Deep Purple live in Athens & Thessaloniki

Ομορφα αφου επεσαν οι τονοι θα προσπαθησω κ γω να μην ειμαι εριστικος … Ας πιασω κ γω σημειο σημειο να απαντησω λοιποοον … Ειχα ετοιμασει ενα κειμενο που εξηγουσα για το “πουλημα” του rocking αλλα λογο διακοπων κ κακου ιντερνετ δεν καταχωρηθηκε . Καλυτερα !!! Δεν εχω καμια ορεξη να αναλυσω σε εργαζομενους του rocking.gr τα στραβα της εργοδοσιας τους . Τα ξερουν οι ιδιοι πολυ καλυτερα απο μενα προφανως κ δεν θα θελα να συνεχισω αυτη την κουβεντα . Απλα το μονο που λεω ειναι οτι εχει “χαλασει” σαν σελιδα και οτι μιλαω σαν ατομο που μπαινω σχεδον καθημερινα απ το 2002 -2003 .

Λογο του οτι δε μ αρεσει να γραφω θεωριες σε φορουμ - δυστυχως ή ευτυχως - σας κανει να μη με γνωριζετε οποτε φιλε Mule να σου πω ακουω οντως Hard Rock - Metal αλλα ειμαι του Classic κυριως . Ομως ως λατρης της μουσικης κ οχι των “κατηγοριων” της ακουω απειρα αλλα πραγματα απο Jazz , Κλασσικη μεχρι παλιο ελληνικο ρεμπετικο και ενα καρο αλλα “ειδη” … Ηξερα το τι παιζει ο Plant live αλλα πηγα για να του δωσω μια ευκαιρια να με πεισει γι αυτο που κανει ! Δε μ επεισε ! Το οτι δεν μ αρεσει λοιπον ο συγχρονος Plant εχει να κανει με την ραγδαια πτωση της φωνης του και με την αλλαγη του υφους του (αλλαγη δεν σημαινει απαραιτητα κ εξελιξη ως γνωστον) . Στους Purple εγραψα κ παραπανω οτι μ αρεσαν οι μουσικοι - οπου βεβαια ελειπαν οι 2/4 (αναφερομαι στους μουσικους) - αλλα με την φωνη του Gillan δε μπορουσα να συγκεντρωθω σ αυτους . Υπηρχαν στιγμες που ευχομουν να ηταν instrumental ή με αλλο τραγουδιαρη η συναυλια … Οταν ακους το perfect strangers απο μια μπαντα που χε ο φιλτατος hokam κ ανατριχιαζεις , κ μετα το ακους απ την original μπαντα , σου προκαλει ριγος στη αρχη αλλα με το που μπαινει η φωνη ψυχρολουσια , τι κανεις εκει ?

Επισης ο Plant ειχε 3000 κοσμο Αθηνα , Σαλονικα δεν ξερω , δεν εμαθα … Τωρα οσον αφορα το εαν ενας συντακτης μεγαλης σελιδας (γιατι δεν ειναι ενα παιδακι για την σχολικη εφημεριδα…) πρεπει ν ακουει με την καρδια πιστευω ειναι λαθος . Δυστυχως απ τη στιγμη που χει παει εκει για να κριτικαρει μια συναυλια δεν πρεπει ν ακουει με την καρδια γιατι μετα γραφονται πραγματα που ισως δεν ισχυουν ! Αλλιως ο πουρουπουπου ειναι ενας εξαιρετικος αθλητικος δημοσιογραφος …

Το αν εισαι fanboy ή οχι απ το αρθρο μπορει ανετα να παρερμηνευτει … Εγω πχ οταν διαβαζω στο αρθρο σου :

