Discharge

Ψάχνωντας στο search δεν βρήκα κάποιο thread για τους Discharge, και νομίζω ότι αξίζουν ένα δικό τους thread.

Δημιουργήθηκαν το 1977 στην Αγγλία και έκτοτε είναι μαζί μας ενίοτε με κάποια διαλείμματα.
Ίσως η πρώτη μπάντα που έπαιξε crust με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, συνδυάζοντας το punk, το hardcore, το heavy metal (το NWOBHM κυρίως), τους Motorhead, και κάποιες πρώιμες μορφές thrash/extreme metal (Venom, Hellhammer κλπ).
Επίσης στους Discharge οφείλεται και ο όρος D-Beat (παρόμοιος με το crust), όπως και τα ονόματα πολλών μετέπειτα συγκροτήματων επηρεασμένων από τους Discharge όπως Disfear, Disrupt χρησιμοποιώντας το πρόθεμα Dis- σαν φόρο τιμής για το συγκρότημα.

Το ΕΡ “Why?” (1981) και το άλμπουμ “Hear Nothing See Nothing Say Nothing” (1982) είναι αυτά που τους έκαναν γνωστούς στο πιο ευρύ κοινό, συνδυάζοντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μικρά κυρίως σε διάρκεια κομμάτια, έντονα παραμορφωμένος ήχος στην κιθάρα και το μπάσο και βίαια “φωνακλάδικα” φωνητικά.
Δίσκοι-σταθμοί για το punk, το hardcore, και το (ακραίο κυρίως) metal. Metallica, Anthrax, At The Gates, Carpathian Forest, Napalm Death, Sepultura μεταξύ των συγκροτημάτων που έχουν διασκευάσει κομμάτια των Discharge, και τους αναφέρουν ως κύριες επιρροές τους.
Το 1986 κυκλοφορόντας το άλμπουμ “Grave New World” προσπάθησαν να αλλάξουν τον ήχο τους σε πιό heavy metal μονοπάτια, όμως κατά την γνώμη μου απέτυχαν παταγωδώς, όπως και στα άλμπουμ “Massace Divine” (1991), “Shootin’ Up The World” (1993) (σε πιό thrash καταστάσεις).
Το 2002 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Discharge” επιστρέφοντας στον γνωστό τους ήχο με ένα μπόλιασμα με punk/crossover thrash αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Και πιο πρόσφατα το 2008 κυκλοφορόντας το άλμπουμ “Disensitise” στο ίδιο ύφος, με λιγότερα thrash στοιχεία, επιστρέφοντας για τα καλά στον παλιό τους ήχο.

Ένα συγκρότημα που επηρρέασε πάρα πολλά είδη του metal και το punk/hardcore και έχουν κερδίσει επάξια τον σεβασμό της metal (αυτό μας/σας αφορά κυρίως :p) σκηνής και που αξίζει να ασχοληθεί κάποιος έστω και μόνο απο περιέργεια.

Υ.Γ. Προσπάθησα η παρουσίαση να έχει εναν ενημερωτικό/πληροφοριακό χαρακτήρα και όχι οπαδικό :stuck_out_tongue:

/Discuss :smiley:

Μπαντάρα από τις λίγες. Σχολή ολόκληρη. Κάποια στιγμή θα επεκταθώ παραπάνω

Να προσθέσω μόνο το εξής σημαντικό, ότι από το 2003 στα φωνητικά της μπάντας βρίσκεται ο Rat, τραγουδιστής των ιστορικών Varukers (30 χρόνια συμπλήρωσαν φέτος), ο οποίος αντικατέστησε τον κύριο τραγουδιστή Cal, βασικό, σημαντικό μέλος της μπάντας που συμμετείχε στους σημαντικότερους δίσκους της.

η μεγαλύτερη αγγλική πανκ/χαρντκορ μπάντα.έτσι απλά.επηρέασαν τα ΠΑΝΤΑ.

Εβγαλαν το D-beat. Χρειαζεται να πουμε περισσοτερα?

Μεγαλη μπαντα.