Αγαπημένο doom-stoner album των 90's

To πλέον αγαπημένο μου είδος! Βγήκαν πολλά πράγματα την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά ξεχώρισα τις κυκλοφορίες του poll. Στην λίστα υπάρχουν και τα 2 είδη, αλλού υπερισχύει το ένα σε βάρος(!) του άλλου.
Δεν έβαλα μπάντες όπως monster magnet, fu manchu κλπ… γιατί πιστεύω ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία.

Monster Magnet - Dopes to infinity

Πολλά αγαπημένα, αλλά βάζω το Sky Valley για συναισθηματικούς και μόνο λόγους. Sleep και Monster Magnet πολύ κοντά και εξίσου αγαπημένα.
Πολύ παραγωγική η εν λόγω δεκαετία για το είδος.

Καλά πλάκα κάνεις τώρα ε; :lol:
Που είναι οι CATHEDRAL!;

εδιτ, ΤΥΦΛΟΣ!
και για να δικαιολογήσω την ψήφο στο “άλλο…”, λέω Spirit Caravan - Jug Fulla Sun

Αν το poll αφορά δίσκους που είναι και doom και stober ταυτόχρονα, νομίζω ότι σε ορισμένους από αυτούς εδώ ένα από τα δύο στοιχεία απουσιάζει.
Ανεξάρτητα αυτού, σε οποιοδήποτε poll και σε οποιαδήποτε σύγκριση το Sky Valley νικάει τα πάντα, ακόμα και το αριστουργηματικό και πολυαγαπημένο Frequencies From Planet Ten. Spine of God και In Search Of… ακολουθούν.

Πιστεύω ότι κανένα από τα γκρουπ του poll δεν ανήκει αποκλειστικά σε ένα είδος…και περισσότερο τα συγκεκριμένα album. Εσκεμμένα δεν έβαλα όπως είπα, κάποια γνωστά συγκροτήματα, γιατί απλά δεν τα θεωρώ ούτε doom, ούτε stoner, ούτε stoner-doom :stuck_out_tongue:

Μπράβο αρχηγέ!! Ίσα που δεν μπήκε στο poll!! :slight_smile:

Ρε φιλάρα εννοείς ότι π.χ. οι Kyuss είναι και doom και ότι οι Monster Magnet και Fu Manchu δεν είναι stoner;

Ναι, φυσικά και έχουν doom στοιχεία, οι άλλοι όμως όχι.

:thumbup: Πολύ μεγάλη αγάπη.

Μην ξεχασω και τους θεους

Μια χαρα γενικως οι επιλογες σου Moon.
(μεταξυ μας μονο οι los natas και kyuss δεν πολυκολλανε :stuck_out_tongue: )

αυτό

Hendrix-ιες και αλητεία σε ενα album

Φαντάζομαι είναι για ότι stoneρίζει ειδάλλως θα ψήφιζα δαγκωτά Solitude Aeturnus. Από την λίστα Cathedral και μετά το Die Healing.

Ουσιαστικά είναι doom-ιές που στονερίζουν με την εξαίρεση των kyuss που είναι το ανάποδο!! Και τους έβαλα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις…ίσως κακώς τελικά…

Δεν θα υπηρχαν παρεξηγησεις ειτε τους εβαζες ειτε οχι και για μενα καλα εκανες που τους εβαλες εφοσον το ενιωθες για σενα σωστο.Μην ξεχνας εσυ φτιαχνεις το πολλ,απλα μετα ο καθενας θα λεει την γνωμη του(κουβεντα να γινεται δηλαδη) :smiley:

Κι επειδή κουβέντα να γίνεται, συμφωνώ με τις τοποθετήσεις DeKay!

Δηλαδή αν δεν είναι stoner (μαστουρωμένο) ένας δίσκος με τίτλο και περιεχόμενο Dopes to Infinity τότε τι είναι; :stuck_out_tongue:
(Και δεν έχουμε αναφέρει πόσο επιδραστικός υπήρξε (μαζί με τα δύο προηγούμενα των Magnet) για τη διαμόρφωση αυτού του ήχου!
Και όλ’ αυτά όταν την ίδια ώρα υπάρχουν στο πολλ οι Kyuss π.χ.
Γούστα θα μου πεις γι’ αυτό και

Α! Επίσης:

:bye:

Οφείλω να γράψω το αυτονόητο, γιατί το παρασοβαρέψαμε ρε μάγκες.
Σιγά τη γκρίνια ρε σεις. Όλοι γουστάρουμε πολύ τη μουσική που ακούμε και μάλιστα για να γράφουμε στο συγκεκριμένο thread, έχουμε και κοινά ακούσματα.
Δικιά μου η μαλακία που έκανα πλάκα στον Moon (τώρα που ξαναδιαβάζω το διάλογο, σε έναν τρίτο δε φαίνεται καθόλου αυτό). Ο Moon_Madness είναι κολλητός και έχουμε σπαταλήσει άπειρες ώρες στο να συμφωνούμε, να διαφωνούμε και να προτείνουμε πράγματα ο ένας στον άλλο. Σιγά να μην του την έλεγα σοβαρά εδώ. Εξάλλου το αντικείμενο το κατέχει εμφανώς και παίζει doom/stoner μπάλα με περίσσεια χάρη.
Το όλο θέμα είναι ότι εκείνος είναι πιο πολύ doomάς, αλλά και πολύ stonerάς και εγώ μάλλον μόνο το δεύτερο (με λαμπρές εξαιρέσεις). Αυτό μας οδηγεί συχνά σε διαφορετικές κατατάξεις συγκροτημάτων και διαλόγους που γίνονται για να γίνονται σε [B][U]αυτό[/U][/B] το πνεύμα.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Cathedral ισοπεδώνουν την υπόλοιπη λίστα. :smiley: