Divine Element - Divine Element

Τα παλικάρια κάναν Self Promotion στο Groups And Artists αλλά δεν το τιμήσαν και πολλοί. Πάλι καλά που είχα προλάβει να το κατεβάσω για τσεκάρισμα πριν θαφτεί κάτω από τόνους ανούσιων, παρακμιακών Bumps και τελικά ήρθε η ώρα του να το τιμήσω. Αποφάσισα ότι αξίζει δικό του Thread και ελπίζω να μην πάει και αυτό άπατο.

Εξαιρετική πρώτη δουλειά από τους Divine Element που δείχνουν συγκρότημα πολύ συνειδητοποιημένο σε αυτό που κάνει αλλά έχει και την καύλα του νεοεμφανιζόμενου μουσικού που έχει φιλοδοξίες και όνειρα. Ελληνικό Black Metal λοιπόν με ξεκάθαρα απενοχοποιημένες Heavy Metalικές τάσεις που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του, ζεστός ήχος και με πολλές επικές και ατμοσφαιρικές στιγμές(κανένας αρνητικός χρωματισμός σε κανένα από αυτά που είπα), δουλεμένες σύνθετες κομματάρες με μεράκι, αγάπη και επαγγελματισμό.

Το έχω ακούσει 5 φορές αλλά σε μερικά πράγματα η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται. Όλα τα τραγούδια είναι ύμνοι με προσωπικά αγαπημένο το A Day for the Hunter, A Day for the Pray και από σημεία η εισαγωγή του Dawn Of Battle(προσωπικά τα στρώμα που απλωνουν τα πλήκτρα πίσω από αυτό το καλπάζων φολκίζων μειντενομπλάκ εμβατήριο μου φέρνει λίγο σε Negura Bunget όπως και διάφορα άλλα ατμοσφαιρικά σημεία του Album, πείτε και οι πιο ειδικοί στον ήχο) και το δεύτερο μισό του Fall Of Purity μετά την επαναφορά από το 4ο λεπτό και μετά. Υπάρχει και μια γαμάτη διασκευή στο Ancient Pride(Necromantia).

Μη διστάζετε, δε δαγκώνει ούτε θα μολυνθεί και κάνα αυτί αν παρατήσετε για λίγο τα καινούργια Nevermore, Rotting Christ, Pain Of Salvation, Anathema κτλ, το πολύ να χάσετε 3 τέταρτα από το χρόνο σας.

Λόγω οικονομικών δεν πολυεπιδίδομαι στο σπορ της αγοράς αλλά αυτό θα το τιμήσω με την πρώτη ευκαιρία γιατί είναι συγκρότημα που αξίζει να στηριχτεί και το Cd αξίζει τα λεφτά του.

http://www.myspace.com/divineelement

Στο Group And Artists υπάρχει και αυτό -> κλικ το Thread που το συγκρότημα δίνει δωρεάν το Album για τέστ Ντράιβ.

ναι ρε αδερφέ, θα αφήσουμε όλοι τα Anathema, Pain Of Salvation και Nevermore για να ακούσουμε black metal.

ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Το πα και στο άλλο θρεντ. Αυτό είναι το σωστό Εάλω για μένα.
Και το σωστό στύτζιαν φόρσες για να μην ξεχνιόμαστε.

Και το σημαντικότερο: Δεν ξεφτίζει παρότι το ακούω εδώ και κάμποσο καιρό (όχι σερί).

Πολύ καλό άλμπουμ. Να μπει ο Έλεμεντ να μας πει αν και από που θα μπορούμε να το αγοράσουμε και αν θα παίξει και κάνα λάιβ.

Στηρίζω.

Δε νομίζω πως κανείς καταλαβαίνει τι εννοείς, αλλά αφού στα λέει, δεν είναι κρίμα να μη διαβάζουμε προσεκτικότερα?

Νταξ, αν το πρόβλημα είναι τα φωνητικά, ότι είναι εγχώριο και do it yourself, τι να πω.

Τα είπα και στο άλλο θρέντι, πολύ καλό και με κέρδισε, αν και το άκουσα μόνο 4-5 φορές, αλλά θα επανέλθει.

ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το να περιμένεις να ασχοληθεί με black metal κάποιος που ακούει “ειδικά” τους τελευταίους δίσκους anathema / pain of salvation, αλλά και nevermore είναι κάπως παράδοξο ως αφελές.

όπως και το αντίστροφο μουσικά θα ήταν παράδοξο.

