Deep Purple/B. Παπακωνσταντίνου - Greek Tour 2011

Και αυτό είναι τελικά και το σημαντικότερο:
Mε αυτή την περιοδεία φέτος οι Purple παίζουν και σε πόλεις που δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να βλέπουν μεγάλα ξένα συγκροτήματα και πολύς κόσμος τους βλέπει για πρώτη φορά!8)

Ο Ian Gillan ΤΩΡΑ στον Imagine!

πολυ ωραια περασαμε!!:smiley:

οσους τρομαξαν το κοσμο(βλεπε και την κριτικη στο ροκινγκ…) μπορω να πω οτι γυρισε μπουμερανγκ,καθως οσοι το ειχαν ψαξει ηταν προετοιμασμενοι για τα χειροτερα…αλλα μας ηρθαν τα καλυτερα!!

και οι purple βγηκαν και εκαναν αυτο που ξερουν!!
ο γκιλαν φωνητικα ηταν πολυ καλος!!ενταξει καποια ψηλα και κραυγες τυπου space truckin ξερουμε οτι δν τα πιανει εδω και χρονια!!

αλλα κατα τα αλλα επιανε αξιοπρεπως τα τραγουδια και τα δωσε ολα,μυαλο δν βαζει :smiley:
ανοιξε καπως η φωνη και τα δινε ολα γιαυτο τον γουσταρω!!

ο paice ειναι απιστευτος!!παιζει πιο δυναμικα απο ποτε και τους εχω δει 5 φορες απο το 2000!!

το κοινο παραδοξως(γιατι της θεσσαλονικης δεν ειναι παντα το καλυτερο να ειμαστε ειλικρινεις) μετα το μισο ηταν αρκετα θερμο!!επεσε και ξυλο στο smoke…ολα good8)

Στο μπάσο ήταν ο Φίφης ή ο Glover;

Ο Φιφης ήταν …

έφυγε από τους haggard για να κάνει τα ρεπά του glover?

η διαφορα του να γραφει την αποψη του καποιος που δεν ξερει να “γραφει” απο καποιον που “το εχει” ειναι αυτη:

Φεύγοντας από το χώρο είχα την αίσθηση πως η συγκεκριμένη εμφάνιση του συγκροτήματος δεν έδωσε κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν την ευκαιρία που προσέφερε αυτή η περιοδεία στους μουσικόφιλους από την επαρχία να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο συγκρότημα στην πόλη τους, δε νομίζω ότι κερδίσαμε κάτι καινούργιο και σημαντικό ως θεατές, ενώ το ίδιο το συγκρότημα έχασε λίγη ακόμα από τη λάμψη του.

http://rocking.gr/live/Deep_Purple_Basilis_Papakwnstantinou_@_Kleisto_Gipedo_Mpasket_Ellinikou_200511/9838/

αυτο ακριβως [U]ΘΑ[/U] ελεγα και εγω:p

Eγώ πάλι σήμερα είναι από τις λίγες φορές που διαφωνώ με τον Αντώνη στην ανταπόκριση του:
Kαι με το αν το συγκρότημα έχασε κάτι από τη λάμψη του αλλά και -κυρίως- στο σημείο που αναφέρεται στον Morse και τη συνεισφορά του αυτή τη στιγμή.

διαφωνεις ομως στο οτι σ’αυτους που [U]δεν τους εβλεπαν 1η φορα[/U] -μπορει 2η, 3η. 4η κτλ- δεν εδωσε κατι παραπανω στους υπολοιπους η συναυλια;

Και κάτι σχετικό με το Βασίλη, Αντώνη: το Χαιρετίσματα το έπαιζε ολόκληρο στη περιοδεία του καλοκαιριού (ανατριχίλα η εισαγωγή ρε γμτ!), ενώ το Ελλάς το έπαιζε ολόκληρο 2-3 χρόνια πριν (μάλιστα με αυτό ξεκινούσε τα λαιβ του). Αλλά πλέον το Ελλάς παίζει σε medley μαζί με το Στρατιώτη χρόνια τώρα, γεγονός αυτό.

