Dirty Beaches - Badlands (2011)

οι dirty beaches είναι το μουσικό όχημα του alex zhang hungtai από το montreal του καναδά, και το ντεμπούτο τους πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές μαρτίου.
θα προσπαθήσω να μιλήσω για το περιεχόμενο του δίσκου με μια ιστορία:

έστω ότι έχεις αποφασίσει να πας οδικώς στην california, και κάποιο βράδυ περνάς από μια παλιά παράκαμψη της route 66.κουρασμένος από την οδήγηση όλης της ημέρας, αποφασίζεις να βγάλεις τη νύχτα σε ένα παλιό ξενοδοχείο που βρήκες κάπου στη μέση του πουθενά.ενώ έχεις ήδη κοιμηθεί, ακούς κάποιους θορύβους από μουσική στο ισόγειο.τελικά το ξενοδοχείο αυτό ήταν στοιχειωμένο, και κάθε βράδυ φαντάσματα blues μουσικών από τα early 60’s και από ακόμα πιο πριν, μαζεύονται για να συνεχίσουν αυτό που με τόσο πάθος λάτρεψαν στη ζωή τους.στα φωνητικά, το πνεύμα του elvis presley…

νομίζω πως το στοιχειωμένο ρετρό blues των dirty beaches μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο έτσι.όσοι αγάπησαν τον περσινό δίσκο του dax riggs (ξέρετε ποιοι είστε), επενδύστε άφοβα.shoegazers/blueas-άδες και λοιποί επίσης.οι υπόλοιποι ρίξτε μια αυτιά, αλλά δε σας εγγυώμαι τίποτα!

Speedway King

True Blue

βασικά είναι δισκάρα.και όσες φορές το ακούω, τόσο περισσότερο κολλάω.σίγουρα ό,τι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι στιγμής από το '11.
μη δίνετε σημασία.απλά είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτό το bump πριν το αφήσω να αδικοχαθεί στα βάθη του φόρουμ. :stuck_out_tongue:

Με είχε ψήσει η ομοιότητα που αναφέρεις με Dax Riggs. Έχει κυκλοφορήσει σε καλή ποιότητα;(γιατί βρήκα ένα σάπιο 30 mb-που εκτός αν είναι πολύ μικρός δίσκος(ep πρακτικά) θα είναι σε σκατά ποιότητα).

η αλήθεια είναι πως η καλύτερη ποιότητα στην οποία το έχω βρει είναι σε 158 kbps.βέβαια ο δίσκος είναι έτσι κι αλλιώς τίγκα στα reverbs και στη “βρωμιά”, αλλά και πάλι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή ποιότητα.
η διάρκεια του δίσκου είναι μικρή έτσι κι αλλιώς.κάτι λιγότερο από μισάωρο.έχει όμως κάτι κομμάτια όπως το ‘lord knows best’, τα οποία θεωρώ ότι οι φανς του riggs θα τα λατρέψουν.

bump, γιατί πέραν του ότι το “badlands” είναι τρελή δισκάρα, οι/ο dirty beaches έκαναν/-ε και μια διασκευή σε johnny cash:

http://www.youtube.com/watch?v=25d_XGHiPA8

εδώ το original, για όσους δεν το γνωρίζουν:

http://www.youtube.com/watch?v=crdYfK7Hv2g

σκέτη καύλα.