Ομορφα αφου επεσαν οι τονοι θα προσπαθησω κ γω να μην ειμαι εριστικος … Ας πιασω κ γω σημειο σημειο να απαντησω λοιποοον … Ειχα ετοιμασει ενα κειμενο που εξηγουσα για το “πουλημα” του rocking αλλα λογο διακοπων κ κακου ιντερνετ δεν καταχωρηθηκε . Καλυτερα !!! Δεν εχω καμια ορεξη να αναλυσω σε εργαζομενους του rocking.gr τα στραβα της εργοδοσιας τους . Τα ξερουν οι ιδιοι πολυ καλυτερα απο μενα προφανως κ δεν θα θελα να συνεχισω αυτη την κουβεντα . Απλα το μονο που λεω ειναι οτι εχει “χαλασει” σαν σελιδα και οτι μιλαω σαν ατομο που μπαινω σχεδον καθημερινα απ το 2002 -2003 .
Λογο του οτι δε μ αρεσει να γραφω θεωριες σε φορουμ - δυστυχως ή ευτυχως - σας κανει να μη με γνωριζετε οποτε φιλε Mule να σου πω ακουω οντως Hard Rock - Metal αλλα ειμαι του Classic κυριως . Ομως ως λατρης της μουσικης κ οχι των “κατηγοριων” της ακουω απειρα αλλα πραγματα απο Jazz , Κλασσικη μεχρι παλιο ελληνικο ρεμπετικο και ενα καρο αλλα “ειδη” … Ηξερα το τι παιζει ο Plant live αλλα πηγα για να του δωσω μια ευκαιρια να με πεισει γι αυτο που κανει ! Δε μ επεισε ! Το οτι δεν μ αρεσει λοιπον ο συγχρονος Plant εχει να κανει με την ραγδαια πτωση της φωνης του και με την αλλαγη του υφους του (αλλαγη δεν σημαινει απαραιτητα κ εξελιξη ως γνωστον) . Στους Purple εγραψα κ παραπανω οτι μ αρεσαν οι μουσικοι - οπου βεβαια ελειπαν οι 2/4 (αναφερομαι στους μουσικους) - αλλα με την φωνη του Gillan δε μπορουσα να συγκεντρωθω σ αυτους . Υπηρχαν στιγμες που ευχομουν να ηταν instrumental ή με αλλο τραγουδιαρη η συναυλια … Οταν ακους το perfect strangers απο μια μπαντα που χε ο φιλτατος hokam κ ανατριχιαζεις , κ μετα το ακους απ την original μπαντα , σου προκαλει ριγος στη αρχη αλλα με το που μπαινει η φωνη ψυχρολουσια , τι κανεις εκει ?
Επισης ο Plant ειχε 3000 κοσμο Αθηνα , Σαλονικα δεν ξερω , δεν εμαθα … Τωρα οσον αφορα το εαν ενας συντακτης μεγαλης σελιδας (γιατι δεν ειναι ενα παιδακι για την σχολικη εφημεριδα…) πρεπει ν ακουει με την καρδια πιστευω ειναι λαθος . Δυστυχως απ τη στιγμη που χει παει εκει για να κριτικαρει μια συναυλια δεν πρεπει ν ακουει με την καρδια γιατι μετα γραφονται πραγματα που ισως δεν ισχυουν ! Αλλιως ο πουρουπουπου ειναι ενας εξαιρετικος αθλητικος δημοσιογραφος …
Το αν εισαι fanboy ή οχι απ το αρθρο μπορει ανετα να παρερμηνευτει … Εγω πχ οταν διαβαζω στο αρθρο σου :
“Ο Gillan με look «μόλις σηκώθηκα από το κρεβάτι και βγήκα στη σκηνή» ξεκινά να τραγουδά μερικούς από τους πιο γνωστούς στίχους της καριέρας του, ξεσηκώνοντας μας πανεύκολα” - Καταλαβαινω οτι η αμφιεση που εμφανιστηκε σ αρεσε κ ολας ? Εμενα μου φανηκε λες κ με δουλευε μες τα μουτρα μου … Γνωμη μου θα πεις …
"Η μπάντα τσακίζει κόκαλα τζαμάροντας με χαρά σε πολλά τραγούδια, με τον Gillan να αντιμετωπίζει (λογικό) τις περισσότερες δυσκολίες να ακολουθήσει τον νεαρό εαυτό που το κοινό έχει στο μυαλό και στη καρδιά του. Χρόνε ανίκητε… " - Αυτη ειναι η αρνητικη κριτικη της φωνης … ?
" “Perfect -πιο perfect δε γινόταν- Strangers” και “Space Truckin’” ακούστηκαν ομορφότερα από ποτέ, σε εκτελέσεις - οδοστρωτήρες που με παρέσυραν κάτω από τις νότες - ρόδες τους" - Κ αντε χωρις Blackmore κ Lord ακουστηκαν ομορφοτερα απο ποτε … Αλλα τετοια φωνη ο Gillan εσενα σου φανηκε να τα εκτελει “καλυτερα απο ποτε” ?!?
“Τελειώνοντας ένα ακόμη live τους οι Purple αφήνουν ικανοποιημένους τους περισσότερους από εμάς που μπορούμε να κοιτάξουμε τη σκηνή χωρίς να περιμένουμε να δούμε απαραίτητα εκεί τον Ritchie Blackmore και που ανεχόμαστε set list χωρίς το “Child In Time”.” - Το οτι τους περισσοτερους απο μας , μας αφησε ικανοποιημενους ειναι υστερα απο εκτενη ερευνα γιατι εμενα δε με ρωτησε κανενας βγαινοντας ? Κ η δικη μου εικονα μου λεει διαφορετικα για το ποσοι εφυγαν ικανοποιημενοι … Αλλα αυτο ειναι η δικη μου κ η δικη σου εικονα , δεν θα εγραφα πουθενα ως αντιπροσωπος των αλλων 4000 ατομων …
Τελος για τον Waters , δεν ηταν ποτε η φωναρα που ταν ο Gillan αλλα την χρεια του καταφερε να την εχει διατηρημενη σε σημειο να μπορεις ανετα να αφεθεις στη μουσικη , και για τον Johnson τι να πω ρε παιδια ? Δλδ γινεται να πεις εχασε ο Lemmy τη φωνη του ? Σ αυτη την περιπτωση αλητεια κ γρεζι περιμενεις να δεις κ το χε ! Οπως και ο Ozzy που μπορει στο τελος να πεταγε κοκορια ή η φωνη του να μην ηταν ιδια αλλα ρε παιδια ακριβως γιατι ο Ozzy δεν στηριζοταν στην τεχνικη της φωνης του αλλα στην χρεια , καταφερνει κ ακουγετε κ σημερα ! Αντιθετα Plant και πολυ περισοτερο Gillan στηριχθηκαν στα τεχνικα φωνητικα ! Δλδ αν ειχαν κοπει τα δαχτυλα του Satriani (ο οποιος στηριζεται στην τεχνικη) θα παιζε χαλια σε σχεση με τον Satriani που ξεραμε … Αλλα αν ο αλλος ηταν κουλος απ την αρχη , αγαπηθηκε ετσι , κ παρεμενε κουλος οσο τα χρονια περνουσαν … ?
Sorry για την εκθεση …