Ναι μπράβο,μόνο που αυτά καλό θα ήταν να μην γράφονται:wink:
καταρχας το γραφω για μια πολη σαν τ γιαννενα και οχι σαν την αθηνα που θα ειχε πο πολυ κοσμο…απο μερια φορουμ εννοω…ουτε εγω τα γραφω στο ετσι αλλα κανω μια μεγαλη εξυπηρετηση σε μια γνωστη…κανε με αντ στο φατσαμπουκ φλοινταιζντ να σου εξηγησω…
paul firehouse
οι Purple μενουν στο Grand Serai και το λεω με την ασφαλεια του οτι εχει δημοσιευτει σε καποια ενημερωτικα μπλογκ της πολης.
μη κάνεις καμιά μαλακία και δε πας. Α και έμαθα ο Don δεν είναι και ο πιο βολικός σε τέτοια θέματα!!!
Ε τότε να ζητήσω συγγνώμη από τον paul μιας και έχει δημοσιευτεί:)
και βρηκα αυτο στο youtube πως περασαν τα χρονια!!
ωωω ρε της ποπης τοτε:lightsabre:
ω ρε μαγκα μου τι εγινε εκεινη την βραδυα στο woman from tokyo…8O
εσταζε και η τεντα απο πανω μας απο τον ιδρωτα που ειχε ανεβει :?
Φυγαμε για Φροντζο!! καλα να περασουμε!!
[COLOR=“Indigo”][SIZE=“5”]Come on! Come on! Come on! Let’s go Space Truckin’![/SIZE][/COLOR]
Καλά να περάσεις Μιχάλη!!!
To πανέμορφο instrumental ?Contact Lost? παίχτηκε νομίζω για μόλις 2η φορά στην Ελλάδα σε αυτή την περιοδεία. Ποιες θα ήταν δηλαδή οι προσδοκίες σου από τον Morse για να πεις πως έκανε το «κάτι παραπάνω»; :-k
Στην Αθήνα τους παρέσυρε να τζαμάρουν στο Statesboro Blues (έστω και αν ελάχιστοι το αντιληφθήκαμε:wink:) και στην Πάτρα στο La Grange!8) Θα μπορούσε ?ειδικά αν είχε και τον Glover- να τους παρασύρει και σε ένα εμπνευσμένο jam 25-30 λεπτών. Το θέμα είναι πόσοι από το κοινό θα το αγκάλιαζαν αυτό αδιαμαρτύρητα. Ο Morse εξακολουθεί μετά από 16 χρόνια παραμονής στη μπάντα να αμφισβητείται ?ειδικά στην Ελλάδα- για το “αν είναι κατάλληλος για τους Purple”. Πόσα ρίσκα να πάρει ακόμα. Συμφωνώ πως το ?96 στο Purpendicular και στην περιοδεία που ακολούθησε τους έδωσε πραγματικά μία νέα πνοή, ο δίσκος ήταν ό,τι πιο φρέσκο έιχαν βγάλει από τη δεκαετία του ?70 (ναι, τον βάζω πάνω από το Perfect Strangers ως προς την πρωτοτυπία και ας μην περιείχε κομμμάτι-μνημείο σαν το ομώνυμο του PS).
H αλήθεια νομίζω βρίσκεται στη μέση: Oύτε οι ίδιοι είναι ίσως έτοιμοι στα 65 τους για πολλά ρίσκα και πειράματα, αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε το κοινό τους.
Οπότε πάνε στο «δοκιμασμένο» όπως γράφεις, πλην όμως πάντα απολαυστικό!
Καλά και οι Allmans έχουν να βγάλουν νέο άλμπουμ 8 χρόνια και όμως περιοδεύουν κάθε χρόνο και είναι -κατ’ εμένα- η καλύτερη live μπάντα. Γιατί τα live τους πάντα ήταν καλύτερα από τα στούντιο άλμπουμ τους, είναι μπάντα «της σκηνής». Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι Purple. Kαι η καταστροφή του οικονομικού μοντέλου της δισκογραφίας, όπου οι μπάντες περιόδευαν για να στηρίζουν άλμπουμ, ευνοεί αυτές τις μπάντες. Όταν όλοι περιοδεύουν για να βγάλουν λεφτά, η μπάντα που ξέρει να παίζει και το κάνει καλά έχει το πάνω χέρι. Άλλοι μπορεί να έχουν ανάγκη από περιστρεφόμενες σκηνές, λέηζερ, μασκώτ, χορεύτριες και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν το κατακρίνω απαραίτητα, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις ανάγκες θεατρικότητας για να παρουσιαστεί live το Wall π.χ.
Αλλά οι μπάντες που με έχουν αγγίξει περισσότερο δεν έχουν ανάγκη παρά μόνο από τα όργανα και την ικανότητα τους.
