Dio 6/6/2006 στην ριζούπολη

Λοιπόν,

Να λέμε και κάποια πράγματα με το όνομά τους.

Μιλάμε για επιχείρηση που διοργανώνει τις συναυλίες. Κάθε επιχείρηση ρισκάρει και επενδύει. Λειτουργεί με ένα περιθώριο κέρδους και τα σχετικά. Ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που από το πρώτο λειτουργικό έτος έχουν κέρδη. Γιατί η κάθε χ εταιρεία να περιμένει να βγάλει ένα σωρό λεφτά από ΜΙΑ ΜΟΝΟ διοργάνωση?

Δεν έχεις τα κότσια, την υποδομή?Μην το κάνεις. Ξεκίνα από κάτι που μπορείς να ελέγχεις, κάτι μικρότερο. Στην Ελλάδα όλους μας τρώει η μεγαλομανία και μας παθιάζει το εύκολο και γρήγορο χρήμα. Αν ήταν εύκολο και απλό όλοι θα διοργανώναμε συναυλίες. Όλοι θα ήθελαν εύκολα φράγκα.

Ενστάσεις.
α. Στις συναυλίες δεν πάνε μόνο φοιτητές, άνεργοι ή αργόσχολοι. Πάνε και εργαζόμενοι, άνθρωποι με υποχρεώσεις που μπορεί να είναι και από επαρχία. Η πραγματοποίηση του festival καθημερινή σε αναγκάζει να εξαντλησεις όλα τα χρονικά περιθώρια που έχεις για να πάρεις εισιτήριο γιατί η πιθανότητα να σου μείνει στο χέρι είναι μεγάλη.

β.55 Ευρώ εισιτήριο? Από που και ως που για αρχικά 3 ξένες μπάντες? 60 (που πάλι ήταν πάρα πολλά) είχαν Sabbath με Velvet Revolver και Black Label Society. Είναι πάρα πολύ ακριβό. Επίσης, σχετική επαφή να έχεις με τα οικονομικά η πτώση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό υποδεικνύει κοροϊδία. Αν το event είναι βιώσιμο και με μισό εισιτήριο τότε υπήρξε προσπάθεια για ΧΟΝΤΡΗ αρπαχτή.

γ. Η προσφορά του διπλού εισιτηρίου δεν έχει πολύ καιρό που έγινε και πάρα πολλοί το έμαθαν τις τελευταίες 2-3 μέρες. SORRY κιόλας που δεν σκοτώθηκαν να πάρουν εισιτήριο αμέσως αλλά πρώτα να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

δ. Όποιος άνθρωπος έχει επιδερμική σχέση με το metal στην Ελλάδα και παρακολουθεί τις συναυλίες αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα group καλώς ή κακώς δεν μπορούν να μαζέψουν πάνω από 5.000 με 6.000 κόσμο. Αν ήθελε να γεμίσει τη Ριζούπολη θα έπρεπε να φέρει τους Metallica ή τους Maiden. Αν δεν το είχε αυτό υπ’ όψη της τότε μιλάμε είτε για αφέλεια ή για ασχετοσύνη).

Το θέμα είναι ότι γίναμε για μια ακόμα φορά ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ. Κρίμα. Καλά θα κάνουν να μην ξαναπατήσουν σοβαρές μπάντες στην Ελλάδα. Δεν αξίζει τον κόπο.

Και με τις συνθήκες που γίνονται τα περισσότερα events να ακυρωθούν όλα γιατί σα βλάκες πληρώνουμε για να ταλαιπωρούμαστε. Έλεος.

Εγώ θα ήθελα να απευθύνω μία ερώτηση στην διοργανώτρια εταιρία:
Μέχρι τη στιγμή που απαφασίστηκε η ακύρωση του φεστιβάλ ποιά ήταν η προπώληση των εισιτηρίων;

Το πόσο ξενέρωσα δε λέγεται…

Καλή ερώτηση…Ποιά;

filos,steilto email auto stis enlogo etairies

55 ευρώ εισιτήριο είναι απίστευτο για τα Ελληνικά δεδομένα και για το συγκεκριμένο billing. Οι γνωρίζοντες την ιστορία των συναυλιών στην χώρα μας μπορούν να καταλάβουν ότι ο DIO, καλός, άγιος, Θεός, αλλά δε μπορεί να στηρίξει ένα φεστιβάλ μόνος του. Το 2003 μάζεψε ολομόναχος 4000 άτομα, αλλά αυτό συνέβη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν άλλες συναυλίες εκείνο το καλοκαίρι, για να πάει κόσμος. Όταν τώρα κάποιος πρέπει να μοιράσει τον προυπολογισμό του σε 5 συναυλίες, θα το σκεφθεί πολύ για το πού θα πάει.

