Θα ελεγα πως είναι μελωδικό doom/death σε τυπικο 90s Katatonia/Paradise Lost στυλ, αν θεωρείτε πως ειναι εκτος τοπικ, να το σβησω ευχαρίστως.
Παιδιά εκτός του ότι δεν βλάπτει να μιλάμε λίγο πιο όμορφα και να θυμόμαστε ότι ζούμε στο 2026 και το doom δεν είναι μόνο ότι θυμίζει saint vitus και γενικά την heavy adjascent εκδοχή του κάνοντας γκεητκιπινγκ (κρίμα), οι γραφές λένε πως

άρα δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε.
Ελα μου ντε… γιατι να το συζηταμε? Σαμπως ειμαστε σε κανα φορουμ για μουσικη? ![]()
Οχι ενταξει… απλα θεωρω πως ο καθενας βαζει προσωπικα του ορια σχετικα με τα ακουσματα του… θελετε να τα πειτε γκειτκηπινγκ? Δεν εχω προβλημα… παντως δεν ειπα σε κανεναν τι να ποσταρει κ τι να σβησει… εξεφρασα μια προσωπικη απορια… δατς ολ!
Το θεμα με το ντουμ με εχει κουρασει γενικα γιατι καπου εχει χαθει η μπαλα με τον ορο… πχ σε αλλη περιπτωση, μπαινω στο bandcamp κ παταω ντουμ μεταλ μπας κ ακουσω κατι καινουργιο, κ μου πεταει τη καθε μαστουρομπαντα, που παιζει με οραντζ κ εχει ξεπατικωσει το μισο μαστερ οβ ριαλιτι, ε δεν ειναι ουτε αυτο ντουμ (για μενα)
Edit. Το να μιλαμε λιγο πιο ομορφα δεν το καταλαβα γιατι ειπωθηκε… θεωρω πως οι κουβεντες εδω γινονται σε χαλαρο κλιμα κ λιγος χαβαλες κ πειραγμα δεν βλαπτουν επισης… αν νομιζει ο Aldebaran πως ημουν αγενης ζητω συγγνωμη
Κατά τ’ άλλα, αφού τα αρκάιβς λένε ντουμ… ![]()
(Να διευκρινίσω ότι δεν με ενόχλησε που μπήκε εδώ το κομμάτι)
Οχι ρε, κομπλέ ειμαστε.
Καλα οτι το doom (οπως και τα υπόλοιπα subgenres) εχουν ενα σωρο υπο-ειδη, ισχυει. Οπως ισχυει κι οτι δεν ειναι απαραίτητο να μας αρεσουν και ολα.
Το μελωδικό doom/death 90s style πάντως ειναι λογικό να θεωρειται doom, κι ας μην είναι “παραδοσιακό” ή “επικο”. Εχει κι αυτο την ιστορία του.
Τεσπα, οι Shores Of Null που ποσταρα παραπάνω ειναι Ιταλοί και μαλλον πολύ καλοι εκπρόσωποι αυτου του στυλ.
Μια χαρά doom είναι το παραπάνω. Πρέπει ένα μέρος του ακροαματικού κοινού να έρθει σε επαφή με τον ήχο των '90s melodic death doom μπαντών, για να καταλάβει ότι doom δεν είναι μόνο ό,τι στονερίζει κι ό,τι φέρνει σε Black Sabbath.
Φυσικά, οι Daylight Dies πήραν τον ήχο και τον εξέλιξαν εκεί που τον άφησαν οι Katatonia στα μέσα των '90s και διαμόρφωσαν αρκετά το είδος του melodic doom/death.
Το θρεντ εννοώ, όχι την μπάντα
Μελωδικο ντουμ εγραφε ο αειμνηστος Γιαννης Μαρκοπουλος, οχι αυτα τα γατακια που ποσταρετε! ![]()
Ακρα του τάφου σιωπή, πολυ γερη ντουμια.
Συγγνωμη κιολας σας κουραζω με τις βλακειες μου, αλλα επειδη εχω βαλει κ ακουω τωρα, αν αυτο δεν ειναι ντουμ, τοτε τι ειναι?
https://youtu.be/UGXTsq3lLaQ?is=Pr-r34tqOF3kx8v2
Δε ξερω γτχμ εμενα μου ανεβαινει κομπος στο λαιμο ακαριαια μολις ακουω τετοια… που να ειχα ζησει κ κακουχιες δλδ… τεσπα, αυτα! ![]()
Καλα κ ο Αστραπογιαννος, Ηλιε φονια, απο την Αμπαβη, ειναι πιο ντουμ απο το 98% της σκηνης.
Που να πας στο doommetal subreddit εκει να δεις τι εννοουν οταν λενε για ντουμ. Θελει ψυχραιμια κ αποδοχη των εξελιξεων ![]()
Για να διαιτητηθεί σωστά η κατάσταση εδώ μέσα και να μπει μία τάξη, θα ηχήσουν οι κατάλληλοι. Οι αρμόδιοι. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
Μάλιστα, με όλο το θράσος, θα τολμήσω να πω πως στο συγκεκριμένο άσμα χρωστάνε αρκετά οι Pallbearer.
Τι να κλάσουν οι Πολμπέρερ μπροστά στους Λαμένταρους
σόρι κιόλας
Πραγματικα, μακαρι οι Pallbearer να ηταν σαν το Var. Κομματαρος