Deep Purple live in Athens & Thessaloniki

Λοιπον χιλια συγνωμη κ ολας αλλα διαβαζοντας το αρθρο του συντακτη του rocking.gr νομισα οτι βρισκομουν σε αλλη συναυλια … Ειπα να παω κ γω 1η φορα σ ενα απ τα συγκροτηματα που μεγαλωσα ακουγοντας τους , ξεροντας βεβαια τις ελλειψεις (Lord , Blackmore) και βεβαια οτι ο *Gillan δεν το πολυεχει πλεον … Τι δεν το πολυεχει που καθε φορα που εμπαινε η μουσικη ανατριχιαζα κ καθε φορα που ακουγα αυτο το γελιο πλασμα με την φορμα ελεγα να παω να φυγω . Δεν ηξερα αν επρεπε να γελασω ή να κλαψω ! Μονο κουφος μπορει να παραβλεψει αυτο το απομειναρι του Gillan ή fanboy του οποιου το κολλημα του δεν του επιτρεπει αντικειμενικη αποψη ! Αν ειχα πληρωσει κ ολας για την συναυλια θα ημουν κ εκνευρισμενος εκτος απο απογοητευμενος … Κατα την ταπεινη μου γνωμη ενας ανθρωπος που δεν το χει ΚΑΘΟΛΟΥ πρεπει να σταματαει σε σωστο χρονο παρα να πηγαινει απο δω κ απο κει καταστρεφοντας τον μυθο που ειχε χτησει ! Εχοντας δει συνομηλικους του Gillan οπως οι Steven Tyler , Dio , Roger Waters , David Surkamp ή προσφατα τον Brian Johnson λες οι ανθρωποι το χουν κ καλα κανουν κ συνεχιζουν . Αλλα οταν βλεπω κατι τυπους σαν τους Coverdale , Plant ή Gillan μονο λυπη μπορουν να μου προσφερουν … Ειναι σαν αυτο που λενε οτι δεν ειναι καλο να βλεπεις ενα αγαπημενο σου προσωπο νεκρο γιατι σου μενει αυτη η εικονα … Κ δυστυχως στις τελευταιες περιπτωσεις αυτο εγινε γιατι περι πτωματων προκειται … Κριμα σ οσους πληρωσαν , κριμα σ οσους ειδαν σ αυτη την κατασταση Deep Purple , κριμα και στο rocking.gr το οποιο επεσε πολυ στα ματια μου μ αυτο το αρθρο αλλα πανω απ ολα κριμα για εκεινους οπου θα μπορουσαν να ειναι στο πανθεον εχοντας μια εικονα σαν τους Led Zeppelin ή σαν οσων αλλων συγκροτηματων το διελυσαν εκει που επρεπε ομως παρολ αυτα προτιμησαν να “μικρινουν” το ονομα τους … Κριμα …

Oντως ετσι ειναι δυστυχως,γιάυτο αλλωστε και δεν πηγα να τους δω για να μη χαλασω την εικονα που εχω γιάυτους. Μπορεις να μου πεις ποτε και που ειδες τον ανεπαναληπτο [SIZE=“4”]Steven Tyler[/SIZE]!!! (o καθενας με την τρελα του:p)

Graspop 2007 - Βελγιο … Απλα τελεια !! Καταλαβα γιατι καποια ονοματα ειναι μυθοι … :wink:

Kαι εγώ είδα Aerosmith το 2007 στη Βοστώνη, καλό live (ειδικά μπροστά σε ένα κοινό που τους υποδέχεται σαν ήρωες που επιστρέφουν σπίτι) αλλά σαφώς και προτιμώ τα live των Purple έστω και με τον Gillan να μην έχει την φωνή που είχε στα 70’s (γιατί αυτό είναι το όλο θέμα). Τα υπόλοιπα που γράφει ο psycho soad περί “πτωμάτων” είναι υπερβολές για μένα (άσε που βάζει σε αυτά και τον Plant 8O που για τις συναυλίες που έπαιξε εδώ πειν δύο χρόνια ακομα παραμιλάμε…)
Το σημαντικότερο όμως, που δεν βλέπω να γράφετε, είναι πως και οι Purple και ο Plant παραμένουν δημιουργικοί, γράφουν οι ίδιοι τη μουσική τους, ο Plant πειραματίζεται με άλλα είδη. Oι Aerosmith τα τελευταία χρόνια έβγαλαν τραγούδια γραμμένα από τον Desmond Child για να τους παίζει το MTV και στα live παλεύουν να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα σε αυτό το κοινό που μάζεψαν στα 90s και το “παραδοσιακό” τους κοινό. Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά σχολιάζοντας τη δήλωση του Zakk για αυτό το θέμα…

Sorry ρε φιλε κ ολας αλλα ποιος παραμιλαει για την συναυλια του Plant εδω ? Εκτος κ αν μιλας για τα 3000 ατομα που πηγαν να δουν ενα 60χρονο που δεν ειχε καθολου φωνη να ξεφτυλυζει ολη του την ιστορια παιζοντας σε indy διασκευες λιγα κλασικα Zep κομματια (μιας κ τα δικα του δεν εχουν σχεδον καμια μουσικη αξια) και το 90% τοου κοσμου εφυγε απογοητευμενο μιας κ τα χε δολοφονησει … Για τους Aerosmith … Δεν ειναι καν στα αγαπημενα μου συγκροτηματα , απλα αυτο που ειπα ειναι οτι στα κλασικα τους κομματια που ακουσα στο live ηταν Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Ι !!! Δε μ ενδιαφερει καθολου το αν τα 70’s συγκροτηματα παλευουν με τα ζορια να βγαλουν μισο αξιοπρεπη δισκο κ αν τα καταφερνουν ! Μ ενδιαφερει ν ακουσω τα κομματια που τους εφεραν στην κορυφη να ειναι εκτελεσμενα με τροπο που ν ακουγονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ! Κ το ποσο “δημιουργικοι” ειναι οι Plant και Gillan φαινεται στην αποδοχη του κοσμου κ στο ποσο κ εκεινοι παιζουν τα κομματια τους … Λυσε μου τοτε μια απορια , απ τη στιγμη που οι Purple ειναι “δημιουργικοι” γιατι “αναλωθηκαν” να παιζουν παλια κομματια κ οχι καινουρια (μιας κ εχουν ερθει κ ενα καρο φορες Ελλαδα) ?? Κ απ οτι θυμαμαι οι Aerosmith ακουγονται ακομα και σε καινουρια κομματια τους … Ο Plant και οι*Purple που ειναι ?? Α , ναι ειναι το κατεστημενο που δεν τους θελει πλεον … ΜΑ ΕΛΕΟΣ !! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΡΙΛΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ !!!

Μάλλον ανήκεις στο πολυπληθές κοινό των Europe γιατί αυτοί μόνο έφυγαν απογοητευμένοι από τον Plant πρόπερσι.:stuck_out_tongue:
Η χρήση όρων όπως “Ιndy” για να περιγράψεις αυτά που παίζει πλέον ο Θεός δείχνει πόσα ξέρεις από μουσική. Δεν μου αρέσει να γίνομαι επιθετικός αλλά κάτι τόλμησες να γράψεις για Ωριλά… #-o
Οι DP για την ιστορία έπαιξαν στα live τους και καινούρια κομμάτια (Rapture, Wrong Man από τον τελευταίο δίσκο και πολλά άλλα από την Morse περίοδο) Δεν φταίνε αυτοί αν δεν τα αναγνώρισες.
Τέλος, επειδή έβαλες και την αποδοχή του κόσμου ως κριτήριο, ψάξε να μάθεις πόσα εκατομύρα άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν μέσω κλήρωσης εισητήρια πρόπερσι για τους Zeppelin στο Λονδίνο με τoν Plant να είναι στη σημερινή του κατάσταση καιπόσα εκατομύρια τους σπρώχνουν οι promoters για να βγουν ξανά σε περιοδεία.
Ψάξε τα ποστς εκείνης της εποχής εδώ στο φόρουμ να δεις τι χαμός γινόταν.