“Ο Gillan με look «μόλις σηκώθηκα από το κρεβάτι και βγήκα στη σκηνή» ξεκινά να τραγουδά μερικούς από τους πιο γνωστούς στίχους της καριέρας του, ξεσηκώνοντας μας πανεύκολα” - Καταλαβαινω οτι η αμφιεση που εμφανιστηκε σ αρεσε κ ολας ? Εμενα μου φανηκε λες κ με δουλευε μες τα μουτρα μου … Γνωμη μου θα πεις …
"Η μπάντα τσακίζει κόκαλα τζαμάροντας με χαρά σε πολλά τραγούδια, με τον Gillan να αντιμετωπίζει (λογικό) τις περισσότερες δυσκολίες να ακολουθήσει τον νεαρό εαυτό που το κοινό έχει στο μυαλό και στη καρδιά του. Χρόνε ανίκητε… " - Αυτη ειναι η αρνητικη κριτικη της φωνης … ?
" “Perfect -πιο perfect δε γινόταν- Strangers” και “Space Truckin’” ακούστηκαν ομορφότερα από ποτέ, σε εκτελέσεις - οδοστρωτήρες που με παρέσυραν κάτω από τις νότες - ρόδες τους" - Κ αντε χωρις Blackmore κ Lord ακουστηκαν ομορφοτερα απο ποτε … Αλλα τετοια φωνη ο Gillan εσενα σου φανηκε να τα εκτελει “καλυτερα απο ποτε” ?!?
“Τελειώνοντας ένα ακόμη live τους οι Purple αφήνουν ικανοποιημένους τους περισσότερους από εμάς που μπορούμε να κοιτάξουμε τη σκηνή χωρίς να περιμένουμε να δούμε απαραίτητα εκεί τον Ritchie Blackmore και που ανεχόμαστε set list χωρίς το “Child In Time”.” - Το οτι τους περισσοτερους απο μας , μας αφησε ικανοποιημενους ειναι υστερα απο εκτενη ερευνα γιατι εμενα δε με ρωτησε κανενας βγαινοντας ? Κ η δικη μου εικονα μου λεει διαφορετικα για το ποσοι εφυγαν ικανοποιημενοι … Αλλα αυτο ειναι η δικη μου κ η δικη σου εικονα , δεν θα εγραφα πουθενα ως αντιπροσωπος των αλλων 4000 ατομων …

Τελος για τον Waters , δεν ηταν ποτε η φωναρα που ταν ο Gillan αλλα την χρεια του καταφερε να την εχει διατηρημενη σε σημειο να μπορεις ανετα να αφεθεις στη μουσικη , και για τον Johnson τι να πω ρε παιδια ? Δλδ γινεται να πεις εχασε ο Lemmy τη φωνη του ? Σ αυτη την περιπτωση αλητεια κ γρεζι περιμενεις να δεις κ το χε ! Οπως και ο Ozzy που μπορει στο τελος να πεταγε κοκορια ή η φωνη του να μην ηταν ιδια αλλα ρε παιδια ακριβως γιατι ο Ozzy δεν στηριζοταν στην τεχνικη της φωνης του αλλα στην χρεια , καταφερνει κ ακουγετε κ σημερα ! Αντιθετα Plant και πολυ περισοτερο Gillan στηριχθηκαν στα τεχνικα φωνητικα ! Δλδ αν ειχαν κοπει τα δαχτυλα του Satriani (ο οποιος στηριζεται στην τεχνικη) θα παιζε χαλια σε σχεση με τον Satriani που ξεραμε … Αλλα αν ο αλλος ηταν κουλος απ την αρχη , αγαπηθηκε ετσι , κ παρεμενε κουλος οσο τα χρονια περνουσαν … ?

Sorry για την εκθεση … :stuck_out_tongue:

Προφανώς. Και δεν είναι μονο ότι τα ξέρουμε, δεν παίρνουμε και το μερίδιο που μας αναλογεί. Ηλία, θέλω αύξηση.

