Doctor Who

Δεν λεω οτι το κανεις εσυ τωρα αυτην την στιγμη, αλλα να πω εδω οτι το fan service δεν χρειαζεται να ειναι αρνητικο, και ισα ισα που πολλες φορες ειναι και θετικο. Βλεπε Star Wars, που εχουμε πολυ συχνα καλο fan service, σε ενα franchise που κατα την γνωμη μου εχει πληγει απο την αγορα της Disney και μετα απο την νοοτροπια “δε μας νοιαζει τι θελουν οι fans” πολυ συχνα.

Having said that, θεωρω οτι θα μπορουσε να υπαρξει φοβερος λογος για να επιστρεψει ο Tennant ως μια προσωρινη μετενσαρκωση του Doctor, και συγκεκριμενα η 14η εκδοση του. Απλα δεν ειδα καπου αυτον τον λογο στα 3 αυτα επεισοδια. Δηλαδη δοθηκε ενας λογος κι ενα πολυ ομορφο κλεισιμο για τον χαρακτηρα αυτο, αλλα δεν το λεω και πληρως ικανοποιητικο.

Καπου εδω να πω οτι ξεχασα αποπανω να αναφερω τον Ncuti Ngawa, που ειναι πραγματικα μια τρομερη επιλογη για τον επομενο Doctor. Οχι οτι ειχα καποια αμφιβολια. Αλλα μεσα στα λιγα λεπτα που τον ειδαμε, εδωσε ξεκαθαρα τον δικο του χαρακτηρα στον ρολο, και ανυπομονω να δω την επομενη σεζον αλλα και το Χριστουγεννιατικο special στις 25 του μηνα.

1 Like

1 Like

Πωπω δεν ξέρω τι λέτε, εμένα πάντως και τα 3 μου φάνηκαν οριακά μέτρια προς κακά… έχουν τις στιγμές τους, αλλά συνολικά από μένα είναι όχι :grimacing: Σύγκριση με προηγούμενα specials δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να κάνω ε, θα μελαγχολήσω…

Ωστόσο, το μεγάλο θετικό που σίγουρα κρατάω είναι πως ο νέος δόκτωρ φαίνεται μορφάρα και έχει τόνους charisma που ξεχειλίζει. Επίσης ωραίο και χαρακτηριστικό το μουσικό theme του. Το hype μου πάντως έφαγε γερό damage, σίγουρα όχι η επιστροφή Russell T. Davies που περίμενα :neutral_face:

1 Like

Ειδα και το Χριστουγεννιατικο.

Φοβερος ο Ncuti Gatwa ως Doctor.

Φανταστικη η Millie Gibson ως Ruby Sunday.

Θλιβερος ο Davies σε αρκετα σημεια του επεισοδιου.

Ανησυχω αρκετα για την 14η σεζον. Παιζει να μας κανει να αναπολουμε τον Chibnall.

Λογικό.

Δεν ήταν μελαμψή αρκετά η Μιλλι.

πάλι καλά - δε βλεπόταν :upside_down_face:

Ποιος δε βλεποταν? Η Μιλλι?

Σε μισο επεισοδιο την εχουμε δει ως τωρα μονο.

Κατα την γνωμη μου ηταν υπεροχη ως companion. Σιγουρα καλυτερη απο πολλους προηγουμενους.

Νταξ η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο σκληρος απεναντι της γιατι δε τη πολυσυμπαθω / τη βρισκω ενοχλητικη αλλα αυτο αποψουλα μου.
Αποτι φαινεται παντως, ο χαρακτηρας θα επιστρεψει αργοτερα οποτε στηνεται καποιο μεγαλυτερο arch.

Alex Kingston is to reprise her role as River Song in the new season of Doctor Who. What trouble has she got for the Doctor this time?

Edit: Άκυρο τελικά, ήταν fake :smiling_face_with_tear:

3 Likes

Για πρωτη φορα νιωθω οτι η σειρα πηγαινει σε ενα αλλο φορματ καπως…
Μπορει και να κανω λαθος, αλλα απο το τραιλερ μου φανηκαν καπως “θεατρικες” καποιες σκηνες, ενω σε μια στιγμη παιζει σκηνικο musical (???). Μου αρεσει η φρεσκια ενεργεια του νεου Δοκτορα παντως.

Ξεκιναει 11 Μαιου με τα 1 και 2, τα 7-8 ειναι two-parter

1. Space Babies - RTD
  2. The Devil’s Chord - RTD
  3. Boom - Steven Moffat
  4. 73 Yards - RTD
  5. Dot and Bubble - RTD
  6. Rogue - Kate Herron and Briony Redman
  7. The Legend of Ruby Sunday - RTD
  8. Empire of Death - RTD
2 Likes

Δυστυχώς προσωπικά μόνο για το επεισόδιο Moffat ανυπομονώ. Μακάρι να με κερδίσει η σεζόν , αλλά σχεδόν ότι “νέα” βγαίνουν για το Doctor Who πλέον με κάνουν να χάνω ενδιαφέρον.

