ε όσοι πιστοί…
Ελπίζω να πάει κόαμος. Είναι σημαντικό να πατάει λαός στα εγχώρια gigs, να στηρίζει τις νέες μπάντες.
Hey! Καλή φάση! 8)
Για να δηλώνουμε παρουσίες…
Το δήλωσα και στο Agnes Vein topic, παρών την Παρασκευή για αυτούς. 8)
ε δε χάνεται αυτό.
Παρασκευή μέσα λοιπόν.
Το Duality μας έστειλε για σπίρτα, οπότε μπαίνει στο πρόγραμμα και αυτό εδώ.
Και να μπει και στο πρόγραμμα πολλών σλατζάδων που έχουν μπουχτίσει απ’ τα ίδια και τα ίδια…
τι παιζουν ολοι αυτοι???
κατι τετοια με κανουν να λεω…γαμω τον μπελα μου που μενω σαλονικα
Bump για να μην ξεχνιόμαστε, τρεις μέρες έμειναν για να δούμε live τη μπάντα που μας έδωσε έναν απ’ τους 5 καλύτερους δίσκους της χρονιάς.
Bump! Πάμε γερά αύριο να στηρίξουμε Agnes και λοιπές μπάντες. Εντάξει το παραδέχομαι, αν είχα λεφτά για Κilling Joke θα είχα ένα τεράστιο δίλημμα, αλλά δεν έχω οπότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα.
Νταμπλ ποστ, για μπόλικο κράξιμο!
Λοιπόν έχασα τους 2 πρώτους:
Screaminal: έπαιζαν ένα κάτι-core, έπαιξαν και διασκευή black dahlia murder. Ο τραγουδιστής τους προσπαθούσε με ψιλοάκυρο τρόπο, έβαζε και το κοινό να φωνάζει το όνομα της μπάντας. Νταξει φιλότιμοι φάνηκαν, και σκεφτόμουν εκείνη την ώρα πως είναι σε καλό δρόμο, αλλά…
…είχαν τον περισσότερο κόσμο, ο οποίος σηκώθηκε και έφυγε σιγά σιγά, και επίσης η μπάντα πρέπει να την έκανε κι αυτή με ελαφρά πηδηματάκια. Αυτό ελέγχεται, αλλά η ουσία μένει ίδια. Λες και είναι άθλος να δασκαλέψεις τα φιλαράκια σου να μείνουν και στις άλλες μπάντες. Ντροπή και αίσχος. Έτσι δε θα πάτε πουθενά και θα μείνετε πουθενάδες.
Βέβαια ίσως και η Τrailblaizer έπρεπε να τους βάλει τελευταίους αφού είχαν αρκετό κόσμο.
Rejection: με έκαναν να κουνηθώ. Ψιλο παντεράκηδες, ψιλομοντέρνοι, το ρυθμ section καλό με αναφορές στους RATM, ήταν φανερά τρακαρισμένοι αλλά απέδωσαν αρκετά καλά συνολικά. Περιμένω να τους ξαναδώ.
Ηidden in the basement: O σκάουτερ bleedin τους είχε ξανακούσει στη λάρισα. Εγώ είδα μια πάρα μα πάρα πολύ καλή σάουθερν και όχι μόνο μπάντα, με τρομερό vibe πάνω στη σκηνή, τα έκαναν όλα ταναπού. Η μουσική τους δε με ενθουσίασε, αλλά η απόδωση και ο ήχος τους ήταν άψογα. Χαρακτηριστικό πως ο κιθαρίστας έσπασε χορδή, και την άλλαξε σε 1 λεπτό χρονομετρημένο πριν τελειώσει το κομμάτι! Πόσο πιο επαγγελματίας δηλαδή. Και λεφτά έχουν επενδύσει, και όρεξη έχουν, και τους βλέπω να πηγαίνουν πολύ μπροστά. Και έδιναν 2 ευρώ το cd τους. Μπράβο ρε! Τέτοιες μπάντες θέλουμε!