Κατ αρχας συγχωρεσε το επιθετικο μου υφος . Κατα δευτερον δεν πηγα για τους Europe και τυχαινει να μαι μεγαλος φαν των Zeppelin … Αυτο ομως δεν σημαινει οτι η αγαπη μου για τους Zeppelin θα με κανει να χασω κ καθε ιχνος αντικειμενικοτητας . Στην συναυλια που εγινε προπερσυ ηταν λογικο να γινει αυτος ο πανικος απ την στιγμη που ηταν τα 3/4 μελη της μπαντας μαζι μετα απο πολλα πολλα χρονια . Ομως οπως κ γω φανταζομαι ειδες την συναυλια απο βιντεο και εκει φανηκε οτι ο Plant δε μπορουσε σε καμια περιπτωση να πιασει ουτε το 10% του παλιου του εαυτου ! Τριτον , χαρακτηριζοντας ως indy τη σημερινη μουσικη του Plant μιλαω για ολο αυτο το υφος που ειχε . Αν ησουν κ συ βεβαια οσο νυφαλιος ηταν ο Plant ωστε να δειχνει το φεγγαρι κ να λεει οτι καθετε μια κοπελα εκει δικαιολογω το να σου αρεσε η συναυλια του … Ελπιζω τουλαχιστον να συμφωνεις στο οτι εαν ο Plant δεν ηταν στους Zeppelin αλλα ειχε ξεκινησει ετσι απ την αρχη , οχι 3000 αλλα ουτε 20 ατομα δεν θα ταν απο κατω … Συμπερασματικα δλδ μιλαω μ ενα fanboy ο οποιος διαμορφωνει μουσικη γνωμη συμφωνα με την καρδια κ οχι με τ αφτια του ! Συγχωρεσε με αν θεωρω οτι ειναι σα να μιλαω στον Τσουκαλα κ να προσπαθω να του πω κατι καλο για τον Παναθηναϊκο … Απλα δεν ακουει … Τεταρτο κ τελευταιο … Οι Purple μπορει να επαιξαν κ καινουρια αλλα ηταν ενα μικρο μερος κ η ανταποκρηση του κοσμου εδειξε το ποσο αποδεκτα ειναι στο κοινο . Δε μου απαντησες ομως στο γιατι η ανταποκριση κ η προσελευση του κοσμου σε τετοιους θρυλους ειναι τοσο μικρη … Εσυ που το αποδιδεις αυτο αν οχι στο οτι εχουν ξεφτυσει ? Κ μη μου πεις στα ακριβα εισητηρια γιατι κ στις δυο συναυλιες που αναφερομαστε τα εισητηρια ηταν γελιωδως φθηνα …

Να απαντησω εγω γιατι βαριομουν να γραψω και ο mule με καλυψε 100% στα προηγουμενα ποστ αλλα ας πω τη γνωμη μου

α)αυτο που λες για την ανταποκριση του κοσμου στα καινουρια τους κομματια δειχνει οτι σχεδον οι μισοι που ρθαν στη συναυλια ειναι ασχετοι, με την εννοια οτι δεν εχουν ψαξει τους purple η την τωρινη τους περιοδο τουλαχιστον…εδω το κοινο φωναζε να παιξουν το child in time ενω ο gillan εχει σταματησει να το λεει εδω και χρονια! αμφιβαλλω μαλιστα και ποσοι απ αυτους που ηρθαν εχουν ακουσει πανω απο δυο albums των purple

οσο για την προσελευση, δεν φταινε οι purple αλλα το κοινο…οταν στη θεσσαλονικη οι james ξεκωλιαζονται στα sold out και οι purple η o plant πριν μερικα χρονια παιζουν στη μονη λαζαριστων, δεν φταιν οι καλλιτεχνες

οσο για τον πλαντ, νομιζω οτι υποτιμησες αρκετα την εμφανιση του…βεβαια προσωπικη σου γνωμη απολυτα σεβαστη, αλλα την υποστηριζεις με πολυ απολυτο τροπο

Psycho_soad και Mule, νομίζω πως αγαπάτε την ίδια μουσική και πιστεύω πως κακώς βγαίνει επιθετικότητα στα μηνύματά σας. Η γνώμη μου πλησιάζει περισσότερο εκείνη του Mule και, παρότι αν κατάλαβα σωστά δεν είδατε τη ίδια συναυλία, πιστεύω ότι η εικόνα των Purple (τουλάχιστον στην Αθήνα) ήταν πολύ καλή.

