Παιδιά εκτός του ότι δεν βλάπτει να μιλάμε λίγο πιο όμορφα και να θυμόμαστε ότι ζούμε στο 2026 και το doom δεν είναι μόνο ότι θυμίζει saint vitus και γενικά την heavy adjascent εκδοχή του κάνοντας γκεητκιπινγκ (κρίμα), οι γραφές λένε πως
Ελα μου ντε… γιατι να το συζηταμε? Σαμπως ειμαστε σε κανα φορουμ για μουσικη?
Οχι ενταξει… απλα θεωρω πως ο καθενας βαζει προσωπικα του ορια σχετικα με τα ακουσματα του… θελετε να τα πειτε γκειτκηπινγκ? Δεν εχω προβλημα… παντως δεν ειπα σε κανεναν τι να ποσταρει κ τι να σβησει… εξεφρασα μια προσωπικη απορια… δατς ολ!
Το θεμα με το ντουμ με εχει κουρασει γενικα γιατι καπου εχει χαθει η μπαλα με τον ορο… πχ σε αλλη περιπτωση, μπαινω στο bandcamp κ παταω ντουμ μεταλ μπας κ ακουσω κατι καινουργιο, κ μου πεταει τη καθε μαστουρομπαντα, που παιζει με οραντζ κ εχει ξεπατικωσει το μισο μαστερ οβ ριαλιτι, ε δεν ειναι ουτε αυτο ντουμ (για μενα)
Edit. Το να μιλαμε λιγο πιο ομορφα δεν το καταλαβα γιατι ειπωθηκε… θεωρω πως οι κουβεντες εδω γινονται σε χαλαρο κλιμα κ λιγος χαβαλες κ πειραγμα δεν βλαπτουν επισης… αν νομιζει ο Aldebaran πως ημουν αγενης ζητω συγγνωμη
Μια χαρά doom είναι το παραπάνω. Πρέπει ένα μέρος του ακροαματικού κοινού να έρθει σε επαφή με τον ήχο των '90s melodic death doom μπαντών, για να καταλάβει ότι doom δεν είναι μόνο ό,τι στονερίζει κι ό,τι φέρνει σε Black Sabbath.
Φυσικά, οι Daylight Dies πήραν τον ήχο και τον εξέλιξαν εκεί που τον άφησαν οι Katatonia στα μέσα των '90s και διαμόρφωσαν αρκετά το είδος του melodic doom/death.
Οι Fvneral Fvkk θα μας δώσουν το doom που αναζητούμε και παρακαλάμε σα μουσικοί επαίτες και ο τραγουδιστής είναι και επίσημα λατρείας. Από ένα sample που άκουσα αναφέρονται και σε αρχιεπίσκοπο - παιδοφιλο. Λογικά ακόμα θα λειτουργεί αυτός.