Samsara Blues Experiment
και δωρεάν το περσινό demo
http://rs140.rapidshare.com/files/140492083/sbe.rar
Ψυχεδελικό doom-stoner από τη Γερμανία με προοπτικές!!!
Samsara Blues Experiment
και δωρεάν το περσινό demo
http://rs140.rapidshare.com/files/140492083/sbe.rar
Ψυχεδελικό doom-stoner από τη Γερμανία με προοπτικές!!!
δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά ο υπερθέουλας Howie Bentley έχει επιστρέψει με νέα μπάντα που κινείται στο χώρο του παλιοντούμ σαμπαθικής κοπής και γουτσφαιντερτζενεραλικης αισθητικής. μαζί του ο τραγουδιάρης από Hour of 13. το όνομα αυτών Briton Rites.
Δεν είναι καινούργιο απ’ ότι βλέπω , αλλά άκουσα χθες ένα τραγούδι και θυμίζουν Pentagram.
Tefra - The Last Dance
Novy Zavet - Apocalypse (1994)
Τι διάολο είναι τούτο; Κάτι τυπάδες απο τη Ρωσία, που το όνομα τους μεταφράζεται στα Αγγλικά ως New Testament, Καινή Διαθήκη δηλαδή, άρα χριστιανόπλήκτοι. Τη φάση την έχουν δει λίγο περίεργα. Αναμιγνύουν το Doom τους, με thrash ξεσπάσματα (διακσιές ολέ), με αποτέλεσμα οι συνθέσεις τους είναι αρκετά χτυπησιάρικες.
Ο ήχος του δίσκου είναι λίγο περίεργος. Η κιθάρα έχει απίστευτο όγκο, τα τύμπανα είναι οκ, ενώ το μπάσο ακούγεται μπλινγκι-μπλινγκ-μπλονκ (βλέπετε 7th Son των Maiden ή Practice What You Preach των Testament για αντιστοιχία στον ήχο). Το παλικάρι που χειρίζεται το μικρόφωνο, απλά δεν το έχει. Η μίξη δεν τον βοηθά (μα με τίποτα) ενώ ο ίδιος ακούγεται πολλές φορές αστείος, αν όχι εκνευριστικός.
Α, και οι στίχοι είναι στα Αγγλικά, με το επίπεδο χρήσης της γλώσσας να είναι χειρότερο και απο Ελληνικό 80’s Thrash γυμνασιακό συγκρότημα.
Α΄ Εθνική; Όχι, με τίποτα, αλλά βρίσκω τη πρόταση τους αρκετά γοητευτική, κυρίως για το wasted potential που παρουσιάζουν.
Το συγκεκριμένο τους πόνημα, πρόσφατα επανακυκλοφόρησε απο τη Stormspell records.
Info: http://www.metal-archives.com/band.php?id=57710 (που αλλού)
Edit: Μέλη των Novy Zavet συνεχίζουν ως Sabotage. Στο official site τους είναι διαθέσιμη όλη η δισκογραφία των Novy Zavet για ανελέητο download!
http://sabotage-rockgroup.ru/modules/mydownloads/viewcat.php?cid=3
Φετινό σουηδικό doom-o-rock με Pentagram αισθητική και τις λοιπές γνωστές νέες μπάντες:
The Graviators, ντεμπούτο δίσκος που θα βγει το Νοέμβριο και μέχρι τότε:
www.myspace.com/graviators & το video clip:
Υ-Π-Ε-Ρ-Δ-Ι-Σ-Κ-Α-Ρ-Ο-Σ :!:
Ο Φόντε ήταν ανέκαθεν ο πιο “Όζζυ” τραγουδιστής στον κόσμο μετά τον Όζζυ, και ο καλύτερος (μακράν) κιθαρίστας σε όλο το doom metal. Ε, παραμένει και τα δύο.