Το feedback πάντως απ’ τη κοινή περιοδεία με τους Purple είναι όντως αρνητικό. Νομίζω ήταν αγγαρεία περισσότερο, σε αντίθεση με το λαιβ με τους Σκορπιούς όπου πραγματικά τα έδωσε όλα. Το καλοκαίρι [και στις χειμερινές εμφανίσεις - που έβγαλε πρόγραμμα 4 ωρών] είχε ένα εκπληκτικό setlist, κρίμα που έμεινε τώρα στα ίδια και τα ίδια.

Συμφωνώ με τον Αντώνη πως οι μεγάλοι κερδισμένοι αυτής της περιοδείας ήταν τα παιδιά που τους είδαν για πρώτη φορά και το κοινό της επαρχίας που είχε την χαρά να τους δεί στις πόλεις του χωρίς να ξοδευτεί και να ταξιδέψει.
Δεν μπορώ όμως παρά να διαφωνήσω πως δεν έδωσαν κάτι σε όσους τους έχουμε ξαναδεί. Για μένα Αθήνα και Πάτρα ήταν αντίστοιχα η 9η και η 10 συναυλία μου Purple (αν δεν έχω αρχίσει να χάνω το μέτρημα #-o:p) και σίγουρα μου έδωσαν κάτι:
Δύο υπέροχες βραδιές καλού ροκ όπως πρέπει να παίζεται!
Ζούμε σε μίζερους καιρούς. Επιστρέφοντας από Πάτρα αρκετά μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, οδηγώντας στην ψιλοάδεια Αθηνών-Πατρών και ακούγοντας μία ηχογράφηση από πρόσφατο live Allman Brothers που διήρκεσε όσο και η διαδρομή της επιστροφής, ένιωθα ευχαριστημένος από ένα σούπερ διήμερο, ήμουν χαρούμενος. Και αυτό μετράει, αυτό κρατάω. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν ήταν καλύτεροι το 2002 ή το 2006 ή το 2009. Έχω άποψη και για αυτό, αλλά στη δεδομένη στιγμή δεν είναι το σημαντικό για εμένα.

συμφωνω 100% ετσι ειναι,εξαρταται τι θελει να παρει και ο αλλος ετσι?εδω περσυ ειδαμε τους κατα 30 χρονια νεοτερους placebo και κλαιγαμε για την 1 ωρα σετ λιστ δηλ…

και σαν ορκιζμενος οπαδος εγω δν ειχα δει ποτε πχ το hard lovin man που ειναι κομματαρα ολκης

laski οι Placebo επαιξαν 50 λεπτα! μην κλεβεις!!:stuck_out_tongue:

και κατι αλλο ο Nick Fyffe τα εχει με την κορη του Paice!

ηξερα οτι θα επρεπε να δωσω εξηγησεις για το “δεν μας εδωσε κατι”:stuck_out_tongue:

η αληθεια ειναι οτι φανατικος των Purple -οπως εσυ προφανως- δεν ειμαι…
εγραψα την επομενη της συναυλιας οτι φευγοντας απο αυτη ελεγα πως ειναι η χειροτερη φορα που τους εχω δει -4η ή 5η- αν και την Μαλακασα δεν την θυμαμαι γιατι ημανε ψιλοκομματια:p, την επομενη μερα ομως σκεφτηκα και εγω

Δύο υπέροχες βραδιές καλού ροκ όπως πρέπει να παίζεται!

-μια για μενα-

σιγουρα ενας φανατικος-οπαδος-οπως θελεις πες το, παντα βρισκει κατι και ας βλεπει το συγκροτημα που γουσταρει για νιοστη φορα…ακομα και με αλλον μπασιστα ειναι μια “ξεχωριστη” εμπερια του τυπου “το ειδα και αυτο”.

-και ακομα δεν μπορω να αιτιολογησω το “κατι παραπανω” γαμωτο-
:-k

απλως μου εδωσε η συναυλια την εντυπωση του "αντε να βγουμε απο την υποχρεωση να παιξουμε και εδω, να παμε και αλλου και να γυρισουμε πισω"
το εχω διαβασει αυτο αρκετες φορες για αλλα συγκροτηματα και παντα ελεγα "τι μαλακιες ειναι αυτα;"
τωρα ομως αυτη η αισθηση μου βγηκε.

καλυτερα τωρα;:stuck_out_tongue:

υγ: το Πριν Το Τελος ηταν η καλυτερη εκτελεση που εχω ακουσει.

