Deep Purple/B. Παπακωνσταντίνου - Greek Tour 2011

Σωστοί οι από πάνω γενικά. Μερικά πράγματα στα συγκροτήματα έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια, ας το αποδεχτούμε επιτέλους. Από τη μια είμαστε νοσταλγοί, αλλά από την άλλη υπάρχει και το παρόν.
Μόλις τώρα θυμήθηκα και τη διαμάχη για Κισκε-Ντερις στους Helloween, με τον πρώτο να έχει αποχωρήσει εδώ και 18 χρόνια. Άλλες άκυρες συζητήσεις απο κει…οκ, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και καλό είναι να γίνονται, αλλά κάποια στιγμή το πράγμα κουράζει…

Έτσι ακριβώς,

Με αυτά που διαβάζω με βλέπω τελικά να μην πηγαίνω… Δεν μπορώ να δώσω 40 ευρώ για μια μέτρια εμφάνιση και χωρίς Γκλόβερ… Καλώς ή κακώς όταν δίνω τέτοιο ποσό έχω και απαιτήσεις… Περιμένω κάτι πολύ καλό και όχι κάτι μέτριο και τυπικό… Εν μέρη δεν θέλω κιόλας η (πιθανόν) τελευταία φορά που θα τους δω να είναι άσχημη…θα μείνω με τις ευχάριστες αναμνήσεις του παρελθόντος…

καποιος που ηταν στην Πατρα?

Εγώ ήμουν στην Πάτρα.

Με όλα αυτά που διάβασα στα προηγούμενα ποστ είχα απογοητευτεί κυρίως για τον gillan για τον οποίο λέγατε ότι ήταν άκεφος και υπέφερε.

Εδώ στη Πάτρα μια χαρά παίξανε. Ο Gillan είχε κέφι αν και φαινόταν ότι δεν μπορούσε να βγάλει κάποια σημεία. Γενικά ζοριζόταν που και που,αλλά ήταν πολύ καλός. Οι Μorse και Paice ήταν άψογοι !!! Μακάρι να είχαμε και τον Glover καθώς η απουσία του ήταν ίσως το μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς . Όσον αφορά το setlist τα ίδια παίζουν .
Εγώ πρώτη φορά τους έβλεπα οπότε τους ευχαριστήθηκα.

Τι είναι αυτά που γράφεις ρε Illuvatar;;;
Σε λίγο θα μας πεις ότι είναι και καλοί μουσικοί![-X[-X

Πάντως και εγώ που ήμουν Ηράκλειο το ξαναλέω,αν εξαιρέσεις την αρχική ξενέρα του Glover και την μέτρια φωνή του Γκίλαν,όλα τα άλλα ήταν ωραία

Ήμουν κι εγώ Πάτρα και ήταν ένα απίστευτο πάρτυ η συναυλία. Πολύ όρεξη και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από όλα τα μέλη της μπάντας. Ειδική αναφορά μάλλον πρέπει να γίνει σε Airey και Morse γιατί ήταν θεοί απλά.

Βασικά έμαθα από κάποιον στην Κύπρο που δούλεψε για τη συναυλία εκεί ότι ο Γκίλαν είναι διαβητικός και γι αυτό ξεκουράζεται συνεχώς με μικρά διαλείματα κατά τη διάρκεια των live. Αν όντως αληθεύει αυτό, είναι αξιοθαύμαστος που συνεχίζει ακόμα.

στα βιντεο που βλεπω στο youtube απο το live της Αθηνας, η αποδοση τους φαινεται πανω απο ικανοιποιητικη…αν εξαιρεσεις μερικα σημεια που ο Gillan δεν μπορει(βλ.Space Truckin). δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση γκρινια τελικα…με παρασυρατε και μενα…:stuck_out_tongue:

δεν ξερω τι προβλημα υγειας μπορει να εχει και να χρειαζεται ξεκουραση παντως αυτο ακουγεται γενικα…

2(μη μουσικες) παρατηρησεις οσον αφορα τις εικονες που εχω: γαμαει ο Morse με τα γυαλια!:stuck_out_tongue:
και επισης ο Gillan φαινεται να εχει παχυνει λιγο σε σχεση με πριν 2 χρονια που μου φαινοταν υπερβολικα αδυνατος…

χαλαρωσε λιγο γιατι ειναι λες και περιγραφεις κανενα γρουπακι που δν ξερει να παιζει μουσικη ρε Illuvatar!!
πληροφοριακα οι περπλ σε μετρια μερα ειναι το καλυτερο συγκροτημα του κοσμου
(αντικειμενικα μιλαμε παντα8):p)

με τι ακριβως σε κανει να χαιρεσαι??με τα καραγκιοζηλικια του??που δν μπορει να τραγουδησει(οχι οτι τραγουδουσε τα τελευταια 30 χρονια ας πουμε…) η με τις συμμετοχες σε ρεαλιτι??