Τα ξέρεις καλά και εσύ αυτά!8)
Τις ικανοποιούν σχεδόν όλες, όχι απλά αρκετές! Και για τον Gillan που είναι το θέμα, τη συνολική του απόδοση δεν την λες κακή. Σου το γράφω έχοντας και την εμπειρία της Πάτρας όπου ήταν καλύτερος από το Ελληνικό!
Ο Morse για μένα είναι πλέον ιστορικό μέλος. 16 χρόνια είναι αυτά (τόσα είναι περίπου και του Blackmore αν τα μετρήσεις!:p), 4 στούντιο άλμπουμ- τα 2 κορυφαία!, εκατοντάδες συναυλίες.
Αν ο Glover αποχωρούσε μόνιμα και εγώ θα το έβλεπα αλλιώς. Αλλά με δεδομένο πως ήταν μία προσωρινή λύση, δεν με χαλάει καθόλου.
Δεν θα με ενοχλούσε να έκανε ο Gillan οτιδήποτε από αυτά που γράφεις.
Για να ακούσουμε και το project του?
Αλλά σέβομαι και το να συνεχίζει να κάνει εντός των Purple ό,τι μπορεί να κάνει, γιατί το κάνει καλά!
ΥΓ: Kαι για τον αθλητισμό, κράτα μία επιφύλαξη μην το σηκώσουν κόντρα στα προγνωστικά ο Giggs με τον Van der Sar το Σάββατο!!! :lol:
Κατέβηκα κι εγώ Γιάννενα σήμερα για να δω τους Purple (για δεύτερη φορά), μιας και το εισητήριο μου το έβαλαν οι γονείς μου. Τέτοιες φάσεις σε επαρχιακές πόλεις είναι ωραίες (θυμάμαι Hughes και Whitesnake όταν ήμουν Λύκειο), οπότε περιμένω να περάσω θαυμάσια. Τα λέμε στο Φρόντζο σε λίγο.
δεν πειραζει φλοινταιζντ!!!ρε μιχαλη εγω εμαθα απο μεσα πως θα ναι στο ηπειρος…:-k:-k:-k:-k η μπερδευτηκανε αυτοι που μου το ειπανε η εσυ κανεις λαθος…τεσπα εγω τους βρηκα!!!Α!και ασταλντο!!! βγηκα φοτο ε τον ντον!!!:D:p:p:p
Μετά το σημερινό, νομίζω ότι στα Γιάννενα έχουμε δει πλέον όλες τις φωνές των Purple: Hughes, Coverdale, Turner και σήμερα Gillan. Ίσως να είμαστε και η μοναδική ελληνική επαρχιακή πόλη που το έχει πετύχει αυτό. Kαι για να είμαι δίκαιος: Νομίζω ότι οφείλεται στον Γιώργο Γάκη
Μπορεί να με πει κάποιος που πήγε Θεσσαλονίκη πόσο κόσμο είχε περίπου?
χμμ ηταν σχεδον γεματο,αρκετος κοσμος,αν υποθεσουμε οτι χωραει καμια 8αρα για συναυλιες ειχε κοντα στις 7.000
Νομιζω πιο λιγοι πρεπει να ηταν στην Σαλονικα…
Χα, δεν το είχα σκεφτεί αυτό, όντως ισχύει!
Απολαυστική η σημερινή συναυλία. Ο Γάκης ήταν ο κλασικός Γάκης, απολαύσαμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ rock star- ιλίκι, ο τύπος το 'χει, πώς να το κάνουμε. Οι Purple τώρα: τους είχα ξαναδεί το ‘01, αλλά δε θυμόμουν τίποτα. Έφαγα μία ξενέρα στην αρχή όταν κατάλαβα ότι στο μπάσο δεν ήταν ο Glover, τι συνέβη (μπορεί να έχει ειπωθεί ήδη, sorry, αλλά δεν πολύ- παρακολουθούσα το thread); Παρ’ όλα αυτά η συνέχεια δυναμική. Όλα τα κλασικά παίχτηκαν: ‘‘Maybe I’m a Leo’’, ‘‘Hush’’, ‘‘Lazy’’, ‘‘Space truckin’’ κλπ. Ο Gillan ζοριζόταν πολύ σε σημεία, αλλά λογικό (επίσης τι διάολο έκανε μέσα στο μαύρο παραβάν κάθες τρεις και λίγο;). Airey και Morse τα έδωσαν όλα. Ο κόσμος γούσταρε και φυσικά ο μέγας πανικός έγίνε όταν ακούστηκε το riff του ‘‘Smoke on the water’’. Γενικά όταν βλέπεις τέτοιες συναυλίες στη μικρή πόλη σου το κέφι έρχεται αβίαστα, ρε παιδί μου. Όλο το σκηνικό λέει πολύ. Αύριο επιστροφή στη Θεσσ/νίκη και στην καθημερινότητα.