ενταξει αυτο που περιγραφεις το καταλαβαινω σε ενα βαθμο,υπαρχουν 2 καταλυτες ο οπαδος και το συγκροτημα,ειναι και κατα ποσο σε εμπνεει ενα συγκροτημα να νωσεις το κατι παραπανω,αλλα και ποσο σου επιτρεπει ο εαυτος σου,δν λεω ααπποκλειστικα για σενα,γενικα μιλαω.

ηξερα καποιους που ηταν αρνητικα προκατειλημενοι πριν την συναυλια για χ,ψ λογους οι περισσοτεροι αλλαξαν γνωμη χθες και ηταν με ενα τεραστιο χαμογελο αυτο ειναι θετικο.

να δει καποιος τους purple και να παθει τρελο ταρακουλο δν παιζει το 2011 70ς 80ς ναι…
τωρα απο ενα συγκροτημα που εχουν μ.ο 60κατι χρονια δν τους ζητας να αλλαξουν την μουσικη δηλ,ζητας να σου δειξουν λιγη απο την μαεστρια τους και την αυθεντικοτητα, τους και αυτο το κανουν πιστευω μια χαρα!
pure hard rock :slight_smile:

Η συναυλια των purple [B]ηταν υπεροχη[/B],οι ανθρωποι για αλλη μια φοραν μας εδειξαν οτι ζουν και αναπνεουν για το hard rock και οτι γουσταρουν να παιζουν ακομα ισως η πιο τιμια μπαντα στον κοσμο ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ δεν κανουν αρπαχτες…
Διαβαζω για τον gillan οτι εχει “πεσει” κλπ κλπ…μα ειναι λογικο ρε μαγκες 66 χρονων και περιοδευει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ τι περιμενατε? να πει το chilnd in time? Oπως θα τον ακουσατε μπορει να κουραζετε αλλα ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ακομα…ο don εχει καλυψει το κενο του lord εδω και πολλα χρονια με μεγαλη επιτυχια…το ιδιο και ο morse,για τον paice τι να πουμε ο μεγαλυτερος ντραμμερ ολων των εποχων σε μεγαλη φορμα ο fyffe απλα επαιξε οταν επιστρεψει ο glover θα αποκτησουν μερικα αλογα παραπανω…Μην κολλατε στους αυτοσχεδιασμους,αλλωστα αυτη ειναι κληρονομια της μπαντας οι αυτοσχεδιασμοι και ο πειραματισμος σε καθε συναυλια jam η προβα…απο το θρυλικο skandinavian nights εως σημερα Αλλωστε ο κοσμος τους λατρεψε γιατι παντα εκαναν το κατι διαφορετικο
καθε δισκος τους κρυβει και μια εκπληξη, αναγνωριζεις οτι ειναι purple ομως ποτε κανενας δισκος τους δεν εμοιαζε με καποιον αλλον.Την μουσικη τους εγω την ονομαζω DEEP PURPLE κανενας ποτε δεν καταφερα να τους αντιγραψει ουτε να τους φτασει…απλα γιατι παντα ακομα και οι ιδιοι καταφερναν να εκπλησουν τους εαυτους τους…ποτε δεν κλεψαν τα blues ποτε δεν επαναλαμβαναν τα ιδια ακορντα…

ναι ρε Γκιλλαν δεν τον κραξαμε τον…Γκιλλαν:p απλως αναφεραμε οτι η φωνη του εχει “πεσει” (δικαιολογημενα).

λασκι αυτο ακριβως που εγραψες στην 1η παραγραφο.

Για τον Morse πιστεύω πως είναι κορυφαίος κιθαρίστας αλλά έχει κολλήσει στο Well Dressed Guitar και στην εισαγωγή με τα riffs πριν το Smoke On The Water. Στα live λοιπόν δεν μας προσφέρει τίποτα καινούργιο αλλά το ίδιο - το δοκιμασμένο.