Πράγματι, ο Gillan δεν έχει το screamer εύρος του παρελθόντος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει ένας εξαιρετικός τραγουδιστής. Σημειώνω ότι τα πολλά φάλτσα που έκανε στις συναυλίες προ δεκαετιών (όπως μαρτυρούν τα αμέτρητα bootlegs) δεν τα κάνει πια. Δεν θυμάμαι ούτε μια λάθος νότα, στην πρόσφατη συναυλία, κι ας έλειπαν τα θεαματικά ουρλιαχτά. Αν εξαιρέσει κανείς τον Morse, που για μένα υποκειμενικά θα αποτελεί πάντα ένα αξιολογότατο «ξένο σώμα», οι Deep Purple συνεχίζουν να κρατάνε ζωντανό έναν υποβλητικό μύθο.

Ως προς τις μικρές σας εμμονές εναντίων των Plant και Aerosmith, θα διαφωνήσω και με τους δύο, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν έχει σχέση με το παρόν θέμα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί επιτρέπετε στον εαυτό σας να κρίνετε το γούστο του καθενός ως σωστό ή λάθος. Αν κάτι δεν αρέσει σε κάποιον, δεν μπορούμε να τον κάνουμε να του αρέσει με το ζόρι. Σε αυτά που διάβασα επισημαίνω κάποιες «αδικίες», όπως τα εναντίον του Plant επιχειρήματα του psycho και θα του θυμίσω το ?Mighty Rearranger? (2005) και το ?Raising Sand? (2007), τα οποία αν μη τί άλλο χαίρουν γενικότερης αποδοχής. Στον Mule θα τα πω face-to-face και αν δεν συμμορφωθεί θα υποστεί μπουγέλο με το φθηνότερο δυνατό αλκοολούχο.:wink:

Πάντως, προφανώς ένας καλλιτέχνης με τόση ιστορία (βλ. Plant, Purple, Aerosmith) όσο καλό και να είναι το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σήμερα ή η εκάστοτε πρόσφατη συναυλία του, δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τη μνημειώδη κληρονομιά του, για πάρα πολλούς λόγους. Φυσικά, αντικρουόμενες γνώμες θα υπάρχουν (για αυτό το λόγο εφευρέθηκε η μπύρα), αλλά η απογοήτευση του psycho σχετικά με την κριτική του rocking.gr θεωρώ ότι είναι τραβηγμένη: ο εν λόγω κριτικός ούτε ψέματα είπε, ούτε παραπληροφόρησε και σίγουρα πρόκειται για κάποιον που αγαπά τη μουσική πρώτα από όλα.