55 ευρώ και μπαίνουν δύο άτομα είναι παγκόσμια πρωτουπία, να μη πώ κοροηδία. Δε πήγε καλά η προπώληση και κάνουμε αυτή τη πατέντα μήπως γεμίσει η Ριζούπολη. Αυτά δε γίνονται ούτε στη Ζιμπάμπουε. Το σκεπτικό γεμίζουμε το στάδιο και μετά τους τα πέρνουμε από τα νερά, μπύρες, αναψυκτικά, φαγητά, μπλούζες αλλά και από κερματοδέκτες που θα μπούν στις χημικές τουαλέτες, είναι απαράδεκτο. ΓΙατί να μην είναι από την αρχή το εισιτήριο στα 27 ευρώ και έγινε στη συνέχεια το 2 σε 1? Εγώ ας υποθέσουμε δεν έχω κάποιον να πάω για να μπούμε παρέα τί θα κάνω? Θα αναζητώ άτομο στην είσοδο για να μπούμε μαζί?

Τέλος, δεν έχει ακουστεί τίποτα για την επιστροφή εισιτηρίων. Θα δωθούν όλα στο έπακρο ή θα κρατηθεί κάποια προμήθεια? Και καλά για τις υπηρεσίες που προσέφερε το Metropolis?

Αρχίσαν να σκάνε τα κανόνια!!!χαχαχαχαχα!
Άντε,σειρά της DIDI τώρα…
Μα πόσο μαλ… είναι ;;;;

S11 σε εξουσιοδοτώ να το στείλεις αν συμφωνείς με αυτά που λέω… :wink:

…apla gia tb istoria n anaferw oti h aenima einai h etairia p diwrganwnei k tis sunaulies tn scorpions/withsnake k deep purple…

Eγώ πάντως αν ήμουν στους Ιn Flames και ξανάκουγα Ελλάδα θα γέλαγα…

ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Ξέρει κανείς πως θα γίνει με την επιστροφή των εισητηρίων και αν θέσουν κάποιο χρονικό όριο μέχρι να πάμε Μετρόπολις??

Όμως εγώ ξαναρωτάω γιατί sto banner έγραφε πως η προφορά 2 ατόμων, 1 εισητήριο γίνετε από τα Μετρόπολις και όχι από τις διοργανώτριες εταιρίες???
Επείδη δεν ξέρω από οργανώσεις συναυλιών μου ακούγετε λίγο περίεργο.

H Deep Purple πάει σίγουρα για ακύρωση γιατί το εισιτήριο είναι 50 ευρώ και τους βλέπουμε κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια. Την scorpions/withsnake την διοργανώνει μόνο στην Θεσσαλονίκη. Δεν έχω δεί/ακούσει να την διοργανώνει η εν λόγω εταιρία στην Αθήνα. Βασικά δεν ξέρω καν ποιος θα τους φέρει στο Καραισκάκη ούτε με τί κόστος.

Πάντως το σκεπτικό τους ότι με 3 συναυλίες να βγάλουμε τα έξοδα των 5 επόμενων χρόνων είναι απαράδεκτο. Αντί να κινηθούν στα πλαίσια του ανταγωνισμού και να χτυπήσουν στα ίσα την DIDI Music μειώνοντας τις τιμές τους, τις έχουν 50% ακριβότερα. Δέχομαι ότι η DIDI Music έχει δικό της χώρο και μπορεί να μειώσει αισθητά το κόστος. Αλλά από την άλλη η aenima πρέπει να πάρει κάποιο ρίσκο. Την χάλαγε μόνο ο DIO στον Λυκαββητό? Ένα ωραίο Σάββατο, μαζί με κανά δυό ακόμα συγκροτήματα υπό τη μορφή mini festival. Κάνε τη δοκιμή, που είσαι νέα εταιρία στο χώρο, και μετά βλέπουμε του χρόνου για το super-duper festival. Tα ίδια πήγε να κάνει πέρσυ και η εταιρία του Gagarin (δε θυμάμαι όνομα) και πάτωσαν όλες οι συναυλίες της.