Είχε ένα ράντζο για να ξαπλώνει. Τώρα αν είναι λόγω προβλήματος στη μέση ή για κάποιο άλλο λόγο (κάτι διάβασα εδώ μέσα για διαβήτη) δεν το ξέρω.
Γενικά όταν βλέπεις τέτοιες συναυλίες στη μικρή πόλη σου το κέφι έρχεται αβίαστα, ρε παιδί μου. Όλο το σκηνικό λέει πολύ. Αύριο επιστροφή στη Θεσσ/νίκη και στην καθημερινότητα.
Αυτό είναι κι η απάντηση σε όσους λένε “Παίζουν εκτός Αθήνας/Θεσσαλονίκης? Ξεφτίλα”. Τα live στην επαρχεία μπορεί να έχουν λιγότερο κόσμο αλλά είναι και πιο θερμό το κοινό.
Παιδιά πολύ ωραίο το live τους στην Σαλονίκη! Μπορώ να πω οτι το γήπεδο σχεδον γέμισε και γενικώς ήταν μια ααπό τις αγαπημένες μου συναυλίες αφού είδα για πρώτη φορά τους θεούς από κοντά!! Ο Gillan ενώ όλοι με λέγαν πως είναι απέσιος, ωφείλω να ομολογίσω πως με άρεσε! (εντάξη, λογικό είναι να μην μπορεί να βγάλει πλέον την φωνή που έβγαζε στα νιάτα του!) Μorse και Arey κάναν την δουλεία τους υπέροχα όπως επίσης και ο αναπληρωματικός μπασίστας τους! Έμεινα μαλάκας όμως με τον Paice… Πως παίζει έτσι ρε παιδιά;;; Χάζεψα!! Έλεγα πως είναι ένας από τους καλύτερους drummer αυτήν την στιγμή με λίγη ανασφάλεια μεχρι που τον είδα live και το σιγούρεψα!
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα υπέροχο live!!
[SPOILER]Στα συν να δικά μου να προσθέσω ότι βγήκα φωτογραφία με Paice kai Arey και ότι έπιασα μπαγγέτα του Paice! :)[/SPOILER]
Αν και καθυστερημενα θα γραψω και εγω λιγα λογια για τη συναυλια στα Γιαννενα
Για μενα ηταν πολυ ανωτερη απο αυτη που ειχα δει στη Μονη Λαζαριζτων το 2009. Η μπαντα ειχε κεφι! Ο Gillan ειχε κεφι!! Οσο μπορουσε βεβαια με τους πονους στη μεση, καθως σε καθε διαλειμμα πηγαινε πισω και γενικα αυτα που λεγανε και οι αλλοι συμφορουμιτες. Φωνητικα σταθηκε πολυ καλα! Και τις κραυγες του τις εβγαλε στο Strange Kind of Woman, και κανενα κουπλε ΔΕΝ εχασε! Ηταν αξιοπρεπεστατος! Ο Morse καταπληκτικος οπως παντα, ειδικα στα solo του(με εξαιρεση το solo του SKoW που δεν μου αρεσε αλλα οκ.) ο Paice τρισμεγιστος. εσπερνε! ο Airey επισης. ο Fyffe νομιζω οτι εδεσε καπως με την μπαντα και μου αφησε την εντυπωση οτι δεν επεσε η αποδοση των Purple(αλλωστε ειχε κανει και αλλα 8 show πιο πριν.). Περασα παρα πολυ καλα! το χαρηκα τοσο οσο δεν το περιμενα κιολας!
Ο κοσμος πρεπει να ηταν 4-5.000, διαφορες ηλικιες, μπροστα μου στο καγκελο παιδια γυμνασιου, και καποια στιγμη με το σπρωξιμο εφτασαν κατι 40αρηδες μπροστα που ειχαν πορωθει. η μεγαλη διαφορα στις ηλικες εκανε το κοινο να μοιαζει λιγο ξενερωτο, αλλα οκ!
Τη συναυλια ανοιξε ο Γακης που ηταν απολαυστικος κ διασκεδαστικος μπορω να πω!
Το ασχημο για μενα ηταν τα pit που γινοντουσαν. νταξει παιδια να χτυπηθουμε στα Highway Star, Perfect Strangers, Smoke on the Water αλλα μεχρι και στο Hush??!!! δηλαδη ελεος!
Γενικα η αποψη που βγαινει απο αρκετο κοσμο ηταν οτι η εμφανιση των Purple ηταν απαραδεκτη. Δεν μπορω να ξερω απο που πηγαζει. Μαλλον απο το “απαιδευτο” κοινο που υπηρχε που περιμενε να ακουσει Burn,Soldier of Fortune και Child in Time…