Για το πόσο μικραίνει η λάμψη μιας μπάντας σκεφτείτε πρώτον σαν να μην είστε οπαδοί της:

Ποια συναυλιακή πρόταση έχει αυτή η περιοδεία; Στήριξη κάποιου άλμπουμ; Παρουσίαση νέας προσέγγισης στις παλιές συνθέσεις; Αλλαγή live φιλοσοφίας (π.χ. περισσότερο τζαμάρισμα); Μήπως καμία;

Είναι τόσο καλοί στην σκηνή ώστε να κερδίσουν κάποιον μη μυημένο και να τον κάνουν να επενδύσει ξανά;
Ικανοποιούν όλες τις βασικές απαιτήσεις; (η καλή απόδοση του τραγουδιστή είναι μέσα σε αυτές, όπως και η σκηνική παρουσία) για ένα σπουδαίο live; Σίγουρα ικανοποιούν αρκετές (σταθερά καλή απόδοση- δέσιμο, δυνατό ρεπερτόριο κ.α) αλλά μιλάμε για τους DP όχι μια μεσαία μπάντα.

Τώρα σκεφτείτε σαν οπαδοί:

Είναι πραγματικά οι Deep Purple η μπάντα αυτή που είδαμε σε αυτή τη περιοδεία (με 2 μόνο ιστορικά μέλη);

Ο Ian Gillan είναι χωρίς αμφισβήτηση ένας ογκόλιθος της μουσικής που αγαπάμε. Μπορεί να τραγουδήσει πλέον τα υπέροχα τραγούδια που έχει γράψει με τον τρόπο που απαιτείται για να αναδεικνύονται;

H μουσική δεν είναι αθλητισμός για να αποσύρεσαι στα 35 αλλά η ροκ μουσική θέλει μια ενέργεια και μια παρουσία που είναι δύσκολο να έχεις στα 60+ για να την υποστηρίξεις. Για αυτό και πολλοί βετεράνοι (φυσιολογικά) ψάχνουν άλλους δρόμους όταν μεγαλώνουν - άλλοι προς τα πίσω (folk, blues) άλλοι προς τα εμπρός (νέοι ήχοι, ενορχηστρώσεις, πειραματισμός).

Τέλος μπορεί να μεγαλώνω ίσως αλλά έχω απαιτήσεις από τα μεγάλα γκρουπ. Δεν μπορώ να αφιερώνω χρόνο, χρήμα και ενέργεια για κάτι που δεν παρουσιάζεται όπως πρέπει. Κι αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς κάποια στιγμή ίσως πρέπει να το πάρεις απόφαση.

το πιανεις λαθος το θεμα,καταρχην,οι purple οπως και τα περισσοτερα συγκροτηματα παιζουν κατα κυριο λογο για τους φανς

και για την μουσικη εκτος απο κατι τερατα εμπορικα οπως u2 οι οποιοι φυσικα στηριζονται στη μουσικη,αλλα εχουν και ενα μεγαλειωδες σκηνικο -φωτισμο λειζερ σοου να τους υποστηριζει,αν καποιος περιμενει κατι να εντυπωσιαστει απο τετοιας αποψης θα απογοητευτει σιγουρα.

απτην αλλη αν καποιος περιμενει να δει ενεργει τυπου σπαω κιθαρες,διαλλυω την πιστα βαζω φωτιες παλι θα απογοητευτει γιατι οι ανθρωποι ειναι 66 χρονων,περισσοτερι νιωθουν μουσικοι παρα “ροκαδες” που βραζει το αιμα και εχουν αναγκη να αναδειχθουν να κανουν επανασταση να αλλαξουν την μουσικη-αυτο το εκαναν επιτυχως στο παρελθον!!

και τελος μερικοι το ψαχνιζουν πολυ το θεμα,και να το πω αλλιως καποιος που εχει δει maiden 5 φορες δυσανασχετει-γιατι παιζουν τα ιδια:roll:,γιατι κανουν τουρ με βαση το powerslave…αν δει καποιος wasp 5 φορες τα ιδια…

ακομα και αν δεις την βισση 'η το ζουγανελη η τον φραγκουλη μεχρι τους heep και τους βλαψκ σαββατh(με οζζυ τα ιδια δεν παιζαν εποχες reunion??) υπαρχει ενας "κορμος"
και αυτο γιατι οπως και να το κανουμε το κοινο ανακυκλωνεται καποιοι "παλιοι"δυσανασχετουν αν δεν ακουσουν τα κλασσικα κλπ κλπ
με λιγα λογια δεν γινεται να ειναι ολοι ευχαριστημενοι!!

αν καποιος δεν ειχε την ευκαιρια να βγει φοτογραφια με την μπαντα στην σαλονικη και παει και γιαννενα να δοκιμασει το ηπειρος παλας…