Κριτική Death Magnetic

"Ο ορισμός που έχει προταθεί για τη Μουσική από τους εθνομουσικολόγους και τους κοινωνιολόγους της μουσικής είναι “ήχος οργανωμένος με ανθρώπινο τρόπο”.

Αυτός είναι ο ορισμός της μουσικής σύμφωνα με το Wikipedia, αν αυτή προσπαθήσουμε να την ερμηνεύσουμε με εντελώς ψυχρά “επιστημονικοκεντρικά” κριτήρια!

Αν ήταν έτσι, τότε θα υπήρχε βάση στην έννοια της φράσης “κριτική μουσικής”, αφού ο εν λόγω κριτικός θα μπορούσε να κρίνει αν αυτός ο ήχος είναι σωστά οργανωμένος (σύμφωνα με κανόνες που σίγουρα έχουν βγάλει φωστήρες του είδους) για το ανθρώπινο αφτί ή όχι!

Ο κύριος Αντώνης Μουστάκας, στην συγκεκριμένη δισκο- κριτική του (και εκφράζοντας αποκλειστικά την προσωπική μου άποψη) κατάφερε να αποφύγει την “λούμπα” της μουσικής διανόησης και να παραθέσει μία υπέροχη συναισθηματική περιγραφή για το καινούριο album των Metallica.

Αγνοώντας το γεγονός ότι είμαι fan του συγκροτήματος και υπογραμμίζοντας ότι το cd δεν το έχω ακούσει ακόμα, διαβάζοντας αυτό το κείμενο νιώθω σαν να του έχω κάνει μία γρηγορη ακρόαση, σαν να πήρα μία γεύση γι’αυτό που περιγράφεται με νότες στο cd και μεταφράζεται με συναισθήματα και σκέψεις στο κεφάλι του καθενός.
Αυτή είναι η μαγκιά του κειμένου του Αντώνη: Μέσω μίας συζήτησης με τον ευατό του που είμαι σίγουρος ότι όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε για κάθε τι στην καθημερινότητά μας, καταφέρνει να περάσει συναισθήματα χωρίς να τα επιβάλει, χωρίς να τα ορίζει!!

Επειδή εγώ δυστυχώς δεν έχω το ταλέντο του λόγου και της δομημένης σκέψης, το κόβω εδώ λέγοντας ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στον συντάκτη του κειμένου…keep up the good work!

Συμφωνώντας μαζί σου και λέγοντας κι εγώ τα δικά μου συγχαρητήρια στο συνάδελφο να προσθέσω απλά ότι, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ποστ, μια χαρά δομημένη σκέψη και ταλέντο στη γραφή έχεις.

Έχουνε δει τα μάτια μας…

Απο τα πιο ωραία review που έχω δει. Έιχε και αποψη και χιουμορ και συναισθημα. Μια ένσταση έχω μόνο, στην παρτίδα γιατι δεν έπαιζαν οι τύποι με τα ριγε και πολυχρωμα κολάν (παλιά) και που τώρα εμφανίζονται με σύνθεση ομαδας βόλει? Ήταν κλειστο παιχνίδι για όσους έβγαλαν δίσκο φέτος?

απαντάω εκ μέρος του Αντώνη : ναι :wink:

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια αλλά και τις παρατηρήσεις που είδα στο αντίστοιχο thread “Νέες Κυκλοφορίες”

Η αποψή μου είναι ότι η μουσική είναι συνάισθημα και ένστικτο πιο πολύ από μαθηματικά και νότες και αυτό το έχετε καταλάβει όσοι έχετε διαβάσει μερικές από τις κριτικές μου.

Ενστάσεις πάντα δεκτές!

Κeep on listening to good music!