Death Μetal κυκλοφορίες

5 Likes

Πάντα καλά νέα όταν βλέπω τους Benediction να βγάζουν δίσκο.

5 Likes

Nαι και ο δίσκος είναι εξαιρετικός - υπερβολικά καλύτερος από αυτό που περίμενα!
Το προηγούμενο ναι μεν, ήταν μια στροφή προς Grind Bastard μονοπάτια με πιο καθαρή παραγωγή (το Killing και το Organized έπασχαν από ήχο) , αλλα συνθετικά ήταν απλά οκ, με αρκετές καλές τζούρες. Σαν σύνολο όμως έμοιαζε λίγο απλοικό (όχι ότι έγραφαν τεχνικά πράγματα ποτέ βέβαια), τα riff έπασχαν.
Εδώ όμως έχουμε δουλεμένες κιθάρες, πιο OSDM προσανατολισμό, με λίγο ελατωμένο το punk στοιχείο. Όπως έγραψα και στις νέες κυκλοφορίες, το μπάσταρδο των Grind Bastard και Transcend. Δίσκαρος.

1 Like

Υπερτούμπανο αυτό εδώ! Πολύ μου άρεσε!

1 Like

Να μας ζήσει το θείο βρέφος
:arrow_forward:︎ Abhorrent Worship | Ossuary | Me Saco Un Ojo Records

2 Likes

Με το brutal DM δεν έχω την καλύτερη σχέση, με το slam δε δεν τα πάω διόλου καλά. Έλα όμως που έρχονται αυτοί εδώ οι Ιάπωνες και με κάνουν να ξεχάσω όσα ήξερα για το είδος! Μιλάμε για one of a kind κυκλοφορία (δεν είχαν κι άλλη, είναι η αλήθεια). Ισοπεδωτικός ήχος στις κιθάρες, μπλαστίδια που κατεβάζουν σαγόνια (σε σημεία θα μπορούσαν να είναι Gridlink αλλά σε brutal death ύφος), εναλλαγές στο ρυθμό που σε αιφνιδιάζουν χωρίς να χάνουν την ουσία, breakdowns και γκρούβα εκεί που χρειάζεται για άμεση κατεδάφιση (το Wring A Deep Brain είναι κομμάτι για σεμινάριο στο πως να κάνεις ένα γαμήδι breakdown). Που και που σκάνε ηλεκτρονικές τζούρες (στιγμιαία) για να νοστιμίσει περισσότερο το γεύμα, ενώ τα φωνητικά είναι από τα καλύτερα inhaled που έχω ακούσει γιατί ο άνθρωπος (?) ακούγεται σαν κάποιος Μεγάλος Παλαιός που αναδύεται από τον ωκεανό.

Και μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό, οι φίλοι μας κατορθώνουν και δημιουργούν αβίαστα ατμόσφαιρα (ναι, “ατμοσφαιρικό” σλαμ, δεν ήξερα πως γίνεται) 100% εφιαλτική και ένα wall of sound που κατατροπώνει ότι σταθεί στο διάβα του. Πηχτός και ασυμβίβαστος ήχος που σε περικυκλώνει και κερασάκι στην τούρτα το drum machine που εδώ τονώνει και ενισχύει το συνολικό αποτέλεσμα.

Για μερακλήδες και όσους θέλουν κάτι διαφορετικό.

Τι είναι το slam death metal? Επίσης, δεν την παλεύω με τα φωνητικά.

Είναι το πιο mid tempo brutal death. Λιγότερα (ως καθόλου) σόλο, περισσότερα breakdowns και groove. Σκέψου το breakdown του Liege of Inveracity των Suffocation να έχει μεταλλαχθεί σε ολόκληρο παρακλάδι :stuck_out_tongue:

Devourment και Internal Bleeding είναι κλασικές και παλιές μπάντες του ήχου, πιθανότατα να τους ξέρεις. Εμένα δεν με ενθουσιάζουν όλα αυτά, αλλά μια στο τόσο ίσως κάτι μου κινήσει το ενδιαφέρον (όπως το παραπάνω ντέμο).

1 Like

Για μένα το slam δεν ακούγεται, αλλά για να μιλάει με τόσο καλά λόγια για τούτο δω ο Κώστας (και μάλιστα να κάνει και παραλληλισμούς με τους υπέρτατους Gridlink) θα γίνονται πραγματάκια. Θα το δοκιμάσω.

…τσιμπησα και γω με Gridlink namedrop, αλλά τα φωνητικά παραείναι αστεία

2 Likes

Δυστυχώς it’s a no from me too