Λοιπον επειδη παρακολουθω το rocking.gr απ το ανοιγμα του σαν σελιδα (παρολο που δεν ποσταρα για ποικιλους λογους) κ αρχιζω κ τρωω φρικες αυτη τη στιγμη … Υπαρχουν δυο πραματα σ αυτα που ακουμε . Το ενα ειναι υποκειμενικο , δλδ μ αρεσει δε μ αρεσει αυτο , κ τ αλλο αντικειμενικο , η τεχνικη … Μπορεις να πεις δε μ αρεσει ο Bon Jovi , δε μπορεις να πεις δεν εχει φωνη … Μπορεις να πεις ο Tyler εχει φωναρα αλλα δε μ αρεσει … Δε μπορεις να ισχυριστεις οτι ο Gillan για κανενα λογο εχει εστω κ στο ελαχιστο τη φωνη του παρελθοντος αρα την τεχνικη αρα μιλαμε αντικειμενικα . Επισης δεν ειπα οτι δεν επαιξε καλα το υπολοιπο συγκροτημα αλλα οτι ο Gillan χαλαει την εικονα του εχοντας χασει την τεχνικη του . Ξερετε απο ενα μεγαλο συγκροτημα εχεις μεγαλες απαιτησεις , απο ενα θρυλο εχεις τεραστιες , θρυλικες πως να το κανουμε … Ετσι ειναι κ με τους Purple … Δε μπορω να λεω οτι πηγα να δω ενα τετοιο θρυλο κ οτι κραταω μικρο καλαθι . Ειναι αδικο για τους ιδιους … Προσωπικα εχω ακουσει ολα τα album των Purple σιγουρα δινοντας βαση στα κλασικα τους , αυτα κ ολας που τους εφτασαν εκει που ειναι … Γιατι πειτε μου ειναι ψεμα οτι οι τωρινες δουλειες τους (κ αυτο παει κ για τον Plant) δεν θα τους ειχαν παει ποτε περα απ το μετριο ? Απλα η γνωμη μου ειναι οτι καποια στιγμη πρεπει να σταματας για να διατηρησεις αυτον τον μυθο . Τελος ! Κ επισης εχω ,η αληθεια ειναι, τρελο προβλημα με τους ανθρωπους που η καρδια τους , τους οδηγει στο να ακουν λαθος τη μουσικη . Αυτο ονομαζεται οπαδιλικι , κ γω ειμαι “φιλαθλος” … Κ δεν θα ειχα ποτε προβλημα να παραδεχτω οτι το αγαπημενο μου συγκροτημα εβγαλε κατι σκατενιο ή οτι το χε χασει οσο κ αν με πληγωνε αυτο ! Και κατι αλλο , φταιει παγκοσμια το κοινο ? Δλδ το συγκροτημα δεν εχει κανει κατι για να διωξει τον κοσμο του ? Μη λεμε οτι να ναι !!! Κ οσο για το rocking.gr νομιζω οτι αρχιζει να εξυπηρετει συμφεροντα κ να χανει την αντικειμενικοτητα του , πραγμα το οποιο με θλιβει …

AΠΛΑ ΣΕ[SIZE=“5”] ΖΗΛΕΥΩ[/SIZE]!!! ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ!!!

Απ αυτα που εχεις πει καταλαβα πως αυτα που λες για τα συγκροτηματα τα λες οντας πραγματικος fan , τον οποιο δεν τον ικανοποιει η σημερινη εικονα των μπαντων που σεβεσαι…καλα κανεις, ασχετα αν διαφωνω…

Το rock n roll δεν εχει το πολυπληθες κοινο του παρελθοντος…ετσι ειναι στη μουσικη, τα πραγματα αλλαζουν…βεβαια, ακομα εχει παρα πολλα εκατομυρια οπαδους, απλα δεν ειναι mainstream οπως η rnb και το hip hop πχ…

και αυτο ισχυει ακομα περισσοτερο για μπαντες των 60s, 70s κτλπα, τις οποιες ακομα και πολλοι νεοι οπαδοι του “ακραιου” ηχου , δεν τις εχουν στα υποψη…

Χαιρομαι που καποιος καταλαβε τι λεω τοση ωρα !!! Αλλα για το 2ο μερος δεν πιστευω οτι ισχυει σε τετοιο βαθμο . Δλδ οι ACDC γιατι να κανουν τοσο χαλασμο , ή οι Zeppelin οι οποιοι πρανεφερε ο φιλος ή οι Sabbath ή ή ή … Κ δε μιλαμε μονο για Ελλαδα ! Το rock n roll εξω ειναι πολυ μεγαλυτερο απ οτι νομιζουμε εδω κ οποιος εχει παει το ξερει καλα αυτο … Σιγουρα δεν ειναι στο mainstream οπως καποτε αλλα παραμενει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ! Κ δεν δεχομαι πχ οτι οι Purple δεν ειναι αυτου του βεληνικους . Απλα εγω αυτο που συμπεραινω για την απομακρυνση του κοσμου ειναι οτι το χουν χασει … Οι μπαντες που δεν το χουν χασει ακομα γεμιζουν γηπεδα . Οι Purple ετσι που το πανε σε λιγο θα γεμιζουν με το ζορι ενα δωματιο οπου θα βρισκονται οι 10 γενναιοι κ ο Παναγιωτοπουλος …

Ετσι ειναι, εγω που ειδα τους Black Sabbath το 2005 στην Αθηνα ειχα την αισθηση οτι τους εβλεπα στις δοξες τους η τουλαχιστον οχι σε κατασταση οπως οι Deep Purple, με τετοια αποδοση στη σκηνη (o Ιοmmi καταπληκτικος) εχοντας και τη θερμη ανταποκριση του κοσμου που ηταν αποθεωτικη πιστευω κρατησαν το μυθο τους ως μεγαλη μπαντα και δεν κατεληξαν σε β’ ή γ’ κατηγορια πραγμα που θα ηταν αποκαρδιωτικο.

