Death Μetal κυκλοφορίες

Κοντοζυγωνει :):):slight_smile:

Το ακουω εδω και δυο εβδομαδες περιπου για review. Ωραια riffs αλλα τα τυμπανα ειναι για πεταμα. Τρομερα εκνευριστικος ηχος, δεν εχω κατασταλλαξει ακομα.

Ενα καθαρα death metal album που ακουω τελευταια και θα προτεινα ειναι αυτο

Overoth - Kingdom of Shadows. Ιρλανδοι οι κυριοι σε περιπτωση που αποτελει bonus κριτηριο για καποιον (ο Γρακχος ειναι σιγουρα ενας). Αν προσπερασει κανεις κατι Morbid Angel σημεια που ειναι απροκαλυπτα κλεμμενα βγαζουν ψυχη σε σημειο που μου φαινεται λιγο απροσμενο να αφησουν καποιον εντελως αδιαφορο.

Για πιο κατσικολαγνους εχουμε τους συμπατριωτες τους Zom, πιο σκοτεινος / μπουντρουμισιος ηχος αλλα εξισου πιασαρικος.

Με 2 ακροάσεις πρόκειται για πολύ δυνατό άλμπουμ. Θα πέσουν πολλές ακόμα βέβαια αλλά η πρώτη εντύπωση είναι πως δεν φτάνει στα επίπεδα του paradogma. Επίσης καλύτερο κομμάτι είναι μάλλον το Sedition Through Scorn που διέρρευσε και πρώτο.

Διαφορετικο σε σχεση με τα προηγουμενα. Σιγουρα ειναι πολυ δυνατο (σ ενα βαθμο και λογω παραγωγης στην οποια δινουν μεγαλη εμφαση παραδοσιακα) αλλα ενα πραγμα που σ ενα βαθμο λιγο με ξενισε ειναι η απουσια καποιων στοιχειων που εκαναν τη διαφορα στα 2 προηγουμενα αλμπουμς.

Καλυτερο κομματι ως τωρα το Ascension. Θα επανελθω συντομα μετα τις απαραιτητες ακροασεις, ειναι νωρις ακομη.

Η Profound Lore Records δίνει [B]δωρεάν[/B] λινκ για κατέβασμα, την ζωντανή εμφάνιση απο [B]mitochondrion[/B] στο περσινό φεστιβάλ Rites Of Darkness στο San Antonio.
Οποιος ενδιαφέρεται και δεν μπορεί να το βρει ας στείλει π.μ

edit : Μην δώσετε σημασία σε αυτό το ποστ γιατί ο ήχος χάλια (επιεικώς)

To ντεμπουτο των Ολλανδων Funeral Whore ειναι εκει εξω. Μετραει !!!

• του οτι παει χερι χερι με το νεο Asphyx. Πολυ Grooovieeeee

Για τους Πολωνοφιλους το νεο [B]Pandemonium [/B] ειναι εκει εξω και γαμει !!!
Εξαιρετικο δειγμα death/doom με ιδιαιτερα σκοτεινη ατμοσφαιρα και μαυριλα.
Τεραστιοι για αλλη μια φορα !!!

Και νεο Diskord εκει εξω. Της … ανας γινεται και φετος. Ενα κομματι π ακουσα ειναι στο γνωστο abstract/χαοτικο υφος του προκατοχου του, Doomscapes του 2007. Περιεργοι και δυσαρμονικοι οπως παντα δηλαδη :smiley:

Black Breath kaneis?

crustopunkosouhdikos dm hxos apo to seattle

to neo album “sentenced to life” kykloforei apo southern lord

Το EP έχω ακούσει που γαμάει. Για ατελείωτο κοπάνημα! Το άλμπουμ το μισοάκουσα, οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμα.

Με μια ακρόαση ενδιαφέρον ακούγεται το [B]Funeral Whore[/B] που αναφέρθηκε παραπάνω. Αλλά τις 2 τελευταίες μέρες έχω φάει κόλλημα με τούτο εδώ το ep που δεν είδα να έχει αναφερθεί πουθενά με ένα search που έκανα.

[B]Venenum - ep[/B]

4 κομμάτια στην ουσία (7 μαζί με τις εισαγωγές) πηγαδίσιου death metal από την Γερμανία. Το ένα καλύτερο από το άλλο, ποικιλία στις ταχύτητες μια χούφτα γαμάτα ριφ, φοβερά leads στις κιθάρες, φωνητικά που βγαίνουν από σπηλιά και μια απίστευτα σκοτεινή ατμόσφαιρα που είναι και όλα τα λεφτά. Δεν θυμίζουν κάτι έντονα αν και η λατρεία τους για old school death metal φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί. Ένα από τα κομμάτια είναι instrumental στο οποίο δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα χτίζοντας σιγά σιγά την ένταση χωρίς πλήκτρα και ακουστικές κιθάρες, τα ακατάληπτα μουρμουρητά που ακούγονται σε μια φάση βοηθούν εξίσου. Παραγωγή σάπια αλλά με τα όργανα να ακούγονται μια χαρά, ειδικά ο ήχος στις lead κιθάρες είναι μοναδικός. Αδύνατον να ξεχωρίσω ένα κομμάτι βάζω το πρώτο για μια μικρή γεύση. Σε εμένα τουλάχιστον άρεσε πάρα πολύ και αν το άκουγα όταν βγήκε μάλλον θα έμπαινε στην λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς αν και ep.

http://www.youtube.com/watch?v=FlVwRgVLMXk&feature=related

Γαμαει το Venenum. Αν κι επειδη το εχω λιωσει κυριολεκτικα δε με τραβα οσο στις αρχες. To Crown… ειναι ευκολα το αγαπημενο μου κομματι απο κει μεσα.

