Deep Purple - Now What?! [2013]

Ω ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ

[SPOILER][/SPOILER]

…σαν πρώτη αίσθηση…

δεν είναι purple, αλλά είναι ΟΜΟΡΦΟ.

Kαι ναι, όταν τραγουδάει χαμηλά ο Gillan μπορεί να είναι συναρπαστικός…

Αυτός ο πούστης ο Morse βαράει στην καρδιά ε.

Εντάξει, μπράβο στους Ρώσους που το ανέβασαν τόσο γρήγορα, όμως πέρα από μια βασική ιδέα, το πράγμα είναι τίγκα στο μπούκωμα, οπότε δεν θα πω κάτι για το Hell to Pay, ενδιαφέρον ακούγεται πάντως.

Όσο για το All the Time in the World (το οποίο παίζει σε repeat):

• Μεγάλος, πολύ μεγάλος Steve Morse. Μπλουζ γεμίσματα, πολύ συναισθηματικό (και μικρό; δεν ξέρω αν είναι λόγω edit) σόλο, ακουστική κιθάρα στην ενορχήστρωση (από τις ελάχιστες φορές στην ιστορία των Purple). Τρισμέγιστος!

• Επίσης, μεγάλος Don Airey. Hammond γεμίσματα όπως και όπου πρέπει, συνθεσάιζερ σε σημεία, γενικά συγκρατημένος (και πάλι ίσως λόγω edit;) Φαντάζομαι θα οργιάσει σε άλλα σημεία του δίσκου!

• Μια που πρόκειται περί μπαλάντας, δεν περίμενε κανείς τον Ian Paice να ξεδώσει, πάντως ο ήχος του είναι απίστευτα καλύτερος από τον, εχμ, απαράδεκτο στο Rapture.

• Roger Glover. Λόγω μπαλάντας κι αυτός απαλάσσεται, αλλά φαντάζομαι έβαλε αρκετά το χεράκι του σε μελωδίες, στίχους και την γενικότερη ηχογράφηση των φωνητικών. Άλλωστε ξέρει τον τραγουδιστή καλύτερα απ’ όλους!

• Last but not least… Ian Gillan. Έχει ακούσει τα εξ’ αμάξης όλα αυτά τα χρόνια από πολύ κόσμο (και από μένα). Το τραγούδι είναι η απόδειξη ότι όταν συμβιβάζεσαι με την ηλικία σου (κάτι που ο Plant π.χ. έχει κάνει καιρό τώρα και μπράβο του), καταφέρνεις μαγικά πράγματα. Τόσο στο One Eye to Morocco, όσο και εδώ, τραγουδάει χωρίς να ζορίζει τη φωνή του, η οποία σε αυτό το lower register (πσσ!), είναι σκέτη μαγεία. Επίσης, πολύ όμορφοι στίχοι.

• Το έκτος μέλος της ομάδας, ο Bob Ezrin. Μακάρι να ηχογραφήσουν και άλλο δίσκο μαζί. Από το μικρό αυτό δείγμα των 3 λεπτών και 47 δευτερολέπτων, έχει φτιάξει τον ηχητικά καλύτερο δίσκο του συγκροτήματος στην 40ετή και βάλε καριέρα τους. Ποιος Michael Bradford και τρίχες κατσαρές…

Επίσης, μπράβο στην εταιρεία που το έβγαλε στο Youtube για να το ακούμε τουλάχιστον σε αξιοπρεπή μορφή.

Πόσο αργεί η 26η Απριλίου γαμώτο;
(αν και είμαι σίγουρος ότι θα σκάσει μύτη κάπου-κάπως πριν, το θέμα είναι πόσο πριν!)

Υ.Γ. Σεντόνι για ένα τραγούδι σε edit; Πού και να βγει ο δίσκος!

Θα μας φάει η αγωνία μέχρι να ‘‘μελετήσουμε’’ όλο το άλμπουμ ! Φοβερός και ο ήχος γενικά. Όντως η ''ατμόσφαιρα" θυμίζει Purpendicular κάτι που φυσικά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

πολυ ωραιο το all the time και ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι ακομα καλυτερο στην κανονικη εκδοση…το hell to pay δυστυχως δεν το βρηκα για να το ακουσω…

και συμφωνω με οσους ειπαν για τον ηχο…ακουγεται απιστευτος!!!

Βλέπω ότι το κατέβασαν από το YouTube. Αναμενόμενο. Θα δω μήπως το ανεβάσω σε κάνα Dropbox κλπ.

@Storm και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο:

http://sdrv.ms/WEx95P

Τα τραγούδια όπως μεταδόθηκαν από το ρώσικο ραδιόφωνο σήμερα. Προφανώς αξίζει μόνο για το Hell to Pay, το άλλο το ακούμε σε καλή ποιότητα στο link που υπάρχει πιο πριν! 8)

Spot on. Συμφωνώ σε όλα. Και βεβαίως το πως τραγουδάει ο Gillan είναι κι αυτό θέμα Ezrin. Πραγματικά ο ήχος σε σχέση με το Rapture είναι μέρα και νύχτα.

