Αγαπημένα ελληνικά demo/promo

Λοιπόν το σκεφτόμουν καιρό το συγκεκριμένο θρέντι. Σκεφτόμουν αρχικά να το κάνω μόνο για bm αλλα θα περιοριζόμασταν αρκετά οπότε ας ποσταρει ο καθένας τα διαμαντάκια του. Επανέρχομαι αύριο με bm demos. :slight_smile:

Aγαπημένα ελληνικά ντέμο?
Rotting Christ - Satanas Tedeum
Ravencult - Despise The Blinfold
Με μια πρώτη σκέψη.
Και η αλήθεια είναι πως δυστυχώς ακόμα δεν έχω και πολύ σχέση με ελληνική σκηνή, πόσο μάλλον με ντέμο.
Ωραίο θρέντι πάντως.

malicious silence…δεν μου ερχεται κατι αλλο τωρα… ολο και κατι θα βρω ομως… οσοι ακουνε death metal καλο ειναι να τσεκαρουν…

Για demo απο την δεκαετια του 90 μιλάμε ; Απο την εποχή της TDK ; Αμα ναι, υπάρχει πολύ πράμα και πολλά διαμάντια !

Rotting Christ - Satanas Tedeum

Όταν το πρωτοείχα αγοράσει σε βινύλιο απο την επανέκδοση της Kyrck έπαιζε συνεχόμενα για καμιά βδομάδα συνεχόμενα στο πικάπ και όλο και περισσότερο το έλιωνα. Κυκλοφορία σταθμός τόσο για την μπάντα όσο και για την ελληνική σκηνή γενικότερα

Ravencult - Cosmic Chaos

Αν όχι το αγαπημένο μου demo απο ελληνική μπάντα σίγουρα ένα απ τα πιο αγαπημένα. ΣΥΝΘΕΣΑΡΕΣ. ΡΙΦΑΡΕΣ. ΦΑΚ ΔΕ ΠΑΝΑΓΥ ΔΛΔ. Αυτά είναι ρε! Επίσης κυκλοφορία σταθμός για την σκηλή γενικότερα. Και ένα τρίβια, αν και δεν αναφέρεται στην κυκλοφορία πολλά απ’ τα back vocals είναι του Σάκη. Ειδικά στο 2ο κομμάτι αν προσέξετε θα τα καταλάβετε αμέσως :wink:
(Άνετα θα μπορούσα να επισήμανα και το 1ο τους “Despise The Blindfold” και εννοείται πως όποιος δεν το χει τσεκάρει το κάνει αμέσως δίχως ερωτήσεις.)

Angstridden - Mutilators of Conscious

Demo επίσης σταθμός για μια μπαντάρα που μέχρι και οι Thorns σχολίασαν και επιβράβευσαν. Τύμπανα που σε κάνουν να θες να αυνανιστείς όταν ακούς και τα υπόλοιπα μέρη του κομματιού σε συνδυασμό με αυτα. Γενικά κόλαση και τίποτε άλλο. Εννοείται τσεκάρουμε και τις επόμενες δουλειές τους.

Τεσπα αυτά είναι πάνω κάτω το τοπ3 μου απο άποψη αξιολόγησης προσωπικά στα ελληνικά bm demos και πάντα με τις κυκλοφορίες τους που έχουν ακολουθήσει. Θα επανέρθω και με πολλά ακόμα όπως και death προτάσεις αλλά και thrash/heavy. :smiley:

Ωραιότατος. Όσοι είστε φαν του είδος τσεκάρετε τους. Παλικάρια από τη Λαμία. Έχουν βγάλει 3 κυκλοφορίες. 3 Δέμος δλδ. Στην αρχή ξεκίνησαν μαύρα αλλά το πήγαν στο θάνατο. Ξεκινάτε με το 2ο τους demo Demolished Innocence.

Kαι αφού το ακούσετε και καραγουστάρετε προχωράτε στο πρόμο που βγάλαν το 09. Οι θρασοντεθοεπιρροές με αγάπη προς τα μελωδικα τους ξεχειλίζουν και τραβάνε τον κάθε οπαδό Bolt Thrower, At The Gates αλλα και Testament!
Promo 09

Επίσης κυκλοφορία σταθμός για την σκηλή γενικότερα.

ΦΕΙΛ ΜΑΔΑΦΑΚΑ!