Psycho δεν έχει νόημα, προφανώς όσοι διαφωνούμε μαζί σου είμαστε πουλητάρια ή φανμπόηδες, είσαι ο απόλυτος κριτής που υπερασπίζεται τις απόλυτες αλήθειες και είσαι και μεγαλόψυχος αφού έδωσες στον καημένο τον Plant “άλλη μία ευκαιρία” αλλά αυτός -που η άποψη του για το πως πρέπει να παίζει εν έτει 2007 προφανώς είναι ασήμαντη και δεν πρέπει να μας απασχολεί σε σχέση με αυτό που εμείς έχουμε αποφασίσει να περιμένουμε από αυτόν- σε απογοήτευσε…

Όπως έγραψα και πιό πάνω δεν έχει νόημα, απλά για να μην γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν και διαβάζονται και από κόσμο που δεν ήταν εκεί, ο Plant στη Μαλακάσα το 2007 είχε περίπου 7000 κόσμο, που έτσι και αλλιώς είναι μία κακή προσέλευση για όνομα του βεληνεκούς του και δείχνει πόσο μικρό είναι το κοινό που πραγματικά ξέρει από ροκ σε αυτή τη χώρα. Όπως έγραψα και πιό πάνω το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι του Plant… [-X

Φίλε psycho_soad_666 έχει μπερδέψει τα κείμενα νομίζω.

Το κείμενο του συνάδελου Αντώνη Μουστάκα αφορά το live της Αθήνας ενώ το δικό μου (Λάμπης Παρταλάς) αφορά αυτό της Θεσ/νίκης. Εσύ τελικά σε ποιο live πήγες?

Εγω απ την αρχη αναφερομουν στο live της Αθηνας κ το κειμενο του Α.Μουστακα . Το αρθρο της Θεσσαλονικης τωρα το ειδα κ ειναι πολυ πιο κοντα στην δικη μου γνωμη … “Η αλήθεια είναι πως οι ελλείψεις αυτές έχουν να κάνουν και με τις φωνητικές ικανότητες. Καλώς ή κακώς, ο σπουδαίος αυτός τραγουδιστής είναι 63 ετών και δε μπορεί να αποδώσει με τον ίδιο τρόπο πλέον. Κάποιες φορές η φωνή του σιγόσβηνε ή χανόταν ολοκληρωτικά, χωρίς όμως να επηρεάζει σημαντικά τη συνολική εικόνα.”

Εστω λοιπον οτι ο Plant ειχε 7000 κοσμο (πραγμα το οποιο δε μπορεσα να διασταυρωσω απ το αρθρο του rocking.gr) , δεν αλλαζει τπτ … Παλι ειναι λιγος , κ οπως αναφερει κ τοτε αρθρο "
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί απογοητεύτηκαν χθες, είτε από την παράλειψη των πιο γνωστών στιγμών των Zeppelin, είτε από τις αγνώριστες εκτελέσεις / διασκευές όσων κομματιών του ιστορικού συγκροτήματος ακούστηκαν (7 συνολικά)"
αρα οι περισοτεροι πηγαν λανθασμενα (λογω κ του παραπλανητικου promotion “ο τραγουδιστης των Led Zep” κ μπλα μπλα μπλα") αλλα κ ο ιδιος επαιξε πολλα κομματια του παρελθοντος παρολο που "Από την άλλη, ο Robert Plant φαίνεται πως, τη στιγμή που οι Led Zeppelin τοποθέτησαν την τελευταία τελεία στη Βίβλο τους, έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να μη δημιουργήσει ποτέ τα αισθήματα της νοσταλγίας και της επανάληψης στους ακροατές του. " και βεβαια δε μιλαμε για καθολου fanboy-σμο σε ανταποκριση οταν ο ιδιος ο αρθρογραφος λεει "Ο Plant, πέραν του ότι έχει το χάρισμα μιας εκ των σπουδαιότερων φωνών, κάτι που επιβεβαίωσε και χθες με την απόδοσή του (αποστομώνοντας πανηγυρικά τις Κασσάνδρες που τον ήθελαν σκιά του παλιού καλού εαυτού του), είναι και ένας μουσικός με όλη τη σημασία της λέξης. Όχι διασκεδαστής… Μουσικός. Και σε όποιον αρέσει. " ! Σκεψου λοιπον φιλε μου οτι μπορει κ να μην ειμαι ο μονος ξεροκεφαλος εδω … Κ δες οτι ο Plant δε μαζευει για κανενα λογο κοσμο ΟΥΤΕ εξω … Αρα δε φταιει μονο το κοινο της Ελλαδας !