Φιλε , να σαι καλα ! Ενιωθα μεγαλη “μοναξια” να το λεω μονο εγω αυτο το πραμα !

Nα’σαι καλα! απλα ετσι το νιωθω και το λεω, παρολο που αγαπω συγκροτηματα οπως π.χ. οι Led Zeppelin δεν θα ηθελα να τα δω σε κατασταση μετρια εως εξευτελιστικη απλα και μονο για να λεω οτι τα ειδα, στην ουσια θα ειχα δει μια σκια των μεγαλων συγκροτηματων και οχι τα ιδια…
Αν ομως διαθετουν ακομα την ενεργεια και τη ΦΩΝΗ κυριως παρολο που ειναι 60+ οπως π.χ. οι Aerosmith τοτε ευχομαι να τους δω γιατι τοτε θα αξιζει μια τετοια εμπειρια καθως θα δω να εκτελουνται ζωντανα και αξιοπρεπεστατα καποια απο τα κλασσικα τραγουδια τους που εχω αγαπησει μια ολοκληρη ζωη.:slight_smile:

Που να ήμουν και φναμπόης δλδ :p.

Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές και είδα τα posts του psycho.

Η κρίση του καθενός είναι διαφορετική και στη μουσική δεν υπάρχει αντικειμενικότητα (πράγμα το οποίο έχει διαπιστωθεί εκατοντάδες φορές σε αυτό το φόρουμ). Κάποιος έχει θεό το Gillan, κάποιος το Euronymous και άλλος το Βασίλη Παϊτέρη. Εγώ προσωπικά είδα το live όπως ακριβώς περιέγραψα στο report και ο καθένας, μα ο καθένας, έχει δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει αλλά επειδή η γνώμη ενός συντάκτη είναι διαφορετική με τη γνώμη κάποιων αναγνωστών δε σημαίνει πως το site είναι πουλημένο και εξυπηρετεί συμφέροντα. Εξάλλου αναφορές για τις παρούσες φωνητικές ικανότητες του Gillan έγιναν.

E-mail, MSN και forum είναι στη διάθεση όλων για ανταλλαγή απόψεων.

Εγώ θα συμφωνήσω ως ένα βαθμό με την άποψη του psycho. Όχι ότι το rocking είναι πουλημένο, την άλλη. :stuck_out_tongue: Όντως και για μένα ο Gillan ήταν πολύ κακός. Έπιανε κάθε δέυτερη νότα που έπρεπε, έκανε ένα σωρό τσαλιμάκια προκειμένου να αποφυγει να τραγουδήσει και συμφωνώ ότι καλό θα ήταν να τα μαζεύει σιγά σιγά. Αλλά νομίζω ότι αναφορές έγιναν για αυτό και στις δύο ανταποκρίσεις και επίσης το ότι απόλαυσα τον Steve Morse ή τον Airey δε θα πρέπει να αναφερθεί; Κοινώς μπορεί ο τραγουδιστής να απογοήτευσε αλλά αν η υπόλοιπη μπάντα εντυπωσίασε δε μετράει σε κάτι;

Επίσης ο psycho, μάλλον άθελά του, θίγει ένα θέμα που νομίζω έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αυτό είναι το πώς προστέτεύει κάθε μπάντα το όνομά της. Τι θέλω να πω: Ακόμα κι αν ο Plant είναι στην κατάσταση που ο φίλος περιγράφει (διαφωνώ κάθετα και θεωρώ την προσωπική του καριέρα σπουδαία, το δε Mighty Rearranger έναν από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας) δικαίως ο κόσμος θα έδινε τα πάντα για να δει τους Ζεππελιν γιατί έχουν δώσει οι ίδιοι αξία στο όνομά τους. Το ίδιο ισχύει και με τους Pink Floyd π.χ… Δεν είναι τυχαίο που τα λεφτά που έχουν πέσει στο τραπέζι για επανένωσή τους όσο ζούσε ο Wright δεν τα 'χουν φανταστεί καν άλλοι μουσικοί (και παρόλα αυτά αυτοί αρνήθηκαν). Δεν είναι τυχαίο που ο Waters (η φωνή του οποίου έχει σπάσει χειρότερα από του Gillan και απορώ που τον φέρνεις ως αντιπαράδειγμα) μάζεψε τόσο κόσμο όσο οι Purple δεν έχουν μαζέψει ποτέ.

