Άλλη μια δισκάρα που έφτασε στ’ αυτιά όσων από μας έφτασε τέλος πάντων χάρη στον ένα και μοναδικό doom πατερούλη όλων μας! Αν και δεν είναι τόσο μονοδιάστατοι όσο υπονοεί η παρουσίασή τους, μια που και τις ενδιαφέρουσες ψυχεδελικές πινελιές τους έχουν, και φωνητικά που εκτός Ozzy φέρνουν στο μυαλό τους ξεχασμένους θεούς Sir Hedgehog, μέχρι και Mastodon (παλιούς), High on Fire και The Sword θυμίζουν κάπως σ’ ένα κομμάτι.
Επίσης, επειδή δε νομίζω να το είπα εδώ, το Orchid είναι πελώρια υπερδισκάρα (μόνο η διάρκειά του είναι μικρή). Αν είχα προλάβει να το ακούσω μέσα στο 2009 θα ήταν σίγουρα στη λίστα μου με τα καλύτερα της χρονιάς.
Μια προτασούλα κι από μένα:
Funeral Circle - Sinister Sacrilege
Παραδοσιακή ντουμιά κι αυτή αλλά με έντονο άρωμα από Βρετανία των αρχών των 80’s. Ξέρετε τί σημαίνει αυτό, έτσι; Ότι εδώ παίζουν και Angelwitch, Witchfinder General, Witchfynde, ακόμα και οι θεόθεοι Legend! Ακούστε τους! (κλικ)
Τούτοι δω, μου ρθανε πακέτο με Hour of 13 (:papas:), είναι Γερμανοί πρώην powerάδες και μα τα μουστάκια του Αηόμυ, ακούγονται σα να παίζουν doom οι Crimson Glory.
Δεν είμαι και ο πλεόν κατάλληλος για να εκφέρω άποψη για ντουμ μιας και δεν είναι το φόρτε μου, αλλά αυτό το δισκάκι με ξετίναξε ολίγον τι. Ελπίζω να μην έχει ξανά αναφερθεί.
Οι Τάλμποτ, λοιπόν, είναι 2 τυπάδες από Φινλανδία, αυτό είναι το ντεμπούτο τους και παίζουν ντουμ με μπόλικους πειραματισμούς και αρκετή ψυχεδέλεια (γι’ αυτό βασικά μου άρεσαν κιόλας).
Η λέξη κλειδί είναι: Ufomammut
Τσεκάρετε τους.
Ολοκαίνουργιος δίσκος:
The Flight of Sleipnir - “Lore” (2010)
Ισχύουν τα ίδια εγκωμιαστικά σχόλια, όπως και η περιγραφή, όπως και η Myspace σελίδα τους όπου ακούτε το “Of Words & Ravens” από τον επερχόμενο δίσκο που κυκλοφόρησε επίσημα εψές.
Φιλε Potof Ζηλευωωωωωωωωωωωωωωωωω…(θελουμε κι αλλες φοτο)
Μολις ακουσα τους serpent venom,εβγαλαν ενα Ep με 3 τραγουδια.Παιζουν κλασσικο Stoner - Doom και τα μελη τους προερχονται απο μπαντες των Blood Island Raiders και Sloth
φοβερο δισκακι το lore,εχω μεινει εντυπωσιασμενος,χαιλαιτ το ξερο σνερ και τα καφρικα φωνητικα που κολλανε αψογα και δινουν αλλο χρωμα στα κομματια…ζουπερ
Εδώ είναι κλασσικά πράγματα, τίποτα καινούργιο, αλλά ένα πολύ ευχάριστο ντουμ άλμπουμ που αξίζει την προσοχή!Και μόνο από το εξώφυλλο λογικά θα ξέρετε τι να περιμένετε. Ιταλοί, και το καταλαβαίνεις σε κάποιες στιγμές στα φωνητικά κάπως. Ρίχτε μιά αυτιά! (όσοι δεν το’χετε κάνει).