Άρα τελικά κάνεις όλη αυτή την φασαρία για την κριτική μίας συναυλίας που ΔΕΝ παρακολούθησες… #-o#-o

Παραθέτω τις ημερομηνίες της νπερυσινής περιοδείας του Plant με την Κraus για το “δύσκολο” Raising Sand όπου παίζονταν μόνο μία-δύο διασκευές Zeppelin με banjo :smiley:

'Εξι μήνες περιοδέια σε αμφιθέατρα και φεστιβάλ.

2008 Raising Sand Tour - Featuring T Bone Burnett (1 - USA)

19/04/2008 Louisville, KY, Palace Theatre
20/04/2008 Louisville, KY, Palace Theatre
22/04/2008 Knoxville, TN, Knoxville, Civic Coliseum
23/04/2008 Chattanooga, TN, Memorial Auditorium
25/04/2008 New Orleans, LA, New Orleans Jazz & Heritage Festival
26/04/2008 Birmingham, AL, BJCC Arena
02/06/2008 Roanoke, VA, Roanoke Civic Center
04/06/2008 Uncasville, CT, Mohegan Sun
05/06/2008 Boston, MA, Bank Of America Pavilion
07/06/2008 Canandaigua, NY, CMAC
08/06/2008 Atlantic City, NJ, Borgata
10/06/2008 New York, NY, Madison Square Garden Theatre
11/06/2008 New York, NY, Madison Square Garden Theatre
13/06/2008 Columbia (Washington, DC), MD, Merriweather Pavilion
14/06/2008 Asheville, NC, Asheville Civic Center
15/06/2008 Manchester, TN, Bonnaroo
17/06/2008 Detroit, MI, Fox Theatre
19/06/2008 St. Louis, MO, Fox Theatre ? RESCHEDULED TO SEPTEMBER
21/06/2008 Denver, CO, Red Rocks Amphitheatre
23/06/2008 Los Angeles, CA, Greek Theatre
24/06/2008 Los Angeles, CA, Greek Theatre
25/06/2008 Santa Barbara, CA, Santa Barbara Bowl
27/06/2008 Berkeley, CA, Greek Theatre
28/06/2008 Lake Tahoe/Stateline, NV, Harvey?s
30/06/2008 San Diego, CA, Humphrey?s
01/07/2008 Phoenix, AZ, Dodge Theatre
07/07/2008 Grand Prairie (Dallas), TX , Nokia Theatre
08/07/2008 Memphis, TN, Mud Island Amphitheatre
10/07/2008 Atlanta, GA, Chastain Park Amphitheatre
11/07/2008 Raleigh, NC, RBC Center
12/07/2008 Philadelphia, PA, Mann Center For Performing Arts
14/07/2008 Toronto, ON, Molson Amphitheatre
15/07/2008 Cleveland, OH, Time Warner Cable Amphitheater
18/07/2008 Lexington, KY, Rupp Arena
19/07/2008 Nashville, TN, Sommet Center
23/09/2008 Kansas City, MO ? Starlight Theatre
24/09/2008 St. Louis, MO, Fox Theatre
26/09/2008 Hurricane Ike Benefit, Oklahoma City, Zoo Amphitheatre
27/09/2008 Austin, TX ? Austin City Limits Festival
30/09/2008 Portland, OR ? Theatre Of The Clouds
01/10/2008 Seattle, WA -WaMu Theater at Qwest Fields Event Center
03/10/2008 San Francisco, CA ? Hardly Strictly Bluegrass Festival
04/10/2008 Kelseyville, CA ? Konocti Harbor
05/10/2008 Saratoga, CA ? The Mountain Winery

