DØDHEIMSGARD @Gagarin 205, Athens 11/3/2011

you think

Λίγο έπαιξαν γαμω !

ρε παιδιά ποιός ήταν εκείνος ο τύπος που μοίραζε σφαλιάρες;;;

ένα παιδί δίπλα μου το είχε ταράξει στις μάπες και τον βούταγε απο το μαλλί…

ενα εχω να πω για το live: Α-Ρ-Π-Α-Χ-Τ-Η!!δεν μπορω να δεχτω μπαντα που δεν βρισκεται σε περιοδεια(αρα ειναι ξεκουραστη) και εχει ολο τον χρονο μπροστα της να προετοιμασει ενα αξεχαστο live να ερχεται και να μου παιζει 70 λεπτα!!ρε ειμαστε σοβαροι??ετσι τιμας τους οπαδους σου που δωσανε 25 euro?το set list κακο σχεδον ιδιο με την προηγουμενη φορα μονο το sonar bliss kai to paramount empire ηταν διαφορετικα αν δεν κανω λαθος.οι εκτελεσεις μετριες(σκοτωσανε παλι το ion storm) plhn toy traces of reality που γαμησε!!επισης η εισαγωγουλα απο ved buens ende πριν το traces of reality δεν μου λεει τιποτα αν θελεις κυριε vicotnic να τιμησεις αυτην την τεραστια μπαντα παιξε ενα ολοκληρο τραγουδι!δυστηχως απογοητευση…[-X

Γύρισα κι εγώ. Η συναυλία ήταν καταπληκτική. Θα πω και για τα σαπορτ που μου άρεσαν πάρα πολύ. Enshadowed κρίμα που έπαιξαν τόσο λίγο. Μπορούσα να ακούω την άρρωστη φωνή του τραγουδιστή για πολύ ώρα ακόμα. Γενικά μου κάναν πολύ καλή εντύπωση. Gospel of Grief κι αυτοί αρκετά τρελοί. Κέρδισαν λίγο περισσότερο τον κόσμο λόγω και μουσικής βέβαια(πιο πολλά ριφ και γενικά ακούγονται λίγο πιο εύκολα), αλλά και επειδή το άξιζαν. Μπράβο στα παιδιά. Βγάλαν και δισκάρα. Για dodheimsgard τώρα. Εντάξει άλλη παράνοια εκεί. Γάμησαν άπειρα τα τραγούδια από Satanic Art και τα υπόλοιπα φυσικά απλά θέλαμε λίγο περισσότερο να ακούγονται τα εφέ. Γενικά ο ήχος και στις τρεις μπάντες ήταν πολύ καλός και αυτό βοήθησε, ακούγαμε καθαρά μέχρι και το μπάσο.8O Επίσης παραδέχομαι τα μέλη των Dodheimsgard γιατί κάθισαν μετά απ’τη συναυλία υπέγραψαν εισιτήρια, βγάλαν τρελές φωτογραφίες(θα σας δώσω μια αύριο μάλλον) και συζητούσαν με τους οπαδούς για τα πάντα. Πολύ πρόθυμοι και φιλικοί. Μπράβο τους. Α ναι ο Vicotnic δεν εμφανίστηκε μετά:p
Angmar χτυπηθήκαμε άπειρα σε 21st century devil και άλλα. Αυτά είναι!!!

Ενταξει τελειο live τι να λεμε τωρα.

Cheers σε οσους πετυχα :slight_smile: 21st Century Devil με διαφορα η [U]καλυτερη[/U] στιγμη του live για μενα μαζι με Traces, Ion Storm και Kronet. Καμια σχεση με την εμφανιση προ 2-3 ετων, πολυ πιο δεμενοι, ΑΓΑΠΑΜΕ μεθυσμενο Plunderer, παρολο που με σκοτωσε σε μια φαση, :stuck_out_tongue: (εισαι και διπλασιος απο μενα παναθεμα σε) και γενικα μια χαρα super, οσοι δεν ηρθαν εχασαν, κλπ.

Ό,τι λέει ο αποπάνω ακριβώς, ήχος μπόμπα, πολύ πιο δεμένοι, Kvohst πλέον άνετος, Vicotnik θεούλης, κατέβηκε να χαιρετήσει και τον κόσμο μετά.

