Deep Purple/B. Παπακωνσταντίνου - Greek Tour 2011

Λεπόν,
Χμμ…γκουχ…
Δεν μου άρεσε…

Εγώ πάντως απόλαυσα μια…πίτσα ΑΛΛΟ πράμα :stuck_out_tongue:

[SPOILER]

](http://imageshack.us/photo/my-images/709/pizzaeh.jpg/)</noscript>[/IMG]

[/SPOILER]

εχθες βγαινοντας απο την συναυλια ελεγα οτι ηταν ψιλοχαλι, ισως η χειροτερη εμφανιση των Purple στην Ελλαδα και μπορει και να ειναι η τελευταια φορα που τους βλεπουμε…και ολα αυτα μονο και μονο λογο Gillan.

η φωνη του δεν εβγαινε σε πολλα σημεια, εφευγε συνεχεια απο την σκηνη πηγαινοντας στο πισω μερος και δεν ειχε επικοινωνια με το κοινο…πρεπει οντως να εχει καποιο προβλημα υγειας

σημερα εχω την αναμνηση του Paice, τον ηχο του Morse και τον καταπληκτικο Airey και γενικα οτι ειδαμε ενα ιστορικο συγκροτημα και ακουσαμε παλι καποια τραγουδια που σημαδεψαν το ροκ (sic).

το γηπεδο ηταν γεματο…

Ανατριχιλα στο Πριν Το Τελος με τον Βασιλη (τι τραγουδι!!!)…καλουλα και η κοπελα στα ντραμς8)…κατα τ’αλλα κλασικος θεουλης Βασιλης.

τι ντραμερ ο Paice ρε ποστημ!!!

soldier of fortune δεν ακουσαμε:p ακουσαμε ομως Sweet child o’mine :stuck_out_tongue:

Εγώ τις προηγούμενες φορές δεν είχα καταφέρει-αποφασίσει να πάω στους Purple και χθες ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία, οπότε τελικά την άρπαξα…

Ο Παπακωνσταντίνου ήταν αρκετά καλός αν και προσωπικά εμένα με κούρασε από ένα σημείο και μετά. Για 45 λεπτά θα ήταν καλός, παραπάνω σε συναυλία για DEEP PURPLE απλά δεν λέει… Καλή η drummerισσα, το έλεγε η καρδούλα της αλλά θα προτιμούσα να έλεγε μόνο το Thunderstruck και να τελείωνε εκεί.

Στα μωβ τώρα…
Δυστυχώς ο μεγάλος μου φόβος επιβεβαιώθηκε, ο Roger Glover έλαμψε δια της απουσίας του. Αισθητότατη απουσία στον ήχο, ο εφερδικός τυπάς απλά αναπλήρωνε το κενό της σκηνικής παρουσίας… Εντελώς τυπικό παίξιμο, απλά για να υπάρχει ένας μπασίστας.

Γενικά τα τελευταία χρόνια ακούω τα χειρότερα για την απόδοση του Gillan, οπότε πήγα χτες με χαμηλές προσδοκίες και ομολογώ ότι δεν απογοητεύτηκα. Τηρουμένων των αναλογιών και αν έχει και πρόβλημα στην πλάτη όπως ακούγεται, τότε καλά τα πήγε.

Για τον Paice με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες, γκρέμισε το γήπεδο! Σε τρελή φόρμα ο άνθρωπος!

Ο Steve Morse (αν και είμαι Blackmore-Die Hard Fan και το ομολογώ) ήταν πολύ καλός και σε καλή μέρα.

Με εξέπληξε θετικά και ο Don Airey. Ήξερα ότι είναι από τους καλύτερους μουσικούς στα πλήκτρα αλλά είχα επιφυλάξεις για το πως παίζει live. Ίσως και γιατί ήθελα περισσότερο να δω Jon Lord… To solo του πάντως ήταν εξαιρετικό.

Γενικά η μεγάλη μου απογοήτευση ήταν το ότι δεν ήταν εκεί ο Glover. Είναι ο στυλοβάτης του ήχου των Purple… Με το που βγήκαν στη σκηνή στράβωσε η μούρη μου σαν να μύρισα κουνάβι, αλλά μετά σιγά-σιγά αφέθηκα στην μουσική :stuck_out_tongue:
(Kαλά πόσες μέρες γεννάει η γυναίκα του?)

