ειναι ενα κι ενα.

Edit: Επομενη συζητηση, τα δυο πρωτα Life of Agony, που εκει θα μιλαμε παλι τρεις νοματαιοι ολοι κι ολοι. :razz: Γιατι θαφτηκαν ετσι αυτα τα πραγματα ρε γμτ…

Και bump! Θα πρηξω @@, αλλα αυτο το δισκο θα τον ακουσουν κι οι υπολοιποι. Θελει ομως και καταλληλη ψυχολογια, αν περιμενετε ν ακουσετε σκληρα πραγματα και τετοια το χασαμε προ πολλου.

α ρε agmar…οσα bump και να κανεις… αγουστοι ανθρωποι ! :stuck_out_tongue: που να συνειδητοποιησουν πως εχουν μπροστα τους ενα απο τα κορυφαια ακουστικα αλμπουμ8)

Αυτο που λες για τους AIC οντως εχεις δικιο.
Φοβερες μελωδιες και φωνη και το αλμπουμ εχει μια απιστευτη συνοχη!!!
Τα αφηνεις ολα τα τραγουδια να παιξουν και μετα πατας repeat.
Απλα εδω ποσοι ηταν ειδικα τοτε που να μπορουσαν να ακουσουν τετοια μουσικη?
Υπηρχαν βλεπεις οι Iced Earth και σια και το Hammer δεν προωθουσε τετοιες κυκλοφοριες.
Δεν θυμαμαι ποσο του ειχε βαλει. Νομιζω 6 ή 7.
Χασαμε πολλες μπανταρες και κυκλοφοριες ετσι.

Για τους Life Of Agony σε περιμενω για να πουμε ποσο γουσταραμε οταν ειχαμε αγορασει το Ugly σε βινυλιο και αν ελεγες σε κανενα για δαυτους σε κοιταγε σαν εξωγηινο!!

BUMP! BUMP!

Θα ειμαι εδω μεχρι το τελος του χρονου και θα ποσταρω λινκς. Που θα παει, στο τελος θα τους ακουσετε.

Το άκουσα το πρώτο ρε Angmar! Γενικά έχω πόρωση τον τελευταίο καιρό με καμμένες grung-ιές οπότε κάτι κάναμε…

ΔΙΣΚΑΡΑ!

Όντως σαν ακουστικοί Alice In Chains… Άν το βρω πουθενά θα το τσιμπήσω οπωσδήποτε. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι θα’θελα κ κάνα πιό ηλεκτρισμένο κομμάτι… Να δέσει λίγο το γλυκό! :stuck_out_tongue:

Kατεβαζω γιατι σημερα ξυπνησα τραγουδωντας Alice in Chains,και δεν ειναι τυχαιο.Ετσι νομιζω.

Εκτος αυτου καταλαβαινω τον πονο του ανγκαμαρ,αφου την ιδια αγαπη τρεφω και ‘γω για τους Blind Melon και στο θρεντ τους μου εχουν απαντησει 2 ατομα ολα κι’ ολα. :stuck_out_tongue:

Μωρε ο πονος παει στο οτι οι Days of the New ηταν πολυ γνωστοι καποτε, και στο εξωτερικο εχουν ακομα ενα πολυ σεβαστο ονομα. Αυτος ο δισκος πουλησε ενα εκατομμυριο αντιτυπα κι ο κοσμος πραγματικα δεν τους ξερει περαν απο 1-2 μεμονωμενα κομματια. Ειναι να βαρας το κεφαλι σου δλδ.

Eγω βασικα δεν τους ηξερα καθολου. :wink:

Το αλμπουμ παιζει αυτον τον καιρο.Θα δουμε.

1700 δραχμές από Μετρόπολις το είχα πάρει, του χρόνου ίσως να μπορείς να το πάρεις κι εσύ σε δραχμές (αν υπάρχει ακόμα Μετρόπολις :D).

bump, ελατε να μαζευτουμε να συμφωνησουμε ποσο γαματοι ειναι, εχω βαλει τα δυο πρωτα αλμπουμς και θα παιξουν και τα βησαηντς αργοτερα. Και οσοι δεν εχετε ακουσει, να ακουσετε γιατι ειναι γαματοι. Αυτο το purple εχω την απορια ποτε στα κομματια θα βγει, μαλλον ποτε ετσι οπως το παει με τα πρεορντερζ και τα λοιπα.

Ξεθαβω. Στο youtube κυκλοφορει ενα κομματι ηχογραφημενο με το αυθεντικο line up https://www.youtube.com/watch?v=MWHgOTXmeys που οπως φαινεται επανενωθηκε φετος, και δυστυχως ο Meeks ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. Φαλτσαρει, εκτος τοπου και χρονου, ως συνθεση εχει αρκετα καλα σημεια βεβαια, αν τον στρωσουν να ‘‘καθαρισει’’ ισως βγαλουν κατι καλο.

Δε το πολυβλεπω βεβαια, γιατι, το χειροτερο απ ολα ειναι εδω: https://www.youtube.com/watch?v=dzZdhMrfXiE Προσφατη συνεντευξη που ενταξει φαινεται οτι το χει καψει εντελως απο ουσιες. Μιας και δισκο της προκοπης δεν προκειται να βγαλουν, τουλαχιστον να αποφασισουν να βγαλουν μια ρημαδα συλλογη με τα (ομολογουμενως γαμηστερα) b sides τους.

Φιλαράκο, δεν ξέρω κάτω από ποιά κοτρώνα κοιμάσαι ή σε ποια σπηλιά ζεις (ίσως ζεις στην φασιστική σπηλιά του Μιχαλολιάκου - ΟΞΩ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟΟΟΟ), αλλά το αυθεντικό line-up διάλυσε εδώ και κάτι μήνες, λόγω της ΠΡΕΖΑΣ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΝ Τράβις Μύξα.

Επίσης δεν κατάλαβα που είδες εσύ ότι φαλτσάρει ο Μύξας στο videάκι που έστειλες. Μήπως το πολύ Black και Doom σου γάμησε τα αυτιά και έγινες σαν τον κιθαρίστα των King Crimson?

Δεν το βλέπω να βγάζει νέο δίσκο ο τύπος. Τίγκα στην πρέζα, ξεγραμμένο ζάκι είναι φίλε. ΣΚΟΥΠΙΔΙ ελεεινό και τρισάθλιο.