Τα κομμάτια του 666 άρτια εκτελεσμένα αυτή τη φορά, Sonar Bliss να ρέει μέσα σε 21st Century Devil και δε θέλαμε τίποτα άλλο. Προσωπική αδυναμία σε Monumental Possession βέβαια.

Τώρα, όσοι γκρινιάζετε για “λίγο” και “αρπαχτή”:

1. Πιθανότατα δεν έχετε πάει σε άλλα live (πραγματικά) ακραίου metal και κρίνετε με βάση το πόσο παίζουν οι Metallica και οι Rush υποθέτω.
  2. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι από τεχνικής απόψεως φωνητικά σαν του Kvohst και riffs σαν του Βικότνη δύσκολα βγαίνουν για παραπάνω ώρα από αυτά τα 70-80 λεπτά.
  3. Δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ ορισμένων ειδών μουσικής.
  4. All of the above…

Προσωπικά περασα πολυ ωραια αν και εφαγα αρκετό ξυλο και μια ξεγυρισμένη κουτουλια στην μουρη (πονανε δοντια, εχουν πριστει μαγουλα κτλ)

sorry σε BAN και nomisteraki για τις φαπες και στον Angmar που θυμαμαι οτι σε καποια φαση τον πηρα λίγο παραμαζωμα. Πάλι καλα αυτη την φορα ενοχλησα μονο γνωστους και φιλους.

Είχε παλμο και ειδα πολυ νεο κοσμο ηλικιακά πραγμα που με χαροποιησε ιδιαίτερα, απο εκει και περα δυστυχως έχω μπει σε μια κατασταση διασκεδασης στα live, το οποίο σημαινει πως δεν μπορω να κανω και πολλα σχόλια για την απόδοση και το μουσικο μερος, έχω όμως την αισθηση ότι όσα ακουσα και είδα ήταν σε πολυ καλο επίπεδο.

:!::!::!:

ChrisP τι ειναι αυτά που λες, εγώ ξέρω οι Pearl Jam έχουν παίξει κάτι τρίωρα σετ…

Το χα ξεχάσει όντως, αυτά ήταν λάηβ με σεβασμό στο κοινό. :frowning:

Πλάντερερ και μένα έριξες φάπες, θα στο κρατάω, στους Ενθρόουντ (που θα βαριέμαι) κρύψου :!:

Plunderer και σε μένα εριξες φάπες :roll:
Και σου όρμηξα κάποια στιγμή, αλλά η κουτουλιά δεν πρέπει να ήταν δική μου:p

Γενικώς, δίδυμο πλάντερερ-νεκροκεμπάπ γάμησε το σύμπαν, με γκεστ εμφανίσεις (ενίοτε καταλάθος :p) από νομιστεράκη, μπιμπιμπι, ανγκμαρ, αλτερντ, βλήδιν και άλλους που δεν ήξερα:roll:

ναι οντως ριφφς σαν αυτα toy 21st century,των κομματιων απο το monumental και kronetic ειναι τεχνικα…τι αλλο θα ακουσουμε!!οσο για το αν εχουμε παει σε αλλλα live(πραγματικα) ακραιου metal πιστεψε με απειρα…εγω γκρινιαζω γιατι η μπαντα δεν εχει ενα βαρυ συναυλιακο προγραμμα ετσι ωστε να κραταει δυναμεις για τις επομενες εμφανησεις ουτε η φωνη του kvohst ειναι ταλαιπωρημενη απο τα συνεχη live αρα η διαρκεια δεν δικαιολογειται ουτε απο τεχνικης αποψεως!γνωμη μου…

Αυτό ακριβώς. Τα ίδια άκουγα και γω χτες στους Death Before Dishonor. Είναι αδύνατό ο τραγουδιστής και η μπάντα ακραίας μουσικής να αντέξει παραπάνω από αυτα τα 70-80 λεπτά όσο είναι σε tour. Πάντα τέτοιες ήταν οι διάρκειες και πάντα τέτοιες θα είναι.