Αgnes Vein: Βγήκαν μεταμεσονύχτια κι έπαιξαν μπροστά σε 30 άτομα. Όμως, ισοπέδωση. Είχαν όσο καλό ήχο μπορούσαν, πολύ δεμένοι μεταξύ τους, και στο άδειο και κρύο ΑΝ άπλωσαν υπέροχα τους σκοτεινούς ύμνους τους. Κι έπεσε μια μαυρίλα ΝΑΑΑΑΑ. Όλα είναι κομματάρες και In Orbit with the cosmos, και Fall και Μelkor, αλλά έπος το κλείσιμο με Duality. Ο κιθαρίστας/τραγουδιστής μεγάλη δύναμη. Και ρισπέκτ στο μπασίστα με μπλούζα DSOTM. Mπάντα απ’αυτές που αν τους εβλεπαν ξένοι στο Roadburn, θα θεωρούνταν the next big thing στο χώρο του σλατζομπλακ. Kαι παίζουν μπροστά σε εμάς κι εμάς. Δεν πειράζει, αυτό από μόνο του δείχνει πως είναι σε καλό δρόμο. Τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι Kavlertak© να έχουν δίσκο το μήνα στο χάμερ και να ασχολούνται όλοι με το τρεντ τους.
Δεν ήμουν εκεί αλλά συμφωνώ. Αυτοί, οι sun of nothing και οι ruined famliles θα ήταν πολύ “ψηλότερα” άμα γεννιόντουσαν σε άλλη χώρα.
Οι μεγάλες “μικρές” μπάντες φαίνονται όταν από κάτω είναι 10 άτομα.
Με τη γκόμενά μου και τα φιλαράκια μου από κάτω κι εγώ τη βλέπω μετάλικα και γαμάω.
Μεγάλη εμφάνιση από άγκνες χτες. Και ας ηταν το κοινό δέκα οπαδοί τους και οι διοργανωτές μόνο.
Σο φάκιν τρου…
Μιας και αναφέρθηκαν οι SοΝ, στην αρχή κι αυτοί έπαιζαν σε τόσο κόσμο.
Δε βαριέσαιι, Αγκνες ρε αιδοία!
Μπήκα με το που ξεκίνησαν να παίζουν οι [B]Grassroll[/B], το τσιτωμένο deathcore των οποίων θα ακουγόταν καλύτερα εάν ο ήχος δεν είχε τόση βαβούρα. Τα φωνητικά της τραγουδίστριας πάντως θα έκαναν εύκολα κάτι “καφρίτσες” τύπου Angela Gossow να κοκκινήσουν από ντροπή. Οι [B]Parafiestas [/B]που ακολούθησαν κινήθηκαν σε πιο alternative rock/grunge μονοπάτια με ολίγη από metal. O ένας κιθαρίστας τους μου φάνηκε καταπληκτικός αλλά ο μπασίστας τραγουδιστής πρέπει να δουλέψει αρκετά τα φωνητικά και τη σκηνική του παρουσία. Συνέχεια με [B]Screaminal [/B]και επιστροφή στο σκισμένο deathcore. Ο τραγουδιστής το έχει στα φωνητικά αλλά πρέπει να είναι λιγότερο ποζέρι επί σκηνής. Γενικά μου άρεσαν πάντως. Οι [B]Rejection [/B]για μένα ήταν η καλύτερη μπάντα της βραδιάς (πλην Agnes προφανώς) μουσικά, ένα χωνευτήρι επιρροών από SOAD, RATM έως και Dillinger Escape Plan θα έλεγα. Ήταν λίγο τρακαρισμένοι όντως αλλά όσο πέρναγε ώρα ανέβαιναν. Θα τους παρακολουθήσω. Οι [B]Hidden In The Basement[/B] ήταν εύκολα η πιο προβαρισμένη μπάντα από τις πέντε, με άψογη σκηνική παρουσία και πολύ κέφι αλλά προσωπικά το southern rock/metal τους θα μου ακουγόταν αρκετά καλύτερα αν δεν είχαν τον ήχο τέρμα γκάζια.