Τίποτα μωρέ, αυτά είναι διαφημιστικά τρυκ. Απλά η προπώληση γινόταν είτε στα Μετροπολις ή στα Village Cinemas. Ποιός άνθρωπος θα πήγαινε να στηθεί δύο ώρες στην ουρά στα village για να πάρει εισιτήριο, το οποίο υποψιάζομαι ότι είναι από αυτά που τυπώνουν επιτόπου. Απλά επειδή όλοι πήγαν στα Μετρόπολις που βολεύεουν καλύτερα, έκαναν και καλά την προσφορά τα Μετρόπολις. Τί να βγούν να πούν ότι την πατήσαμε και κάνουμε ότι μπορούσε να συμαζέψουμε τα ασυμάζευτα?

Εδώ που τα λέμε ήταν λίγο αταίριαστα τα συγκροτήματα αν και εγώ τα γούσταρα όλα τα γκρουπς του x-fest.

Δηλαδή αν ανακοίνωναν π.χ. ότι βγαίνει από το biling ο Dio, δεν θα βοηθούσε τους πιο “hardcore” να έρθουν αφού τους χάλαγε ο Ντιο??? :-k

Παιδιά προσοχή όλοι! Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά νομίζω ότι σίγουρα θα χάσουμε κάποια λεφτά! Και καλά εγώ ας πούμε μοιράστηκα τα λεφτά με έναν φίλο μου. Εκείνοι όμως που πληρώσανε 55άρια… Ετσι κι αλλιώς ξέρετε τι γίνεται πάντα με την επιστροφή χρημάτων όταν ακυρώνεται μία συναυλία…

Συνήθως όταν η συναυλία ακυρωθεί, πριν γίνει, επιστρέφονται όλα τα χρήματα. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η επιστροφή των χρημάτων στο open air του 2004. Αν τώρα γίνει η συναυλία και ακυρωθεί πριν τελειώσει τότε μπλέκονται τα πράγματα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του διοργανωτή να δώσει (αν δώσει) ότι θέλει.

Πάντως καλό θα ήταν από τη στιγμή που το Team της Aenima έκανε κάποιες δηλώσεις σε αυτό το forum να απαντήσει και σε κάποιες ερωτήσεις πού έχουν τεθεί. Π.χ ποιά ήταν η προπώληση, πιο καθαρές διευκρινίσεις από αυτές πού αναφέρονται στο site για την επιστροφή των χρημάτων. Εκτός βέβαια κι αν κάποιος έκανε πλάκα…

αντε να 3αναρθουν τωρα και οι αλλοι να πουμε που 3 φορες ακυρωθηκαν.στα 50 τους θα ερθουν να πουμε και μετα απο reunions και μαλακιες.σημερα εχασα 4ο θεμα στη φυσικη απ τη στεναχωρια μου…απιστευτη ξενερα.μονο να μεταναστευσουμε μας μενει…

Δε λέω απίστευτη ξενέρα-αλλά μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τις προτεραιότητες σου όσο προλαβαίνεις?

ουτος η αλλος δεν το ελυνα… :stuck_out_tongue:

edit:και καποιος να βγαλει το μπανερ στο ροκιν που διαφημιζει τη συναυλια…

Τα λεφτα λογικα δε θα χαθουν,εγω ειχα παρει εισιτηριο για το March Metal Day που ακυρωθηκε (απ’το γκαντεμικο το Μετροπολις το’χα παρει κιολας!) κ μου δωσαν ολα τα λεφτα πισω

Έχει δίκιο, αυτό είναι βασανιστήριο.

Όσο για την επιστροφή αν μάθετε μέχρι πότε θα γίνονται οι επιστροφές και που, δηλαδή στο ισόγειο ή κάτω στα DVD, πείτε.