Ωραίοι οι τίτλοι για τα 7 και 8 πρέπει να πω όμως. Λογικά θα πέσει κλάμα για την Ruby, που αποτέλεσε όαση στα specials.

1 Like

Λοιπόν είδα τα 2 πρώτα το σαββατοκύριακο - συνεχίζω να είμαι full ενθουσιασμένος με το όλο αυτό καινούριο σκηνικό για τον Doctor και την ίδια τη σειρά:

To πρώτο, Space Babies, ήταν και το πιο αδύναμο μάλλον - κάτι που δεν λέει και κάτι βέβαια ιδιαίτερα, μιας και είναι ψιλό-ίδιου ύφους με πχ το The End of the World από την πρώτη σεζόν και παρομοίου ύφους επεισόδια.
Είχε ένα καλοδεχούμενο goofy-ness, μια απλή ιδέα και πολύ fun -τόσο με το όλο εύρημα των space babies, όσο και με την ενέργεια που έβγαζε ο νέος Doctor σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου (και η Ruby σε β’ χρόνο, μου φαίνεται συμπαθέστατη προς το παρόν). Πάνω κάτω έκανε τικ σε πολλά από τα βασικά μοτίβα των περισσοτέρων αρχικών επεισοδίων της σειράς -αχανές και απρόβλεπτο σύμπαν γεμάτο παραλαβομάρες που αγγίζουν επίπεδα Douglas Adams, αγώνας για σωτηρία των πάντων + των ανταγωνιστών, wholesomeness all over κτλ.

Το 2ο όμως ήταν πραγματικά φοβερό επεισόδιο, με τον νέο villain να είναι απολαυστικός (Jinkx Monsoon θεάρα drag queen με φοβερή ενέργεια και φανταστική φυσική παρουσία), η όλη φάση με τους Beatles → κλασσικό Doctor Who που ενσωματώνει με τον πιο “ηρωικό” τρόπο τους pop ήρωες της Βρετανικής κουλτούρας στη δράση του, ενώ το main storyline που αρχίζει να χτίζεται εδώ με τα κοσμικά όντα του Πάνθεον, τα οποία υπάρχουν πέρα από το σύμπαν μας, με έχει φυτιλιάσει αρκετά -παρά να βλέπω ξανά και ξανά αναμασήματα με τον Master, τους Τime Lords, τον Gallifrey κτλ κτλ κτλ.
Το φινάλε ίσως ξενίσει, εγώ το λάτρεψα προσωπικά -γιατί όχι, πραγματικά- καθώς και όλα τα μικρά σπασίματα του 4ου τοίχου που πέταγε από εδώ και κει.

Γενικά, η σειρά κάνει μπαμπάτσικο re-invent στον εαυτό της, όπως είχε ψιλό-κάνει και ο Moffat όταν ανέλαβε, με αρκετή όρεξη και διάθεση για να πάει προς νέες κατευθύνσεις (όχι με τον άμπαλο τρόπο του Chibnall), εγώ προσωπικά είμαι εκεί 100%.
Τρομερή ενέργεια γενικότερα!
Κρατάω μια πισινή για το όλο Ruby κομμάτι -γιατί δεν θέλω να ξαναδώ πάλι 2η Clara- αλλά προς το παρόν είμαι αρκετά intrigued για την πορεία της.
Αυτά, στα + και το budget που είναι ανεβασμένο και φαίνεται.

Έχω ενστασούλες ή least favourite σημεία, αλλά νομίζω πέρασα υπερβολικά καλά για να τα αφήσω να μου χαλάσουν τη φασούλα.

Πάμε τώρα 3ο επεισόδιο Σάββατο με επιστροφή Moffat, ελπίζω αυτά τα standalone που θα γράψει να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα παλαιότερα standalone του -αγωνία, φρέσκιες ιδέες, εμβληματικοί villains κτλ- και όχι να δούμε πάλι τον κουραστή showrunner Moffat - ή ακόμα χειρότερα, τον πρόσφατο Moffat των Dracula ή του The Time Traveler’s Wife (που ήταν εντελώς γτπ)

2 Likes

Είδα την Παρασκευή το Space Babies, αλλά δεν είχα το κουράγιο να γράψω κάτι για αυτό. Από τα χειρότερα επεισόδια Dr. Who που έχω δει ποτέ, απίστευτο κριντζ βασικά. Δεν έχω δει ακόμα το δεύτερο της σεζόν, σύντομα λογικά…

Ncuti και Millie καταπληκτικοί και οι δύο.

Το μόνο καλό με τον Davies είναι ότι έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει φουλ αφοσιωμένος το στορι του The Timeless Children, το οποίο φανέρωσε την καταγωγή του Doctor. Και το οποίο όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο μου αρέσει.

73 Yards το καλυτερο μεχρι τωρα