Συνοψίζοντας, η εικόνα μίας μπάντας και πώς αυτή διατηρείται, συχνά είναι σημαντικότερη από την απόδοσή της. Αυτό δυστυχώς οι Purple το έχουν χάσει έδώ και καιρό και αυτό πιστεύω είναι που έκανε τον psycho (και εμένα) να προσέξει την ανεπάρκεια του Gillan και όχι αυτή του Brian Johnson.

To άρθρο που διάβασες περιέχει νύξεις και για τη φωνή και για την εμφάνιση του Gillan. H κριτική μόνο fanboyικη δεν είναι. Βέβαια δεν γράφω ότι είναι “γελοίο πλάσμα” γιατί και να το πίστευα δεν θα εκφραζόμουν με αυτό το τρόπο. Άλλο φόρουμ και άλλο συγγραφή σοβαρής κριτικής…
Αν έπεσε στα μάτια σου το rocking από αυτό το άρθρο σου προτείνω να διαβάζεις σε άλλα sites τις κριτικές - κονσέρβες των 3 παραγράφων που γράφονται και χωρίς απαραίτητα να έχει παρευρεθεί ο συντάκτης στο live.

Για τα υπόλοιπα , θεωρώ 100% λάθος το ότι λυπάσαι τον Plant ενώ θεωρείς ότι ο Johnson βρίσκεται σε καλή κατάσταση (!).

Psycho, καλό είναι που πέφτουν οι τόνοι, για να μπορέσει να γίνει και καμία ουσιαστική κουβέντα. :wink:

Επειδή το θρεντ είναι για τις συναυλίες των Purple θα προσπαθήσω να το κρατήσω όσο γίνεται on topic και να αναφερθώ σε αυτούς περισσότερο. Παρ΄όλα αυτά, επειδή έχουν γίνει αρκετές αναφορές στον Plant, νιώθω υποχρεωμένος να γράψω κάποια πράγματα:
O Plant έχει πίσω του πάνω από 25 χρόνια σόλο καριέρας πλέον. Στη διάρκεια αυτής έχει δώσει καταπληκτικούς δίσκους όπως το Mighty Rearranger που ανέφεραν και οι Vic και Mandrake (από το οποίο προέρχονταν και πολλά από τα κομμάτια που έπαιξε πρόπερσι), το Manic Nirvana, το Fate of Nations, το Principle of Moments. Δεν αναφέρω το επίσης εξαιρετικό Raising Sand γιατί το θεωρώ μία προσπάθεια που ξεφεύγει έστω και από τα ευρύτερα όρια του ροκ και αυτό είναι κάτι που το είχα αναφέρει και όταν άνοιξα θρεντ εδώ στο φόρουμ για το συγκεκριμένο άλμπουμ όταν πρωτοκυκλοφόρησε. O Plant λοιπόν βασιζόμενος στο υλικό από αυτούς τους δίσκους περιοδεύει εδώ και 25 χρόνια παίζοντας στάδια και μεγάλα αμφιθέατρα, έχει σαφώς την πιο επιτυχημένη εμπορικά καριέρα από τους επιζήσαντες των Zeppelin. Αν ο κόσμος πήγαινε στις συναυλίες του μόνο για να ακούσει τραγούδια Zeppelin, θα είχε απογοητευτεί και θα είχε αραιώσει από την δεκαετία του ?80. Κάποιοι σίγουρα το έκαναν και αυτό. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τον Plant. Πόσο μάλλον που η κατεύθυνση που έχει επιλέξει και εμπορικά βιώσιμη είναι και τον ίδιο ικανοποιεί μουσικά. Το αν στην Αθήνα είχε πρόπερσι 8.000 κόσμο και στη Θεσσαλονίκη 3.000, μάλλον είναι πρόβλημα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρά του Plant?