Καλή εμπειρία, καλή συναυλία, καλός σχετικά ο ήχος.

Nα το κάνω λίγο πιο λιανά.
Ο Βασίλης για όσους γουστάρουν ήταν κλασικά καλός. Δεν απογοητεύει, δεν κρύβεται. Φωνάρα η ντράμερ.
Πάμε στα δικά μας. Απογοήτευση άμα τη εμφανίσει του μπασίστα. Δεν έφταιγε ο άνθρωπος, αλλά δεν φταίγαμε κι εμείς. Τώρα για τους υπόλοιπους σκέφτηκα το εξής. Παικτικώς ο καθεναστώνε ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο. Ο Ian τα έσπασε, ο Don εκπληκτικός, όσο για το Steve τι να λέμε. Ο τύπος είναι κορυφαίος κιθαρίστας. Αυτό αποδείχθηκε σε όλη τη συναυλία. Και όσο και αν όλοι είμαστε στο βάθος Μπλακμορικοί, ο τύπος είναι ο σωστός άνθρωπος… Όμως ρε π…η μου. Δεν είμαστε στη συναυλία για να ακούμε τζαμαρίσματα (αυτό το κάνουν μόνο οι BOC και όποιος τους έχει ακούσει, ξέρει) και σόλα. Και πάλι τζαμαρίσματα και σόλα. Σέβομαι ότι ο Ian δεν μπορεί για τους χψζ λόγους. Ναι, αλλά δεν μπορεί. Πονάει. Υποφέρει. Περαστικά του μέσα από την καρδιά μου. Το θέμα είναι ότι δεν τράβαγε καθόλου…
Αυτά δεν παύουν να είναι οι απόψεις ενός γεροπαράξενου. Είδα πολύ κόσμο που έδειχνε να περνάει καλά. Θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς. Είμαι όμως από τους άλλους.Κι αυτοί δεν πρέπει να ήταν λίγοι…

Θα πω την γνωμη μου,αν και μπορει να μην αρεσει σε πολλους…ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ DEEP PURPLE…ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ?Οσοι τους εχουν ξαναδει δεν νομιζω να τους θυμουνται ετσι…8O σολο,τζαμαρισμα και γενικα ενα ξεχειλωμα των τραγουδιων…ΕΛΕΟΣ…καλα ο ΙΑΝ δεν την παλευε καθολου…μετρησα ποσες συναυλιες εχω δει στην ζωη μου και αυτη των PURPLE ηταν η 149…(+2 φεστιβαλ WACKEN 07 & DOWNLOAD 09)και κατεληξα οτι ηταν η χειροτερη…Τωρα ο Βασιλης ηταν αψογος,επαγγελματιας και ξερει τι θελει ο κοσμος απο αυτον…προσκυνω γιατι ηταν ο μονος χθες που με εκανε να χτυπηθω…εχω κατι βιντεακια απο χθες δικα μου που πραγματικα τα εβλεπα ξανα σημερα και ξενερωνα ακομα περισσοτερο…ΑΑΑ!!!Και για να ξεκαθαρισω την θεση μου ο GILLAN ηταν ο πρωτος που ακουσα και με εκανε να ασχοληθω με το ΡΟΚ και κατα προεκταση με το METAL…εχει ιδιαιτερη θεση στην καρδια μου αλλα χθες η απογοητευση μου ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ…ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΠΑΡΑΞΕΝΟ…(ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΑΗΔΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΟΖΖΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΣΑΝ ΦΩΝΗ ΚΤΛΠ…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΩΝΑΡΑ Ο ΟΖΖΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ…)

Ναι οκ το καταλαβαίνω αλλά ας μην συγκρίνουμε τις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί η φωνή του Γκίλαν που στο κάτω κάτω εξορισμού για να διατηρήσεις τέτοια φωνή είναι πολύ δύσκολο,ιδιαιτέρως με την χρήση που έκανε ο Γκίλαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Ozzy είναι άλλη φάση δεν είχε και δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα ποτέ.

