Demonaz - March Of The Norse

Πολλοι φιλοι των Immortal περιμεναμε αυτο το album :D.Με τον Demonaz στα φωνητικα,τον Abbath στο μπασο,τον Ice Dale στις κιθαρες και τον Armaggeda στα drums.

Ειναι εκει εξω!!!Βουρ!

Ένα κομμάτι που είχα ακούσει πριν καμια βδομάδα εκτός του ότι μου φάνηκε σχετικά αδιάφορο με έκανε απλά να απορώ για ποιο λόγο δεν βγήκε κάτω από το όνομα των immortal. Πάντως θα ακουστεί όπως και να έχει οι Νορβηγοί είναι λατρεία

Μετά από μια αρκετά σοβαρή ακρόαση προσωπικά θα κρατήσω λίγα σημεία, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν είναι ούτε για το κοινό των Immortal και πιθανολογώ πως δύσκολα θα το ξανακούσω…

Σε γενικες γραμμές είναι ένα easy listenig metal με συμπαθητικά solo και πολλές υμνικές Bathory αναφορές αλλά δεν έχει την απαιτούμενη φλόγα και το πάθος μοιάζοντας σχεδόν ανάλατο και συνθετικά απλοϊκό.

Από εκεί και πέρα ο Demonaz είναι ο Demonaz και αυτό δεν έχει να κάνει με το March Of The Norse.

Πάνω απ’ όλα φταίει η Nuclear Blast

Εμενα σε γενικες γραμμες καλο μου φανηκε.Καλη παραγωγη,πολυ καλη δουλεια στις κιθαρες και η φωνη του Demonaz μια χαρα στεκεται.Σιγουρα οι συνθεσεις εκπεμπουν μια απλοϊκοτητα οπως ανεφερε και ο Plunderer,αλλα το σκοπο τους,να πλησιασουν δηλαδη κατα καποιο τροπο την ατμοσφαιρα Των Bathory,τον εξυπηρετουν.Αλλωστε και O Quorthon δεν ειχε και τιποτα πολυπλοκες συνθεσεις.Το μονο που με κουρασε ειναι η μονοτονια στους ρυθμους των drums…αντε ρε παιχτη,βαλε λιγο φαντασια!Το τελευταιο κομματι,το Dying Sun,ειναι γραμμενο,οπως αναφερεται και στον τιτλο του το 1998,τοτε που ο Demonaz ακουγε Fields… και gothic γενικοτερα,γι’αυτο εχει αυτη την ‘‘υφη’’.

εμενα μου φανηκε αλμπουμαρα!!!μου θυμησε και λιγο καλες εποχές bathory

Παντως αν δεν εχει ψυχη και παθος αποκλειεται να θυμιζει Bathory ο δισκος.
Ηταν δυο απο τα κυριαρχα συστατικα της μουσικης του ψηλου.

Θυμίζει, αλλά το ζήτημα είναι με ποιον τρόπο, αν δηλαδή αυτό είναι Bathory ή μια αναμασημένη πλοκή των Bathory…Αυτά τα υμνικά φωνητικά είναι ωραία δεν λέω αλλά προσωπικά δεν βλέπω κάτι πηγαίο στον τρόπο τους.

Πέραν αυτού το album είναι μια ακίνδυνη Metal διασκευή των Immortal που μπορεί εύκολα να προωθήσουν τα περιοδικά (περιμένω να δω βαθμό metal hammer :-s)

Αν θέλει κάποιος κάτι φετινό που να έχει μια δόση ψυχής για να μπορέσει να συγκρίνει ας πάει στο Mare των Kampfar…

Πέρα από 2-3 κομμάτια που (ίσως) θα μπορούσαν να είναι σε αλμπουμ Immortal, ο υπόλοιπος δίσκος μου θύμισε ένα πράγμα σαν οι Sentenced εποχής Down/Frozen να προσπαθούν να παίξουν σαν Bathory.
Συμπαθητικός δίσκος, πιο μελωδικός από Immortal, αλλά δεν θα το ακούσω και κάθε μέρα. Παρ’ολο που ΑΓΑΠΑΩ Immortal, παρ’όλο που όταν βγάζουν δίσκο κάνω σαν αγ@μητη παρθένα και ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΑ τα αλμπουμς τους, παρ’όλο που το αλμπουμ από Ι είναι απίστευτη δισκάρα, τούτο εδώ αφήνει μια περίεργη γεύση στο τέλος.

Πολύ αγάπη έπεσε… :stuck_out_tongue:

[SPOILER][/SPOILER]

Τελικα μ’αρεσε πολυ περισσοτερο απ’οτι περιμενα…Και θεωρω πως εχει αρκετο feeling με τιγκα επικουρα.Ευχαριστη εκπληξη!

Του είχα δώσει 2-3 αυτιές λίγο καιρό αφότου “κυκλοφόρησε” και το είχα παρατήσει αφού δεν με τράβηξε και τόσο + του ότι είχαν βγει και πιο ενδιαφέροντα πραγματάκια τότε. Αν και οι καλές κυκλοφορίες συνεχίζονται το ξανάβαλα μια σήμερα και μου φάνηκε μια χαρά. Επικοι Bathroy στο πιο heavy metal με πιο καθαρή παραγωγή αλλά αρκετό feeling. Δε νομίζω να το λιώσω στις ακροάσεις ποτέ αλλά δεν με χαλάει να παίζει που και που.

Dying Sun μεγάλο κομμάτι

Πάντως το παγωμένο αίσθημα των Bathory το αναπαράγουν πολύ καλά.

ρε σεις,αυτο εδω ειναι γαματο !!

Νταξει εγω ειμαι και αμπαλος,δλδ ακουω δν ακουω συνολικα καμμια 20αρια “ακραιους” δισκους τη χρονια .Επισης εχω χρονια να ακουσω καποιο Ιμμορταλ αλμπουμ, ετσι δν ξερω αν ειναι αναμασηματα κτλ κτλ.

Με αυτα τα δεδομενα λοιπον ,το March Of The Norse ειναι γενικα απο τα πιο ωραια πραγματα που χω ακουσει φετος.Επικο,γεματο ριφφς,γαματες μελωδιες,χεβυ σολος,φοβερα εθιστικες κομματαρες οπως το a son of the sword και το ομωνυμο κτλ κτλ.

Τα μονα αρνητικα στοιχεια που βρισκω ειναι πως ειναι πολυ “επιπεδο” και ολα τα κομματια εχουν πανομοιοτυπη κοψια μεταξυ τους ,αλλα κλαιν, σπερνει imo !! 8)