Aν πήγες στη Μαλακάσα η στη Μονή πρόπερσι για να ακούσεις Zeppelin, εσύ πιάστηκες «αδιάβαστος», ο Plant εδώ και 25 χρόνια αυτή την πορεία ακολουθεί, είναι υπερβολικά χαρισματικός για να πάει να δημιουργήσει tribute μπάντα στους Zeppelin?

Γράφεις πως είσαι μεγάλος οπαδός Zeppelin. Από όσα γράφεις (και από το nick σου) μου δημιουργείται η εντύπωση πάντως πως μάλλον είσαι ακροατής της hard rock πλευράς των Zeppelin και πως γενικότερα τα ακούσματα σου είναι Hard Rock και metal. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, καινούριος είσαι εδώ, δεν ξέρουμε τα ακούσματα σου. Οι Zeppelin υπήρξαν πολλά περισσότερα πράγματα από «πατέρες του Hard Rock» (στους ίδιους δεν αρέσει καν ο τίτλος). Και όταν βγήκε το Led Zeppelin III διάφοροι γκρίνιαζαν και έλεγαν αυτά που γράφεις τώρα για τον Plant…:roll:

Αντιπαρέρχομαι την πλακίτσα περί «νηφαλιότητας», μιλάμε για ροκ, πολλές κορυφαίες στιγμές μόνο από νηφαλιότητα δεν προέκυψαν?:roll::stuck_out_tongue:
Κλείνω λοιπόν την μεγάλη παρένθεση για τον Plant.

Γράφεις κάτι για «φανμπόηδες που ακούν μουσική με την καρδιά και όχι με τα αυτιά». Ωπα! Αλίμονο αν πάψουμε να ακούμε μουσική με την καρδιά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ροκ μουσική παιγμένη ζωντανά. Προσωπικά , παρ΄όλο που έχω κάποιες μουσικές γνώσεις, δεν πηγαίνω σε μία συναυλία για να αναλάβω τον ρόλο του κριτή, να τσεκάρω αν ο Gillan έχει το εύρος που είχε στα 25 του, ή αν ο Page φάλτσαρε σε κανένα «σήκωμα». Αξιολογώ την συνολική εμπειρία, τα τζαμαρίσματα, την όρεξη και τον ενθουσιασμό της μπάντας.
Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν παίζει live. Όπως γράφει και το εσώφυλλο από το πρώτο live μίας αγαπημένης μου μπάντας: ?No overdubs, No apologies?. Το θέμα είναι το πώς τα κάνεις και τι προσφέρεις συνολικά στο ακροατήριο σου. Πραγματικά δεν νομίζω πως οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος ακροατής των Purple έμεινε δυσαρεστημένος από το live τους (Kαι ναι, μιλάω για Αθήνα, δεν μπόρεσα να ανέβω Θεσ/νίκη παρ? όλο που θα το ήθελα, αλλά διαβάζω και σχόλια άλλων για το live της Θες/νίκης που συμφωνούν με τα όσα γράφω εγώ για Αθήνα).
Ειδικά για την περίπτωση της Αθήνας, θέλω να επισημάνω και το γεγονός πως οι Purple - στα προχωρημένα 60 τους- έπαιξαν περισσότερη ώρα από όση είχε παίξει το προηγούμενο βράδυ οι Linkin Park των οποίων θα μπορούσαν να είναι πατεράδες? :wink:

Τέλος, να γράψω και για τον Αντώνη τον Stargazer πριν τρελαθεί με αυτά που διαβάζει πως η κριτική του και για μένα μόνο φανμπόικη δεν ήταν…
Ας μην φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να απολογούνται οι συντάκτες για το αν είναι οπαδοί ή όχι μίας από τις μεγαλύτερες μπάντες στην ιστορία του ροκ στο όνομα της όποιας αντικειμενικότητας…

Αλλά είπαμε, αυτή είναι η δική μου άποχη μόνο, η άποψη ενός “Τσουκαλά τoυ κλασικού ροκ”

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! :lol::stuck_out_tongue:

:har:
Απατεωνίσκε φτηνιάρη! :lol: