Doctor Who

Nicola Coughlan GIF - Nicola Coughlan Derry - Discover & Share GIFs
:partying_face: :partying_face:

1 Like

12 Απριλιου η καινουρια σεζον

(γιατι δε με αφηνει να ανεβασω εικονα;)

1 Like

Ούτε εμένα αφήνει - από χτες, είτε σε topic είτε σε pm

κατά τα άλλα ναι
ROGUE | Doctor Who: Season 1 GIFs on GIPHY - Be Animated

1 Like
1 Like

Βλέποντας τα 2 πρώτα επεισόδια της 2ης σεζόν, είναι ιδέα μου, ή το ξεφτιλίζουν λίγο σεναριακά; Και εννοώ την αυτοδιακωμώδηση ή όπως αλλιώς το ονομάσει κανείς…

:broken_heart:

1 Like

gianiss

1 Like

Christmas 2026 δηλαδή σε 1+ χρόνο;

Ναι.

Επισης, η Disney+ διεκοψε την συνεργασια, και αρα επιστρεφει αποκλειστικα στο BBC.

Ειμαι απο τους “περιεργους” που δεν τους χαλασε καθολου (μα καθολου ομως) η Jodie Whittaker, την βρηκα εξαιρετικη. Η πρωτη της σεζον επασχε παρα πολυ στο γραψιμο, αλλα η 2η και 3η ηταν πολυ καλες κατ’εμε.

Απο την αλλη, κι ενω ο Ncuti Gatwa ειναι υπεροχος ο Doctah, το παρατησα σε καποια φαση (ουτε καν θυμαμαι σε ποιο επεισοδιο) της πρωτης του σεζον. Το virtue signaling και το απαραδεκτο γραψιμο απο τον Davies με εκαναν να ξενερωσω πολυ γρηγορα. Θα το ξαναπιασω καποια στιγμη για completion λογους, αλλα ειλικρινα μακαρι να μην ειχε επιστρεψει ποτε ως showrunner. Δεν εδωσαν αρκετο χρονο στον Chibnall να χτισει πανω στις πολυ ομορφες ιδεες που ειχε χτισει. Μοφφατ βεβαια δυστυχως κανενας.

Όσο είχα ενθουσιαστεί όταν ανακοινώθηκε επιστροφή του rtd άλλο τόσο ξενέρωσα με το γράψιμο του. Καλύτερα να αναλαμβάνει καινούριο άτομο κάθε φορά να το τρέχει. Η λογική της σεζόν του gatwa ήταν πιο πολύ να κάνουν buzz στα social media παρά να γράψουν σοβαρά επεισόδια. Ήταν να κάνει κι άλλη σεζόν αλλά το να μην ξέρει πότε θα γυριστεί η επόμενη σεζόν τον δέσμευε από το να κάνει άλλους ρόλους για αυτό και έφυγε και το τελευταίο επεισόδιο ξαναγράφτηκε.

1 Like

Εμένα πάντως o RTD, μετά την σαπίλα του Chinball και τις τελευταίες flat σεζόν Moffat, μου άρεσε πάρα πολύ μέχρι τώρα - έχοντας δει 1η σεζόν και τα 2-3 πρώτα της 2ης σεζόν δηλαδή (Lux το τελευταίο, φοβερό meta σχόλιο πάνω στον ίδιο τον μύθο της σειράς και φοβερές ιδέες γενικότερα) και μετά στον πάγο γιατί ελάχιστος χρόνος…
Μου άρεσε και αισθητικά, έχοντας πάει τη σειρά σε μια άλλη κατεύθυνση, πιο σύγχρονη και πιο πολύ στα πρότυπα των μεγάλων αμερικανικών σειρών ΕΦ (budget αφού αλλά και διάθεση για πειραματισμό και ενδιαφέροντα αποτελέσματα, βλέπε πχ Lux παραπάνω) αλλά και θεματικά, με το όλο re-invent του εαυτού της, τοποθετημένο σε ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο, αρκούντως πολύχρωμο και ζωντανό και χωρίς διάθεση για πολλές πολλές επαναλήψεις ιδεών ή να πατάει πάλι στα ίδια και τα ίδια μοτίβα… μπορεί να “φταίει” που ίσως δεν διαβάζω reviews ή σχόλια για DW (και δεν γνωρίζω και το background με Disney, ratings, το μέλλον ποιο είναι κτλ) αλλά προσωπικά νομίζω πως η σειρά είχε ανάγκη μια μεγάλη αλλαγή και ένα ελαφρώς διαφορετικότερο touch…
Στα μείον το ότι οκ, όλο αυτό που κάνει η σειρά 2 σεζόν τώρα έχει προφανώς τις λιγότερο subtle (αρκετές) στιγμές του… αλλά είναι και Doctor Who από την άλλη, το “διακριτικό” δεν ήταν ποτέ το δυνατό της σημείο :stuck_out_tongue:
Μόνο ο Ncuti με έχει λίιιιιιγο “κουράσει” μέχρι τώρα - όχι γιατί δεν τα δίνει όλα ερμηνευτικά κτλ ή δεν φέρνει την ενέργεια που οφείλει (i guess) να φέρνει κάθε νέος Doctor, αλλά γιατί υπέρ το δέον συναισθηματικός για τα γούστα μου (δεν τον θεωρώ συνολικά κακό Doctor δηλαδή, κάθε άλλο, είναι καθαρά προσωπική μου ανάγνωση αυτή - ίσως να είναι και αυτό ένα από τα εσκεμμένα λιγότερο subtle σημεία της σειράς που με βγάζουν καμιά φορά λίγο off).
Τεσπά θα την επαναφέρω στο πρόγραμμα κάποια στιγμή προς τα Χριστούγεννα, για να τελειώσω τον 2ο κύκλο της (έχω και μια υποψία το που πάει με τον main villain) για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, γιατί οκ, μπορεί η συνολική εικόνα εν τέλει να είναι κατώτερη μερικών ΑΑΑ μεμονωμένων επεισοδίων - αλλά προς το παρόν it’s fine by me

Καλά δε μας ενδιαφέρει αν την σειρά την δείχνει το Disney+ ή το BBC, αν και σίγουρα παίζει ρόλο στην παραγωγή και στο ύφος της σειράς. Άλλωστε η υπερβολική wok-ιλα που κούρασε ακόμα και τους woke, είχε ξεκινήσει από πριν αγοράσει τα δικαιώματα η Disney.

Και σίγουρα δε μας νοιάζει καθόλου τι λένε άλλοι στα social media και οπουδήποτε στα ιντερνετς διάφοροι “κριτικοί” κινηματογράφου για να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν μας αρέσει μια σειρά ή όχι.

Αυτοί που παίρνουν όμως τις αποφάσεις , σίγουρα πρόσεξαν ότι ενώ οι πρώτες 12 σεζόν του revival είχαν από 7-11 εκατομμύρια θεατές στο UK ανά επεισόδιο, αυτό το νούμερο έπεσε στους 3-4 μύρια θεατές ανά επεισόδιο στην τελευταία σεζόν της Whittaker και στις δύο σεζόν του Ncuti.

Το πιο μεγάλο re-invent πάντως το έκανε ο Chibnall, ο οποίος πειραματίστηκε όντως πολύ με την σειρά και είδαμε πολύ διαφορετικά πράγματα, αλλά τον έφαγαν οι πιουριστες με τα παράπονα τους δυστυχώς.

Τεσπά, ωραίο reminder αυτό το τοπικ να πάω να δω τις δύο σεζόν που χρωστάω στον εαυτό μου. Μέχρι τα Χριστούγεννα λογικά θα τις έχω τελειώσει. Ίσως :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Ποιοι ακριβώς είστε εσείς? Πολλές φορές μιλάς σε πληθυντικό, μπερδεύοντας την υποκειμενικότητα με την αντικειμενικότητα. Καλό είναι να μιλάς για τον εαυτό σου.