Όντως ωραίο θέμα και θα ταν κρίμα να περιοριζόταν στα μπλακμεταλζ. Τους Ravencult θα τους έλεγα και γω σίγουρα. Πρώτη φορά τους είχα δει σε ενα μινικαφροφεστιβαλ στον Αερα που τα εσπασαν εντελώς και τα ντεμο τους είχαν ανάλογη επίδραση. Μετά δυστυχώς δεν με ενθουσίασαν τόσο πολύ. Τα ντεμοαλμπουμ των Sonichaos Aeon προφανώς. Το πρώτο demo των Ludmila που κατάφεραν για μένα να ξεπεράσουν και τους Make Believe. To demo των Semic Stains (που θα ομολογήσω φιλία με κομμάτι τους) αλλά παραμένει από τα πιο ωραία πράγματα που έχουν βγει στο prog death/thrash στην Ελλάδα και όχι μόνο. Τα demo των Liquidust προφανώς (θα δηλώσω μεγαλύτερο έρωτα σ’ αυτούς από ότι στους Universe 217) και θα ναι κριμα να μην βγάλουν τίποτα άλλο. To demo των Misuse το οποίο περιέχει εκπληκτική μουσική αλλά θα μπορούσε να είναι σαφως πιο προσεγμένο από πλευράς packaging. Και είναι και πολλά άλλα που θα βγουν στην πορεία.

Γενικά το θέμα του όλου πακέτου για μένα παίζει μεγάλη σημασία στα ντεμο. Προτιμώ να δωσω 2-3ε παραπάνω και να παρω μια προσεγμένη δουλειά που δείχνει μεράκι και όρεξη σε όλα τα πεδία της, παρά να δωσω 5ε για ένα αντιγραμμένο cd με μια ξερη φωτοτυπία. Προφανώς και ξέρω ότι θέλει αρκετά φράγκα για να γίνει κάτι τέτοιο και το συγκρότημα δεν ξέρει αν θα κάνει κάποια έστω μικρή απόσβεση αλλά μιλάω για την ιδανική κατάσταση. Επίσης ενώ σε όλο τον κόσμο το CD-R δίνει και παίρνει οδηγώντας σε χαμηλότερου κόστους παραγγελίες αλλά αισθητικά πανέμορφες (αμα δειτε μερικά με χειροποίητα εξωφυλλα και συσκευασίες είναι πραγματικά εργα τέχνης), εδώ όλοι επιμένουν να μη βγάζουν demo καλά καλά και να πηγαίνουν για album. Επίσης όταν πάω σε ένα live με ελληνικές μπάντες (αν και τώρα τελευταία γενικά έχω μειώσει αρκετά τις συναυλίες), θέλω να έχω τα ντεμο των συγκροτημάτων και προτιμώ να δώσω 10-15ε και να πιω δυο μπύρες λιγότερες. Αλλά οι περισσότερες δεν τα φέρνουν στα λαιβ τους. Πραγματικά απορώ γιατί χάνουν τέτοιες ευκαιρίες για εύκολο promotion. Αυτά.

+1 φιλε…συμφωνω για το πακετο και γενικα για την ποιοτητα-αφου το κανεις καντο σωστα και ολοκληρωμενα γενικα…αλλα πιστευω οτι σημερα οι εταιρειες για να υπογραψουν 1 μπαντα δεν θελουν demo αλλα ολοκληρωμενη δουλεια απο την μπαντα (cd με καλη ποιοτητα ηχου κομματιων layout και λοιπα)τουλαχιστον οι μεγαλες (γιατι υπαρχει μεγαλη πληθωρα συγκροτηματων με αξιολογες δουλειες)…ωστε απλα αυτες να το κυκλοφορησουν και αν γινει καποιο συμβολαιο να περιλαμβανει το δευτερο cd πχ…οποτε το ολο θεμα δημιουργιας-ποιοτητας-κυκλοφοριας του demo περναει απλα στις πρωτεραιοτητες που θετει η μπαντα…για πιο σκοπο τον βγαζει κλπ…
προσωπικη αποψη τα παραπανω…

Kαποτε αλληλογραφουσα με πολλές μπάντες και μου εστελναν ταχυδρομικά τα demo τους…τοτε υπηρχε μεράκι και μεγαλη προσπάθεια απο τις μπαντες και γενικότερα ηταν πιο ωραία η φαση καθως συμμετειχες ενεργά και βοηθουσες στην προσπαθεια του συγκροτηματος για αναγνώριση και διαφήμιση…μερικες μπαντες που τα demos τους μου εχουν μεινει ανεξίτηλα στο μυαλό ειναι οι Crimson Sunsets,Absence of Dawn ,Extremity Obsession (η πρωτη μπαντα του Κολλια των Νile),Bυζιά με σιλικόνη (απίστευτοι χαβαλετζηδες),Sound of silence (prog πανδασία…) και οι Decemberance…(ειναι και αλλα πολλά αλλα πρεπει να κανω ανασκαφη στο παταρι να τα βρω…)