Το ότι ΚΑΙ χτες είχε πρόβλημα με την πλάτη του και με το ζόρι στεκόταν δεν παίζει κάποιο ρόλο ???

με αυτα που διαβαζω και με την μια συναυλια εμπειρια των Purple που ειχα το 09 στη Θεσσ/νικη, φτανω και εγω ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οσο και αν μου ειναι σκληρο, στο συμπερασμα του SAK-OZZY, οτι οι Purple πρεπει να αποσυρθουν! στεναχωρηθηκα πολυ με αυτα που ακουσα και για την απουσια του Rog(που εινια η μιση μπαντα) αλλα και για τον Big Ian που εστω και αν ποναει στη μεση -ή δενξερωκαιεγωτιαλλο- δεν μπορει να ανταπεξελθει στις ερμηνειες! θα παω στο live στα Γιαννενα, και θα πηγαινα και Θεσσ/νικη αν ειχα τα λεφτα, αλλα θα παω με τη στεναχωρια και τη θλιψη οτι θα δω τη δυση ενος απο τα μεγαλυτερα(για μενα το μεγαλυτερο) συγκροτηματα στην ιστορια της μουσικης… :(:frowning:

[SPOILER]και θα κανω και την ακυρη ερωτηση γιατι πρεπει να ξερω τι λεφτα να κρατησω…
τα μπλουζακια ποσο ειχαν?? :)[/SPOILER]

20 έκαστο :):slight_smile:

[SPOILER]

κομπλε! ειχα στο μυαλο μου 30 οποτε μου περισσευουν 10 και θα πληρωσω τους λογαριασμους στην ωρα τους! :D:D[/SPOILER]

Χάλια χώρος. Χάλια ήχος (στις κερκίδες δεξιά της σκηνής). Για την απόδοση του Γκίλαν δεν έχω άποψη, γιατί απλούστατα δεν τον άκουγα!!! Περισσότερο άκουγα τη μελωδία και φανταζόμουν το τι τραγουδούσε (όπως και στον Παπακωνσταντίνου). Η απόδοση των υπόλοιπων μουσικών ήταν πολύ καλή, ο Μorse ικανότατος κιθαρίστας, αλλά οχι για Deep Purple. Σε αντίθεση με τον Ritchie, το παίξιμό του Morse μου φαίνεται μονότονο και χωρίς τη μελωδικότητα και τη λυρικότητα του πρώτου. Συγκρίνετε το αυθεντικό σόλο του Blackmore στο When a blind man cries με το αντίστοιχο του Morse και θα καταλάβετε τι εννοώ…
Ήταν η τέταρτη φορά που έβλεπα D.P. και έχω να παρατηρήσω το εξής: Υπάρχουν κομμάτια που, ενώ στο εξωτερικό τα παίζουν συχνά, στην Ελλάδα τα έχουν παίξει ελάχιστα έως καθόλου (βλέπε Knocking at your Back Door και Pictures of Home). Δε θα έβλαπτε να ανέτρεχαν στα προηγούμενα τους setlist και να σταματούσαν να επαναλαμβάνονται…
Επίσης: Τι να το κάνω να μου παίζεις δύο ώρες, όταν μεγάλο μέρος το γεμίζεις με σόλο και αυτοσχεδιασμούς;;;
Εν κατακλείδει: Μία συναυλία που μου άφησε πολλά θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα.

Ελπίζω κάποτε να πραγματοποιηθεί το όραμα του Jon Lord και να δούμε μια all star συναυλία των Deep Purple, που να σέβονται την ιστορία τους και το κοινό τους…

Steve Morse ? guitar (1994?present) :slight_smile: εδώ δύει η καριέρα τους και ακόμη να το αποδεχτείτε?

