DevilDriver - Beast

O δίσκος επίσημα κυκλοφορεί στις 22 του μήνα, ενώ μπορείτε να τον ακούσετε όλο στο myspace της μπάντας -> http://www.myspace.com/devildriver

H αλήθεια είναι ότι στα πρώτα ακούσματα δεν μου είχε πει κάτι, περισσότερο μου φαινόταν ως μια πιο ανευρη βερζιον του Last Kind Words, και γενικά μου χε κακοφανεί που έκοψαν τα πιο μελωδικά στοιχεία που είχε το προηγούμενο. Αυτό το τελευταίο ακόμα με ψιλοχαλάει, αλλά κατά τα άλλα, μετα από κάποιες ακροάσεις ο δίσκος μου έκατσε πολύ καλύτερα και τώρα είναι στην περίοδο του λιωσίματος.

Κιθάρες αγριεμένες ως συνήθως, φωνητικά τίγκα στην πόρωση και μια δίκαση που στα αυτιά μου ακούγεται απίστευτα πορωτική. Δεν ξέρω αν είναι θέμα της παραγωγής ή επειδή παίζει απλά, ουσιαστικά και πολύ δυνατά, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι τα πιο πορωτικά ντραμς που έχω ακούσει -στο συγκεκριμένο στυλ τουλάχιστον- μετά από εκείνα των Lamb of God.

Στα των κομματιών, υπάρχουν δυο-τρια που δεν μου κολλάνε τόσο και μου φαίνονται κάπως αδιάφορα, αλλά το σύνολο ακούγεται πολύ δυνατό, με τα Dead to Rights, Bring the Fight και Hardened να λειτουργουν ιδανικά για το ξεκίνημα, τα Shitlist και Crowns of Creation να θυμίζουν κάτι από το Pray for Villains, το You make me Sick με το σχεδόν πιασάρικο ρεφραιν, το Blur με το τρομερό breakdown και την απίστευτη, με όλη τη σημασία της λέξης, επανεκτέλεση του Black Soul Choir των 16 Horsepower, το οποίο όσο αγνώριστο το έκαναν, άλλο τόσο σπέρνει.

Επίσης πριν μερικές μέρες βγήκε και το βιντεο κλιπ του Dead to Rights


…τo βιντεο δε λέει και τίποτα, αλλά ούτε πρώτη φορά είναι, ούτε τελευταία. Το κομμάτι πάλι είναι για τρελό κοπάνημα.

και γω στις πρωτες ακροασεις ειμαι

δεν μου χει κανει εντυπωση

γουσταρα πολυ το προηγουμενο τους
με τα μελωδικα και πιασαρικα σημεια
(resurrection blvd ΕΠΟΣ!)

αλλα αυτο δεν με εχει κερδισει ακομα
θα συνεχισω για να βγαλω ενα τελικο πορισμα…

Έγραψα 2-3 πραγματάκια για αυτό στο θέμα με τις νέες κυκλοφορίες πριν καμιά βδομάδα.

Βασικά θα συμφωνήσω με τους αποπάνω. Πρώτες ακροάσεις πολύ μουδιασμένες, αρκετή επιθετικότητα λιγότερα μελωδικά σημεία. Δεν μου άρεσε στις 2-3 πρώτες φορές που το άκουσα αλλά αφού το παράτησα για μερικές μέρες και το ξαναέβαλα χθες μου φάνηκε κάπως πιο καλό και σιγά σιγά με κερδίζει. Πάντως καμιά σχέση με το προηγούμενος του (και ίσως και καλύτερο).

τα you make me sick και black soul choir όντως ξεχωρίζουνε , τα υπόλοιπα απλά παίζουν και περνάνε… :-k

ειπε ο Φραπές :?