Outshined με παρεξήγησες λίγο. Αυτά τα ανέφερα γιατί είναι και οι μεγάλες κυκλοφορίες προς το παρόν της χρονιάς. Δεν ήταν μεμπτο ως προς τις κυκλοφορίες απλά προς την τάση να χώνεται όλος ο κόσμος σε αυτές αγνοώντας ότιδήποτε άλλο. Θα μπορούσε κάλιστα να είναι και κάνα Dimmu Borgir στη θέση τους απλά δεν έτυχε να κυκλοφορεί τώρα. Ούτε είπα να πά να πετάξουν τα Cd αν τυχόν και τα αγόρασαν. Από εκεί και πέρα είναι δίσκος που δεν απευθύνεται σε σκληροπυρηνικά Black κοινό και θα μπορούσε να το εκτιμήσει κόσμος που δεν ανήκει αποκλειστικά εκεί όπως γίνεται καλή ώρα με τους Rotting Christ. Αυτό μονο. Στο κάτω κάτω δεν κοστίζει και τίποτα ένα κλίκ

Ναι βρε άνθρωπε, δεν σε παρεξηγώ, απλά λέω ότι κάνουμε λάθος συνειρμούς μερικές φορές που οδηγούν σε λάθος παραδείγματα.

Δεν κρίνω προφανώς την ποιότητα του δίσκου γιατί δεν το έχω ακούσει και δεν έχω ιδιαίτερη γνώση ή τάση αν θες προς τον χώρο στον οποίο κινούνται. Μακάρι τα παλικάρια αν αξίζουν να βρουν την αντίστοιχη αναγνωριση.

Το να πει κάποιος πως αυτό είναι το black metal που θέλει και όχι αυτό του “ΕΑΛΩ”, οπότε να αναζητήσει κοινούς ακροατές το καταλαβαίνω. Το να χρεώνει την αδιαφορία ως προς έναν black metal δίσκο σε ανθρώπους που ακούνε Pain Of Salvation, Anathema, ακόμα και Nevermore μου ακούγεται υπερβολικό και λανθασμένο ως συλλογισμός.

Και το ΕΑΛΩ αμφιβάλλω αν έχει ιδιαίτερη σχέση με black metal. Τουλάχιστον δεν μου ακούγεται εμένα ως τέτοιο (όχι ότι με ενδιαφέρει κιόλας). Οι Rotting Christ έχουν κερδίσει με τα χρόνια το να θέλει ο ακροατής του γενικότερου χώρου να ακούσει τις δουλειές τους, έστω και για να έχει άποψη. Μπάντες σε πιο underground επίπεδο πρώτα πρέπει να κάνουν το θόρυβο στο δικό τους χώρο και μετά να αναζητήσουν οπαδούς από άλλα είδη.

βασικά υπεραναλύουμε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (αν και any publicity is good publicity:p).

Οι Divine Element παίζουν “μεσογειακό” black metal (ας μην το πούμε “ελληνικό” μιας και οι νεότερες ελληνικές bm μπάντες όπως οι Naer Mataron διαφοροποιούνται, και ας χοντρύνουμε αυτό το μπακάλικο ορισμό βάζοντας και το πρώτο moonspell μέσα ασπούμε).
Αυτό το ιδίωμα ποτέ δεν είχε μεγάλη σχέση με τον ήχο των mayhem/darkthrone κλπ. πάντα ήταν πιο “προσιτό” στο μέσο ακροατή. Άρα δεν είναι ντεφάκτο κάτι που απευθύνεται σε κάποιο “συγκεκριμένο” σκληροπυρηνικό ακροατήριο.

Όσοι γνωρίζουν αυτό τον ήχο, τους αρέσει, και απογοητεύτηκαν από τα τελευταία άλμπουμς των -μεγάλων- Rotting Christ και Varathron (δεν έχω ακούσει τα πρόσφατα Necromantia), εδώ είναι σίγουρο πως θα γουστάρουν, γιατί έχει σπουδαίες ψυχωμένες ριφάρες και έμπνευση.

(α και σε κάποιο σημείο πέτυχα μια μελωδία που μου θύμιζε wolves in the throne room αλλά δε θυμάμαι τώρα σε ποιό κομμάτι)

ψήθηκα…

Πολύ όμορφο δισκίο. Τα αφτιά μου άκουσαν πολύ Airged L’ Amh, με αρκετά black-ίζοντα στοιχεία σε φωνή & μουσική. Δηλαδή, αούα!