Ποια ΔΕΝ παρακολουθησα ?? Εκανα “φασαρια” για την κριτικη των Purple στην συναυλια της Αθηνας ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ! Της Θεσσαλονικης ΔΕΝ παρακολουθησα … Διαβαζεις καθολου τι γραφω ή απλα διαφωνεις ? Και του Plant στην Αθηνα επισης παρακολουθησα κ αποσπασματα απ αυτο το αρθρο χρησιμοποιησα !! Πωωω … #-o Το οτι εκανε ενα καρο συναυλιες ο Plant το αντιπαραθετεις ως … ?

Eγω πιστευω οτι πηγαινε πολυς κοσμος και για την κουκλαρα Alison Krauss :slight_smile: η οποια εχει κερδισει 26:!: Grammy!!! Δεν εμφανιζοταν μονος του ο Plant.:wink:

Καλα ναι και για τον Cornell και για τους Europe …

Kάπου με μπέρδεψες γιατί γράφεις πως η κριτική της συναυλίας της Θεσ/νίκης -αυτής που μας λες πως τελικά δεν παρακολούθησες- είναι πιό κοντά στη γνώμη σου…
Άρα τελικά δεν έχω άδικο: Έχεις γνώμη για συναυλία που δεν παρακολούθησες… :roll:

Προφανώς και το γεμάτο πρόγραμμα περιοδείας του Plant σου απαντά για το αν μαζεύει κόσμο εκτός Ελλάδας. Ναι δεν παίζει σε στάδια, δεν είναι οι U2, δεν γουστάρει κιόλας τις αρένες πλέον, τις έχει φάει με το κουτάλι. Εδώ έχει περιοδεύσει σε χώρους μικρότερους από αυτούς που μπορεί να ξεπουλήσει, με τους Priory of Brion, για να παίξει τα live που αυτός γούσταρε. Δεν έχει ανάγκη ούτε τα λεφτά ούτε την αποδοχή κανενός. Αν γούσταρε θα προχωρούσε στην περιοδεία/επανένωση των Zeppelin, αυτός ήταν που την μπλόκαρε.

Για το αν κάποιος “απλώς διαφωνεί”, αρκεί να μετρήσεις πόσα ποστς έχεις στο φόρουμ, σε ποιό θρεντ βρίσκονται σχεδόν όλα και τι γράφουν… :wink:

Τα τελευταία τα κέρδισε μαζί του και μην έχεις ψευδαισθήσεις: Στους ίδιους ή ανάλογης χωρητικότητας χώρους έπαιξε και μόνος του στην περιοδεία του Mighty Rearranger στην Αμερική, μπορείς να το δείς και στο site του.

Ειδικά οι Europe προσέλκυσαν μία λαοθάλασσα στη Μαλακάσα που είχε την καλοσύνη να παραμείνει στον χώρο και για τον φουκαρά τον Plant… :stuck_out_tongue:

:lol::lol::lol:
Παντως μεγαλη λαοθαλασσα πιστευω θα ειχε αν εβγαινε η Aννα Βισση πριν στην σκηνη και εμενε για κανενα ντουετακι με τον Chris Cornell και τον Robert Plant!!! Τετοια ΦΩΝΗ και ΠΑΡΟΥΣΙΑ δεν εχει καμια αλλη ελληνιδα και ξενη τραγουδιστρια περα απο τις ντιβες (Carey- Dion- Houston), σε κανει να ανατριχιαζεις!!!8O

Κι εμενα με κανει ν ανατριχιαζω,αλλα οχι ακουγοντας την.Η τυπισσα προλαβε τη Νεκρα Θαλασσα αρρωστη ακομα,τι να λεμε…

Απλα δες αυτο…

και απο το 4.00 και μετα το συγκλονιστικο φιναλε…