Unsilence - “Under A Torn Sky”
Αγγλικό επικό doom metal. Προβλέπεται λιώσιμο και η λέξη που κυριαρχεί είναι…
Solstice :papas:
Πολύ καλοί οι δικοί σου ποτ με μια ακρόαση στο myspace, γενικά το είδος (επικό ντουμ) είναι σε κορυφαίο επίπεδο φέτος αν λάβουμε υπόψη και τον ογκόλιθο των Lord Vicar.
sEAMOUNt - “Light II Truth”
…η επιστροφή! Το 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος/ομότιτλος δίσκος τους που περιέχει το “Torch of Doom”, σύνθεση που δικαιωματικά έχει μπει στο πάνθεον των doom ασμάτων κι ένα χρόνο μετά επιστρέφουν. Για να δούμε…
ά ρε pot, με κανες πάλι να βάλω repeat το Τorch of doom
είναι πραγματικά ο πυρσός του doom αυτό το κομμάτι…
μεχρι να βγει, αν βγει μεστο 09’ το WhW, το συγκεκριμενο θα κοντραρει τη πρωτη θεση στο φετινο ντουμ μας μαζι με τον σπυρετο μορτη, διοτι ανηκουμε στους αναποφασιστους.
Ρε ακου το Count Raven ρε.
μιας που ανακοινωθηκαν για roadburn και επειδη δεν νομιζω να το εχει αναφερει κανεις και ειναι κριμα, μια ΜΕΤΑΛ κυκλοφορια (εχει την απαραιτητη επικιλα ωστε το μεταλ να γραφεται κεφαλαιο)
The Gates of slumber- hymns of blood and thunder
βασικα το χω ακουσει μια φορα και τωρα το ξανακουω, μου εχει παρει το σκαλπ
[SPOILER]ΤΡΟΥ μπαντα παντως
[/SPOILER]
Να τον ακούς τον Άνγκμαρο…
Planet Gemini - “Cauldron of Fuzz Six”
Μόνο και μόνο για το #4:
“Conjur the Silver Sunset”
Free Download @ http://www.planetgemini.net/
Πολύ μελωδικό γιουροπάουερ ρε μίστερ…
ισχυει, δυο φορες τ’ ακουσα, αλλα δεν μου εχει αφησει πικρη γευση. εχει στιγμες του παρελθοντος σε σημεια αλλα ναι ξεφυγαν. συνεχιζουμε ν’ ακουμε Griftegård.
το Count Raven ειναι για τους χαιτεους δεν με ξετρελανε. και μιας και ειμαστε στο ντουμ θρεντ και δεν υπαρχει drone θρεντ να μιλησουμε και λιγο για το Stabat Mater.
μπαντα του Mikko Aspa απο Deathspell Omega, Clandestine Blaze και ενα σωρο πειραματικες ινταστριο-σκοτεινο-ελεκρο μπαντες. οι σταμπατ παιζουν drone, το drone που δεν ρεπει προς το σλατζ, αλλα προς το ντουμ, δεν παιζουν σαπιλες εδω, παιζουν κρυσταλιες. καθηλωτικος ηχος που ντουμ μπαντες δεν τον εχουν πλασαρει. σκοταδιλες που ουτε το μπλακ μεταλ τις εχει δωσει. στο τελευταιο κομματι τα λογια περιττευουν, αν ακουσετε το αλμπουμ θα καταλαβετε το λογο. γενικα δωστε βαση οι οπαδοι Asva και Menace Ruine.
Χμμ, δε ξέρω αν είναι καθαρό doom το WHW. Το άκουσα, μ’ αρέσει πολύ, ειδικά το 15λεπτο έπος, απλά έχω βρει διάφορα tags που προσδιορίζουν τη μουσική τους (δεν έχω ακούσει παλαιότερες δουλειές τους), οπότε ας με διαφωτίσει κάποιος με το τι παίζουν:p
Doom στοιχεία σαφώς και υπάρχουν, αλλά και αρκετά power.
ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ COUNT RAVEN.
Μου θύμισε την εποχή που είχα πρωτοαγοράσει τα “Storm Warning” και “Destruction of the Void”, και που ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο προτιμάω από τα δύο.
Δεν είναι καινούρια κυκλοφορία, αλλά μόλις τους ανακάλυψα και έχω πάθει πλάκα!Doom/death/horror!Ειδικά όσοι ασχολούνται με Ιταλικό κινηματογράφο τρόμου, τα πλήκτρα θα τους πουν πολλά!
Αν έχει ξαναειπωθεί, σόρυ.