Αρκετά προσεγμένος δίσκος με κανα δυο ακροάσεις και ξεχωρίζουν τα ριφφς εξ’αρχής. Ε, κοντά στα εμπνευσμένα 90’ς των RC, αλλά φυσικά δεν στέκεται εκεί από θέμα επιρροών. Ωραίες ιδέες και το Dawn Of Battle επικότατη κομματάρα.
Χέβι.

εδιτ: και από artwork φαίνεται σούπερ.

Ωραιοτατο το αλμπουμακι !

http://www.myspace.com/admczeroseven

Τραγουδιαρης των Revolting Breed,φιλαρακι και εξαιρετικος γραφιστας !

Σώπα ρε! Είναι κορυφή ο Μπαμπού. Και ετοιμάζεται ένα cd που τραγουδάει που αναμένεται να τα σπάει επιεικώς.

*ένα σόρρυ στον Darth. παρασύρθηκα, αλλά θεώρησα λίγο τις συγκρίσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας.

Άσε ρε να τσιμπήσει και κάνας :p:p

Μόνο εμένα δε με τρέλανε ιδιαίτερα?

Ωπ!!! Πώς δεν το είδα αυτό… Ευχαριστούμε Bleedin για την “κριτική” και τους υπόλοιπους για τα σχόλια, μιας και τον τελευταίο καιρό δεν είδαμε πολλά τέτοια, και λέγαμε νωρίς για να θαφτεί ρε γμτ χαχα… Όσον αφορά αυτά που έχουν ειπωθεί, θυμάμαι ότι συμφωνήσαμε δύο χρόνια πριν να μην αναφέρουμε καν ότι παίζαμε “black”, έστω κι αν αρχικά αυτή ήταν η ιδέα, διότι τόσο τα ακούσματα όσο αυτό που νιώθουμε να παίξουμε κινείται σε όλο τα φάσμα του heavy metal. Από τους… blind guardian μέχρι τους rotting christ μέχρι τους primordial μέχρι τους at the gates ας πούμε. Οπότε εγώ αυτό απλά το ονομάζω METAL και όποιος πιουρίστας έχει πρόβλημα ας ακούσει κάτι άλλο… Potofgold οι Airged γαμάνε, η πλάκα είναι ότι δεν είχα κάτσει σοβαρά να ακούσω μέχρι τώρα για να δω τις ομοιότητες!! Ντροπή ε λέμε. Οι ομοιότητες νομίζω οφείλονται κυρίως στις επηρεασμένες από folk μπάντες που ακούμε (και ακούμε αρκετές τέτοιες, χεχ)Το ΕΑΛΩ μου έκανε εντύπωση κυρίως από πλευράς “ατμόσφαιρας”, τα κομμάτια είναι λίγο “κουρασμένα” αν με πιάνετε, τώρα ναι οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα, αν και όποιος τυχαίνει να γουστάρει το “δικό μας” παραπάνω εμένα δε με χαλάει καθόλου ;p

Το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει (από εμάς) όπως έγραφα και στο άλλο θρεντ!! Είναι 7 ευρώ συν ταχυδρομικά και μπορείτε να το πάρετε με paypal είτε αντικαταβολή στέλνοντας ένα μήνυμα είτε εδώ είτε στο μαιςπεις. Εκεί μπορείτε επίσης να διαβάσετε ένα μπλογκ που γράφει αρκετά πράγματα για το πώς έφτασε να είναι αυτός ο δίσκος αυτός που είναι…

χρήστος

πσ. αα, δυστυχώς τώρα παίρνει 2/4 μέλη ο ελληνικός στρατός, οπότε λάιβ σε λιγότερο από 11-12 μήνες δε παίζει… ελπίζουμε να μας θυμόσαστε όταν επιτέλους το κάνουμε, χαχα.

Αυτό υπάρχει ακόμα?

Μπαντα του Φθογγου δεν ειναι αυτοι; Κρινοντας απ το τελευταιο Spectral Lore μαλλον το κοβω να ΓΑΜΑΕΙ, παω να το κατεβασω και μετα αγορασω.

Υπάρχει, ναι, τό ‘χω δει και στο Bowel πολύ πρόσφατα αλλά καλύτερα κατευθείαν απ’ τη μπάντα.

Τελικά όταν του έδωσα την απαιτούμενη προσοχή με κέρδισε και με το παραπάνω.

Ψιλοτρολλιστικα το πα ετσι, αλλα το Φθογγο θα ρωτησω ουτως ή αλλως, αφου θελω και το Spectral Lore. Το οποιο να ξαναπουμε ποσο γαμαει, για μενα ισως και να ειναι το αγαπημενο μου μπλακμεταλς της περσινης χρονιας.