Στη λιστα μου για το Avopolis Metal το ειχα βαλει στο νο7. ;p

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, ξέχασα να γράψω πριν και για το ep των [B]Cruciamentum [/B] το οποίο πρέπει να έχει αναφερθεί κάπου εδώ μέσα αν και στο search δεν μου το έβγαλε.

Στα ίδια μονοπάτια με τους Venenum, συνθετικά αν και είναι πολύ καλό δεν μου έκανε την ίδια εντύπωση με τους Γερμανούς αλλά από πλευράς ήχου δεν υπάρχει απλά. Η καλύτερη παραγωγή σε death metal μπάντα εδώ και πολύ καιρό, το μπάσο ειδικά σαρώνει τα πάντα. Εδώ ξεχώρισα πάντως το τελευταίο κομμάτι που είναι έπος.

http://www.youtube.com/watch?v=H7Jgzw0LUdU

INVERLOCH “Dusk | Subside” [2012]

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι dISEMBOWELMENT. Το “Transcendence into the Peripheral” full-length του 1993 υπήρξε ένα μνημείο του doom/death metal. Από τότε πέρασε καιρός πολύς μέχρι πριν μερικές μέρες που το rhythm section τους αποφάσισε να διατηρήσει το συμβόλαιο με τη Relapse και να κκυκλοφορήσει αυτό εδώ το ΕΡ. Πίκρα, πένθος και άβυσσος. Ξέρετε εσείς…

"The Menin Road" ~~> http://www.youtube.com/watch?v=rI5nZ5SAwWU
“Shadows Of The Flame” ~~> http://www.youtube.com/watch?v=ostKoZt58DU

εγω τους ποσταρα στο doom
γενικα εχω την εντυπωση
πως αυτος ο ηχος ειναι πιο πολυ προσιτος στους doom-αδες
παρα στους deathmetal-αδες
αλλα
anyway ενδιαφερων κυκλοφορια

Τα φωνητικά και τα ξεσπάσματα, παραείναι death metal νομίζω.
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει doom/death θρεντ βέβαια.

chrisP γιατί άλλαξαν όνομα? αφού αρχικά (2010?) επέστρεψαν με το παλιό.

σε σχέση με τα παλιά το ep πατάει λιγότερο στο death και περισσότερο στο doom όμως ε? όπως και ναχει κολάει με τη μέρα σήμερα…

Bump γιατί έχω χαζέψει με αυτούς εδώ, επειδή βαρέθηκα να βάζω τίτλους “καλύτερο” “γαμηστερότερο” “τα πατάει όλα κάτω” κλπ εριστικούς χαρακτηρισμούς απλά θα αναφέρω ότι παίζει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τότε που έγραψα για αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΣΩ ΛΕΜΕ…technical death metal άλμπουμ τέτοιας κλάσης 1 φορά στα 10 χρόνια, άντε δύο με το Planetary Duality των The Faceless…ακόμη και το Cosmogenesis των Obscura μου φαίνεται πλέον απλά γαμάτο…κάντε τη χάρη στον εγκέφαλό σας και στα αυτάκια σας και ακούστε το ολόκληρο, κάπου θα το βρείτε βεβαίως βεβαίως…

Οι dISEMBOWELMENT νομίζω τότε ήταν να επιστρέψουν για one-off εμφάνιση (και να παίξουν ολόκληρο το “Transcendence…”) ή κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι καν αν έγινε τελικά αυτό. Ο μπασίστας και ο ντράμερ μετά έφτιαξαν τους dUSK με τους οποίους έπαιζαν live κομμάτια των dISEMBOWELMENT και τελικά αποφάσισαν να μετονομαστούν σε INVERLOCH και να βγάλουν αυτό το ΕΡ φέτος.

Συμφωνώ ότι ντουμίζει αρκετά, αλλά πείτε μου πού να το βάλω. Οι DOOM κυκλοφορίες αυτή τη στιγμή είναι γεμάτες occult rock revival, ενώ στο ατμοσφαιρικές/ντουμ/γκοθ ισως ταίριαζε καλύτερα αλλά σχεδόν με απωθεί το όνομα του θρεντ αυτού. :lol:

Πολύ ωραία τα κομμάτια των πρώην diSEMBOWELMENT.
Μακάρι ως Inverloch (θυμίζει Σκωτία το όνομα) να ήρθαν για να μείνουν.

Α και αφήστε τα genres και ακούστε τη μουσική. :slight_smile:

edit: Ας διορθώσω τον brein.d3d σημειώνοντας ότι Inverloch είναι ένα ψαροχώρι στην πατρίδα τους την Αυστραλία (που έχει πάρει το όνομά του από ομώνυμη περιοχή στα Highlands της Σκωτίας…)