Σχολιασμούς ή κριτικές για πράγματα που μας ενδιαφέρουν δεν βλέπουμε για να διαμορφώσουμε άποψη. Δεν είναι αυτή η ουσία τους. Πολύ περίεργη αντίληψη.

Για μένα μίλησα μόνο όντως, σχήμα λόγου ήταν ο πληθυντικός. Δεν μπορώ (και πολλές φορές δεν θέλω) να ξέρω τι έχει άλλος κόσμος στο κεφάλι του. Ούτε επικαλέστηκα καμία υποκειμενικότητα πουθενά. Μάλλον εσύ μπερδεύεις το αντικειμενικό με το υποκειμενικό στα γραφόμενα μου.

Στο δια ταύτα, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς προκάλεσε αυτήν την επίθεση, αλλά το δάχτυλο καλό θα ήταν να το κουνάς σε άλλους, μιας και κάνουμε προτάσεις για την συμπεριφορά άλλων. Για μια σειρά μιλάμε, και μπορείς κι εσύ να γράψεις την άποψη σου αν θέλεις, αντί να λες σε άλλους πως να γράφουν.

Ποιοι ακριβώς είστε εσείς? Πολλές φορές μιλάς σε πληθυντικό, μπερδεύοντας την υποκειμενικότητα με την αντικειμενικότητα. Καλό είναι να μιλάς για τον εαυτό σου.

Δεν είναι επίθεση, δεν κουνάω δάχτυλα, γράφω στο ύφος που γράφεις. Μην απορείς κιόλας λες και είμαι ο μόνος που το επισημαίνει τακτικά, έλα τώρα. Αλλά αφού περνάς (πάλι) σε επίθεση, κάποια επιπλέον σχόλια: πλέον αρχίζουν και στο λένε και χρήστες με τους οποίους δεν είχες καμία διαμάχη. Τώρα για συμπεριφορές στο φορουμ, δεν έχει νόημα να επεκταθούμε, αν και ίσως ήταν διασκεδαστικό. Εσύ μαλώνεις για κάποιο λόγο σε συχνή βάση άλλωστε με πλήθος χρηστών και χαλάς συζητήσεις, οχι εγώ, ούτε κανένας άλλος. Υπάρχει συγκεκριμένο pattern. Αλλά είπαμε, κλίκες, μπάτσοι, εχθροί παντού. Μόνο εσύ να βγαίνεις από πάνω :innocent:

ontopic, καιρός για διάλλειμα Doctor.

3 Likes

Όχι, να είσαι ειλικρινής τουλάχιστον σε αυτά που γράφεις. Κουνησες ξεκάθαρα το δάχτυλο, και μου είπες πως να συμπεριφερθω. Το να λες “όχι δεν το έκανα” ενώ το έκανες, δεν το κάνει λιγότερο αλήθεια. Ούτε να λες ότι δεν έκανες επίθεση και μάλιστα από το πουθενά, δεν ακυρώνει το ότι το έκανες.

“Μαλώνεις με χρήστες”. WTF στο νηπιαγωγείο είμαστε?

Η ουσία είναι πως δεν επιτέθηκα σε κανέναν στο παρόν τοπικ, και για κάποιο λόγο τα “άκουσα” από σένα, τώρα οκ αν σε ενδιαφέρουν τα patterns για την συμπεριφορά μου δεν έχω να προτείνω κάτι για αυτό.

Γράφεις για μπάτσους κλικες κτλ ειρωνικά, και ταυτόχρονα η απάντηση σου είναι γεμάτη πειστήρια για το “ποιόν” μου σε κάποιο ονλαην δικαστήριο. Δεν ντρέπεσαι να τα γράφεις ξέρω γω αυτά? Κούραση, και μάλιστα από το πουθενά.