Vasilis καλώς ήρθες στους Ταλιμπάν των DP. 8)

Α, επίσης ποιο καλό παιδί (Raziel) θα κάνει / ή θα μου πει πως να κάνω το κομμάτι mp3 για να μπει σε iPod κτλ; 8)

Προφανώς δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά έχω την υποψία ότι στο βιβλιαράκι θα λέει ότι τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν με τη βοήθεια του Glover, ο οποίος όπως είπα πριν, είναι ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα τη φωνή του Gillan και πώς να αποσπάσει το καλύτερο από αυτήν.
(π.χ. βλέπε το πώς ηχογραφήθηκαν τα φωνητικά στον τελευταίο δίσκο των Theater)

Cozy (και όποιος άλλος), εδώ το single σε μορφή mp4:

http://sdrv.ms/Y5ze97

Δεν έχω iPod (όπως και οτιδήποτε i-), αλλά νομίζω ότι το mp4 είναι η default μορφή που δέχεται το iTunes. Αν κάνω λάθος, στο φτιάχνω και σε mp3!

μπραβο ρε Raziel!!! :respect:

το ακουσα κανα 2 φορες,πολυ καλο και αυτο…αντε να δουμε πως θα περασει ο καιρος…

Ωραίοοος 8)

θυμίζει πολύ Purpendicular το “All the time…” . πολύ όμορφο τραγούδι. ειδικά τα γεμίσματα Airey/Morse στα κουπλέ που τραγουδάει ο Gillan είναι απίστευτα! εξαιρετικοί συνθέτες άλλωστε.

ο ήχος τα σπάει! καιρό είχα να ακούσω τόσο καθαρό ήχο.

το Hell to Pay πιο δυνατό κομμάτι. μου θυμίζει κάπως κάτι από Fireball (το άλμπουμ).

αναμένουμε να τα ακούσουμε και ολόκληρα.

πάντως και αφού τα άκουσα 5-6 φορές άλλαξα την αρχική μου γνώμη για μετριότητες κλπ. πάμε για αλμπουμάρα!! :smiley:

[SPOILER][SIZE=“5”][B]ΜΩΡΗ ΜΠΑΝΤΑΡΑ Σ’ΑΓΑΠΑΩ.[/B][/SIZE][/SPOILER]

Μάλλον το πρώτο κομμάτι του δίσκου θα λέγεται “A Simple Song” και θα περιέχει τον στίχο “Why does the promise fade / You lie on the bed you made”.

Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από την εικόνα που μόλις αναρτήθηκε στο Facebook.

Α, και το 1ο μέρος του ημερολογίου που κρατούσε ο Roger Glover κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων:

http://deeppurple-nowwhat.com/?page_id=114

Σταχυολογώ τα εξής:

• Τραγούδι με προσωρινό τίτλο Big Riff (νέος τίτλος Slow Burn) δεν μπορεί να είναι άσχημο!

• Τίτλοι τραγουδιών: The Bubble, Over and Overture (διά χειρός Steve Morse, νέος τίτλος Above and Beyond), Uncommon Man, Sweet as a Nut (ιδέα από τα περίφημα sessions στην Ισπανία, όπου ο Airey παίζει Wurlitzer! νέος τίτλος Blood from a Stone), No End To This Party, Weirdistan (ωραίος τίτλος!), Glover’s Fifth (χαχαχ!), Pint of Heavy, Slo Groove, Pulling a Fast One, It’ll be Me, Vincent

• Ακουστική ιδέα του Morse μεταμορφώνεται σε ένα jam πάνω σε μια κέλτικη μελωδία (εδώ θα πέσουν σαγόνια!)

• Το No End to this Party δεν θα είναι στο δίσκο μετά από προτροπή του Ezrin και ψηφοφορία του συγκροτήματος (Morse και Gillan ψήφισαν υπέρ!)

• Η εισαγωγή στο Uncommon Man είναι ένα first take jam (!!!). Ο Ezrin τους είχε δει να τζαμάρουν σε κάποιο live και ήθελε κάτι τέτοιο στο δίσκο!!!

• Ο Glover συμμετείχε στους στίχους ενώ ήταν στο Nashville, ενώ (όπως αναφέρθηκε πριν από καιρό σε συνέντευξη) πήγε βόλτα στην Πορτογαλία όπου ο Gillan έχει ένα σπίτι, ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω σε στίχους/μελωδίες

ας το χαρουμε ολο αυτο που γινεται με τις πληροφοριες οσο μπορουμε γιατι λογικα δεν θα ξαναζησουμε νεο δισκο… :roll:

Πωπω γρουσούζης! :stuck_out_tongue:

Αν θυμάμαι καλά (και ας με διορθώσει κάποιος), η τελευταία φορά που είχαμε τόσες πληροφορίες ήταν στις ηχογραφήσεις του Purpendicular! Τυχαίο; :lol:

τι γρουσουζης μωρε; :stuck_out_tongue:

εδω εκαναν 8 χρονια να το παρουν αποφαση για αυτον…εκτος και αν τους ψησει κανενας Ezrin και μπουν σε κανενα χρονο παλι στουντιο…