δηλαδη κανεις μια εντελως υποκειμενικη κριτικη στον γκιλαν οκ δεκτον…καθως τα γουστα ειναι υποκειμενικα.αλλα με κριτηριο καθαρα την φωνη τα πραγματα ειναι απλα,ο ενας ειχε δυνατοτητες 4,5-5 οκταβων,ο αλλος γκουχου γκουχου…και ο γκιλαν διελυσε τις φωνητικες του χορδες κανωντας 3 πλασιες δυναυλιες ειδικα τα τελευταια χρονια δινωντας τα ολα καλως η κακως.ο αλλος γλυτωνει την κριτικη επειδη δεν ειχε ποτε φωνη ετσι κ αλλιως??8O

Λοιπόν, ας γράψω και εγώ πως μου φάνηκαν, τους είδα σε Αθήνα και Πάτρα:

H μπάντα δεν ήταν πλήρης χωρίς τον Glover και αυτό για εμένα που τους είχα δεί μέχρι αυτές τις 2 συναυλίες 7 φορές στην περίοδο Morse και άλλη μία το '91 στη Λεωφόρο, ήταν πολύ προφανές. Όμως έπαιξαν όλοι οι άλλοι κορυφαία για να καλύψουν το κενό και τα κατάφεραν. Είδαμε δύο εξαιρετικά live, με τα μόνιμα μέλη να είναι σε υψηλότατο επίπεδο.
Ο Gillan ως γνωστό μεγαλώνοντας έχει χάσει εύρος. Ήταν όμως καλύτερος από το 2009 στη Μαλακάσα, πιό ζωηρός γενικά και αν έχασε κάποια σημεία αυτό δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν οπαδό των Purple. Εγώ είμαι χαρούμενος που συνεχίζει αντί να πάει να το παίξει συνταξιούχος σαν άλλους και που το συνολικό αποτέλεσμα είναι τόσο καλό.
Είναι σημαντικό το ποστ κάποιου παιδιού πιό πάνω σχετικά με τον διαβήτη: Όταν το 2009 τον είδα τόσο αδυνατισμένο τρόμαξα…
Και εμένα οι σκέψεις μου πήγαν σε σκληρή δίαιτα μετά από εμφάνιση διαβήτη -το 2ο που σκέφτηκα- ή σε κάτι πολύ χειρότερο που δεν θέλω καν να το γράψω -το 1ο που σκέφτηκα δυστυχώς…:?
Αν αυτό είναι όντως το θέμα του, ένας λόγος παραπάνω που είναι αξιέπαινος.
Το σετ λιστ πολύ καλό -αν και εγώ έχω κάποια θέματα με το να είναι το ίδιο κάθε βράδυ- επανέφερε και κομμάτια που δεν περιμέναμε να ακούσουμε όπως το Almost Human π.χ.
Χάρηκα πολύ που ο Morse έπαιξε και το Contact Lost και το Well-dressed guitar ολόκληρα.
Σχετικά με τα jams (βλέπω κάποιοι διαμαρτύρεστε, ανάμεσα σας και η άλλη παλιοσειρά εδώ μέσα ο Τοξικός): Πάντα τζάμαραν οι Purple ρε παιδιά -τουλάχιστον στις καλές τους εποχές, όχι όταν ήταν σκοτωμένοι μεταξύ τους και τα live “διεκπεραιωτικά”.
Είναι μέρος του DNA της μπάντας, ακούστε και τα κλασικά live της δεκαετίας του '70 πάντα συνέβαινε αυτό και βέβαια είναι κάτι πολύ θετικό. Κρατάει τα πράγματα λιγότερο προβλέψιμα, ειδικά αφού δεν διαφοροποιούν το σετ λιστ. Π.χ. ήταν πολύ ευχάριστο που στην Αθήνα o Μorse τους παρέσυρε στο να αρχίσουν να παίζουν το Statesboro Blues ενώ στην Πάτρα αντίστοιχα το La Grange!
Η Πάτρα λόγω ανοιχτού χώρου είχε συνολικά καλύτερο ήχο από το κλειστό του Ελληνικού, η διαφορά φαινόταν και στη διάρκεια του “Βασίλη”.
Kαι μάλλον και οι Purple έπαιξαν λίγο καλύτερα στην Πάτρα, ειδικά ο Gillan.
Στην Πάτρα το κοινό ήταν κάπως πιό απαθές στους Purple σε σχέση με το τι γινόταν στον “Βασίλη” -σε κάποιο βαθμό αναμενόμενο- αν και κάποια παιδιά δεν παρέλειψαν να κάνουν moshpit στο Perfect Strangers! #-o

Λοιπον τελικα καταφερα να τους χασω και μαλλον τελικα δεν θα τους δω ποτε. Δεν βλεπω να ξαναρχονται…

Εγώ πάλι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένως από τους Deep Purple κ ας μην είναι ο Gillan στα καλύτερά του. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι τους είναι 60 κ βάλε χρονών κ παίζουν κοντά 2 ώρες αποδίδοντας αρκετά καλά, την ίδια στιγμή που άλλοι αρκετά νεώτεροι παίζουν με το ζόρι 1,5 ώρα

στην Πατρα ποσο περιπου κοσμο ειχε? η σκηνη στο σταδιο που ηταν στημενη?(πχ ηρακλειο κοιτουσε το πεταλο και απο οτι καταλαβα η “αρενα” ηταν το ταρταν του σταδιου)

Και εκεί το ίδιο,από ότι μου είπαν

Ο Morse δεν είναι 60 ακόμα. :wink:

3 με 4 χιλιάδες εκτιμώ, κάπου εκεί ανάμεσα. Η σκηνή ήταν φάτσα στα επίσημα, και τραβηγμένη στην άκρη του χόρτου, όχι στη σέντρα. Οπότε η “αρένα” ήταν ουσιαστικά το ταρτάν του στίβου.

Ξέρει κανείς εάν έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για Ιωάννινα την Τετάρτη?

νομιζω ναι! στο Καπλανειο και στο Public

ψηνεται κανενας που θα ειναι Γιαννενα για καμια συναντηση στο live?
εγω θα ειμαι απο πολυ νωρις εκει! καπου στις 3 το μεσημερι λεω να παω!

Και εγω ημουνα στη Πατρα και μπορω να πω οτι για πρωτη φορα που ειδα Purple μου αρεσαν πολυ!!:slight_smile: