Dirty Saints & Schema LIVE @ STOA Bar [Saturday.02.November]

Οι Dirty Saints επιστρέφουν

Η συναυλιακή είδηση του μήνα (μην πω και του εξαμήνου, δηλαδή ποιου εξαμήνου, του χρόνου όλου!) είναι ότι οι Dirty Saints επανασυνδέθηκαν και όχι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάζονται για συναυλία στις 2 Νοεμβρίου στη Στοά, με ελεύθερη είσοδο.

Η πιο γκαζωμένη και εμπνευσμένη μπάντα της πόλης που έφτασε μέχρι τις σελίδες του βρετανικού (και στριμμένου) μουσικού εντύπου ΝΜΕ, επιστρέφει για να υπενθυμίζει ότι το γκαράζ και το πανκ όχι απλώς δεν πεθαίνουν, αλλά χτυπάνε επίμονα την πόρτα μας, γιατί έχουν να πούνε και άλλα.
Οι Dirty Saints δημιουργήθηκαν κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80 και με το επτάιντσο «Hi!» κυριολεκτικά ταρακούνησε την ελληνική μουσική σκηνή. Το 1992 έβγαλαν το Elf, το οποίο για το γράφοντα είναι ένα από τα πέντε κορυφαία lp της ελληνικής, αγγλόφωνης μουσικής σκηνής, κάπου δίπλα στο Heatwave των Last Drive, το πρώτο των Echo Tattoo, το επτάιντσο «Kick Inside» των Honeydive και το «Motorpsycho» των Deus X Machina. Οι Dirty Saints δεν έβγαλαν άλλο άλμπουμ, εκτός από συμμετοχές σε συλλογές (μια από αυτές είναι και η ιστορική Toxic babies in rock ‘n’ roll land»).

Μαζί τους σε αυτή την επιστροφή, θα είναι και οι Schema.

ε, γενικά όποιος/α είναι Γιάννενα,δεν το χάνει.

http://www.rocking.gr/agenda/2013/11/2/11419/

ΕΙΧΑ ΤΟ ELF LP ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΑΛΟ ΔΙΣΚΑΚΙ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Κ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ,ΝΑ ΠΑΤΕ.
ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΑΖΕΤΕ.

Παίζουν Deus ex Machina εδώ το Σάββατο άμα δεν παίζαν θα ανέβαινα.

Το live ήταν πολύ ιδιαίτερο και συναισθηματικά φορτισμένο.

Οι [B]Dirty Saints[/B], μετά από 20 χρόνια απουσίας, και με μόνο 3 πρόβες, όπως οι ίδιοι μας είπαν, θυμήθηκαν κάτι από τις παλιές τους δόξες.

Η “[I]Στοά[/I]” ήταν ασφυκτικά γεμάτη (πρώτη φορά την έχω δει έτσι) και ο κόσμος που ήρθε να δει και τις 2 μπάντες, πραγματικά δεν πίστευε αυτό που γινόταν. Παλιά φιλαράκια ξανασυναντήθηκαν, και γιατί να το κρύψουμε, έπεσαν και μερικά δάκρυα από τα μέλη του συγκροτήματος.

Η φάση θύμισε σκηνικά από ταινίες με γερόλυκους καλλιτέχνες να “σκάνε μύτη” στο συναυλιακό χώρο με με μαύρο γυαλί και από πίσω τους κάμερες και φωτογραφικές. Και όντως, έτσι έγινε. :stuck_out_tongue:

[SPOILER][/SPOILER]

Πολύ κέφι, πολύ συγκίνηση, πολύς κόσμος, αλλά υπερβολική κάπνα.

Και έπειτα ήρθε η σειρά των [B]Schema[/B], οι οποίοι “κράτησαν” το live. Όπως πάντα, οι [B]Schema[/B], είναι αξιοπρεπείς τόσο στον κοινωνικό όσο και στο μουσικό τομέα. Κατ’επέκτασιν, έδωσαν μία δυναμική εμφάνιση, η οποία “έκλεισε” πολύ όμορφα τη βραδιά του Σαββάτου. Πλέον, αναμένουμε τη δουλειά τους που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα. Μέχρι τότε, λέμε κάνα τραγουδάκι στα κρυφά… :stuck_out_tongue:

[SPOILER]
[/SPOILER]
[B]Schema [/B]- Broken Angels
[B]Dirty Saints[/B] - I Was A Boy