Ωραια, αφου πιστευεις πως εχεις δει πολλες black/death (και γενικα μπαντες αντιστοιχου ακραιου metal) που παιζουν πανω απο 80 λεπτα, περιμενουμε να ακουσουμε τα παραδειγματα σου.

Αυτό που λέει ο vendetta για τη διάρκεια το άκουσα ως παράπονο και από άλλους που ήταν πιο πίσω πάντως.

Το αστείο είναι πως εγώ αισθανόμουν ότι έπαιζαν αιώνες, δεν θα μου πέρναγε καν από το μυαλό ότι μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι έπαιξαν λίγο! Η σχετικότητα του υποκειμενικου βιώματος :stuck_out_tongue: Κρίνοντας από τις δικές μου αντοχές (1 παραπάνω κομμάτι και θα κατέρρεα), καταλαβαίνω γιατί η μπάντα μάλλον δεν θα άντεχε παραπάνω.

Δεν είναι θέμα πολυπλοκότητας όμως, αλλά θέμα ταχύτητας, δοκίμασε να τα παίξεις και θα καταλάβεις όταν θα σε πιάσει τενοντίτιδα. Η φωνή δεν χρειάζεται να κουραστεί από τα συνεχή λάηβ, διαλύεται στη διαρκεία ενός και μόνο όταν κάποιος τραγουδάει όπως ο κβοστ.

Ε, και αφού έχεις πάει σε άπειρα άλλα λάηβ, μάλλον θα έχεις διαπιστώσει ότι κάπου εκεί κυμαίνονται οι διάρκειες και ορισμένες περιπτώσεις πολύ παρακάτω.

Τέτοια λάηβ δεν είναι “ερχόμαστε και σας παίζουμε τις επιτυχίες μας”, έχουν διαφορετική ενέργεια και ο χρόνος δε μετράει. Οι Ulver έπαιξαν 55-60 λεπτά και φύγαμε μαγεμένοι, οι The One έπαιξαν ένα 40λεπτο και όρισαν το πώς πρέπει να είναι ένα blackmetal show.

Καλα πια κι εσυ το ξεφτυλισες. Για την τελευταια παραγραφο λεω.

Για The One?
Αν ήσουν εκεί, θα καταλάβαινες. :wink:

οκ…θα σου δοκω μερικα παραδειγματακια.cannibal corpse στο live με dying fetus παιξανε 1 ωρα και 45 ενω ηταν σε περιοδεια.suffocation sto brutal assault 1 30 και την επομενη ακριβως ημερα σε κλαμπ της πραγας προσθεσανε και 1-2 κομματια αν δεν κανω λαθος σιγουρα υπαρχουν και αλλα που δεν μπορω να θυμιθω τωρα.και στο ξαναλεω δεν γκρινιαζω γενικα για τις διαρκειες στα live των ακραιων συγκροτηματων οταν ειναι σε tour…ολλα οι dhg δεν ειναι αυτη την στιγμη ηταν μεμονωμενη εμφανηση η χτεσινη οποτε και να ιδρωνανε λιγο παραπανω δεν θα παθαινανε και τποτα!ασε που την προηγουμενη φορα πρεπει να ειχανε παιξει παραπανω!!

Chris, και το live της ζωης μου να ηταν αυτο δεν θα το ελεγα. Κι οι Fields of the Nephilim αν θες να τα πιασουμε σε συναισθημα και διαρκεια ειναι απο τις καλυτερες live μπαντες ολων των εποχων για μενα, αλλα και παλι θεωρω απαραδεκτες τις διαρκειες στα περισσοτερα set lists. Αλλα anyway, δε θελω να εκτροχιαστει η κουβεντα.

Ωραια. Εχω δει 600 μπαντες και 400 live. Αυτο που περιγραφεις το εχω δει 3 φορες.

Δεν λεω πως δεν ειναι εφικτο, αλλα αφου πιανουμε παραδειγματα ας δουμε και την αντιπερα πλευρα, ο Aldrahn ειχε πει σε συνεντευξη πως ειχε καψει τη φωνη του επειτα απο τη περιοδεια του 666, ο Van Drunen μετα τη συναυλια που εδωσαν οι Asphyx στο An δε μπορουσε να μιλησει, κλπ.