τσεκαρετε -κυριως οι μπλακαδες- underground μπαντα dizziness demo 2009 evocation of ancestral grandeur…πανε τωρα για την δημιουργια 1 split…εχουν ερθει σε συμφωνια για να κυκλοφορησει το demo με την warproductions…

οσοι ενδιαφερονται ας ριξουν 1 αυτια…

Εγώ μόνο ένα έχω αλλά γαμάει:D:
Thou Art Lord - The Cult Of The Horned One (demo '93)

The Era Of Satan Rising λέμε8)

καλά το παραπάνω είναι respect…δεν το είχα σε γνήσιο βέβαια αλλά αντεγραμμένο.

Γενικώς, μερικά από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια είναι μέσα σε ντέμος, 7" ep’s από ελληνικά γκρουπς, οπότε μου είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω…

(προς το παρόν)

:slight_smile:

bump

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των Fates στην Λάρισα ας θυμηθούμε το demo δύο (θεϊκών) κομματιών που κυκλοφόρησαν οι Λαρισαίοι [B]Denial Price[/B] το 1989, με σαφείς επιρροές από Fates εποχής Arch.

[B]1.[/B] Blood on Silver stone [B[/B]](http://www.youtube.com/watch?v=ZFGjaCY01Ps)
[B]2.[/B] On the edge [B[/B]](http://www.youtube.com/watch?v=KRVNTxhzrls)

[SPOILER]bonus track αφιερωμένο στον Crimson -->[B]κλικ[/B][/SPOILER]

τι θυμήθηκες .!!
[B]Denial Price.!![/B]

[B]edit[/B] Τώρα το είδα το σποιλερ…χαχαχαχαχα

ή αλλιως The Apparition Part 2…

Bump!

[B]-Λαρισέικο πόστ-[/B]

[U]Sinner Rider - Sinner Rider (2004)[/U]

Κλασσικό χέβυ μέταλ σε ένα ωραίο ντεμάκι με 5 κομμάτια. Το είχα ακούσει μιά φορά στη Λάρισα στο παλιό το χαρτ ροκ και μετά το προμηθεύτηκα :stuck_out_tongue: [U][B]Starlight[/B][/U]

[U]Black Winter - Dismal Fields of Nihilism (2004)[/U]

Γνωστοί οι Black Winter, δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αλλά σ’ αυτό το demo βρίσκεται για μένα ένα απ’ τα πιο κλασσικά ελληνικα black metal κομμάτια, [B][U]Hellenic War[/U][/B]

[U]Blustery Caveat - Promo 2005[/U]

Οι Blustery Caveat, που όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο τότε με το όνομα Blustery Cavaet κυκλοφορούν το πρώτο τους demo με 3 κομμάτια σωστά παιγμένου Brutal Death με μπόλικα grind στοιχεία, [B][U]Lechery[/U][/B]

[B][U]Jackal’s Truth[/U][/B]
[U]1997 - Dominus Silvae[/U]

[U][B]The Nameless City[/B][/U] , [B][U]Dominus Silvae[/U][/B]

[B][U]1998 - Promo 08[/U][/B]

[B][U]Acherontas[/U][/B]

Oi Jackal’s Truth αρκετά παλιότερη μπάντα πίσω στο 96-96 με άτομα που μετέπειτα ήταν μέλη σε όσες μπάντες αναφέρθηκαν στο πόστ και σε άλλες της ίδιας εποχής όπως Stardrowned,Angelknight, Mortal’s Dream, κυκλοφόρησαν 2 demo με χαρακτηριστικό ελληνικό ήχο και αρκετά πλήκτρα.

απίστευτο… θυμάμαι που το Dominus Silvae το είχα!!! άκουγα μία εκπομπή τότε στο ράδιο που την έκανε μία γκόμενα (από εκείνα τα μέρη, Λάρισα ήταν Τρικαλα ήταν Καρδίτσα ήταν δεν θυμάμαι). Και ήταν αρκετά καφρος, ακόμα και Sentinel Beast έβαζε χαχαχα! Kαι σε μία εκπομπή είχε παίξει το ντέμο των Jackals Truth τότε που βγήκε. Kαι είχα πάθει πλάκα, πολύ γαμάτοι. Το κακό της γκομενας ήταν ότι μίλαγε όλη την ώρα! :lol:

αυτό γαμάει πάντως.