Και πάμε τώρα στον κύριο λόγο που βρέθηκα χτες στο ΑΝ και αυτός ήταν για να δω μια μπάντα που με εντυπωσίασε με το ντεμπούτο full-length της. Οι [B]Agnes Vein[/B] λοιπόν επί σκηνής δικαιολόγησαν πλήρως τον όποιο ντόρο έγινε με το [B][I]Duality[/I][/B], δίνοντας περισσότερη έμφαση στην black πτυχή του ήχου τους παρά στην sludge και δημιουργώντας ένα organised chaos (που λένε και οι Nevermore αλλά και ο Red Rum) για τα 45 λεπτά που βρέθηκαν στη σκηνή. Όπως πολύ σωστά γράφτηκε με τέτοια εμφάνιση σε κάνα Roadburn (σε συνδυασμό με τη δισκάρα τους) θα είχαν γίνει αυτόματα “όνομα” στους κύλους του κοινού που ακολουθεί αυτούς τους ήχους. Στην Ελλάδα της μιζέριας πάλι αποδεικνύεται ότι ούτε δισκοκριτική σε πλαίσιο με 9άρι δεν πείθει το κοινό να ασχοληθεί. So be it…
Τέλος πρέπει να πω ότι κάποια πράγματα όσον αφορά στο κοινό φτάνουν σε επίπεδα γελοιότητας. Δεν με απασχολεί πόσοι θέλησαν να περάσουν ένα μέρος της χτεσινής τους βραδιάς στο Defcon. Κάποιοι προφανώς προτίμησαν Killing Joke και καλά έκαναν, κάποιοι θέλησαν να κάνουν κάτι άλλο και πολλοί παίζει να μην το είχαν πληροφορηθεί λόγω ανύπαρκτου promotion. Δεν ξέρω καν αν δέησε να το καλύψει και κάποιος συντάκτης εντύπου ή webzine. Από κει και πέρα όμως η λογική “πάω να δω τα φιλαράκια μου να παίζουν και να τους κάνω τζέρτζελο και μετά την κάνω” είναι επικίνδυνα ηλίθια. Ακόμα πιο ηλίθιο και γελοίο είναι ότι την έκαναν και τα μέλη των προηγούμενων μπαντών. Να χαρώ εγώ σκηνή και αλληλοϋποστήριξη. Γαμώ το σπίτι σου τι σκατά είχες να κάνεις Σάββατο στις 12 το βράδι και δεν μπόρεσες να αφιερώσεις 1 ώρα να δεις την τελευταία μπάντα. Λάθος και της Traiblazer που άφησε τους Agnes να βγουν τελευταίοι.
Τέλος πάντως καλά περάσαμε, ήπιαμε και τις μπύρες μας και τσιμπήσαμε Duality και 2 δωρεάν EPs από Thought Converter και μια άλλη μπάντα της trailblazer που δεν θυμάμαι τώρα. Δόξα και τιμή επίσης στο rockin παρεάκι και να τα λέμε συχνότερα.
:rockon:
Καταρχήν, αυτό το “φεστιβάλ” δεν είναι νέα υπόθεση, η Trailblazer διοργανώνει συχνά-πυκνά τέτοια, εγώ προσωπικά έχω παραβρεθεί και σε άλλο ένα διήμερο με χεντλάινερς Sun Of Nothing και Universe217 to 2007-2008 κάπου, καθώς και νομίζω σε ένα αρκετά παλιότερα με χεντλάινερς Negative Creeps (αν και μπορεί αυτό το τελευταίο να’ταν διοργάνωση metal eagle αλλά τέλοσπάντων). Γενικά η Trailblazer τίμια εταιρεία, αν και δεν έχει το βάρος (ή και το hype αν θέλετε) της venerate.
Στα της προσέλευσης εγώ διαφωνώ, καλύτερα δέκα που θέλουμε να δούμε το συγκρότημα παρά 400 που θα το κάνουν καφενείο με τα σουξουμουξουμπιριμπίρι (όπως προστάζει η νέα μόδα, σε λίγο στο Αν θα σερβίρουν και καφέ). Όσοι δε γουστάρουν πούλο.
Και άμα θέλετε τη δική μου άποψη, πολύ πιο τίμιο να παίζεις μπροστά σε δέκα που ήρθαν να σε δουν γιατί εκτιμούν τη δουλειά σου ως καλλιτέχνη, παρά σε 150 που ήρθαν από υποχρέωση επειδή είναι ξαδέρφια/φίλοι/γκόμενες.
Εγώ δε λέω όμως να κάτσει κάποιος από υποχρέωση. Αλλά περίεργεια δεν υπάρχει πια ρε πούστη μου? Δηλαδή είσαι σ’ ένα φεστιβάλ, έπαιξε η μπάντα που ήρθες να δεις (για όποιον λόγο ήρθες να τη δεις), δε θα κάτσεις να δεις και τις υπόλοιπες έστω από περιέργεια?
καλα δεν υπαρχουν μονο οι λεξεις υποχρεωση και περιεργια, αλλα και σεβασμος…
οπως και να χει, σημερα θα τιμησω το φεστιβαλ!!
απο την δευτερη μερα κραταω την πολυ καλη εμφανιση των Harsh Demise και Unmasking The Betrayer!!
επισης ο κοσμος ηταν περισσοτερος απο την παρασκευη, και τα εκανε ολα π…ανα!!
ενα μπραβο στην διοργανωση!