μιλουσα χθες με το φιλαρακι μου που πηγαμε μαζι στην συναυλια…αυτος ειναι πορωμενος με Purple και του ελεγα οτι αυτο που με εκνευριζει και ειδικα απο ατομα που τους εχουν ξαναδει τα τελευταια χρονια ζωντανα, ειναι να συγκρινουν ΑΚΟΜΑ τον Morse με τον Blackmore…

δηλαδη ελεος…καθε φορα καποιος θα το πει…πηγαινεις να δεις συναυλια μετα απο ποσα χρονια και αφου τους εχεις δει αλλες 5 φορες και συζητας ακομα για το αν ειναι καλυτερος ή οχι ο blackmore και για το αν αλλαζει ο morse τα τραγουδια;;;;#-o

αφηστε που δεν επαιξαν το soldier of fortune.

διαφωνω καθετα μαζι σου Crimson…

Ο Morse εφερε ξανα ζωη στους Purple! εκει που ηταν μια πεθαμενη μπαντα στην περιοδεια του 93 και ειδικα μετα τη φυγη του Μεγαλου… εδωσε στους DP φρεσκαδα στη μουσικη και ζωντανια στα live. εγιναν ξανα ολοκληρωμενη μπαντα! εβγαλαν μαζι 4 αλμπουμ τα οποια ειναι αρκετα καλα και περιεχουν πολλα κομματια που αμεσως μπηκαν στα top tracks των Purple καθως αρχισαμε να βλεπουμε και εναν αλλον Lord ο οποιος ξαναβρηκε την εμπνευση με την ελευση του Morse.

Για μενα το τελος αρχισε το 2002 οταν ηρθε ο Airey. χωρις να θελω να δειξω τον Airey σαν μουσικο, τον σεβομαι και τον θαυμαζω και ειναι απο τους καλυτερους στο ειδος τους, αλλα η φυγη του Lord δεν μπορεσε να καλυφθει…

Δεν θελω να συγκρινω Morse-Blackmore και Lord-Airey γιατι δεν θα οδηγηθουμε πουθενα με τετοιες συγκρισεις, απλα χωρις τον Morse οι Purple δεν θα χαριζαν στο κοινο τους αξεχαστα live τα τελευταια 17 χρονια.

Οσον αφορα το setlist, υπηρχαν προσπαθειες και εγιναν καποιες μικροαλλαγες απο το 95 και μετα αλλα δυστυχως πλεον εχουν σταματησει να γινονται. ωστοσο, οι προσθηκες του Hard Lovin Man, Silver Tongue, Almost Human, No One Came, Maybe I’m a Leo ηταν πολυ ευχαριστες! παρολα αυτα κομματια διαμαντια των Purple μενουν απ’εξω χωρις να ξερω τον λογο…

edit: ο Γακης μου ειπε οτι ο Glover θα ειναι στη συναυλια αλλα εχω πολλες αμφιβολιες…

:-k τι Crimson ρε αλήτη? το ίδιο πράγμα λέμε.!

ωχ! σορρυ! νομιζα οτι ελεγες οτι η καριερα τους αρχισε να δυει απο τοτε που ανελαβε ο Morse… #-o

άντε σε συγχωρώ…και παίρνω και πίσω το ρε…:stuck_out_tongue:

επίσης ο Airey είναι θεός.!

σε ευχαριστω που κανεις δεκτη τη συγγνωμη μου…:stuck_out_tongue:

μωρε Θεος ειναι ο Airey! γαματος τυπος! απλα δεν εχει την “αιγλη” του Lord. και ξαναλεω δεν μπαινω σε συγκρισεις.

Ρε παιδιά, ας μην κολλάμε στο σετλίστ. Ποτεέ δεν ικανοποιείται κανείς με δαύτο. Κι εγώ θα ήθελα αυτό και το άλλο. Όλοι μας. Το θέμα είναι ότι παρά την ατομική επίδοση ορισμένων παικτών, η συνολική εμφάνιση ήταν απογοητευτική κατ’εμέ.
Όσο για το θέμα του κιθαρίστα, ο Ρίτσι έχει χαθεί εδώ και κοντά 20 χρόνια. Όσοι μπαίνουν στη λογική να συγκρίνουν τους δύο χάνουν. Αρέσει δεν αρέσει υπάρχει κιθαρίστας στο γκρουπ και είναι εκπληκτικός. Και, ναι τι να κάνουμε, είναι και διαφορετικός, να πάρει. Και στην παρούσα φάση, δε νομίζω να είναι αυτός το πρόβλημα…